Dănănae s-a retras din activitatea de fotbalist. „Universitatea Craiova a fost echipa vieții mele, iar Mititelu a preluat Știința fără nicio lingură în club!” | EXCLUSIV

Dănănae s-a retras din activitatea de fotbalist. „Universitatea Craiova a fost echipa vieții mele, iar Mititelu a preluat Știința fără nicio lingură în club!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ovidiu Dănănae, 34 de ani, a pus punct activității de fotbalist și a devenit de la începutul acestei săptămâni alături de Adrian Filip antrenor secund în staff-ul lui Eugen Trică la FC Universitatea Craiova.

Fostul căpitan al alb-albaștrilor a acordat un interviu pentru ProSport și a vorbit despre cariera sa de jucător, dar și despre viitorul formației patronate de Adrian Mititelu.

ProSport: Ai pus punct activității de fotbalist, cum te simți?

Ovidiu Dănănae: Orice început are și un sfârșit.(oftează).  Vreau să le mulțumesc frumos tuturor suporterilor Științei pentru mesajele primite după ce am anunțat oficial că am încheiat activitatea de fotbalist și am devenit antrenor secund în staff-ul lui Eugen Trică. Dar, din păcate, în fotbal vârsta nu iartă pe nimeni. Deși probabil mintea mea gândea într-un fel, iar eu credeam că ajung primul la minge, totuși parcă că nu mai era așa. Astfel că, am decis să ascult și de sfaturile primite și am acceptat propunerea care mi s-a făcut. Vreau să le mulțumesc frumos lui Adrian Mititelu și lui Eugen Trică pentru posibilitatea de a lucra la FC Universitatea Craiova, deoarece această formație a fost echipa vieții mele.

Să revenim la începuturile tale la FC Universitatea Craiova, cum l-ai cunoscut pe Adrian Mititelu?

Domnul Mititelu a preluat Știința exact la vârsta pe care o am eu acum, 34 de ani. La vremea aia eu aveam doar 18 ani. Îmi aduc perfect aminte ziua în care l-am cunoscut pe domnul Mititelu. Însă, de foarte tânăr ,dânsul a avut ambiții mari cu noi. Și vreau să rețineți că domnul Mititelu a luat Universitatea Craiova într-un moment de cotitură pentru această echipă. Știința picase în B, iar Adrian Mititelu a preluat echipa când în acest club nu mai era nici măcar o lingură. Rămăsesem doar eu și încă doi băieți. Ulterior acest om a investit în Universitatea Craiova milioane de euro din banii familei sale și ați văzut și voi cum a fost tratat. Lumea nu trebuie să uite că Adrian Mititelu a luat echipa când Știința se afla în prăpastie.

Și cum ați pornit treaba? 

Domnul Adrian a avut încă de la început ochi la fotbaliști, iar la Universitatea au venit foarte mulți băieți care jucaseră împreună la Caracal. Printre aceștia erau Bornescu, Dorel Stoica, Mădalin Ciucă, Robert Săceanu, Mihai Dina, dar și alții. Eu jucam mijlocaș dreapta, dar s-a decis să cobor ca fundaș dreapta și evoluat pe acest post foarte mulți ani. Am reușit promovarea încă din primul sezon și pot să vă spun cu mâna pe inimă că generația mea a avut valoarea să se bată pentru cupele europene, dar din păcate am pierdut acel meci din ultima etapă cu Vaslui și am ratat Europa League. Ne trebuia doar un punct, iar încărcătura meciului a fost foarte mare. Îmi aduc aminte că eu cu Mircea Bornescu fusesem convocați cu o săptămână inainte de acel meci la echipa națională, dar noi ne gîndeam tot la Universitatea Craiova și la meciul cu Vaslui.

Din cauza dezafilierii jucătorii au rămas liber de contract, unii au plecat la alte echipe și au câștigat trofee cu acestea, ce părere ai?

V-am spus de la început că Adrian Mititelu a avut o generație foarte bună de fotbaliști la Universitatea, iar jucători precum Găman, Silviu Lung, Prepeliță au câștigat ulterior campionate, Cupa României și Supercupa României cu alte echipe. După dezafiliere munca lui Adrian Mititelu a fost furată, dar foarte mulți jucători tineri de pe atunci, care au avut șansa să joace la Universitatea Craiova îi datorează multe patronului Mititelu, Ce face Gică Hagi acum cu jucătorii tineri la Viitorul așa a făcut și Adrian Mititelu în urmă cu 10-12 ani la Universitatea.

De la FC Universitatea Craiova ai plecat și tu, nu?

