LIVE BLOG | Ă‚știa suntem? România – Muntenegru 1-1, cu un joc slab și cu alegeri curioase ale lui Daum. Stanciu ratează penalty în ultima secundă

LIVE BLOG | Ă‚știa suntem? România - Muntenegru 1-1, cu un joc slab și cu alegeri curioase ale lui Daum. Stanciu ratează penalty în ultima secundă
  • Publicat:
  • Actualizat:

România – Muntenegru 1-1

Marcatori: Adi Popa 85 / Jovetic 87

Echipele de start:

  • România: Pantilimon – Benzar, Moți, Dr. Grigore, S. Filip – Săpunaru, Hoban, Bicfalvi (Popa 76) – Stanciu – B. Stancu, Fl. Andone (Torje 70)
  • Muntenegru: Bozovic – Tomasevic, Savic, Simic, Vukcevic – Marusic, Vesovic, Scekic, Bakic (Mugosa 68) – Jovetic – Beciraj

Grupa E:

Danemarca – Armenia 1-0 (Eriksen 17)
Kazahstan – Polonia 2-2 (Khizhnichenko 52, 58 
/Kapustka 9, Lewandowski pen. 35)


23:42 Stanciu ratează penalty! Keșeru a obținut un penalty în ultimul minut, însă Stanciu a executat peste poartă.


23:21 GOL MUNTENEGRU! Nici nu s-a updatat bine site-ul că oaspeții au egalat. Dintr-o lovitură liberă acordată greșit de acest arbitru curios din Anglia, Jovetic se înalță de lângă Moți și trimite cu capul lângă bară. Păcat!


23:28 GOOOOOOOOOOOOOOL POPA!! Adi Popa înscrie în minutul 86 după o pasă foarte bună a lui Nicușor Stanciu. 


23:14 Poate nu înțelegem noi fotbalul, așteptăm să ne explice la final selecționerul. Daum face prima schimbare în minutul 70, iese Andone și intră Torje. Bicfalvi rămâne în dreapta, Stancu trece în atac și Torje trece pe stânga. Ciudat…


23:06 Nicușor Stanciu execută bine o lovitură liberă, lângă bară, însă Bozovic respinge cu greu.


22:57 În continuare avem probleme în a gestiona fazele ofensive, la ultima pasă. Andone nu e în joc, Stanciu nu găsește pasa miracol, iar Stancu apare foarte rar în joc.


22:50 Începe partea a doua, una în care Daum nu consideră că trebuie să trimită jucători proaspeți pe teren, în ciuda impresiei din prima parte. Totuși, să îi dăm credit neamțului.


22:30 Se termină prima repriză, România – Muntenegru 0-0. Raportul ocaziilor mari este 1-1, după ce Beciraj și Florin Andone au ratat singuri cu portarul, însă jocul nostru are probleme mari. Steliano Filip este îngrozitor pe stânga, acolo de unde au și plecat fazele bune ale muntenegrenilor. Benzar face față pe dreapta, acolo însă unde îl are în față, în mod ciudat, pe un Bicfalvi deloc eficient. Nicușor Stanciu are probleme în a trimite pase finale într-o defensivă oaspete aglomerate, iar pe partea cealaltă a terenului Stancu nici nu există.


22:07 Avem și noi o șansă mare la pasa finală excelentă a lui Stanciu către Florin Andone. Vârful lui Deportivo are șansa să deschidă scorul, singur cu portarul, însă șutează prost și Bozovic respinge.


22:04 Avem o problemă și în ofensivă, acolo unde muntenegrenii se apără pe două linii și, cu un Stanciu neinspirat la pasa finală până acum, avem probleme în a-l pune pe Florin Andone în situații de gol.


21:55 Au trecut primele zece minute și meciul pare foarte echilibrat. Romario Benzar se descurcă excelent pe dreapta, și defensiv și ofensiv, însă pe stânga suntem descoperiți din cauza ezitărilor lui Steliano Filip. Am egalat la ocazii, prin Săpunaru, un șut care a lovit doar plasa laterală.


21:51 Ocazie imensă pentru muntenegreni! Beciraj scapă singur cu Pantilimon după o gafă a lui Steliano Filip, însă portarul lui Watford scoate mingea cu un reflex interesant.


21:48 Următorul meci al României e acasă, cu Polonia. Și din cauza specimenelor pe care le vedeți mai jos, probabil că vom juca cu terenul suspendat, deci cu stadionul gol. Superb!


21:44 Dacă ne luăm după numele de pe banca de rezerve, naționala României ar trebui să aibă un prim 11 care să spulbere Muntenegru, nu?


21:40 Ce vă spuneam ceva mai devreme, naționala României intră pe teren condusă de căpitanul Dragoș Grigore, fotbalist în Qatar.


21:15 Colegii de la Cluj ne anunță că selecționerul a fost aplaudat la scenă deschisă atunci când a pășit pe teren. La fel, spectatorii s-au manifestat zgomotos atunci când crainicul de pe Cluj Arena a anunțat că Polonia nu a reușit mai mult de un egal în Kazahstan.


21:09 Cei de la FRF se laudă că vor umple Cluj Arena.


20:53 Surpriză mare în grupa României! Polonia nu a putut obține victoria în Kazahstan deși la pauză conducea cu 2-0. Favorita grupei E s-a relaxat după pauză și a fost taxată imediat de golurile lui Khizhnichenko. Danemarca a învins la limită Armenia, 1-0, însă a și ratat un penalty.


20:33 Iată că avem confirmarea curajului lui Daum. Echipa de start a României cu Muntenegru:


20:21 În caz că aveți pretenții mult prea ridicate de la echipa națională, vă rugăm să vă reamintiți un lucru:


20:16 Lovitură de teatru, așa cum auzim mereu din gura comentatorilor! Kazahstan a egalat în mintul 58 prin același om care deschisese scorul și, iată, avem o nouă echipă care trebuie să ne facă să ne îngrijorăm.


20:11 Sau avem? Kazahstan profită de relaxarea defensivei poloneze și înscrie în minutul 52, suficient de devreme pentru a putea forța și egalarea.


20:00 Polonia și-a mărit avantajul în Kazahstan și demonstrează că avem de ce să ne temem. În altă ordine de idei, tricolorii au ajuns pe Cluj Arena.


19:32 Atmosfera de la Cluj e foarte frumoasă. Fanii ajunși deja la stadion beneficiază de activitățile puse la dispoziție de FRF.


19:17 GOL DANEMARCA! Favoritele merg bine în grupa noastră. Fischer combină frumos cu Eriksen, iar vedeta de la Tottenham deschide scorul în meciul cu Armenia. Două rezultate logice până în acest moment.

Cât despre partida noastră cu Muntenegru, Cluj Arena se va deschide în jurul 19:45, moment în care spectatorii își vor putea lua locurile în tribune.


19:09 GOL POLONIA! Naționala lui Lewandowski e prima care înscrie în această grupă. Polonezii deschid scorul în Kazahstan, după o fază creată de Lewandowski și finalizată de Bartosz Kapustka, mijlocașul lui Leicester.


19:00 Au început primele meciuri din grupa României! La această oră se joacă Danemarca – Armenia și Kazahstan – Polonia.


17:11 Tricolorii și-au ales numerele pentru meciul din această seară. Tricoul cu numărul 10 rămâne la Alexandru Maxim:

  • Costel Pantilimon (1), Alexandru Mățel (2), Steliano Filip (3), Cosmin Moți (4), Ovidiu Hoban (5), Romario Benzar (6), Alexandru Chipciu (7), Adrian Popa (8), Florin Andone (9), Alexandru Maxim (10), Gabriel Torje (11), Cristian Bălgrădean (12), Claudiu Keșeru (13), Răzvan Marin (14), Valerică Găman (15), Silviu Lung (16), Eric Bicfalvi (17), Dorin Rotariu (18), Bogdan Stancu (19), Gabriel Enache (20), Dragoș Grigore (21), Cristian Săpunaru (22), Nicolae Stanciu (23)

15:14 Dacă România nu contează pe Chiricheș, accidentat, naționala muntenegreană are probleme mult mai serioase de lot. Experimentatul fundaș central Marko Basa (33 de ani) de la Lille nu a venit în România, fiind lăsat acasă în ultimul moment din cauza unei accidentări la picior. De asemenea, din cauza accidentărilor și suspendărilor nu au putut venit la Cluj căpitanul Mirko Vucinic, portarul Vukasin Poleksic, fundașul dreapta Filip Stojkovic și fundașul central Esteban Saveljic.


UPDATE 15:05 Presa de la Podgorica anunță și „11”-le probabil pe care selecționerul Ljubisa Tumbakovic l-a gândit pentru meciul de diseară.


