TREI bare, ZERO goluri, UN punct. Dinamo a ratat şansa să revină pe locul doi, după 0-0 cu ASA-ul lui Mutu

14 mar 2016 23664 afişări Comentează şi tu Liga 1
TREI bare, ZERO goluri, UN punct. Dinamo a ratat şansa să revină pe locul doi, după 0-0 cu ASA-ul lui Mutu
  • Rotariu a avut două bare, iar Laurenţiu Buş una, într-un joc cu două repriză total diferite.
  • Adrian Mutu nu a jucat deloc, în jocul cu fosta sa echipa.
  • Dinamo rămâne neînvinsă de 13 meciuri în Liga I, dar încheie al doilea meci fără gol marcat.

Cel puţin declarativ, Dinamo pare singura echipa care vrea titlul, în afara Stelei. Asta pentru că antrenorul lui Dinamo e singurul dintre tehnicienii echipelor de top care n-a spus că echipa sa nu trebuie luată în considerare, în bătălia pentru primul loc. Neînvinsă în ultimele 11 partide din campionat, “haita” lui Rednic a sperat să obţină de la echipa lui Mutu “acceptul” de a se apropia la un punct de lider. Pentru asta trebuia o victorie, iar pariorii o dădeau clar învingătoare pe trupa lui Rednic, în duelul cu o formaţie care a bătut doar Botoşani în 2016, cu un lot afectat de suspendări şi cu al cincilea antrenor prezentat în acest sezon, Gică Ciorceri.

Repriza ASA-ului

Doar că lui Dinamo i-a fost greu la Mureş. ASA a lăsat nervii din meciul cu Pandurii, s-a concentrat doar pe fotbal şi i-a ieşit cea mai bună repriză din 2016. Olteanu şi-a făcut buletinul când NDoye pleca de la Dinamo, dar senegalezul a fost cel mai periculos dintre mureşeni în prima repriză şi la aproape 38 de ani. Mai întâi a fost blocat de Cerniauskas, căruia a încercat să-i marcheze la colţul scurt (14), pentru ca apoi acelaşi portar să respingă greu “torpila” mijlocaşului, din afara careului mare (39). Mureşenii au fost responsabili cu atacul, în timp ce Dinamo părea lovită de astenie. Stelistul împrumutat, Pîrvulescu, a fost blocat şi e de portarul dinamovist (34). Chiar şi cu prezenţe episodice în preajma lui Stăncioiu, dinamoviştii puteau să dea lovitura, la reluarea lui Rotariu, care a lovit transversala (45).  

ASA, "doar" un eliminat

Dinamo a început să emită pretenţii mai mare, după pauză. Au emis pretenţii la posesie şi i-au văzut mai des la faţă pe fundaşii ASA-ului, care avea să piardă iniţiativa şi să cam termine “benzina”. Mutu a urmărit cuminte de pe bancă cum Dinamo îşi muta “cartierul general” în terenul ASA-ul, dar n-au fost ocazii importante care să-i dea emoţii fostului dinamovist. Unul dintre cei care au scăpat de “roşu” meciul trecut, Gorobsov, avea să “ponteze” acum. Rusandu nu s-a putut abţine şi l-a eliminate pentru o intrare periculoasă cu talpa (79). Obişnuită să joace şi fără 4 oameni, ASA a rezistat cu unul mai puţin, ajutată însă şi de noroc. Rotariu a bifat a doua bară în meci (85). Mureşenii au mai recuperat la diferenţa de bare, Laurenţiul Buş prinzând un şut de excepţie, care a lovit încheietura barelor (89). S-a terminat 0-0, după un final încins, iar Dinamo primeşte o piedică, în drumul către locul doi.


ASA - Dinamo 0-0

Echipele de start:

  • ASA: Stăncioiu – G. Matei, I. Gonzalez, I. Balaur, Pârvulescu – N'Doye (Brandan 78),   G. Mureşan –   Jazvic,   Gorobsov, Dedov (L. Buş 74)  – Ciolacu
  • Dinamo: Cerniauskas –   Hanca, Mevlja, Puljic, Olteanu – Ekeng (Bartalsstovu 88), Anton – R. Kortzorg, Bicfalvi, Rotariu – Essombe (Gnohere 70)

22:20 FINAL! Se termină meciul de la Târgu Mureş, unul plictisitor în prima parte, dar foarte frumos pe final, când Buş şi Rotariu au lovit bara. Dinamo pierde două puncte, ASA îl obţine pe primul în acest play-off.


