Meciul care a oferit doar două bare. CFR – Dinamo 0-0, în partida dintre trecutul și prezentul lui Andone

Meciul care a oferit doar două bare. CFR - Dinamo 0-0, în partida dintre trecutul și prezentul lui Andone
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Barele lui Rotariu și Cristian Lopez au fost cel mai palpitante momente dintr-o partidă
  • Miriuță rămâne neînvins contra lui Dinamo, în Liga I.

Andone s-a întors în Gruia, locul unde e cel mai iubit dintre antrenori. Cele mai multe meciuri, cele mai multe victorii și, peste toate acestea, cele două titluri aduse. Toate în dreptul „Fălcosului”, care de data această, Andone s-a așezat pe banca oaspeților. Revenirea lui Andone, la 4 ani după ce câștiga ultimul titlu în Gruia sau amintirea finalei de cupă cu Dinamo, câștigată anul trecut au adus vreo 10.000 de oameni la meci, care au făcut cozi la biletele, ca în vremea în care se câștigau trofee cu Andone. Tensiunea s-a născut mai mult din amintirile meciurilor CFR – Dinamo, pentru că acesta a fost unul mai degrabă pentru pasionații de tactică, decât pentru ochiul neprofesionist al spectatorului. Prima repriză n-a oferit niciun șut pe poartă. A oferit însă încrâncenare, un Dinamo ușor mai tupeist și 3 ocazii importante. Gnohere le-a avut pe cele ale „câinilor”, dar șuturile „Bizonului” au mers pe lângă poartă (16 și 21). De partea cealaltă, CFR a fost periculoasă prin Ruiz, dar spaniolul a fost blocat de sacrificiul „centralilor” din fața lui Brănescu (37).

Două minute, două bare

Repriza a doua a început cu CFR-ul stabilit mai confortabil în terenul dinamovist, dar ocazia mare a venit la cealaltă poartă. Rotariu a trosnit bara transversală, după ce l-a pierdut pe drum pe Camora (58). Scorul la bare a devenit egal însă imediat. Cristian Lopez l-a imitat pe Rotariu cu un șut din centrul careului (60). Au fost minutele culminante ale unui meci, care n-a oferit spectacolul pe care îl promitea. Pe final, doar Jakolis a mai trimis un șut pe poartă (81) și, în rest, toți s-au mulțumit cu punctul primit. Dinamo pierde primele puncte, dar Andone câștigă primul punct din duelurile cu CFR, în timp ce clujenii rămân cu -2 în clasament.


CFR Cluj – Dinamo 0-0

  • CFR Cluj: Mincă – T. Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora –   Petrucci, Ruiz (Al. Neagu 79) – Jakolis,   Al. Păun, Nouvier (Negruț 65)- Cr. Lopez (Hodgyai 87)
  • Dinamo: Brănescu – Romera, Nedelcearu, Mevlja, St. Filip – Busuladzic, I. Șerban (   Hanca 77), Palic (Dudea 90+1) – D. Rotariu, Gnohere (V. Olteanu 84), V. Lazăr

22:53 S-a terminat meciul, unul cu un ritm bun și cu 10 minute superbe în repriza a doua. Rotariu și Cristian Lopez au lovit bara, dar tabela nu a putut fi modificată nicicum. Dinamo redevine lider în Liga 1, CFR rămâne la -3.


22:49 Trei minute de prelungiri și nimeni nu prea mai riscă. Iese și Palic, înlocuit de Dudea.


22:44 Schimbare defensivă a lui Andone. În lipsa unui alt atacant, locul lui Gnohere e luat de Vlad Olteanu. Probabil Rotariu va trece în centrul liniei ofensive.


22:36 Face și Ioan Andone prima schimbare. Sergiu Hanca intră în locul lui Ionuț Șerban și va juca în linia de trei de la mijlocul terenului. O decizie curajoasă a lui Andone, în condițiile în care Hanca a tot jucat fundaș sau mijlocaș dreapta în mandatul lui Rednic. Dar se știe că fostul fotbalist de la ASA e unul dintre cei mai versatili din Liga 1.


22:32 Am intrat în ultimele 20 de minute ale meciului, iar șutul de la distanță pare prima opțiune pentru ambele echipe. Din păcate, niciuna dintre ele nu are în componență un Pirlo sau un Roberto Carlos, așa că vedem foarte multe execuții nereușite. 