Colaborarea germano-românească care își propune să ajungă în Rusia. În alt context, o frază periculoasă, însă fotbalistic doar țelul echiei naționale a României. Cu Christoph Daum pe bancă, primul antrenor străin din istoria noastră, România întâlnește Muntenegru în startul unei campanii care se anunță extraordinar de dificilă. Grupa E, cea în care este România, are drept favorite la calificare naționalele Poloniei și pe cea a Danemarcei, însă Muntenegru sau Armenia pot pretinde să se bată de la egal la egal cu înfrânta Albaniei de la EURO 2016.

Contextul este potrivit, entuziasmul după venirea lui Daum este ridicat, iar fotbaliștii laudă metodele noi aduse de neamț. Totuși, aproape ca de fiecare dată, ne sabotăm singuri. Forul fotbalistic condus de Răzvan Burleanu a programat partida la Cluj, pe Cluj Arena, un stadion cu o suprafață de iarbă distrusă de un festival anual de muzică. În aceste condiții, naționala de fotbal va juca pe un gazon fragil, cu porțiuni proaste, ușor denivelat care va diminua calitatea spectacolului. „Trebuie să ne gândim dincolo de problemele cu iarba, trebuie să acționăm ca o echipă, să muncim pentru victorie”, a încercat neamțul să acopere gafele conducerii FRF.

Cu cine ne apărăm în fața lui Jovetic?

Fără să impresioneze, naționala statului Muntenegru are cel puțin un jucător de talie mondială. Stevan Jovetic, fotbalistul crescut de Adrian Mutu la Fiorentina care acum este împrumutat de Manchester City la Internazionale Milano, este principalul pericol pentru o defensivă din care lipsește cu siguranță Vlad Chiricheș. Pantilimon și Silviu Lung își dispută postul de portar, cu un avantaj pentru primul, iar Moți este cel îndreptățit să completeze o apărare cu Săpunaru, Dragoș Grigore și Steliano Filip.

Vedeta ultimelor săptămâni în fotbalul românesc, Nicușor Stanciu, ar putea juca într-o linie de doi mijlocași centrali alături de Hoban, pe o poziție pe care a mai ocupat-o în trecut la Steaua. Torje, Chipciu și Stancu au șanse să completeze linia de mijlocași ofensivi din spatele lui Florin Andone, vârful lui Deportivo fiind considerat cel mai în formă atacant din lot. 

Doar primul loc are calificarea asigurată. Locul doi poate trimite la baraj

Echipele din Europa au fost împărțite în nouă grupe preliminare, din care doar primul loc se califică direct la CM 2018 Rusia. Cele mai bune opt locuri doi din cele nouă grupe vor avansa în play-off-ul de calificare, în timp ce ultima clasată (locul 9) din topul locurilor doi va fi eliminată. Astfel, România trebuie să câștige Grupa E pentru a fi sigură de calificarea la CM 2018, o misiune extrem de dificilă în viziunea oamenilor din fotbalul românesc, în condițiile în care vom întâlni Polonia – sfertfinalistă la Euro 2016 și o națională a Danemarcei în creștere, cu un lot tânăr, ajuns acum aproape de maturitate.

Meciuri România preliminarii CM 2018. Program Grupa E și rezultate

  • 4 septembrie 2016: Danemarca – Armenia, Kazahstan – Polonia (ora 19:00), România – Muntenegru (ora 21:45)
  • 8 octombrie 2016: Armenia – România, Muntenegru – Kazahstan (ora 19:00), Polonia – Danemarca (ora 21:45)
  • 11 octombrie 2016: Kazahstan – România (ora 19:00), Danemarca – Muntenegru, Polonia – Armenia (ora 21:45)
  • 11 noiembrie 2016: Armenia – Muntenegru (ora 19:00), Danemarca – Kazahstan, România – Polonia (ora 21:45)
  • 26 martie 2017: Armenia – Kazahstan (ora 19:00), Muntenegru – Polonia, România – Danemarca (ora 21:45)
  • 10 iunie 2017: Kazahstan – Danemarca (ora 19:00), Muntenegru – Armenia, Polonia – România (ora 21:45)
  • 1 septembrie 2017: Kazahstan – Danemarca (ora 19:00), Danemarca – Polonia, România – Armenia (ora 21:45)
  • 4 septembrie 2017: Armenia – Danemarca (ora 19:00), Muntenegru – România, Polonia – Kazahstan (ora 21:45)
  • 5 octombrie 2017: Armenia – Polonia (ora 19:00), Muntenegru – Danemarca, România – Kazahstan (ora 21:45)
  • 8 octombrie 2017: Danemarca – România, Kazahstan – Armenia, Polonia – Muntenegru (ora 19:00)
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen