Irina Begu s-a oprit în sferturi la Madrid: Kvitova a preluat brutal, din mers, controlul meciului la finalul primului set. Tricolora a ratat șansa pătrunderii în Top 30

Irina Begu s-a oprit în sferturi la Madrid: Kvitova a preluat brutal, din mers, controlul meciului la finalul primului set. Tricolora a ratat șansa pătrunderii în Top 30
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Irina Begu rămâne cu sferturi de finală, cea mai bună performanță a carierei într-un turneu Premier Mandatory, fiind învinsă în minimum de seturi de Petra Kvitova, pe tabloul de opt de la Madrid.
  • Eleva antrenorilor Adrian Cruciat – Artemon Apostu Efremov a rezistat doar un set nivelului de joc al dublei campioane de Mare Șlem. Kvitova și-a făcut meciul ușor în finalul primului set, cu break-ul care i-a refuzat Irinei tiebreak-ul, impunându-se în final, 7-5, 6-3.
  • Irina Begu a ratat șansa intrării, în premieră, în Top 30 WTA: calificarea în sferturile de finală ar fi trecut-o pe Irina în fața Victoriei Azarenka, pe poziția 29 WTA. Totuși, la noua actualizare a clasamentului, bucureșteanca se va afla pe locul 31, ceea ce îi asigură un virtual loc în rândul capilor de serie pentru al doilea turneu de Mare Șlem al sezonului, de la Roland Garros.
  • România rămâne în concurs la Madrid în probele de dublu: Florin Mergea joacă vineri în sferturile de fială alături de Rohan Bopana, pe terenul 3, împotriva perechii Cabal / Mannarino, în timp ce Irina Begu va lupta, alături de Lara Arruabarrena, împotriva perechii iberice Muguruza / Suarez Navarro.

21:55 SEMIFINALELE DE LA MADRID PE TABLOUL FEMININ: „Noua Scream Queen” vs regina absolută a decibelilor și meciul-test visat de lider mondial al tenisului feminin. Petra Kvitova completează un tablou interesant al sferturilor de finală, cu trei dintre primele patru favorite de la Madrid prezente în programul de joc de vineri, marea absentă fiind compatrioata noastră, Simona Halep. Maria Șarapova primește replica veteranei Svetlana Kuznetsova, cea care la Madrid, a jucat deja peste nouă ore și jumătate de tenis intens, cu două ore și 30 de minute mai mult decât viitoarea sa adversară – un meci care promite să fie un adevărat turnir pentru urechile fanilor. De partea cealaltă, Serena Williams, ajunsă la 50 de victorii consecutive în turneele Premier Mandatory, o întâlnește, după doi ani, pe Kvitova, o specialistă a ierbii.


21:48Mi-a fost greu să joc împotriva unei adversare pe care nu știam, am pierdut rapid break-ul, dar mi-am ajustat jocul și am ajuns la nivelul pe care îl doream„, a punctat la finalul partidei, la ieșirea de pe teren Kvitova.


21:40 Game, set și meci Petra Kvitova.  Irina se zbate și reușește să amâne deznodământul meciului, salvând în game-ul său de serviciu trei mingi de meci. La 5-3 însă, Kvitova are avantajul serviciului și se impune, pe o greșeală a tricolorei, cu un al patrulea game alb la rând la lansare. 7-5, 6-3 este scorul final al unui meci decis în câteva minute, în finalul primului act.


21:25 Irina nu are replică pe serviciul cehoaicei, Kvitova punând pe tabelă al treilea game alb consecutiv, aproopiindu-se la un singur game de califiicarea în semifinale și duelul cu Serena Williams. 5-2.


21:15 Comentatorii SkySports rămân impresionați de jocul Irinei, în ciuda căderii vizibile: „poate pune probleme serioase oricărei jucătoare pe zgură, progresează vizibil”, remarcă în timp ce Irina pune pe tabelă un prim game în setul doi, pentru 1-3.


21:11 Adrian Cruciat revine pe teren după doar patru game-uri: „Ai început să fii negativă. Trebuie să te ajuți, trebuie să fii pozitivă. Numai pe mâna ta poate să joace. Ți-a scăzut brusc procentajul, trebuie să lași mâna relaxată„, insistă tehnicianul, la 3-0 pentru Petra Kvitova.


21:10 Statistica primului set: Irina s-a ținut bine cu servciul, având în vedere diferența uriașă din statistică față de Kvitova.


21:07 Dezamăgirea pierderii primului set se vede pe fața, în deplasarea și în loviturile Irinei, cea care pierde ritmul meciului. Dacă finalul primului set nu arăta încă o dominație netă a cehoaicei, ci mai degrabă o gestionare bună a momentelor decisive, pe fonsul unui creșteri în joc a numărului patru mondial, acum Kvitova pare singură pe teren. Doar trei puncte câștigate în trei game-uri.


