LIVE BLOG | Viitorul – FCSB. Vicecampioana a revenit după ce a fost condusă cu 2-0. Budescu a transformat superb o lovitură liberă. Hagi, reacție dură la adresa arbitrilor: „Lăsați-mă, dracu’, în pace”

LIVE BLOG | Viitorul - FCSB. Vicecampioana a revenit după ce a fost condusă cu 2-0. Budescu a transformat superb o lovitură liberă. Hagi, reacție dură la adresa arbitrilor:
  • Publicat:
  • Actualizat:

FC Viitorul – FCSB 2-2 (Vână 18, Gavra 36 / Cojocaru-aut. 45, Budescu 56)

Viitorul: Cojocaru – Mladens , Țîrus (Hodorogea), Ghiță, Ganea – Cicâldău, Băluță, Vână – Mățan (Casap 59), Gavra (Căpușă 70), I. Hagi
Rezerve: Buzbuchi, De Nooijer, Drăguș, Lopes

FCSB: Bălgrădean – R. Benzars, Planics, Bălașa (J. Morais 72), Momcilovic – Pintiliis, Ov. Popescu (Teixeira 46) – Man, Budescu, F. Tănase – Alibec (Gnohere 46)
Rezerve: Vlad, Nedelcu, L. Filip, Coman

Min. 90+3 Final de meci la Ovidiu! Așa arată clasamentul în acest moment. Dacă CFR Cluj se impune la Iași, primele două clasate vor fi la egalitate înaintea meciului direct, de pe Arena Națională.


Min. 80 Repriza secundă s-a desfășurat într-un mod diametral opus, FCSB fiind echipa care a dominat autoritar jocul, după ce Viitorul a defilat în primele 45 de minute.


Min. 74 FCSB a ratat de puțin golul 3. Budescu a ratat ținta din șase metri, mingea s-a dus paralel cu poarta, Florin Tănase i-a retrimis mijlocașului, care a doua oară a reluat din cădere, dar balonul s-a dus pe lângă poartă. În partea secundă, gazdele nu au mai repetat nici măcar 20% din prestația din prima parte.


Min. 68 Teixeira a șutat din afara careului, mingea a lovit bara din stânga lui Cojocaru, după care a ricoșat în lateral. Florin Tănase a urmărit, dar a trimis peste poartă dintr-o poziție ideală.


Min. 65 Un duel dintre Gnohere și Virgil Ghiță a iscat tensiuni la marginea terenului. Fundașul gazdelor l-a șters cu cotul în săritură pe francez, care a rămas întins pe gazon. Banca FCSB-ului a sărit în sus, reclamând un cartonaș galben pentru Ghiță. Hagi a replicat și el după ce a auzit fluierul lui Marcel Bîrsan, spunând: „Lăsați-mă, dracu’, în pace!”


Min. 56 GOOOL FCSB! Budescu a înscris superb din lovitură liberă obținută de Romario Benzar. Mijlocașul vicecampioanei a ajuns la cota zece în actuala stagiune a Ligii 1. Budescu a trimis imparabil din afara careului, sub bara transversală. Campioana s-a stins la pauză, o cauză ar putea fi autogolul lui Cojocaru din finalul primei părți, care a relansat jocul.


Min. 54 Teixeira a pătruns în careul Viitorului, a șutat pe centru, dar Cojocaru a reușit să respingă. Mingea a fost în dreptul lui Gnohere, dar fundașii lui Hagi au degajat balonul. Romario Benzar a recuperat la 20 de metri, dar a fost faultat și a obținut o lovitură liberă.


Min. 46 S-a reluat partida dintre Viitorul și FCSB! Campioana a oferit o demonstrație de forță în prima repriză, oferind spectatorilor un fotbal total. Oaspeții au înscris la ultima fază a reprizei, după ce portarul Cojocaru și-a introdus în poartă șutul expediat de Dennis Man, în diagonală. Dică i-a aruncat în luptă pe Teixeira și Gnohere, au fost înlocuiți Ovidiu Popescu și Alibec. Se respectă tradiția celor două schimbări efectuate la pauză, dar de această dată nu a mai fost schimbat Constantin Budescu. E posibil ca sistemul vicecampioanei să se transforme din 4-2-3-1 în 4-1-4-1, cu Pintilii în fața apărării și cu Teixeira urcat lângă Budescu.


Min. 45 GOOOL FCSB! După un asalt complet al gazdelor, vicecampioana a marcat, cu șansă, la ultima fază a reprizei. Benzar a centrat la bara a doua, Florin Tănase a călcat pentru Budescu, care a trimis în lateral, unde a apărut Dennis Man. Puștiul FCSB-ului a șutat în diagonală, mingea se ducea afară, dar Cojocaru a respins în propria poartă, fiind surprins de execuția adversarului. Pauză la Ovidiu!


Min. 39 Viitorul joacă la turație maximă! Gavra a scăpat în lateral, a șutat violent, dar Bălgrădean a respins în lateral. După alte câteva momente, Cicâldău a ajuns la o centrare expediată de Ganea în fața porții, a trimis cu pământul, dar mingea a trecut milimetric peste bara transversală. FCSB e la pământ, iar scorul de 2-0 este unul blând, având în vedere ritmul pe care l-au impus campionii lui Hagi.


