Jocurile Olimpice au fost ”asigurate” pentru următorii 11 ani! Ne asigurăm şi noi că România va performa?

14 sep 2017 927 afişări Comentează şi tu Sport Life
Jocurile Olimpice au fost ”asigurate” pentru următorii 11 ani! Ne asigurăm şi noi că România va performa?

Jocurile Olimpice de vară din 2024 vor avea loc la Paris, iar Jocurile Olimpice de vară din 2028 vor avea loc la Los Angeles, s-a decis miercuri, la Lima, în cadrul Congresului Comitetului Internaţional Olimpic. Este pentru prima dată când un oraş-gazdă este cunoscut cu 11 ani mai devreme, aşadar timp suficient pentru toată lumea să se pregătească aşa cum se cuvine pentru astfel de întreceri

”Este greu să-ţi imaginezi ceva mai bun. Asigurarea stabilităţii Jocurilor Olimpice pentru sportivi în următorii 11 ani este ceva extraordinar”, a susţinut Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic.

Jocurile Olimpice de vară sunt, aşadar, asigurate pentru următorii 11 ani: Tokyo 2020, Paris 2024, Los Angeles 2028. În ceea ce ne priveşte, rămâne de văzut ce paşi vor fi făcuţi pentru ca delegaţia olimpică să aibă o comportare onorabilă. Deocamdată, lucrurile arată mai mult decât sumbre. După ediţia de la Rio din 2016, catalogată cea mai slabă ca reprezentare din ultimii 50 de ani, în sportul românesc nu s-a întâmplat nimic semnificativ, cel puţin la baza piramidei, iar la Tokyo s-ar putea ca ”dezastrul” să fie şi mai mare!

Dar pentru că acum vorbim despre Paris şi Los Angeles, cele două oraşe-gazdă au o semnificaţie aparte pentru sportul românesc. În 1924, la precedenta ediţie găzduită de capitala Franţei, România a obţinut prima medalie din istoria participărilor la JO, bronz cu echipa de rugby. La Los Angeles, în 1984, delegaţia tricoloră a înregistrat cel mai mare număr de medalii câştigate la o ediţie, adică 53.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.