Sabău regretă despărţirea de Poli! "N-am vrut să fie aşa"

27 mai 2010 28 afişări Comentează şi tu Liga 1
Sabău regretă despărţirea de Poli! "N-am vrut să fie aşa" Sabău: "N-am vrut să fie aşa"

Anunţul făcut către conducere prin care spunea că va pleca de la Poli nu l-a detensionat pe Sabău. Chiar dacă hotărâse să plece din Banat, antrenorul nu a regretat perioada petrecută la Poli.

Sunteţi mulţumit de realizări?
Da, cu mici excepţii, sunt mulţumit de realizări. Finalul de campionat a fost unul dificil, dar vreau să le mulţumesc jucătorilor pentru ceea ce am realizat împreună şi pentru că s-au autodepăşit. Pe final au fost foarte multe probleme cu accidentările, au fost meciuri în care am avut la dispoziţie practic zece jucători.

Atunci de ce aţi decis să vă despărţiţi de Poli?
Nu pot să răspund la această întrebare. Aşa este mai bine, nu vreau să las loc de interpretări şi de scandal.

Sunteţi mai relaxat acum? Eraţi foarte tensionat pe final de sezon.
Nu sunt deloc relaxat. N-aş fi vrut să se întâmple ce s-a întâmplat, mi-aş fi dorit să rămân. Sunt convins că ar fi urmat un an mult mai bun. Jucătorii erau acum obişnuiţi cu metodele de lucru, se formaseră automatisme. S-ar fi reuşit mult mai mult.

Aveţi reproşuri faţă de conducere?
Am avut o colaborare foarte bună cu domnul preşedinte Iancu, la fel cu domnul Chivorchian, cu Daniel Stanciu. Nu am ce să le reproşez.

Nu vă temeţi de o etichetă prin aceste vorbe bune la adresa conducerii timişorene?
Când ieşi şi spui că ai o relaţie corectă şi bună, există acuze. S-a spus că dânsul mi-ar fi făcut echipa, că mi-ar fi spus ce să fac. Nu este aşa, dar la noi, dacă te cerţi, este bine. Un om logic poate să vadă că dacă am considerat că e mai bine, l-am lăsat afară din echipă pe Pantilimon. Alt exemplu este Curtean, despre care se spunea că e omul domnului Iancu. Dar dacă a jucat bine a fost în echipă, dacă nu, nu a fost.

Domnul Iancu este şi acum impresionat de dumneavoastră. Aveţi un răspuns?
A avut argumentele lui să mă susţină. Îi port respect şi lui şi celor cu care am lucrat. Aşa este corect să te desparţi.

Sabău a obţinut la Timişoara nişte performanţe pe care lumea sigur şi le va aminti. Îl apreciez foarte mult ca antrenor şi ca om, eu aş fi dorit să rămână
Dan Alexa, căpitan Poli Timişoara

Realizările lui Ioan Ovidiu Sabău la Timişoara

- eliminarea Şahtiorului din preliminariile Ligii Campionilor
- două victorii în "dubla" tur-retur cu Dinamo, premieră în istoria lui Poli
- cinci puncte în grupele Europa League, cu Ajax, Anderlecht şi Dinamo Zagreb
- prima victorie în deplasare în cupele europene, pe terenul lui DInamo Zagreb

Apreciat de jucători

Când au aflat vestea că şi-a dat demisia, mai mulţi jucători importanţi de la Poli l-au sunat pe Ioan Ovidiu Sabău pentru a-i transmite că regretă despărţirea de el şi a-i spune "mulţumesc" pentru anul în care au colaborat. "Am avut multe de învăţat de la el", a spus unul din fotbaliştii aflaţi în primul 18 al echipei.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.