Seto Takayuki, samuraiul din Ploieşti

5 oct 2008 216 afişări Comentează şi tu Liga 2
Seto Takayuki, samuraiul din Ploieşti

Plecat de patru ani din oraşul Nagoya, Seto Takayuki are o superpoveste de viaţă. Înainte de a ajunge la CSM Ploieşti, japonezul a fost plecat timp de doi ani în Brazilia, pentru a învăţa fotbal.

Născut la 5 februarie 1986, Seto a plecat de lângă cei apropiați, dorinţa sa de a ajunge fotbalist fiind respectată de întreaga sa familie. „M-au lăsat să joc fotbal pentru binele meu, ştiind că sunt fericit pe teren”, a spus Taka, un tip extrem de inteligent şi ambiţios. A învăţat portugheza, în Brazilia, ştie engleză, iar acum vorbeşte bine şi româneşte. „Am învăţat limba singur, doar din cărţi, fără profesor” spune el, visul cel mare, ca fotbalist, fiind acela de a ajunge în Champions League şi în naţionala Japoniei.

Experienţa din Brazilia a fost una senzaţională pentru japonezul de la FC Ploieşti.

S-a antrenat cu Elton şi Tevez!

Pentru câteva luni, Seto Takayuki a fost coleg de antrenamente cu doi jucători cunoscuţi în România. Este vorba despre atacantul lui Manchester United, Carlos Tevez, argentinian ce a evoluat la Corinthians, în Brazilia, dar şi cu Elton, care a ajuns apoi la Steaua! În Brazilia, „Taka” a fost la echipe precum FC Avai, Corinthians, unde a stat două luni, şi Portuguesa Rondrinense.

Despre România, Seto are numai cuvinte frumoase: „M-am acomodat repede, lumea mă priveşte cu simpatie, sunt oameni de treabă, cei pe care-i cunosc eu, dar Japonia rămâne singura mea patrie. Cred că într-o zi, după ce voi face performanţă cu CSM Ploieşti, mă voi întoarce, ca fotbalist profesionist, în ţara mea“.

"Seto este profesionist în comportament, disciplinat, cuminte, preocupat de ceea ce face"
- Valeriu Răchită, antrenor CSM Ploieşti

7 Seto e al şaptelea japonez care joacă în România, după Nakauchi şi Manabu (Câmpina), Nyamoto (Electroputere), Nogawa (FCM Târgovişte), fraţii Aoki şi Goro Ippei (ambii la Astra)

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.