EXCLUSIV | De ce a fost "reconfirmat" Daum deşi România a ajuns la "Roata norocului" în preliminarii. Pe ce s-a bazat decizia Comitetului Executiv

2 aug 2017 3507 afişări Comentează şi tu ProSport Live
EXCLUSIV | De ce a fost "reconfirmat" Daum deşi România a ajuns la "Roata norocului" în preliminarii. Pe ce s-a bazat decizia Comitetului Executiv

Intrat în direct la ProSport LIVE, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a vorbit despre raportul de activitate prezentat de germanul Christoph Daum în Comitetul Executiv şi a precizat că acesta a primit "aviz pozitiv" de a continua în funcţia de selecţioner deoarece nu au fost analizate strict rezultatele echipei naţionale din campania de calificare la CM 2018, ci întreaga activitate a acestuia.

 

  • După 6 partide jucate în Grupa E din prelimiariile CM 2018, România ocupă locul 4, cu 6 puncte, la patru puncte în spatele formaţiilor clasate pe locurile 2 şi 3 (Muntenegru şi Danemarca) şi la 10 în spatele liderului Polonia

"Nu sunt nici avocatul lui Daum, dar nici procurorul său", spune Stoichiţă. Acesta recunoaşte că rezultatele nu îl avantajează pe Daum, iar România a ajuns la "Roata norocului" în ceea ce priveşte şansele de calificare la Mondialul din Rusia, însă precizează că germanul punctează pozitiv la alte aspecte. Totuşi, dacă jocul şi rezultatele nu îl vor ajuta pe Daum nici în partidele din toamnă, situaţia se poate schimba radical.

"Nu a fost o analiză a jocurilor echipei naţionale, ci o analiză asupra activităţii lui Daum, care nu poate fi contestată. A fost o analiză a lucrurilor iniţiate de el în acest proiect pe care l-a acceptat înainte de venirea mea la Federaţie. Din păcate, în această chestiune a fost inclusă şi această calificare a echipei naţionale. De fapt, locul doi a fost obiectivul său din ce am înţeles şi este posibil să aibă în continuare şanse la treaba asta. Foarte mici, într-adevar.

Analizând absolut ce intră în atribuţiile sale nu aveai cum să nu dai un aviz pozitiv. Nu eu am spus să rămână Daum, am zis că e de apreciat activitatea sa. Am spus că au lipsit rezutatele. Sunt foarte importante, dar nu le poţi scoate din contextul în care suntem acum. Nu am făcut o analiză tactică sau tehnică a meciurilor lui Daum, ci întreaga activitate.

Cine poate să spună despre cineva că e cel mai potrivit în acel loc? Au fost antrenori mari care au fost daţi afară după câteva luni... Scolari a fost la Kuweit înaintea mea şi a fost dat afară. Berti Vogts, la fel. Şi sunt antrenori mult mai mari ca mine.

Nu sunt avocatul lui Daum, dar nici procurorul lui Daum. Cred că Federaţia a judecat corect: mai sunt patru meciuri. Au luat o hotărâre civilizată. Nu facem parte din fotbalul din lumea a treia, unde eşti dat afară după un meci. Eu cred că e cea mai bună hotărâre.

Mai sunt patru meciuri în care Daum trebuie să confirme revirimentul din partida cu Chile. Eu sunt optimist (n.r. în privinţa şanselor de calificare), dar este foarte, foarte greu! Acum nu vorbim despre o finală, ci o finală de "Roata norocului", pentru că depinzi şi de alte rezultate
", a declarat Stoichiţă la ProSport LIVE.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.