Înţelegerea dintre FRF şi Steaua care l-a făcut pe Reghecampf să-şi schimbe atitudinea faţă de acţiunea naţionalei la care participă şi şase stelişti

20 ian 2016 10158 afişări Comentează şi tu Special
Înţelegerea dintre FRF şi Steaua care l-a făcut pe Reghecampf să-şi schimbe atitudinea faţă de acţiunea naţionalei la care participă şi şase stelişti

ProSport vă spune cum s-a detensionat relaţia încordată dintre oficialii Stelei şi cei ai naţionalei, după ce decizia lui Anghel Iordănescu de a convoca şase fotbalişti ai trupei lui Laurenţiu Reghecampf pentru cantonamentul din Belek inflamase spiritele la formaţia lui George Becali.

Dacă iniţial cei de la Steaua îşi exprimaseră dezaprobarea faţă de selecţionarea unui nucleu important al echipei într-o perioadă în care Reghecampf şi Neubert lucrează la capitolul acumulare, o decizie luată cu abilitate de cei din FRF a liniştit apele.  "Nu voi merge în cantonamentul României. A fost o glumă proastă a selecţionerului şi nu trebuia să o facă. Cred că a fost indus în eroare. Eu nu am declarat că nu îi las pe stelişti la naţională, ci că vreau să am o discuţie cu selecţionerul Iordănescu, pentru a clarifica lucrurile. Când România pleacă în cantonament, noi vom fi în pregătiri. Va fi o perioadă grea, în care vom avea multe partide amicale. Trebuie să vorbim şi să vedem ce este de făcut", spunea iniţial Reghecampf pentru Sport.ro.

Dar cum delegaţia Stelei, la plecarea în Antalya, a fost nevoită să dea dovadă de răbdare de pescar pe aeroportul din Istanbul, unde a poposit mai mult de o jumătate de zi, oficialii echipei au fost foc şi pară pe compania Pegasus, cea care le asigura transportul. Mai mult, cei de la Steaua chiar au intenţionat să dea în judecată compania aeriană low-cost înfiinţată în Turcia în 1990.

Pentru a evita o situaţie similară ce cea de pe aeroportul din Istanbul, oficialii FRF au avut ideea de a invita echipa Steaua în avionul de întoarcere din Turcia. Cei de la Steaua au fost de acord, cheltuielile urmează să se împartă 60% FRF - 40% Steaua, iar colaborarea l-a făcut pe Reghecampf să lase garda jos şi să le deschidă larg uşa celor şase elevi ai săi spre naţională.

"Am aflat că au avut nişte probleme şi am decis să-i ajutăm", a confirmat pentru ProSport preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Imediat, clubul patronat de Becali a transmis un comunicat oficial prin care a dorit să lămurească lucrurile. "Fotbal Club Steaua Bucureşti a primit marţi faxul de convocare a şase jucători din lotul lui Laurenţiu Reghecampf pentru turneul echipei naţionale, care se va desfăşura în Antalya, în perioada 25 ianuarie - 6 februarie. Astfel, selecţionerul Anghel Iordănescu i-a chemat la lot pe Paul Papp, Mihai Pintilii, Adrian Popa şi Nicolae Stanciu, dar şi pe Florin Niţă şi Alin Toşca, aflaţi la prima acţiune cu echipa naţională de seniori. Jucătorii trebuie să se prezinte duminică, 24 ianuarie, începând cu ora 17:00, la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, după care se vor deplasa, împreună cu lotul, către Belek, acolo unde se vor pregăti şi vor disputa partide amicale. Clubul nostru le urează mult succes şi îi aşteaptă înapoi la echipa sănătoşi!", se arată în comunicatul FC Steaua.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.