20:57 Kvitova câștigă primul set, în 50 de minute, Irina fiind lovită subit, în ciuda unui joc destul de solid. A patra jucătoare a lumii se strecoară în față, de la 30-15 pentru româncă, cu o doză mai mare de creativitate per total față de Begu, încercând și un lob și o scurtă. Doar trei puncte a câștigat în plus Kvitova, față de Irina. Irina a rezistat cu 44% procentaj pe prima minge și doar șapte erori neforțate, față de cele 13 ale adversarei sale.


20:50 După ce s-a apostrofat singură în game-ul 11 pentru faptul că nu reușește să pună returul în teren, Irina Begu îi cere ajutorul lui Adrian Cruciat la 5-6, înaintea game-ului de servciiu care trebuie să o ducă în tie-break. Tehnicianul insistă pentru lungimea loviturilor, atrăgându-i atenția „nu ai dat nici o minge înafara terenului pe lungime”. Cruciat îi cere să își aștepte șansele la retur, dar cu un metru în spate, pentru a avea timp de reacție la serviciul plat al cehoaicei.


20:45 Jocul pe rever îi oferă câteva puncte ușoare cehoaicei, însă Irina rezistă pe serviciu, oprind la timp revenirea cehoaicei Petra Kvitova, de la 40-0 la 40-30 și tabela arată din nou egalitate, la cinci.


20:40 Meciurile ATP vs meciurile WTA – o alegere prea dificilă? Iată soluția perfectă pentru nehotărâți


20:36 La 4-3, antrenorul o sfătuiește pe Kvitova să stea departe de dreapta Irinei. Totodată, tehnicianul așteaptă mai multă agresivitate la retur.


20:35 Irina rezistă în fața favoritei patru, chiar dacă cehoaica a accesat un nou nivel, față de începutul meciului și este cu un pas în fața jucătoarei noastre. Partida este mult mai silențios decât precedentul, dar cu un nivel bun de joc.


20:22 Re-break Kvitova Serviciul doi este punctul nevralgic pentru Irina, cea care are, după primele sale două game-uri, un procentaj de 42% pe prima minge și nu poate confirma break-ul, chiar dacă într-o primă fază, anulează trei oportunități de break legate ale Petrei Kvitova. Begu folosește bine un serviciu doi în exterior, cu unghi ascuțit pentru a o deranja pe cehoaică, apoi rezistă în defensivă, dar Petra găsește plusul de agresivitate, încheind conturile în game, la a patra ocazie, cu un rever câștigător. Cehoaica nu stă pe gânduri și după ce egalează, trece în față, cu un game în care serviciul este intangibil. 3-2 pentru Kvitova


20:15 Plouă cu vești bune la Madrid: După un game autoritar pe propriul serviciu, câștigat la zero, Irina Begu a reușit break-ul în game-ul trei ai duelului din sferturi. 2-1 pentru Irina.


20:10 Veste bună pentru Florin Mergea și Rohan Bopana: au scăpat de frații Bryan. Liderii mondiali au fost eliminați de perechea Adrian Mannarino și Juan Sebastian Cabal, în minimum de seturi 6-7(4), 5-7.


20:05 Puterea rozului sau a bleu-verului de bază de la Madrid? Irina Begu va încerca să păstreze simetria în semifinalele turneului de la Madrid, acolo unde găsim două jucătoare dintre primii patru capi de serie și o jucătoare dinafara acestei liste a favoritelor. Kvitova începe meciul la serviciu


UPDATE 20:00 Kvitova a copiat-o pe Simona Halep înainte de meciul cu Irina Begu Întrebată de jurnaliști despre adversara din sferturi, cehoaica a dat un răspuns tipic „Halepeno”: „nu știu mai nimic, dar antrenorul îmi va spune tot ce trebuie să știu”. Cele două sunt bune prietene, Simona spunând în repetate rânduri că este jucătoarea de top cu care se înțelege cel mai bine în circuit.


UPDATE 19:55 Arena Arantxa Sanchez-Vicario le aparține Irinei Begu și favoritei 4 de la Madrid, Petra Kvitova. Hai Irina!


UPDATE 19:45 Kuznetsova a urlat cu folos și câștigă, după trei ore și cinci minute, un meci nebun cu Lucie Safarova, cea căreia numărul 13 de pe lista capilor de serie nu i-a purtat noroc: a ratat două mingi de meci. „Trebuie să mă odihnesc, voi avea un meci foarte dificil cu Maria, ea este favorită clară, eu nu am nimic de pierdut„, a declarat la ieșirea de pe teren Kuznetsova. Kuznetsova – Șarapova va fi semifinala decibelilor și a dopurilor de urechi!


