VIDEO | Luca: "Suntem convinşi că Per Johansson conduce echipa!" Ce se va întâmpla cu antrenorul suedez dacă va câştiga Liga Campionilor cu CSMB şi motivele pentru care Vestergaard şi Roşca au fost schimbaţi

20 apr 2017 8291 afişări Comentează şi tu Handbal
VIDEO | Luca: "Suntem convinşi că Per Johansson conduce echipa!" Ce se va întâmpla cu antrenorul suedez dacă va câştiga Liga Campionilor cu CSMB şi motivele pentru care Vestergaard şi Roşca au fost schimbaţi

Venit de numai trei săptămâni în România, Per Johansson şi-a atins deja obiectivul la CSM Bucureşti, calificarea în turneul Final 4. Antrenorul suedez s-a impus rapid într-un vestiar greu de gestionat având în vedere valoarea acestuia, iar acum pare a fi unul din argumentele echipei la câştigarea Ligii Campionilor. Ce se va întâmpla cu tehnicianul nordic dacă va obţine şi trofeul cu CSM Bucureşti? Este o întrebare la care mulţi fani caută răspunsul, având în vedere că echipa campioană a anunţat de ceva timp că sezonul 2017-2018 va fi demarat cu Helle Thomsen pe banca tehnică.

Prezent la ProSport LIVE, Nicolae Luca, team-managerul CSM Bucureşti, a susţinut că în viitoarea organigramă va exista un loc şi pentru Per Johansson.

”Noi avem un contract semnat cu Helle Thomsen. Nu încape dubiu că viitorul antrenor principal al CSM va fi Helle Thomsen. Noi nu ne-am aşezat în acest moment la masă cu Per Johansson, să discutăm ce intenţionăm. Nici dumnealui nu ne-a spus. Fiecare trebuie să ne achităm de două lucruri. Per Johansson este pentru 2 luni în România şi ne-a asigurat că vom face o performanţă grozavă. Are etape de parcurs, a fost calificarea în Final 4, acum mai sunt câteva lucruri care nu sunt obligatorii. Omul acesta nu are un pistol la cap să îndeplinească anumite obiective. Obiectivul clubului a fost îndeplinit, suntem în Final 4, lumea să nu treacă uşor peste acest aspect. Din 36 de echipe, 32 se uită la televizor, noi suntem acolo, în primele patru echipe ale Europei. Ce se va întâmpla de acum încolo va fi un bonus şi pentru Per Johansson şi pentru noi, dar mai ales pentru jucătoare, ca performanţă, financiar. După ce terminăm cu Final 4 ne aşezăm la masă şi discutăm. Avem un loc pentru Per Johansson. Dincolo de valoare trebuie să fim alături de el şi uman pentru că a acceptat să vină, ne ajută, e alături de noi, ne sprijină, colaborăm”, A declarat Nicolae Luca.

Team-managerul CSMB a susţinut că Per Johansson a fost o soluţie pentru banca tehnică şi la începutul sezonului: ”Per Johansson a făcut parte la începutul sezonului dintr-o listă a antrenorilor pe care i-am fi dorit la echipă, deci nu era neapărat o noutate. Când a venit vremea să-l activăm, sigur am întrebat oameni care au lucrat cu el. Nu a fost o decizie neapărat a unei persoane, două-trei, ci a fost o consultare pe orizontală şi cu jucătoare, şi cu antrenori, şi cu colegi de-ai lui, şi cu oameni din handbal. S-a ajuns la concluzia, dacă ar trebui să punctăm pe ceva, să punctăm pe Per Johansson, pentru că este profilul de antrenor care ar putea schimba ceva. Şi a schimbat pentru că noi suntem convinşi că Per Johansson conduce echipa!”

Cu această ocazie, Nicolae Luca a explicat de ce a fost adus Jakob Vestergaard în vară, dar şi motivele pentru care s-a ajuns la al treilea antrenor pe banca tehnică în acest sezon:

”Schimbarea antrenorilor nu este o situaţie prea plăcută, îţi pune puţin în dezechilibru imaginea ta, ca seriozitate, ca stabilitate, ca tot ce vreţi. Nu este deloc o reţetă recomandată, nu se doreşte aşa ceva, în schimb a trebuit. Jakob Vestergaard a reprezentat şi reprezintă un nume în handbalul european. Jakob Vestergaard este unul dintre cei care a format această echipă în 2015, i-a predat-o antrenoarei Mette Klit, a stat undeva în spate ca director tehnic şi a coordonat această activitate. Am avut astfel multă încredere în Jakob în momentul în care a fost propus şi adus ca antrenor în vara anului trecut. Ulterior, s-a demonstrat că ceva este în neregulă. Personal, am lucrat mai mult cu Jakob Vestergaard, îl cunosc mai bine şi trebuie să spun că la el există o schimbare. Este o schimbare între Jakob Vestergaard, cel din 2010 care cu Viborg a bătut Oltchim şi a luat Liga Campionilor, între cel care a fost un an la Oltchim în 2012-2103, şi cel pe care l-am dorit, l-am adus, am lucrat şi am colaborat aici la CSM Bucureşti. Această schimbare nu vreau să o comentez, dar credeţi-mă că există! Este un om schimbat şi noi la rândul nostru a trebuit să decidem, am considerat că şi el trebuie schimbat.

La vremea respectivă, cea mai bună mişcare s-a dovedit a fi cu Aurelian Roşca, un antrenor pregătit să preia această echipă. Campionatele erau începute, contractele în derulare, nu este foarte uşor să găseşti un antrenor disponibil şi după placul tău, să aibă şi capacităţi să conducă o echipă atât de puternică, mă refer la caracterele jucătoarelor. Sunt vedete, sunt jucătoare cu background solid în spate. La vremea respectivă, mutarea cu Aurelian Roşca a acoperit acea necesitate a noastră. Am avut suflu nou, am reuşit performanţa de a ne califica în grupele principale pentru că exista acel risc. Am făcut aceste schimbări, dacă se observă, la situaţii limită. Nu au fost mofturi, nu au fost decizii individuale, ci în urma unor analize. Dorinţa în sine a fost de a schimba ceva, de a se întâmpla ceva. De fiecare dată, schimbarea a fost în bine. Sunt convins că şi schimbarea lui Aurelian Roşca cu Per Johansson a fost în bine, suntem convinşi că în felul acesta ne vom atinge ceea ce ne-am propus. Ca oameni, nu are nimeni ce să le reproşeze, sunt nişte oameni extraordinari, dar fiecare dintre noi ajungem uneori la o anumită limită, poate mai devreme, poate mai târziu, nu vreau să insist pe treaba aceasta. Când evenimentele o cer, tu cauţi practic ce este mai bun”.

CSM Bucureşti a ajuns la 5 antrenori de când activează în Liga Campionilor, patru dintre ei fiind nordici şi unul român. Champions League l-a câştigat anul trecut cu Kim Rasmussen, în prezent selecţionerul Ungariei.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.