Min. 36 GOOOL Viitorul! Gavra majorează avantajul gazdelor, conform cursului jocului. Virgil Ghiță a șutat din marginea careului, mingea s-a lovit de brațul unui adversar, a rămas în zona de pedeapsă, iar atacantul campioanei a profitat. Gavra n-a stat prea mult pe gânduri și a șutat din prima, fără preluare, spre poarta FCSB-ului. Mingea s-a oprit aproape de vinclul porții, fără ca Bălgrădean să aibă vreo șansă.


Min. 33 Aproape de 2-0! Ganea a centrat la bara a doua, Bălgrădean a scăpat mingea, Cicâldău a împis balonul spre poartă, dar oaspeților le-a trecut glonțul pe la ureche. Mingea a lovit stâlpul din stânga, s-a plimbat prin fața porții, după care a fost degajată de Planic.


Min. 30 FCSB nu reușește să se trezească, Viitorul continuă să controleze partida. Atacurile oaspeților se opresc la circa 20 de metri de poarta adversă.


Min. 18 GOOOL Viitorul! Vână a deschis scorul cu un șut superb de la peste 20 de metri. Mijlocașul campioanei a avansat spre poartă, a avut timp să-și așeze mingea pentru șut, după care a ochit ținta. Execuția lui Vână s-a oprit în plasa porții adverse, Bălgrădean fiind păcălit de traiectoria balonului. Golul Viitorului plutea în aer, având în vedere că Ianis&co au atacat încă din primele secunde.


Min. 11 Viitorul jucător al bascilor de la Bilbao, Cristi Ganea, a încercat să-l învingă pe Bălgrădean cu un șut din lovitură liberă. Execuția fundașului lateral a fost modestă, astfel că „Pufi” a reținut fără probleme. Elevii lui Hagi sunt mai prezenți în jumătatea adversă în acest moment.


Min. 7 Cele două echipe se tatonează în debut, în timp ce stadionul campioanei vibrează. Partida se dispută cu casa închisă, iar fanii au așteptări mari de la echipele care anul trecut s-au luptat până în ultima etapă pentru titlu, alături de Dinamo.


Min. 1 A început partida dintre campioana FC Viitorul și vicecampioana FCSB! Chiar dacă pe bancă nu mai are alt fundaș central de meserie, Nicolae Dică a decis să-l lase la București pe Ionuț Larie, fundaș intrat în dizgrația patronului, dar care a făcut deplasarea de la Giurgiu, din etapa precedentă, pentru meciul cu Astra.


19:10 FCSB a anunțat echipa de start!


FCSB are nevoie de victorie pentru a se distanța de CFR Cluj în fruntea clasamentului, Viitorul caută succesul pentru a se ține aproape de poziția de Europa, ocupată în acest moment de CS U Craiova. Înaintea meciului direct, FCSB e lider în Liga 1, cu 41 de puncte, în timp ce Viitorul ocupă locul patru, cu 29 de puncte.

FC Viitorul e campioana en-titre în Liga 1. Echipa lui Hagi s-a luptat pentru tilu până în ultima etapă a sezonului trecut cu FCSB. Echipa lui Dică are trei victorii consecutive în play-off, fiind neînvinsă de când a început ultima parte a sezonului.

„În mare, cam știu cum gândește Gică Hagi, dar în acest play-off a jucat trei sisteme, a schimbat foarte mulți jucători și este greu să ghicești primul 11. Dar cred că știu 6-7 jucători dintre cei care vor evolua contra noastră. Repet, sistemul este schimbat de la meci la meci”, a spus Dică, la conferința de presă oficială, dinaintea partidei de la Ovidiu.

Referitor la Ianis Hagi și la modul în care roș-albaștrii au pregătit acest duel, tehnicianul liderului a replicat: „Nu vom lua măsuri suplimentare pentru Ianis, chiar dacă trece printr-o perioadă bună. De când a revenit la Viitorul, a avut evoluții bune, îi dă o foarte mare încredere domnul Hagi, are o mare libertate de exprimare iar calitățile sale l-au ajutat să se evidențieze până acum. Îmi doresc doar să câștigăm, dacă vor fi și mai multe goluri, cu atât mai bine”.

„Avem două meciuri în care trebuie să luăm puncte pentru a spera la o cupă europeană. Nu că n-ar fi bine că suntem în play-off, dar nu trebuie să ne mulțumim cu acest lucru. Mâine jucăm acasă cu un adversar extrem de valoros, de talentat. Valoros, la fel ca CFR, dar cu jucători cu un joc mai tehnic, periculoși. Trebuie să facem un meci perfect, un meci foarte bun, să ne ridicăm la nivelul lor, la ce înseamnă un meci cu un nivel foarte ridicat.

Să nu facem greșeli, să ne autodepășim și cu siguranță după aceea va veni și rezultatul pozitiv pe care ni-l dorim. Să fie o victorie frumoasă contra unei echipe puternice. Asta ne dorim. Același lucru le-am transmis și jucătorilor. Știm că va fi dificil, dar nu imposibil. Le-am amintit că noi suntem campionii, că jucăm acasă, că trebuie să avem pretenții foarte mari de la acest meci, să câștigăm”, a spus Hagi.

„Trebuie să producem rezultate, în meciul acesta și cel cu Craiova, pentru a avea o șansă. Craiova a arătat ieri că este talentată, iute, tehnică, puternică. Stadionul ăla cum arată… Cel mai frumos loc în momentul de față în România. Ceva fantastic și sper ca în fiecare oraș mare din România să ajungă să fie aceeași atmosferă”, a mai spus Hagi.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen