CS Dinamo fără comandant. Monica Iagăr s-a pensionat la 44 de ani şi prinde ultimul tren al pensiilor speciale. Surse: fosta atletă trece de la 8.000 de lei salariu la 12.000 de lei pensie. Clubul Internelor e în blocaj: ministrul n-a reuşit să convingă pe nimeni să preia funcţia | UPDATE Reacţia fostei campioane

11 sep 2017 10503 afişări Comentează şi tu Special
CS Dinamo fără comandant. Monica Iagăr s-a pensionat la 44 de ani şi prinde ultimul tren al pensiilor speciale. Surse: fosta atletă trece de la 8.000 de lei salariu la 12.000 de lei pensie. Clubul Internelor e în blocaj: ministrul n-a reuşit să convingă pe nimeni să preia funcţia | UPDATE Reacţia fostei campioane Ministrul Carmen Dan (stânga) are dificultăţi în a găsi înlocuitor pentru Monica Iagăr (centru, în alb) în fruntea CS Dinamo. Succesorul fostei atlete va trebui să gestioneze problemele legate de stadionul Dinamo. FOTO: Mediafax

UPDATE marţi, 13:33 Monica Iagăr a avut o reacţie la articolul ProSport pe contul de Facebook al publicaţiei. Fosta atletă a ameninţat cu procesul. Citiţi mai jos postarea ex-preşedintelui de la CS Dinamo.

Cu o zi înainte, când a fost sunată pentru a discuta despre subiect, Monica Iagăr refuzase dialogul.


Fosta atletă Monica Iagăr (44 de ani) s-a pensionat pe caz de boală din funcţia de preşedinte la Clubul Sportiv Dinamo, generând un blocaj la nivelul acestei grupări după ce niciuna din persoanele contactate de ministrul Carmen Dan nu a dorit postul.

Monica Iagăr s-a pensionat începând cu 5 septembrie 2017, având gradul de comisar-şef, echivalentul celui de colonel în vechea ierarhie militarizată a Internelor. Pentru că a ieşit din câmpul muncii înainte de 15 septembrie, când încetează vechile reguli privind pensiile speciale, Monica Iagăr va beneficia de o pensie mai mare decât salariul de cadru activ. În postul de comandant la CS Dinamo, fosta atletă avea 8.000 de lei pe lună. Ca pensionară, va avea 12.000 de lei.

„Ce spui? Nu ştiu! Sună la club, fă o cerere oficială şi răspundă ei! Nu vreau să-ţi spun! E duminică, mă deranjezi. Vreau să stau cu familia“, a fost reacţia Monicăi Iagăr când a fost întrebată de reporterul ProSport dacă este adevărat că s-a pensionat pe 5 septembrie.

Monica Iagăr mai avea trei luni de mandat în fruntea CS Dinamo. Schimbarea legii pensiilor speciale a făcut-o să renunţe la funcţie

Sursele noastre spun că plecarea comandantului a generat un blocaj la CS Dinamo. Deşi se ştia din timp că Iagăr se pensionează, ministrul Carmen Dan nu reuşise, până vineri, să găsească un înlocuitor, toate persoanele ofertate refuzând postul. În săptămâna scursă de la pensionarea Monicăi Iagăr s-au strâns numeroase acte nesemnate, iar CS Dinamo a intrat în dificultate.

Monica Iagăr avea pregătit dosarul de pensionare medicală încă din 2016, spun sursele ProSport, dar a acceptat să preia funcţia, interimar, la rugămintea Elisabetei Lipă, fostul comandant care a trecut în postul de ministru al sportului. Iagăr a fost investită la Dinamo în pe 25 noiembrie 2016, cu titlu interimar, pentru şase luni. În primăvara acestui an, însă, pe 25 mai, din cauza problemelor legale pe care CS Dinamo le are în asocierea cu AFC Dinamo a lui Badea în cazul stadionului, nu s-a găsit niciun doritor să îi succeadă în funcţie. Monica Iagăr a fost convinsă să semneze o prelungire pe încă şase luni a interimatului. Precipitarea evenimentelor cu legea pensiilor speciale în forma gândită şi propusă de Gabriel Oprea, lege care va fi modificată începând cu 15 septembrie astfel încât nimeni să nu mai poată ieşi la pensie cu un venit mai mare decât salariul pe care l-a avut când era activ, a schimbat datele problemei.

Ministrul de Interne caută de ceva vreme un înlocuitor care să fie preşedinte împuternicit la CS Dinamo pentru următoarele 3 luni, dar tentativele n-avuseseră, până vineri, niciun rezultat, dezvăluie aceleaşi surse.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.