Bătaie de joc mondială. FRF a programat ilegal un baraj pentru Liga 3 care nu s-a mai ţinut: campioana Ilfovului era din Dâmboviţa, echipa din Bucureşti nu era afiliată. Meciul s-a anulat pentru că gazdele n-aveau doctor. Din vestiarul arbitrilor a dispărut carnetul unui jucător

18 iun 2017 11682 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Bătaie de joc mondială. FRF a programat ilegal un baraj pentru Liga 3 care nu s-a mai ţinut: campioana Ilfovului era din Dâmboviţa, echipa din Bucureşti nu era afiliată. Meciul s-a anulat pentru că gazdele n-aveau doctor. Din vestiarul arbitrilor a dispărut carnetul unui jucător
Progresul Spartac 1944, club neafiliat la AMFB, a câştigat anul acesta campionatul Bucureştiului şi a fost acceptat de FRF să reprezinte Capitala în barajul pentru Liga 3. Meciul nu s-a jucat pentru că Progresul n-avea doctor la teren. FOTO: contul de Facebook al echipei Progresul Spartac

Partida Progresul Spartac Bucureşti – Voinţa Crevedia, contând pentru barajul de promovare în Liga 3 şi care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, a fost programată încălcându-se, de către autorităţile fotbalistice, toate regulamentele şi chiar legile, acuză Tudor Iacov, preşedinte la Progresul Bucureşti, a treia clasată în Liga a 4-a Bucureşti.

FRF a stabilit ca una din confruntările dintre campioanele Ligii 4 să aducă faţă în faţă Progresul Spartac 1944 (câştigătoarea titlului în Bucureşti) şi Voinţa Crevedia (campioană în Judeţul Ilfov).

Numai că Progresul Spartac 1944 a reprezentat Bucureştiul fără să fie afiliată la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti! Prezenţa acestei formaţii în campionatul Ligii 4 din Bucureşti nu a fost legală în ultimul sezon.

În acelaşi timp, Voinţa Crevedia, desemnată campioană la Ilfov, a participat ilegal la competiţia din acest judeţ din simplul motiv că localitatea face parte din Judeţul Dâmboviţa! Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), Art. 1, Alin. 2, cluburile sunt obligate să se afilieze şi să participe la competiţiile din judeţul de care aparţin. Excepţie fac situaţiile în care în judeţul respectiv nu există competiţie pentru categoria din care face parte echipa (seniori, juniori de diferite vârste). Cum Dâmboviţa are campionat de seniori, Voinţa Crevedia ar fi fost obligată să joace în propriul judeţ. N-a făcut acest lucru, fiind acceptată ilegal în Ilfov.

Despre acestea, dar şi alte nereguli, a scris pe site-ul www.fcprogresul.ro preşedintele echipei FC Progresul, Tudor Iacov.

ProSport a semnalat, de-a lungul acestui an, nenumăratele ilegalităţi care se fac în Asociaţiile Judeţene de Fotbal, cu complicitatea şi acoperirea Federaţiei Române de Fotbal. La AMFB, conducerea nu este validată în tribunal, iar alegerea ultimului preşedinte s-a făcut într-o Adunare Generală populată cu echipe din alte judeţe şi fără drept de vot.

La ultima Adunare Generală a FRF, preşedinţii Asociaţiilor Judeţene de Fotbal au constituit un puternic bazin electoral pentru preşedintele în exerciţiu Răzvan Burleanu. Cei 41 (singurul care s-a opus a fost Cristian Balaj, reprezentantul Maramureşului) au votat în bloc toate propunerile preşedintelui FRF, inclusiv aceea de a include în regulament clauze care interzic eventuala candidatură la şefia federaţiei a lui Lupescu, Chivu şi Marica. O altă măsură votată de şefii AJF a fost aceea de a lua cu forţa bani din drepturile TV ale Ligii Profesioniste de Fotbal. Pe de altă parte, FRF a decis că şefii AJF-urilor devin şi observatori la partidele de Liga 2 şi Liga 3, ceea ce înseamnă venituri suplimentare de câteva sute de lei în fiecare săptămână, sub formă de barem.

Revenind la meciul de baraj Progresul Spartac – Voinţa Crevedia, programat de FRF cu încălcarea propriilor regulamente (după cum am prezentat mai sus), circul nu s-a oprit aici.

Meciul nu s-a mai jucat pentru că gazdele n-au avut medic la stadion (pe foaie fusese trecut doar un asistent). Înainte ca arbitrul să constate acest lucru, oficialii Progresului, care primiseseră informaţii că mai mulţi jucători ai Voinţei nu sunt în regulă, au contestat dreptul de joc a câtorva adversari.

Mai mult decât atât, avizaţi la rândul lor asupra faptului că gazdele folosesc jucători sub semnul întrebării, oaspeţii de la Crevedia au contestat şi ei dreptul de joc al fotbaliştilor Frangu, Stoian şi Geană, de la Progresul.

Interesant este şi faptul că legitimaţia de joc a unuia dintre jucătorii vizaţi de contestaţia oficialilor Progresului, portarul Ungur de la Voinţa, a dispărut subit din vestiarul arbitrilor.

În aceste circumstanţe, arbitrul Adrian Illyeş, din Ploieşti, a stabilit că, neavând doctor la teren, Progresul Spartac pierde la masa verde cu 0-3!

ProSport a scris despre toate partidele de baraj pentru promovarea în Liga 3 AICI.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.