Vi-l mai amintiţi? El îl convingea pe Becali să-l ia la Steaua de două ori. Ce s-a ales de "bombardierul" din Ghencea

21 ian 2016 45000 afişări Comentează şi tu Liga 1
Vi-l mai amintiţi? El îl convingea pe Becali să-l ia la Steaua de două ori. Ce s-a ales de "bombardierul" din Ghencea 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/14976629/1/pepe.jpg
  • Suflarea stelistă şi-l aminteşte cu siguranţă pe Jose "Pepe" Moreno, atacantul columbian care, alături de Dayro Moreno, forma un "cuplu" de succes în atacul Stelei, şi care l-a convins pe patronul George Becali să-l aducă în două rânduri la Steaua. Acesta a ajuns la Steaua în 2008 şi 2010, însă de fiecare dată a plecat fără să confirme încrederea acordată. Împrumutul la Steaua din 2010 a fost şi ultimul contact pe care atacantul columbian la avut cu "Bătrânul continent".

Revenit în ţara natală, atacantul a încercat să-şi relanseze cariera, însă problemele din viaţa extrasportivă au părut să-l împiedice să-şi atingă potenţialul maxim. În 2012 şi-a încercat norocul şi în SUA, la New England Revolution, însă a fost pus pe liber după doar câteva luni şi şate meciuri în care nu a arătat foarte multe. Rămas fără echipă, chinuit de problemele cu greutatea şi trecut de prima tinereţe, Pepe Moreno părea intrat într-o situaţie fără ieşire.

În prezent, ajuns la 34 de ani, se află în lotul celor de la Jaguares de Cordoba, din Columbia, dar nu prea mai prinde primul "11". Ajuns la echipa columbiană în vara lui 2015, Pepe Moreno a prins tricoul de joc în doar 8 partide, reuşind 2 goluri şi 1 pasă de gol. Cariera de fotbalist intrând într-un con de umbră, acesta îndreptându-se încet, dar sigur spre retragere. Chiar la această vârstă înaintată, atacantul este cotat la 600.000 de euro de site-ul de specialitate, transfermarkt.com. Cea mai bună perioadă a carierei a petrecut-o la formaţia CD La Equidad, tot în ţara natală. Acolo, Moreno a dat cel mai bun randament, reuşind să marcheze 12 goluri în 35 de partide.

Experienţele din perioada Steaua Bucureşti

Sosit la Steaua sub formă de împrumut de la Independiente (2008), columbianul a impresionat, reuşind să pună umărul la un retur de vis pentru roş-albaştri. Aflaţi după tur pe locul 5, la 11 puncte distanţă de CFR, Nicoliţă & Co au revenit ireal şi doar neşansa i-a făcut să piardă titlul (Steaua a încheiat la un punct de clujeni, în sezonul devenit celebru pentru 'cazul Valiza'). Chiar şi aşa, Becali a considerat că activarea clauzei de cumpărare definitivă nu este o opţiune, formaţia argentiniană cerând aproximativ 600.000 de euro pentru transfer.


Pepe Moreno în duel cu Cătălin Munteanu, într-un meci Dinamo - Steaua, din 2008

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.