Eu am plecat cu o mare durere în suflet, deoarece aș fi dorit ca domnul Adrian să încaseze o sumă de bani de pe urma transferului meu. Eu am ajuns în Rusia, după ce am semnat cu Tom Tomsk. Dar noi am semnat din postura de jucători liberi de contract după ce Universitatea Craiova fusese dezafiliată. Simțeam în sufletul nostru că munca lui nea Adi a fost furată, dar noi trebuia să ne continuăm cariera de fobaliști. Vreau să vă spun că eu nu semnam deloc cu Steaua dacă Știința activa pe atunci în fotbalul românesc. Din Rusia mă întorceam tot la Universitatea, dar din păcate echipa fusese dezafiliată.

Ce ne poți spune activitatea ta la echipa națională?

Cum am mai spus, vreau să știți că nu am deloc timp de regrete. Trebuie să mă concentrez pe noua mea meserie de antrenor secund la FC Universitatea Craiova. Însă mă bucur foarte tare că un copil așa ca pe mine, cum eram pe atunci, am reușit să ajung la echipa națională din postura de jucător al Universității Craiova. Nu era atât de ușor să ajungi la națională deoarece campionatul Ligii 1 era foarte puternic. Nu uitați că noi cei de la Universitatea ne luptam cu Steaua, CFR Cluj, Dinamo, Rapid, Poli Timișoara, Oțelul Galați, Unirea Uriziceni, FC Vaslui. Mă bucur că am avut șansa și onoarea să joc la națională alături de Chivu, Mutu, Marica, Rădoi, Lobonț, Dani Coman și băieții care mai erau atunci la lotul mare, dar din păcate m-am accidentat grav încă de la primul meci sub tricolor, cel cu Ungaria. Îi mulțumesc frumos lui Răzvan Lucescu că mi-a dat șansa să joc la națională. Dânsul m-a convocat și după cele opt luni în care am fost accidentat, am mai jucat câteva meciuri, dar nu am mai avut forma pe care o aveam înainte de accidentare.

Acum în vestiarul lui FC U te afli alături de Eugen Trică, Robert Săceanu și Vali David, crezi că puteți să țineți viu spiritul Universității Craiova?

Toți de cei care suntem la FC Universitatea Craiova trebuie să facem totul pentru promovare, iar despre cei care ai vorbit mai sus pot să îți spun că oamenii respectivi nu au nevoie de niciun fel de prezentare. Acești oameni au jucat în multe bătălii pentru Universitatea Craiova, iar dacă nici ei nu știu cum este să te aflii în vestiarul Universității, atunci cine? Suporterii olteni nu trebuie să uite sub nicio formă că noi am jucat pentru Universitatea Craiova și iubim cu adevărat această echipă. Eu sper să îl ajut cât pot eu de bine pe Eugen Trică și sper din tot sufletul că Radu Negru o să mă depășească la numărul de meciuri. Este un copil foarte talentat și extrem de ambițios, un fundaș dreapta de mare perspectivă, dar depinde doar de el tot ce o să i se întâmple pe viitor. Este un adevărat craiovean și îi doresc să ajungă la echipa națională. Am mare încredere în foștii mei colegi și sunt sigur că vor face totul pentru promovarea în Liga 1. Că tot ai vorbit de spiritul Universității, vreau să vă mai spun că fiul meu cel mare, Denis o să meargă și el la grupele de juniori ale lui FC Universitatea. Acolo sunt și copiii lui Ciucă și Robert Săceanu.

Ai un mesaj în încheiere pentru suporterii lui FCU?

Vreau să îi asigur pe suporterii noștri că eu Ovidiu Dănnae o să muncesc și din postura de antrenor secund la fel de meticulos așa cum am fost și ca fotbalist. Este o onoare pentru mine că patronul echipei și Eugen Trică mi-au dat posibilitatea să lucrez în continuare la echipa pe care am iubit-o de mic copil. Sunt sigur că împreună cu Peluza Sud 97 și cu suporterii noștri o să fim și mai puternici. După ce autoritățile vor permite fanilor să intre pe stadioane o să vedeți că suporterii noștri ne vor urma peste tot. Împreună formăm o adevărată familie și sunt sigur că fanii noștri vor veni în număr mare alături de noi.

 

Daniel Vlad / Autor
Daniel e jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent fiind reporter special la ProSport. Din 2003 și până în 2013 a lucrat la ProSport, după care în perioada 2013 - 2019 a activat la Fanatik. Din 2019 a revenit în echipa ProSport, unde evoluează și în prezent. În cei 21 de ani de presă, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…