UPDATE 19:40 Brad Gilbert a pus televizorul pe „mute” (n.r. – fără sonor) de o oră! Țipetele Svetlanei Kuznetsova sunt de vină. Americanul se întreabă de ce la 29 de ani, „Kuzy” a luat-o pe urmele Mariei Șarapova

 


UPDATE 19:37 Borna de trei ore de joc a fost depășită în duelul Safarova – Kuznetsova. A treia semifinalistă de la Madrid se decide la tie-break, în setul trei.


UPDATE 19:30 DRAMATISM TOTAL ÎN MECIUL FETELOR CU ECHIPAMENT CARE SE CONFUNDĂ‚ CU PANOURILE DE RECLAME DE LA MADRID: Safarova servește pentru meci, dar începe dezastruos game-ul la 5-4: Kuznetsova ratează pe mâna ei trei mingi consecutive de break, urlă cât poate după fiecare plesnitură a mingii, încasează lovitura meciului – un forehand în lung de linie superb din partea cehoaicei, dar până la urmă își adjudecă re-break-ul, după două mingi de meci irosite de Lucie. 5-5 și meciul se relansează o dată în plus.


UPDATE 19:15 Pe tabloul masculin de la Madrid s-au stabilit deja două sferturi de finală, ambele pe jumătatea superioară: John Isner a trecut de „călăul lui Federer”, Nick Kyrgios plătind scump dubla greșeală făcută la minge de meci în fața uriașului american. Isner, învingător cu 6-3, 6-7(6), 6-4, îl va înfrunta pe Tomas Berdych, favorit 6, învingător cu 7-5, 6-2 în fața lui Tsonga, iar Rafael Nadal are meci complicat cu „Baby Fed” Dimitrov. Ibericul a trecut cu un simetric 6-2, 6-2 de Bolelli, iar Dimitrov a furnizat surpriza cu Stan Wawrinka, cel care încă trăiește din gloria sezonului trecut, cu titlul de la Australian Open și de la Monte Carlo, scor 7-6(5), 3-6, 6-3.


UPDATE 19:00 Safarova trece pentru a doua oară la conducere cu break în față în setul decisiv, 3-2. Kuznetsova se lamentează, după ce lovitura sa aterizează puțin în lateralul liniei, se tolănește pe fileu, dar arbitrul este ferm. Rusoaica și-a pierdut serviciul și în primul game, dar a replicat cu joc câștigat imediat.


UPDATE 18:50 Organizatorii au publicat deja programul zilei de vineri: dacă o învinge pe Kvitova, Irina Begu va juca împotriva Serenei Williams la ora 14:00, ora României, aceasta fiind a doua semifinală, după cea care o va avea ca principală favorită pe Maria Șarapova.


UPDATE 18:35 Murray a fost mutat de pe Manolo Santana Arena pe al doilea teren, deci joi e ziua maratoanelor pe terenul Arantxa Sanchez-Vicario! Kuznetsova a egalat la seturi, în tie-break, în partida cu favorita 13, Lucie Safarova, iar spectatorii au parte pe acel teren de al doilea meci consecutiv de trei seturi, după succesul lui Dimitrov (favorit 10) în fața lui Stan Wawrinka (favorit 8), 7-6(5), 3-6, 6-3.


UPDATE 18:25 Colegul meu Alex Tăcină v-a obișnuit cu ghicitorile: deci, ghiciți cine a încurajat-o ieri pe Irina Begu în sferturi? Nu voi crește suspansul, pentru că meciul Kuznetsova – Safarova a ajuns în tiebreak în setul doi și s-ar putea termina în următoarele minute, desigur, dacă cehoaica se impune. Cornel Ilie, carismaticul solist al trupei Vunk este un mega-pasionat de tenis, care ne-a dezvăluit într-un amplu interviu ProSport că și-a luat special bilete la Madrid pentru a urmări fetele din România, cu Simona Halep în frunte, pe Roger Federer și mai ales pe Rafael Nadal, pe zgură.


UPDATE 18:15 Turneul de la Madrid măsoară constant interacțiunea fanilor în spațiul virtual. Suntem obișnuiți cu astfel de analize de la Australian Open, acolo unde se contabilizează fiecare mesaj de 140 de caractere, se stabilește rapid dacă este un comentariu pozitiv sau negativ la adresa unui jucător și se trage linie la capătul fiecărei zile de concurs. Rafael Nadal a fost în Top 5 la Melbourne până la finalul turneuli, chiar dacă a pierdut în sferturi, în fața lui Berdych. iată ce efervescență a produs, în miez de zi, în timpul unei a doua victorii la pas pe teren propriu, 6-2, 6-2 în fața italianului Simone Bolelli.


