Progresul Spartac cere "responsabilitate" din partea presei care "aruncă cu noroi". ProSport şi alte publicaţii au scris cum echipa, ajunsă la barajul pentru Liga 3 cu încălcarea Statutului FRF, s-a prezentat fără doctor

19 iun 2017 2221 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Progresul Spartac cere "responsabilitate" din partea presei care "aruncă cu noroi". ProSport şi alte publicaţii au scris cum echipa, ajunsă la barajul pentru Liga 3 cu încălcarea Statutului FRF, s-a prezentat fără doctor Jucătorii de la Progresul Spartac 1944 s-au încălzit degeaba pentru barajul cu Voinţa Crevedia. Meciul n-a mai avut loc. Credit foto: contul de Facebook al echipei Progresul Spartac 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/16486750/1/statutul-frf-afilierea-provizorie.jpg

Progresul Spartac Bucureşti a trimis la ProSport un drept la replică după ce publicaţia noastră, alături de alte site-uri, a descris anomaliile consemnate la barajul de promovare în Liga 3 organizat de FRF. Progresul Spartac Bucureşti, desemnată campioana Bucureştiului, ar fi trebuit să joace sâmbătă prima manşă a întâlnirii cu campioana Ilfovului, Voinţa Crevedia. Meciul nu s-a disputat pentru că gazdele s-au prezentat fără doctor. Oaspeţii au contestat dreptul de joc pentru trei jucători de la Spartac. Gazdele au vrut, la rândul lor, să conteste nişte jucători de la Crevedia, dar în acel moment s-a constatat că a dispărut din vestiarul arbitrilor carnetul unuia dintre fotbaliştii vizaţi! În aceste circumstanţe, arbitrul şi-a pierdut răbdarea şi a decis ca gazdele să piardă la masa verde: 0-3.

ProSport a scris despre caz aici şi aici.

Pe lângă evenimentele de dinaintea partidei anulate, alte încălcări ale regulamentelor ar fi trebuit să alerteze FRF, care era organizatoarea barajului. Acest lucru nu s-a petrecut.

Voinţa Crevedia a jucat şi a câştigat campionatul din Ilfov, deşi localitatea face parte din Judeţul Dâmboviţa şi, conform statutului FRF, era obligată să joace în judeţul de care aparţine administrativ. Excepţie fac doar cazurile când în judeţele de reşedinţă nu există competiţii – excepţia nu era valabilă aici, Dâmboviţa având campionat.

Progresul Spartac Bucureşti a fost afiliată provizoriu la AMFB în 2015, însă potrivit Statutului FRF şi ROAF (pe care AMFB este obligată să le respecte), această afiliere provizorie putea dura numai până la prima Adunare Generală a membrilor asociaţiei. De atunci s-au organizat mai multe Adunări Generale, dar afilierea echipei Progresul Spartac nu a fost validată de membrii AMFB.

„Ne-am fi dorit mai multă responsabilitate din partea mediei centrale“

Iată punctul de vedere al clubului Progresul Spartac:

 „Drept la replica

Ca urmare a unei erori umane (care ramane de stabilit daca ne apartine doar noua), clubul Progresul Spartac a fost sanctionat cu pierderea, 0-3, a meciului cu Vointa Crevedia 2, din cadrul primului tur al barajului de promovare la liga a treia, pentru neasigurarea corespunzatoare a asistentei medicale. Facem precizarea ca la meci se aflau totusi prezenti un medic si doi asistenti dar oficialii partidei au considerat ca este nevoie de DOI medici.

Cu aceasta ocazie, media a preluat din pacate fara nici o verificare denigrari grave ale clubului nostru lansate de rivali sau fosti rivali invinsi de noi in campionatul 2016-2017.

Progresul Spartac a castigat sezonul regulat cu linia de clasament 28 meciuri, 26 victorii, 2 egaluri, 0 infrangeri, la o distanta de 18 puncte (!) fata de echipa de pe locul 2. A urmat apoi si un playoff in patru, cu un singur tur, in care a castigat pe teren toate cele trei jocuri disputate. Niciunul din jucatorii folositi pe parcursul competitiei nu se afla in stare de suspendare nici la AMFB nici in evidenta unui alt AJF.

Cat despre dreptul de participare in campionatul Bucurestiului, acest nu face obiectul nici unei contestari si nu a fost pus de nimeni in discutie nici in 2015-2016, cand am evoluat la liga a V-a, si nici pe toata durata toamnei trecute, pana cand a devenit evident ca Progresul Spartac este detasat cea mai buna echipa din competitie, si ca este principala favorita la castigarea campionatului. Clubul are sediul in Bucuresti, detine CIS regulamentar (vezi foto) si este afiliat (provizoriu) la AMFB.