22:15 Minutul şi ocazia. Rotariu bate bine un corner, Puljic reia cu capul din şase metri, dar trimite slab, la colţul lung. Prea încet pentru a-l învinge pe Stăncioiu şi prea tare pentru ca Gnohere să ajungă la minge şi s-o împingă în poartă. Imediat, Buş prinde un şut genial de la 20 de metri, dar bomba sa întâlneşte încheietura barelor!


22:13 A doua bară a lui Rotariu! Dinamo putea da lovitura în minutul 85, dar a avut din nou ghinion. Olteanu a centrat bine din flancul stâng, Rotariu s-a desprins din marcajul lui Pârvulescu şi a reluat cu capul, la colţul scurt, dar mingea a lovit bara, după ce a fost atinsă de Stăncioiu.


22:07 Roşu Gorobsov! Argentinianul intră dur, inutil, pune talpa pe spatele lui Ekeng, iar Rusandu nu să mult pe gânduri şi-l elimină. ASA va juca ultimele 10 minute cu un om în minus, dar credem că sunt deja obişnuiţi cu astfel de situaţii :)


22:03 Am ajuns în minutul 75, iar Gabi Mureşan vede, în sfârşit, cartonaşul galben. Intrarea lui Gnohere nu a schimbat prea mult jocul lui Dinamo, care e în continuare mult prea pasivă. Rednic e aproape să piardă două puncte mari pe terenul ASA-ului.


21:57 Inexistent astăzi, Essombe părăseşte terenul după 70 de minute. Intră Gnohere.


21:52 Tot Dinamo e periculoasă, dar fără un rezultat concret. Încearcă Bicfalvi, cu stângul, de la distanţă, dar mingea nu-i pune probleme lui Stăncioiu. Parcă nu ne-am uita la un meci al ASA-ului. După 65 de minute, mureşenii nu au încasat niciun cartonaş galben! A făcut-o, însă, Hanca.


21:47 Primul moment ofensiv bun al lui Dinamo în repriza a doua. Bicfalvi pasează pe culoar pentru Rotariu, dar dinamovistul pleacă din ofsaid, apoi oricum ratează din poziţie de 1 vs. 1 cu Stăncioiu. 0-0 în minutul 60, cu o echipă a ASA-ului care a făcut pasul în spate, după o primă repriză bună.


21:41 Dinamo e ceva mai activă decât în prima parte şi reuşeşte să se instaleze în terenul advers. Totuşi, faptul că Ekeng şi Anton pasează foarte mult în lateral şi verticalizează foarte puţin face ca mingea să ajungă foarte rar la Bicfalvi, care nici nu coboară pentru a-şi lua singur baloane. Ca o consecinţă, Essombe rămâne adesea izolat şi nu poate fi pus în valoare, iar acţiunile iniţiate de Romario Kortzorg şi Dorin Rotariu au şanse mici de izbândă, pentru că apărarea ASA-ului se închide bine. Gnohere şi Bartalsstovu sunt soluţiile ofensive de pe banca lui Dinamo.


21:32 A început repriza a doua.


21:16 BARĂ DINAMO! În sfârşit. Echipa lui Rednic se hotărăşte că e momentul să pună puţină presiune pe fundaşii adverşi, iar rezultatele nu întârzie să apară. Bicfalvi combină cu Essombe, atacantul pasează bine pentru Rotariu, care scapă singur cu Stăncioiu şi finalizează bine, dar execuţia tânărului mijlocş ofensiv întâlneşte bara transversală. O fază frumoasă, cursivă, care arată că gazdele sunt vulnerabile în apărare. Lucian Rusandu fluieră finalul primelor 45 de minute.


21:10 BOMBA LUI OUSMANE! Senegalezul ASA-ului trage violent de la 30 de metri, iar mingea îl dărâmă pe Cerniauskas, care respinge cu greu, apoi are dificultăţi în a o reţine. Pe fază, Gorobsov încearcă un lob, dar trimite peste poartă. E un meci foarte modest al lui Dinamo, care ar trebui să fie mulţumită cu un 0-0 la pauză, iar apoi să spere că Mircea Rednic va reuşi să schimbe ceva în cele 15 minute pe care le va petrece în vestiar cu jucătorii.


21:05 Asistăm, din păcate, la un meci slab. Dinamo nu se regăseşte şi continuă parcă partida de la Chiajna, pierdută cu 3-0. La cum se prezintă fotbaliştii, cel puţin cei din ofensivă, Rednic nu a reuşit să-i repună pe drumul cel bun. ASA mai are o ocazie, prin Balaur, dar lovitura cu capul a fundaşului central trece pe lângă poartă. Am ajuns în minutul 37 şi încă aşteptăm o fază cât de cât interesantă a oaspeţilor.