UPDATE 18:05 Cum arată duelul Begu – Kvitova în viziunea Tennisweek.DE? Publicația germană se laudă cu peste 500 de caricaturi ale jucătorilor și jucătoarelor de tenis.


Sursa: Twitter @tennisweek.de


UPDATE 17:55 Wozniacki are motiv de sărbătoare chiar dacă a părăsit joi competiția de la Madrid. Maria Șarapova a fost prima jucătoare calificată în semifinalele turneului Ion Țiriac, după un nou meci de trei seturi: 6-1, 3-6, 6-3 și două ore de joc în fața danezei Caroline Wozniacki. Dezamăgită de rezultat, „Caro” și-a găsit rapid un motiv să zâmbească: și-a amintit că este ziua celor doi căței – Bruno și Louis, care împlinesc doi anișori.


UPDATE 17:45 Armata de fani a Irinei îi urează Serenei „să-și pună pofta-n cui”. Este cel mai bun moment ca liderul mondial să nu primească ceea ce își dorește: revanșa pentru meciul nedispuat în sfertuile din capitala Spaniei, în 2014!  Serena Williams, cea care a bombardat-o în sferturi, pe Carla Suarez Navarro (cap de serie 10)  cu 43 de lovituri direct câștigătoare în 73 de minute, a spus că își dorește un duel cu Petra Kvitova. „Mi-ar plăcea să joc cu Petra pentru că este o jucătoare formidabilă și aș vrea să îmi testez nivelul jocului împotriva ei„.

Serena a câștigat pe teren toate partidele împotriva jucătoarei de 25 de ani, cedând un singur set. Anul trecut, cele două ar fi trebuit să joace în sferturi la Madrid, dar liderul mondial a abandonat înainte de startul meciului, astfel încât cel mai recent duel este meciul de la Turneul Campioanelor, din 2013 (turneu găzduit atunci de Turcia)


UPDATE 17:35 Meciul de pe terenul care ne interesează – Arantxa Sanchez-Vicario, avansează ca melcul, așa că după aproape o oră completă de joc, avem doar un set câștigat, 7-5, de Lucie Safarova (cap de serie 13), în fața rusoaicei Svetlana Kuznetsova. Meciul va fi urmat de duelul Begu – Kvitova, ultimul sfert de finală programat joi pe tabloul feminin.


Cu o doză de șansă, tricolora având tur liber după retragerea nemțoaicei Petkovic, urmărim împreună, după ora 18:30, la finalul partidei Svetlana Kuznetsova – Lucie Safarova, cum jucătoarea de 24 de ani rămasă ultima reprezentantă a României pe baricade își rescrie cu multă migală istoria personală, la un turneu care în care româncele se simt ca acasă, în tribunele presărate cu steaguri în roșu-galben și albastru.

Petra Kvitova (4 WTA), o stângace extrem de periculoasă prin jocul său în forță, este poate mai vulnerabilă ca oricând pe o suprafață pe care o agreează cel mai puțin, lentă, dar mai ales după o pauză auto-impusă din circuit în care și-a recăutat echilibrul și pofta de joc, „pentru că se săturase de călătorit, hoteluri și tenis„. Doar a 13-a în clasamentul punctelor câștigate în 2015, cu 14 poziții mai sus decât Irina, Petra a recunoscut că este surprinsă de parcursul său de la Madrid, la Caja Magica, însă încet-încet, forma, jocul și încrederea revin la paramentrii optimi „Am jucat mai bine decât ieri, era important, pentru că altfel Pavlyuchenkova m-ar fi zdrobit. Mă bucur că am făcut totul bine. Am servit bine, în special. Mă bucur că sunt încă aici, pentru că nu mă așteptam să rezist atâta în turneu„, a declarat la finalul partidei din optimi prima rachetă a Cehiei, potrivit site-ului WTA.

Irina Begu, de partea cealală, tace și face la Madrid, nu are timp de urmărit meciurile starurilor din circuitul ATP. Se pregătește pentru un meci greu, pe care îl va pregăti alături de Adrian Cruciat, tehnicianul care o însoțește în acest debut european al sezonului de zgură: „Voi juca în premieră împotriva Petrei. Este o jucătoare excelentă, dar sunt pregătită. Voi încerca să mă bucur de meci și voi vedea ce pot face„.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tradiții și obiceiuri la români.  Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii 2024
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii 2024
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se calculează salariul minim european
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se calculează salariul minim european
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant:…
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai…