Repriză magică făcută de roș-albaștri. Steaua – Osmanlispor 2-1. Tamaș și Momcilovic au întors scorul în mai puțin de 20 de minute

Repriză magică făcută de roș-albaștri. Steaua - Osmanlispor 2-1. Tamaș și Momcilovic au întors scorul în mai puțin de 20 de minute
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua – Osmanlispor 2-1 (Momcilovic 68 / Ndiaye 30)

Zurich – Villarreal 0-1(Rodriguez pen. 87 / Bruno 14)

Echipele de start:

  • Steaua: Niță – Tamaș, Moke, Toșca, Momcilovic – Pintilii, Muniru – Enache, Boldrin, Amorim – Popa
  • Osmanlispor: Karcemarskas – Vrsajevic, Curuksu, Prochazka, Pinto – Maher, Cagiran – Delarge, Ndiaye, Regatin – Rusescu

21:53 Finalul partidei! Steaua învinge Osmanlispor, după o repriză secundă magică comandată de Reghecampf, care a reușit să schimbe total prestația echipei sale după ieșirea de la cabine.


21:45 GOOL Steaua! La o fază identică cu cea a golului egalizator al lui Momcilovic, Boldrin a centrat de pe partea dreaptă a terenului, iar Tamaș a marcat un gol superb cu capul, la colțul scurt, după ce i-a luat fața fundașului advers.


21:37 Sub ochii selecționerului Daum și a secundului naționalei, Ionuț Badea, steliștii se luptă pentru cele trei puncte, dar sunt opriți de defensiva adversă și de tragerile de timp ale turcilor. 


21:31 Nu au fost 8000, ci 6520 de fani prezenți la stadion, număr cu care Steaua nu a fost obișnuit, în Europa, în primul mandat al lui Reghe. Liniile steliste caută victoria pentru a-și ușura calculele calificării. 


21:25 GOOL Steaua! Reghe a schimbat inspirat, a împins jocul în jumătatea adversă, iar eforturile i-au fost răsplătite de Momcilovic, care a împins mingea în poartă, după o lovitură liberă perfect executată de Boldrin.


21:18 Steaua obține o lovitură liberă aproape de tușa terenului, Boldrin execută periculos pe poartă, dar execuția lui De Amorim, de după respingere, pare desprinsă din rugby. Reghe reacționează și îl introduce pe Acum în locul lui Muniru.


21:14 Muniru are o intrare periculoasă la un adversar și este avertizat cu cartonașul galben. Într-o oarecare măsură, Reghe a reușit să-i motiveze pe jucătorii săi, iar steliștii au apăsat pedala de accelerație pentru cele trei puncte cu Osmanlispor.


21:10 Steliștii reclamă un penalty la un adversar, iar Reghe și MM sar ca arși de pe banca de rezerve, dar reluările au arătat că balonul l-a lovit în piept pe fotbalistul lui Osmanlispor.


21:05 Reghe încearcă să schimbe cursul jocului din prima repriză și îi introduce pe Golubovic și Bourceanu, în timp ce Enache și Pintilii sunt trimiși pe banca de rezerve. La scurt timp de la începerea celei de-a doua reprize, Toșca ia o acțiune pe cont propriu și este faultat din spate de Maher, care e avertizat cu cartonașul galben. 


20:49 Reporterul ProSport Cristian Scutariu comentează de la stadion repriza extrem de slabă făcută de Steaua


20:47 Pauză pe Arena Națională! În acest moment Steaua vede primăvara europeană din fața televizorului, după o repriză jalnică. Să vedem ce strategie va aborda Reghe în a doua repriză.


20:38 Steaua nu-și revine și este aproape de a primi și al doilea gol, dar Niță își salvează coechipierii și menține speranțele, poate iluziile, primăverii europene. Steaua încearcă să dea replica, dar Adi Popa pare pierdut în fața ienicerilor din apărarea lui Osmanlispor. 


20:32 GOOL Osmanlispor! Turcii au lucrat o fază pe dreapta, în care au scos doi steliști din joc, Vrsajevic l-a găsit în centrul careului pe Ndiaye, iar mijlocașul l-a învins pe Niță, printr-o execuție sigură. Steaua e ieșită din Europa League la acest scor. 


20:28 Rusescu pare hotărât să marcheze împotriva Stelei în această seară și acceptă orice oportunitate. Atacantul lui Osmanlispor a executat o lovitură liberă, central, de la 30 de metri, dar șutul a fost reținut de Niță.


20:22 Elevii lui Reghecampf își tatonează adversarul și au ințiativa la construcție, în timp ce turcii încearcă să speculeze pe contraatac spațiile lăsate în spatele liniilor ofensive roș-albastre. Între timp, Momcilovic a reluat cu capul periculos spre poarta lui Karcemarskas, dar acesta a fost atent și a reținut fără probleme.


20:10 Steliștii se dezmorțesc mai greu în timp ce turcii bifează primul șut pe poartă prin Cagiran, care a expediat un balon reținut ușor de Niță. Avântul ofensiv al steliștilor lasă spații foarte mari pentru jucătorii lui Osmanlispor, lucru care ar putea fi speculat de oaspeți. 