20:54 Trec 25 de minute, iar tactica lui Dinamo pare puţin ciudată. În faţa unei echipe decimate, Rednic preferă să stea la cutie, să aştepte presiunea adversă şi să lovească pe contraatac. Până acum, Dinamo nu a ajuns la poarta lui Stăncioiu, iar Essombe a atins cu greu mingea. De partea cealaltă, ASA e curajoasă, mută jocul spre careul lui Dinamo, dar linia ofensivă e ineficientă pentru moment.


20:48 Stadionul e mult prea mic, asta e clar. În doar 18 minute, trei mingi au zburat în afara arenei din Târgu Mureş. Mai întâi Paul Anton a deranjat câteva stoluri, apoi Gabi Mureşan şi-a amintit că e posesorul unui şut foarte bun de la distanţă şi a încercat poarta lui Dinamo, dar ambele execuţii au fost mai degrabă caraghioase.


20:45 Minutul 15 aduce prima fază importantă a meciului. Ousmane N'Doye şutează din careul de 16 metri, dar Cerniauskas respinge de sub bară.


20:38 Mureşenii încep relativ bine, dar asta pentru că Dinamo vrea să joace pe contraatac, cel puţin în primele minute ale meciului. Adi Mutu stă liniştit pe bancă, iar indicaţiile tehnice sunt date, de data aceasta, de antrenorul din acte, George Ciorceri.


20:30 A început meciul!


20:18 Fără cei patru jucători eliminaţi la meciul cu Pandurii (Voiculeţ, Ramiro Costa, Marius Constantin şi Ţucudean), dar şi fără Balic şi Velayos, accidentaţi, ASA nu are prea multe aşteptări de la acest meci, lucru evidenţiat şi de Bogdan Mare, care ar fi mulţumit cu un punct: "Sincer, da, ne-ar mulţumi un punct", a spus conducătorul mureşean cu câteva minute înaintea meciului. De altfel, în 10 minute va începe duelul de la Târgu Mureş.


20:08 Mai mult spaţiu pentru Bicfalvi. Camerunezul Ekeng revine în echipa de start a lui Dinamo, după accidentarea suferită în meciul cu Astra, de la Giurgiu. Africanul va juca la închidere, alături de Paul Anton, ceea ce înseamnă că Eric Bicfalvi, cel mai bun jucător al lui Dinamo în meciul cu Steaua, va evolua în spatele lui Essombe. Croatul Palic, obişnuitul acestei poziţii, nu e nici pe banca de rezerve.


19:50 Nu doar Mutu se va revedea în această seară cu fosta echipă, ci şi doi dintre fotbaliştii lui Dinamo. Sergiu Hanca a debutat în fotbalul mare la ASA, a fost vicecampion cu mureşenii, iar în această iarnă a ajuns în Ştefan cel Mare. Astăzi joacă împotriva formaţiei care l-a crescut, la fel cum o va face şi Romario Kortzorg.


19:16 Bună seara! O oră şi 15 minute, atât mai avem de aşteptat până la ultimul meci al etapei, cel dintre ASA Târgu Mureş şi Dinamo. Mai sus puteţi vedea echipele trimise în teren de George Ciorceeri şi Mircea Rednic. Aşa cum era anunţat. Mutu va lua loc doar pe banca de rezerve.


Cu o singură victorie în ultimele patru partide, ASA Târgu Mureş, ocupanta locului 6 în Liga 1, o va întâlni pe Dinamo, în această seară, de la ora 20:30, live pe Digisport şi Look TV.

Partida din cadrul etapei a doua a play-off-ului are o semnificaţie specială pentru trupa lui Mircea Rednic, în cazul unei victorii, Bicfalvi şi colegii lui urmând a urca pe treapta a doua a podiumului. "Câinii" vor să profite şi de absenţele importante ale trupei lui George Ciorceri, antrenor aflat pentru prima dată pe banca deţinătoarei SuperCupei. Practic, ASA nu se poate baza pe axul central al echipei, fundaşul Marius Constantin, mijlocaşul Voiculeţ şi atacanţii Ţucudean şi Costa, fiind suspendaţi în urma confruntării cu Pandurii (0-2). ProSport a aflat că Ciorceri nu-l va include în primul 11 pe Adrian Mutu şi, cel mai probabil, fostul jucător de la Chelsea şi Juventus va intra în repriza secundă. Forma bună a trupei din Ştefan cel Mare şi absenţele din lot îi fac pe mureşeni să spere la un egal, în timp ce Rednic mizează doar pe victorie. Dinamo este neînvinsă în ultimele cinci deplasări.

