OFICIAL | Mihai Stoica a fost eliberat. "Sunt un om schimbat! Voi fi mereu cu Becali!" Prima reacţie şi ce spune de revenirea la Steaua

15 feb 2016 24630 afişări Comentează şi tu Liga 1
OFICIAL | Mihai Stoica a fost eliberat. "Sunt un om schimbat! Voi fi mereu cu Becali!" Prima reacţie şi ce spune de revenirea la Steaua

UPDATE 16:30  Mihai Stoica a fost eliberat în urmă cu câteva minute din penitenciarul Jilava şi a oferit primele declaraţii presei. Condamnat la 3 ani şi şase luni în "Dosarul Transferurilor", fostul manager al Stelei a efectuat 713 zile din pedeapsă.

Stoica a vorbit despre revenirea la Steaua şi a precizat că acest lucru se va întâmpla doar în condiţiile impuse de lege.

"Acum sunt un om schimbat. Sper ca din puşcărie să ies doar cu calităţile. Eu sunt foarte adaptabil şi în închisoare am câştigat prieteni şi echilibru. Cât am fost în închisoare nu m-am bătut cu nimeni, nu am fost în depresie şi nu am făcut greva foamei. Am respectat toţi lucrătorii din penitenciar şi pe colegii de acolo. Aşa cum am fost afară, am fost şi în penitenciar.

Pe mine mă interesează să văd ce pedeapsă complementară voi primi. Nu mi se interzice să activez în cadrul unui club, dar sunt anumite lucruri care nu le pot face. Până când o instanţă nu se va pronunţa în acest caz, nu voi face niciun pas. Există proceduri legale pe care le voi urma. Până atunci îmi rezerv dreptul de a păstra puţină tăcere.

Am trait astăzi emoţii ca la dubla cu Rapid din 2006. Am avut posibilitatea să îmi îmbunătăţesc cunoştiinţele despre fotbal. Am avut mult timp liber şi am urmărit multe meciuri. Am văzut şi penalty-ul ratat de Messi în meciul de ieri seară
. Deznodământul a fost fericit, cum a fost şi atunci.  Vreau sa merg să îmi văd părinţii acum, iar cand intru în masina vreau sa îl sun pe Gigi. Vreau să îi mulţumesc pentru că a pus mai presus de toate prietenia faţă de mine şi cuvântul dat. Voi fi cu el mereu", a declarat Mihai Stoica.

Pentru a veni în ajutorul lui MM Stoica, clubul Steaua i-a eliberat acestuia o adeverinţă prin care se arată dispusă să-l angajeze pe acesta imediat după ce va ieşi din închisoare. Postul oferit este cel de manager sportiv, unul fără putere de decizie sau drept de semnătură. Documentul e semnat de preşedintele Valeriu Argăseală, iar în finalul său se preciza că "atribuţiile domnului Mihai Stoica vor respecta cu stricteţe condiţiile impuse de pedeapsa complementară".


Fostul manager al FC Steaua Mihai Stoica va fi eliberat condiţionat, a decis luni Tribunalul Ilfov

Magistraţii Tribunalului Ilfov au decis luni că Mihai Stoica poate să fie eliberat condiţionat, a transmis instanţa.

Decizia este definitivă, iar magistraţii "dispun punerea de îndată în libertate a condamnatului Stoica Mihai de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii".

Judecătoria Sectorului 4 a decis în 4 ianuarie, că Mihai Stoica, fost manager al FC Steaua, poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat aproape doi ani din pedeapsa de trei ani şi şase luni primită în dosarul transferurilor de jucători, hotărârea nefiind definitivă.

Instanţa a decis că Mihai Stoica îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat, admiţând astfel propunerea formulată de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a concluzionat că fostul manager al FC Steaua îndeplineşte fracţia de pedeapsă care trebuie executată, a avut un comportament bun în penitenciar şi a desfăşurat mai multe activităţi.

Cererea a ajuns la instanţă în 9 decembrie 2015, după ce Comisia de la Penitenciarul Jilava a constatat că fostul manager general al FC Steaua întruneşte condiţiile necesare pentru a fi eliberat condiţionat.

Mihai Stoica execută din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat în 2014, alături de Stoica, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, şi pe Gheorghe Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Între timp, Jean Pădureanu, George Copos, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu au fost eliberaţi condiţionat.

MEDIAFAX

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.