TAS judecă şi ruşinile? Viitorul - FCSB 1-0, după un joc inteligent al echipei lui Hagi. Eric a înscris un gol superb

9 sep 2017 15249 afişări Comentează şi tu Liga 1
TAS judecă şi ruşinile? Viitorul - FCSB 1-0, după un joc inteligent al echipei lui Hagi. Eric a înscris un gol superb foto: Viitorul

Vă mai amintiţi ultima partidă în care campioana a părut atât de fragilă într-un meci contra vicecampioanei? Handicapată de nevoia firească de fonduri care a făcut-o să se debaraseze, contra cost, de cei mai buni jucători, Viitorul apelează la ambiţie, la memoria recentă şi la copii contra unui FCSB care vine din postura de gigant cu muşchii umflaţi. Umflaţi de parcursul european, umflaţi de vedetele pe care le-a atras în lot şi de declaraţiile unui finanţator-antrenor principal care dictează nu doar alcătuirea lotului, ci şi primul ”11”. Fotbal românesc în toată splendoarea lui.

Previzibil. Cuvântul cheie. FCSB e echipa sigură în start, echipa care construieşte în faţa unei defensive atente. Viitorul fură atenţia cameramanilor doar atunci câd mingea ajunge la Cicâldău, autor de ”floricele”, dar şi atunci când pressingul agresiv dă roade. Presiunea oaspeţilor e sterilă, însă în primele 20 de minute sunt reclamate trei penalty-uri. Un presupus fault la Alibec, un presupus henţ în careu şi un presupus fault la Budescu. Toate refuzate de Găman, cel care îi dă un ”galben” lui Budescu ca să calmeze spiritele. Sau cel puţin aşa presupune el. Viitorul prinde curaj după 20 de minute în care FCSB arată că muşchii sunt rezultatul steroizilor. Umflarea artificială nu dă roade. Sau nu mereu. Chiţu întoarce în centrul careului, Lopez şutează cu sete, însă Bălaşa se aruncă în faţa glonţului şi îl salvează pe Vlad de o minge grea. Dar mingea grea vine. Eric e la marginea careului, fundaşii FCSB dorm şi îl lasă să-şi aşeze mingea pe stângul, iar racheta se opreşte în plasă. Campioana are 1-0 după jumătate de oră, graţie jocului mai inteligent.

FCSB răspunde, dar cu mai multă agresivitate decât cu fotbal. Atacuri avântate, fără organizare, fără prea multe idei. Budescu face o ”foarfecă” din careul mic după o ieşire ciudată a lui Rîmniceanu, însă acelaşi portar se repliază şi respinge. Campioana a scăpat de jucătorii cu experienţă, dar pare că ştie să se apere. Cu siguranţă ştie că FCSB s-a specializat în reveniri în acest sezon.

Inteligenţa. Argumentul care bate banii

Budescu nu mai poate? Unul dintre fotbaliştii activi ai lui Dică, Budescu rămâne la vestiare. Probabil din cauza extenuării, nu ca Enache. Fundaşul dreapta e şi el înlocuit pe motive de prestaţie slabă. Dică forţează cu Teixeira şi cu Golofca. Însă jocul vicecampioanei e slab, totul în timp ce Viitorul se apără precis şi iese din defensivă cu pase rapide, din prima, pase care destabiliează serios apărarea greoaie a lui Dică. Inteligenţa în joc e mai importantă decât shoppingul pe bani mulţi? Depinde fotbalul din Liga 1 mai mult de inspiraţia şi priceperea antrenorilor decât de numele trimise pe teren? Să vedem! Chiţu scapă singur, la FCSB e degringoladă, însă şutul e pe Vlad. Intră şi Florinel Coman în locul lui Man. Toate armele sus! 

Impotenţa capătă noi sensuri şi atrage poza echipei lui Dică. Atacul de milioane de euro nu există, mijlocul în care e Teixeira e sărit cu mingi înalte, către un Alibec izolat. Viitorul, cu puştii pe teren, pare echipa mai experimentată. Ţine mingea, Cicâldău driblează cerebral, Ţâru pare că are telecomanda de la barierele apărării, totul pare perfect. FCSB nu mai are nici argumentul ”adversarii s-au apărat aglomerat”. Ai lui Hagi ştiu să gestioneze şi finalul. Drăguş ratează uriaş pe final de meci, după un contraatac, însă campioana rămâne în pressing avansat până la ultimul fluier al lui Găman. Viitorul câştigă, face 11 puncte, şi iese cu capul la suprafaţă dintr-o zonă mlăştinoasă a clasamentului. Pentru FCSB, înfrângerea poate însemna depărtarea la patru puncte de CFR Cluj, echipă care încă nu a jucat în această etapă.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.