Omagiul lui Pep Guardiola pentru Cruyff: "El explica totul invers. Ne-a deschis ochii către o lume fascinantă, un film, un şoc constant"

25 mar 2016 6334 afişări Comentează şi tu Special
Omagiul lui Pep Guardiola pentru Cruyff: "El explica totul invers. Ne-a deschis ochii către o lume fascinantă, un film, un şoc constant"

Josep Guardiola, antrenorul de la Bayern Munchen şi unul dintre tehnicienii pentru care Johan Cruyff a fost un mentor, a declarat, vineri, că moştenirea pe care olandezul a lăsat-o fotbalului va rămâne vie pentru totdeauna chiar dacă acesta s-a stins din viaţă, conform site-ului RAC1.

”Acum nu mai putem să mergem să-l vedem oricând vrem. Moştenirea sa, însă, e ceva ce ne va rămâne. Cei ce am avut ocazia să trăim şi să ne bucurăm de apropierea de el la nivel personal, trebuie să recunoaştem că ne-a lăsat multe lucruri pe care acum le aplicăm în carierele noastre, fie că suntem antrenori sau comentatori. Dacă am decis să fim antrenori este pentru că el ne-a inoculat ideea că poţi domina jocul. Cruyff ne-a ajutat să înţelegem asta.

Era o persoană specială, ne spunea că jucăm prost pentru că alergam prea mult. Tot ce ascultaseşi în toată cariera sportivă nu mai folosea la nimic. El explica totul invers. Ne-a deschis ochii pentru a fi altfel, de aceea suntem urmaşii săi. A fost un privilegiu să pot lucra cu el ca antrenor, mai ales pentru cunoştinţele pe care ni le-a dat. A fost un noroc al nostru, ne-a învăţat până şi gramatica.

Ştim că Barcelona e mult mai mult decât Johan Cruyff, dar sosirea sa nu doar că a fost o revoluţie, ci mai mult de atât. Nu exista nimic la acest club în acel moment. Se spune că avea multe defecte. Dar ne-a învăţat multe lucruri. Nu e întâmplător că Zubizarreta şi Txiki Beguiristain sunt directori sportivi. El ne-a ajutat să înţelegem fotablul. E o mare pierdere pentru toţi moartea sa.

Era important să mergi la el acasă pentru a-i asculta cunoştinţele. Era important să îl faci să simtă ce mult ne-a ajutat. Sfaturile sale erau importante. Te încuraja mereu să-ţi urmezi instinctul, să iei decizii. Spunea că instinctul nu greşeşte niciodată”, sunt doar câteva dintre cuvintele antrenorului catalan despre mentorul său.

Guardiola a mărturisit că l-au ajutat cunoştinţele dobândite de la olandez în zilele noastre, chiar în dubla din optimile Ligii Campionilor, când Bayern era condusă la pauză, scor 2-0, de Juventus Torino. „Uneori mă întreb ce ar face Johan într-o anumită situaţie de care mă lovesc. Cu Juventus, când eram condus, la asta m-am gândit când l-am trimis în teren pe Thiago. Când am început să antrenez, nu mă pricepeam la fotbal, nu ştiam să-l interpretez. Ne-a deschis ochii într-un alt fel către fotbal. El ne-a deschis ochii către această lume. O lume fascinantă, un film, un şoc constant. El ne-a explicat de ce se întâmplă fiecare lucru.

El m-a protejat când am început ca fotbalist. În fiecare zi mă aşeza în teren. Mi-a dat o lecţie fotbalistică, de cum să mă comport, cum să stau departe de presă, o lecţie de viaţă”, a mai povestit Guardiola.

http://www.prosport.ro/sport-life/special/omagiul-lui-pep-guardiola-pentru-cruyff-el-explica-totul-invers-ne-a-deschis-ochii-catre-o-lume-fascinanta-un-film-un-soc-constant-15152493
15152493
comments powered by Disqus
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Această intersecţie din România este UNICĂ în Europa. Detaliul incredibil care îi ia prin surprindere pe toţi şoferii