  • Antrenorul mureşenilor nu se poate baza pe Marius Constantin, Voiculeţ, Ramiro Costa şi Ţucudean, toţi suspendaţi, şi pe Velayos şi Balici, accidentaţi, în timp ce Mircea Rednic nu-i va avea la dispoziţie pe Steliano Filip, suspendat, şi pe Batin, accidentat.

"Pentru a gestiona lotul echipei trebuie să ai calităţile unui bun diplomat şi cred că m-am maturizat în ultima perioadă, de aceea am acceptat această postură. Prin dialog, prin discuţii şi argumentări reuşeşti să-ţi apropii lotul. Sper ca odată cu venirea mea să restartăm parcursul echipei"

George Ciorceri, antrenor ASA

"Va fi un meci greu şi suntem conştienţi de lucrul acesta. Cei de la ASA au jucători buni. Mutu, Brandán, Mureşan sunt periculoşi. Mutu e un jucător bun şi periculos, chiar dacă nu este la cel mai bun nivel fizic. La fazele fixe va fi foarte periculos. La ASA vor juca jucători noi pentru a demonstra că antrenorul se poate baza pe ei"

Mircea Redic, antrenor Dinamo


Carte de vizită ADRIAN MUTU
Născut: 08.01.1979 (Călineşti,AG)
Post: mijlocaş ofensiv, atacant

În Divizia A
Debut: 15.03.1997, FC Argeş-Dacia - Oţelul 0-0
1996-97: FC Argeş-Dacia      5    -
1997-98: FC Argeş-Dacia    21    4
1998-99: FC Argeş-Dacia    15    7
                 Dinamo    15    4
1999-00: Dinamo    18    18
2013-14: Petrolul    8    2
2014-15: Petrolul    6    2
Total:    88    37
A contribuit la un titlu (1999/00)

În străinătate
1999-00: Internazionale Milano FC (Italia)    10    0
2000-01: AC Hellas Verona (Italia)    25    4
2001-02: AC Hellas Verona (Italia)    32    12
2002-03: Parma AC (Italia)    31    18
2003-04: Chelsea (Anglia)    25    6
2004-05: Chelsea (Anglia)    2    0
                 Juventus FC (Italia)    1    0
2005-06: Juventus FC (Italia)    32    7
2006-07: Fiorentina ACF (Italia)    33    16
2007-08: Fiorentina ACF (Italia)    29    17
2008-09: Fiorentina ACF (1 Italia)    19    13
2009-10: Fiorentina ACF (1 Italia)    11    4
2010-11: Fiorentina ACF (1 Italia)    20    4
2011-12: AC Cesena (1 Italia)    28    8
2012-13: AC Ajaccio (1 Franţa)    28    11
2013-14: AC Ajaccio (1 Franţa)    9    0
Are un titlu la activ în Italia (2004/05)

În echipa naţională
Debut: 29.03.2000, Grecia – România 2-0
2000:    11    1
2001:     6    0
2002:     6    1
2003:    10    7
2004:     5    4
2005:     5    5
2006:     6    3
2007:     9    6
2008:     7    2
2009:     2    0
2011:     5    5
2012:     3    0
2013:     2    1
Total:    77 jocuri    35 goluri
De 17 ori a purtat banderola de căpitan al echipei
A jucat la două turnee finale de CE, 2000 şi 2008

În cupele europene
Debut: 22.07.1998, FC Argeş-Dacia – Dinamo Baku 5-1
1998/99 C3 FC Argeş-Dacia    6    3
1999/00 C3 Dinamo Bucureşti    4    4
2002/03 C3 Parma AC    4    4
2003/04 C1 Chelsea    7    1
2005/06 C1 Juventus FC    8    1
2007/08 C3 Fiorentina ACF    10    6
2008/09 C1 Fiorentina ACF    7    2
2008/09 C3 Fiorentina ACF    2    0
2009/10 C1 Fiorentina ACF    6    3
2014/15 C3 Petrolul    6    2
Total:    61 jocuri    21 goluri

În naţionala U21
Debut: 22.04.1998, România – Bulgaria 4-1
Total:    10 jocuri    6 goluri

  • A fost de trei ori desemnat cel mai bun fotbalist român al anului (2003, 2005, 2007)
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.