Ne-am fi dorit mai multa responsabilitate din partea mediei centrale, care in dorinta de titluri senzationale („circ penibil”, „bataie de joc mondiala”!!) preia cu nonsalanta acuzatii nefondate care arunca cu noroi asupra muncii de un an a unui grup de oameni pasionati, talentati si care si-au propus sa realizeze ceva la nivelul la care evolueaza.

Cu stima,

AS Progresul Spartac 1944“.

Decizia arbitrului de a respecta ROAF şi de a cere doi medici la stadion - o opţiune personală, crede conducerea clubului Spartac

În dreptul la replică semnat „AS Progresul Spartac 1944“, se subliniază că a fost decizia personală a „oficialilor partidei“ de a nu porni meciul în absenţa medicului echipei gazdă. Comunicatul invocă faptul că la stadion se aflau un doctor şi doi asistenţi.

Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), Capitolul V – Organizarea jocurilor, Articolul 54 – Asistenţa medicală, Paragraful 2, „Jocurile din Liga 1, Liga a 2-a şi Liga a 3-a, campionatul de fotbal feminine, precum şi cele din Cupa României, Supercupa României şi Cupa Ligii pot începe numai dacă la teren sunt prezenţi medicul delegat şi medicul echipei gazdă“. Acelaşi Articol 54, la Paragraful 5, prevede: „Arbitrii sunt obligaţi să nu înceapă jocul dacă medicul delegat sau, după caz, asistentul medical delegat (n.r. – acesta este acceptat, conform Paragrafului 4, doar în cazul jocurilor de juniori), nu se prezintă la teren în maxim 15 minute de la ora oficială la care este programat jocul“.


Asistenţa medicală la partidele organizate de FRF este reglementată în ROAF, la Articolul 54. În cazul Spartac - Crevedia au fost încălcate paragrafele 2 şi 5
 

Membru provizoriu al AMFB cu încălcarea Statutului FRF şi al ROAF

Persoana care s-a semnat „AS Progresul Spartac 1944“ mai afirmă că echipa a obţinut rezultate bune, că nu a fost contestată, că are Certificat de Identitate Sportivă şi sediul în Bucureşti. Aceste lucruri nu au fost făcut obiectul articolului publicat de ProSport.

Înainte de a cere „mai multă responsabilitate din partea mediei centrale“ care „aruncă cu noroi“ „în dorinţa de titluri senzaţionale“, textul menţionează în paranteză şi subiectul articolului din ProSport: „clubul (…) este afiliat (provizoriu) la AMFB“.

Afilierea provizorie la una din structurile FRF nu poate avea durată nedeterminată. Progresul Spartac a fost primită provizoriu în competiţie, de Comitetul Executiv al AMFB, acum doi ani, în 2015. Conform Statutului Federaţiei Române de Fotbal, Capitolul II – Calitatea de membru, Articolul 11 – Afilierea provizorie, Paragraful 1, „Comitetul Executiv poate hotărî cu titlu provizoriu afilierea, urmând ca această hotărâre să fie validată în cadrul primei Adunări Generale“.


Statutul FRF, Articolul 11, este foarte clar în ceea ce priveşte afilierea provizorie a cluburilor. Din motive necunoscute, AMFB încalcă de doi ani acest regulament obligatoriu şi evită să treacă prin Adunarea Generală afilierea echipei Progresul Spartac 

Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, Capitolul I, Articolul 1 – Afilierea cluburilor, Paragraful 13, reia şi întăreşte aceeaşi idee: „Adunarea Generală a FRF/AJF/AMFB este competentă să decidă asupra afilierii definitive a membrilor. Comitetul Executiv al FRF/AJF/AMFB poate hotărî afilierea cu titlu provizoriu a unui membru, această hotărâre urmând a fi supusă aprobării în prima Adunare Generală, care va decide afilierea definitivă“.

Aşadar, statutul de membru afiliat provizoriu, conferit de conducerea executivă a asociaţiei (AMFB), se poate întinde doar până la prima Adunare Generală a membrilor, când aceştia trebuie să aprobe (sau nu) afilierea definitivă. Din acel moment s-au ţinut însă trei Adunări Generale (două în 2016 şi una în 2017), iar membrii AMFB nu au aprobat afilierea clubului Progresul Spartac.

 

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.