20:05 Rrrraaaaul Ruseeescu! Asta strigă de minute bune galeria Stelei, iar atacantul care a schimbat tabăra s-a oprit și i-a aplaudat ca pe vremuri. Primele minute ale meciului sunt controlate de turci, care au pus stăpânire pe balonul de joc, fără vreo ocazie sau acțiune notabilă. 


20:00 Meciul este precedat de un moment de reculegere în memoria lui Didi Prodan, iar fanii prezenți la stadion au venit pregătiți. Steaua are lovitura de start pe un stadion pe care se află sub 8000 de spectatori.


19:55 Numărul 6 nu este uitat de Steaua. Crainicul stadionului a anunțat că în memoria lui Didi Prodan meciul se va întrerupe pentru scurt timp în minutul șase al partidei pentru a ne aminti de cel care care a fost fostul component al Generației de Aur. Fundașul a purtat în perioada din Ghencea numărul 6. 


19:35 Osmanlispor ne va ataca cu unul de-al nostru în această seară. Ex-stelistul Raul Rusescu va încerca să-l învingă pe Niță, în timp ce în atacul Stelei a fost preferat Adi Popa, în detrimentul lui Golubovic: foaia de joc a partidei Steaua – Osmanlispor.

 


19:30 După apariția în atac al lui „Kun Aguero” Popa, elevii lui Reghecampf se dezmorțesc pe fondul sonor din celebrul serial Game of Thrones. Tot un fel de urzeală a grupei va fi și în această seară pentru Steaua, care trage ultimul cartuș cu Osmanlispor pentru calificarea în primăvara europeană. 

 


19:20 Rezultatele din ultima vreme fac ca și puținii suporteri ai Stelei să se îndepărteze de echipă. Aceasta e situația acum pe Arena Națională, unde se află cam 1.500 de suflete. Organizatorii așteaptă cam 8.000 de fani, o cifră pe care o considerăm puțin umflată.


18:50  Contul de Facebook al Stelei confirmă ceea ce știam deja și anunță echipa de start pentru meciul din această seară. Pe bancă, singura opțiune cu adevărat ofensivă e Bojan Golubovic, iar Simion e singurul fundaș care va lua loc lângă Reghecampf.


18:30 Echipa lui Laurențiu Reghecampf a ajuns la Național Arena, iar fotbaliștii au ieșit bine îmbrăcați la inspecția gazonului. Aflăm de la fața locului că starea gazonului nu e tocmai extraordinară, sunt fâșii în care iarba lipsește cu desăvârșire.


Ultima șansă pentru ca Steaua să îndrăznească la continuarea parcursului de Europa League se va consuma joi, de la ora 20:00, pe Național Arena. Elevii lui Laurențiu Reghecampf sunt gazdele unui meci cu caracter decisiv contra turcilor de la Osmanlispor, surpriza grupei L, echipă care a bătut vicecampioana României cu 2-0 în meciul tur de la Ankara. Astfel, fără să aibă parte de o asistență impresionantă, Steaua este nevoită să ia în calcul doar un singur rezultat: victoria. Cele trei puncte sunt singura modalitate prin care românii mai păstrează speranțe la calificare.

Accidentarea lui Ovidiu Popescu din meciul cu Chiajna îi dă complet peste cap planurile lui Laurențiu Reghecampf. Cel care reușise să se impună titular pe un post cu probleme, cel de fundaș dreapta, iese din calcule astfel că Tamaș ar putea fi folosit din nou în bandă. Asta ar însemna un cuplu de fundași centrali Moke – Toșca, cu Momcilovic pe stânga și cu Pintilii – Muniru în fața apărării. O altă dilemă a antrenorului poate apărea în atac. Golubovic a dezamăgit crunt, însă varianta de compromis a fost la fel de proastă. Folosirea lui Adi Popa vârf fals, cu Enache în banda dreaptă, a fost un experiment complet nereușit la ultimele două meciuri de campionat, iar repetarea tacticii ar putea fi sinucigașă.

Pintilii: „Sunt favoriți și merită primul loc”

Schimbarea de optică în ceea ce privește echipa turcă a fost evidentă și din discursul fotbaliștilor Stelei. „Osmanlispor a demonstrat că își merită locul în grupă. A câștigat la Villarreal, echipă favorită înaintea începerii meciurilor, și asta spune multe. Au o echipă valoroasă cu un lot foarte bun, lucru pe care îl demonstrează și în campionatul lor. Sunt favoriții grupei și merită primul loc”, a spus căpitanul Stelei la conferința de presă care a precedat partida.

Calculele calificării: Steaua depinde doar de ea

În mod paradoxal, deși nu a câștigat niciun meci în Grupa L, Steaua depinde în mare măsură doar de rezultatele ei pentru o calificare în primăvara europeană.  Situația în grupă a fost complicată serios de victoria obținută de Osmanlispor pe terenul lui Villarreal. Dacă trupa lui Reghecampf se va impune în disputele cu Osmanlispor și Villarreal va acumula 9 puncte și va ocupa locul 2, presupunând că Zurich nu va reuși să obțină mai mult de 3 puncte din cele două partide rămase de disputat, cu Villarreal și Osmanlispor.

VEZI AICI TOATE CALCULELE PENTRU CALIFICAREA STELEI ÎN PRIMĂ‚VARA EUROPA LEAGUE, DAR ȘI CLASAMENTUL LA ZI

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără mașină
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără mașină
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…