România are încă un campion mondial: Bogdan Stoica a cucerit titlul Superkombat la categoria 91 de kilograme

13 mai 2012 485 afişări Comentează şi tu Special
România are încă un campion mondial: Bogdan Stoica a cucerit titlul Superkombat la categoria 91 de kilograme România are încă un campion mondial: Bogdan Stoica a cucerit titlul Superkombat la categoria 91 de kilograme

Bogdan Stoica a cucerit titlul mondial Superkombat la categoria 91 de kilograme după ce l-a învins prin decizie unanimă pe croatul Ivan Stanic la gala Superkombat World Grand Prix Cluj-Napoca. Seara succeselor tricolore a fost completată de Raul Cătinaş a câştigat piramida Superkombat şi este al şaselea sportiv calificat la Final 8 din toamnă.

După Daniel Ghiţă, campion al promoţiei It's Showtime, România se poate lăuda începând de sâmbătă seară cu un nou deţinător al titlului suprem. Bogdan a dominat autoritar întâlnirea disputată în Sala Sporturilor din Cluj-Napoca în faţa a aproape 3.000 de spectatori şi l-a pus la podea pe Stanic încă din prima rundă cu un croşeu. În ultima repriză, românul a oferit faza serii după ce a căzut peste corzi din săritură în timp ce încerca să trimită o lovitură de genunchi, însă a revenit rapid în ring şi a încheiat meciul căutând un KO spectaculos.

La finalul celor trei runde, arbitrii-judecători au anunţat, în unanimitate, victoria sportivului român. Pe lângă Stoica, un alt conaţional a fost erou la Cluj-Napoca. Raul Cătinaş a devenit al doilea tricolor calificat la Final 8 din octombrie după ce a câştigat piramida de patru. În primul meci, cel poreclit Iron l-a făcut KO în repriza a doua pe Jairzinho Rozenstruik, iar în finală, la capătul unui meci electrizant, a trecut de britanicul Daniel Sam, în ciuda diferenţei de gabarit. Cu 15 centimetri mai mic şi cu peste 10 kilograme mai slab, Cătinaş a reuşit performanţa de a-l trimite de trei ori la podea pe colosul britanic şi rămâne în cursa pentru marele premiu, un Mitsubishi Pajero.

Şi ceilalţi români prezenţi la evenimentul de la Cluj-Napoca au reuşit să îşi învingă adversarii. Sebastian Ciobanu a trecut de Redouan Cairo prin KO tehnic, în timp ce Răzvan Benche, Andrei Stoica şi Alexandru Lungu au câştigat la puncte duelurile cu adversarii lor. Următorul eveniment Superkombat World Grand Prix va avea loc pe 7 iulie.

Rezultatele galei Superkombat World Grand Prix II Cluj-Napoca:
Meci de deschidere:
Răzvan Benche (România) l-a învins la decizie, după extra-round, pe Vladimir Toktasynov (Germania)
Super-fight:
Sebastian Ciobanu (România) l-a învins prin TKO în repriza a doua pe Redouan Cairo (Surinam)
Super-fight:
Andrei Stoica (România) l-a învins prin decizie unanimă pe Rodney Glunder (Olanda)
Super-fight:
Alexandru Lungu (România) l-a învins prin decizie majoritară pe Wieslaw Kwasnieswski (Polonia)
PIRAMIDĂ:
Meci rezerve: Benny Adebuyi (România) l-a învins prin KO în repriza a treia pe Patrick Liedert (Germania)
Semifinală: Daniel Sam (Marea Britanie) l-a făcut KO în prima rundă pe Sammy Tevette (Olanda)
Semifinală: Raul Cătinaş (România) l-a făcut KO în runda a doua pe Jairzinho Rozenstruik (Surinam)
Finală: Raul Cătinaş (România) l-a învins prin decizie unanimă pe Daniel Sam (Marea Britanie)
TITLUL MONDIAL SUPERKOMBAT, 91 DE KILOGRAME:
Bogdan Stoica (România) l-a învins prin decizie unanimă pe Ivan Stanic (Croaţia)

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.