Oprescu: "Stadionul Naţional va fi gata în decembrie 2010!"

15 dec 2009 255 afişări Comentează şi tu Special
Oprescu: "Stadionul Naţional va fi gata în decembrie 2010!" Oprescu: "Stadionul Naţional va fi gata în decembrie 2010!"

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că problemele Stadionului Naţional "Lia Manoliu" sunt în mare parte rezolvate, au fost comandate cupola şi elementele necesare instalării acesteia, lucrările sunt finalizate în proporţie de 65 la sută, iar termenul final este decembrie 2010.

Potrivit edilului şef al Capitalei, 65 la sută din lucrările de construcţie şi montaj au fost efectuate, cupola şi elementele pentru instalarea acesteia au fost comandate, fiind încheiat şi cel de-al treilea act adiţional necesar acestor proceduri. În prezent, municipalitatea mai are de luat decizii în privinţa modului în care acest obiectiv va fi administrat.

"Avem de ales între două soluţii: administrarea stadionului prin intermediul unui operator extern, pentru rentabilizare, sau prin intermediul reprezentanţilor municipalităţii", a spus Sorin Oprescu.

Rentabilizarea stadionului este necesară având în vedere că, pe viitor, întreţinerea sa va costa foarte mult.

Potrivit edilului şef al Capitalei, municipalitatea trebuie să găsească o soluţie de împărţire a spaţiilor comerciale de la parterul stadionului, urmând să fie decise activităţile ce se vor desfăşura în acestea, astfel încât să fie cât mai rentabil pentru Primărie.

O altă problemă pe care municipalitatea trebuie să o aibă în vedere în cursul anului viitor vizează realizarea unei parcări de maximum 1.000 de locuri pe actualul amplasament al Staţiei de Betoane de lângă Stadionul Naţional, însă în această privinţă trebuie obţinut acordul UEFA.

Potrivit directorului de investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, în cazul în care municipalitatea va primi acceptul UEFA pentru realizarea parcării, cele 1.000 de locuri vor fi cumulate cu celelalte aproximativ 2.400 de locuri ce urmează să fie construite în parcarea subterană din Piaţa Alba-Iulia, în acest fel fiind rezolvată o altă mare prioritate a Stadionului Naţional.

Bogdan Hreapcă a precizat că lucrările la parcarea subterană din Piaţa Alba-Iulia vor începe în 2010.

Având în vedere condiţiile meteorologice, primarul Sorin Oprescu a precizat că lucrările la Stadionul "Lia Manoliu" sunt oprite. Acestea ar putea să fie reluate, în funcţie de condiţiile meteo, în 5 ianuarie 2010.

Stadionul Naţional Arena va avea o clasificare de categoria I şi o capacitate de 55.000 de locuri. Arena va găzdui în 2012 finala Liga Europa.

MEDIAFAX

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.