Ziarişti „executaţi” de „Corleone”?

2 oct 2009 259 afişări Comentează şi tu Special
Ziarişti „executaţi” de „Corleone”? Ziarişti „executaţi” de „Corleone”?

Decebal Rădulescu a fost eliminat "de pe sticlă" din cauza criticilor aduse unor şefi din fotbal. Solidar cu colegul său, moderatorul Costi Ştucan şi-a dat demisia

Dumitru Dragomir, şeful LPF, este acuzat că ar fi influenţat conducerea GSP TV pentru a scăpa de un ziarist incomod! Scandalul a izbucnit după ce lui Decebal Rădulescu i s-a reziliat contractul de colaborare. În semn de solidaritate cu colegul său, moderatorul Costi Ştucan şi-a dat ieri demisia. Atât conducerea postului de televiziune, cât şi Dragomir neagă acuzaţiile.

Întreaga poveste pleacă, susţin numeroase surse din interiorul postului, de la faptul că emisiunea "Contraatac", unde Costi Ştucan era moderator, iar Decebal Rădulescu (şeful Departamentului de reporteri speciali de la Gazeta Sporturilor) - invitat permanent, i-ar fi deranjat pe mai mulţi "şmecheri" din fotbal. Printre cei criticaţi, de-a lungul timpului, s-au numărat Dumitru Dragomir şi Marian Iancu. Decontul ar fi venit zilele trecute.
"Am fost dat afară fără să mi se spună şi de ce. A existat, la un moment dat, un zvon despre o amendă pe care aş fi primit-o pentru că am fumat, deşi eu nu fumez!", ne-a declarat ieri Decebal Rădulescu. "Pe urmă mi s-a spus că am lăsat nişte hârtii în dezordine, iar în final că am criticat conducerea. Aşa o fi... Nu vreau să comentez ideea că am fost îndepărtat la cererea lui Dumitru Dragomir. Dar vreau să spun doar atât: vreau să dorm liniştit noaptea. Să am conştiinţa împăcată", a adăugat Rădulescu.

"Coloana vertebrală nu mi-o îndoaie nimeni"

Costi Ştucan, care venise anul trecut de la Sport.ro, şi-a înaintat ieri demisia, în semn de solidaritate cu colegul său. "Dragomir nu voia să intre la noi de vreo două luni şi jumătate… Decebal a fost dat afară fără explicaţii. Azi mi-am dat demisia. Poate că pare prea puţin ca să recurg la acest gest - să ştiţi că n-am oferte şi nu ştiu ce voi face mai departe -, dar coloana vertebrală nu mi-o îndoaie nimeni!", ne-a spus ieri şi Ştucan.
Graba conducerii GSP TV de a-l înlătura pe Rădulescu a fost atât de mare, încât ziaristului i s-a comunicat că nu mai e nevoie să stea în preavizul de două săptămâni, deşi emisiunea rămânea fără invitatul permanent. Mai mult, "Bică" a fost anunţat că nu mai trebuie să intre pe post cu doar câteva ore înainte de începerea transmisiei! Atitudinea celor doi jurnalişti, care i-au criticat adesea pe Dragomir şi pe Iancu, i-ar fi deranjat pe şefii din fotbal. Faptul că în emisiune a fost invitat Constantin Iacov, inamic public al lui Dragomir, dar şi Marin Condescu, aflat în conflict cu Mircea Sandu şi cu Dinamo, ar fi pus capac.


Dragomir: "E mâna altcuiva"

Dumitru Dragomir a râs ieri de ideea că ar sta la originea scandalului de la GSP TV, dar a adăugat că, "după părerea mea, aici e mâna altcuiva, mai puternic. Au deranjat pe cine nu trebuia". "Corleone" a recunoscut însă că s-a întâlnit cu Sabina Petre, noul director general de la Antena 1, cu puţin timp înainte ca Rădulescu să fie dat afară. "A venit la mine o femeie, noua directoare de la ei (n.r. - de la trustul Intact), care m-a rugat să nu mai schimbăm ora de disputare a meciului-vedetă de la Antena 1. Dar n-am discutat nimic despre demiterea cuiva. Eu n-am nimic cu nimeni. Păi, dacă voiam aşa ceva, eu discutam direct cu Camelia Voiculescu (n.r. - proprietara trustului)! N-am, tată, nicio chestie cu asta! Îţi spun că aici e mâna altcuiva. Au deranjat ei pe altcineva, mai puternic. Li se trage din altă direcţie", ne-a explicat "Corleone".


Conducerea dezminte

Conducerea postului GSP TV a dat publicităţii ieri un comunicat în care Costi Ştucan şi Decebal Rădulescu sunt acuzaţi că aveau "atitudine necuviincioasă", provocau "conflicte interne", şi situaţia aceasta tensionată din interiorul staţiei datează încă de pe vremea când postul era condus de Radu Naum, în luna august. Directorul general Sabina Petre şi directorul editorial Cristi Creţu precizează că, pentru aceste abateri repetate, Ştucan şi Rădulescu au fost amendaţi cu 10, respectiv 30 la sută din salariu. "(…) Despărţirea de Decebal Rădulescu e regretabilă şi se datorează doar unui orgoliu nemăsurat", se mai menţionează în comunicat. Reprezentanţii postului dezmint ferm orice implicare a lui Dumitru Dragomir în măsurile luate şi adaugă că "Ştucan rămâne unul dintre oamenii importanţi ai postului". "(…) Eventuala demisie a lui Costin n-ar putea fi decât un nou pas într-un război al orgoliilor fără sens şi fără logică", se încheie comunicatul

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.