22:24 Cele două echipe au scos baionetele, apoi s-au mai liniștit. Miriuță face prima schimbare, cu Negruț în locul lui Nouvier.


22:19 DOUĂ‚ BARE ÎN DOUĂ‚ MINUTE! S-a aprins meciul. Lazăr dă o pasă bună pentru Rotariu, atacantul lui Dinamo intră în careu, trece de Camora, și izbește bara transversală cu un șut violent! Imediat, vine replica CFR-ului, Cristian Lopez șutează la fel de tare din centrul careului, dar balonul se lovește de bara transversală a porții lui Brănescu.


22:13 Vedem un alt CFR în această repriză. Clujenii pun mai mult preț pe atac, petrec mai mult timp în jumătatea adversă, iar Dinamo are probleme vizibile. Vine și prima șansă, la un șut al lui Juan Carlos Ruiz, dar execuția e blocată de apărarea lui Andone.


22:05 A început repriza a doua. NiciMiriuță, nici Andone nu au schimbat în echipa de start.


21:45 S-a terminat prima repriză, una în care am avut parte de un ritm  bun și cam atât. Un mic plus pentru Dinamo, care a forțat mai mult, dar CFR a demonstrat că e periculoasă pe contraatac.


21;38 Prima mare ocazie a CFR-ului. Camora ară partea stângă a terenului, centrează în careu pentru Ruiz, mijlocașul ajunge în poziție foarte bună, preia la șapte metri, dar șutează fix în Mevlja și irosește o situație foarte bună. E minutul 37 și Ionuț Șerban are probleme medicale.


21:29 Gnohere mai are o încercare, de această dată de la mare distanță, dar și al doilea șut al atacantului dinamovist ocolește poarta lui Mincă. CFR-ul nu a reușit nimic deosebit pe plan ofensiv și suntem deja în minutul 28.


21:19 Ioan Andone chiar a reușit să imprime un stil foarte plăcut ochiului la Dinamo, lucru pe care l-am remarcat în minutul 17, când Rotariu și Palic au combinat superb, au scos din joc doi fundași adverși, iar tânărul atacant i-a pasat perfect lui Gnohere. Șutul francezului s-a dus, însă, o palmă pe lângă bara lui Mincă. Dinamo domină.


21:09 Avem începutul de meci pe care-l așteptam. Dinamo are mingea, stă sus cu cu linia de fund, iar Vali Lazăr pare într-o formă bună. CFR se bazează pe incursiunile lui Jakolis și Nouvier și observăm și o modificare în sistemul tactic. Francezul joacă în banda stângă, Alexandru Păun e trecut în spatele lui Lopez, iar clujennii joacă 4-2-3-1, nu 4-4-2.


21:00 A început meciul din Gruia, în urma căruia CFR ar putea ajunge de la minus trei puncte la zero.


20:45 Vasile Miriuță e un antrenor care a declarat în multe rânduri că și-ar dori să stea pe banca lui Dinamo. Nu a reușit până acum, iar în această seară va juca din nou împotriva echipei la care a evoluat ca jucător, iar meciul se anunță spectaculos. La centru va fi Cristi Balaj.


20:30 Bună seara! 30 de minute ne despart de ultimul meci al etapei, CFR Cluj – Dinamo. Mai sus aveți echipele de start, unele în care singura surpriză e reprezentată de apariția lui Nouvier în atacul echipei lui Vasile Miriuță.


Derby-ul etapei a treia este chiar ultima partidă a rundei. CFR Cluj – Dinamo se joacă în această seară, cu începere de la ora 21:00, în Gruia.

Dinamo a pierdut contra CFR-ului în finala Cupei României, iar în ultimii opt ani „câinii” au înregistrat doar două victorii pe terenul ardelenilor. De altfel, antrenorul CFR-ului, Vasile Miriuță, este neînvins în partidele cu dinamoviștii.

Dinamo are însă un început bun de sezon. Echipa lui Andone a câștigat la scor meciul cu Astra din prima etapă și s-a impus și în meciul cu ACS Poli, acumulând șase puncte care au dus-o pe primul loc înaintea acestei etape. Totuși, echipa lui Ioan Andone a fost depășită de Pandurii, care a strâns deja șapte puncte în trei meciuri, dar o victorie o poate aduce din nou în fruntea clasamentului.

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de…
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani