LIVE BLOG – Ilie Balaci, înmormântat cu onoruri militare. Mii de persoane l-au aclamat și condus pe ultimul drum pe fostul mare fotbalist al României

LIVE BLOG - Ilie Balaci, înmormântat cu onoruri militare. Mii de persoane l-au aclamat și condus pe ultimul drum pe fostul mare fotbalist al României
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Ilie Balaci, fostul mare fotbalist al României și al Craiovei Maxima, decedat duminică dimineață, din cauza unui stop cardio-respirator, la doar 62 de ani, a fost condus, marți, pe ultimul drum. „Minunea Blondă” a fost înmormântat la cimitirul Sineasca din Craiova în aplauzele a mii de persoane.
  • ProSport vă ține conectați pe tot parcursul zilei la tot ce se întâmplă în Craiova. Suflete amputate de durere, prieteni care sosesc din diferite colțuri ale României, două fiice care nu au nici lacrimi să mai plângă și povești de gura sobei spuse, cu un zâmbet trist, de oamenii care au construit, alături de liderul lor, fenomenul Craiova Maxima.

UPDATE 15:58 | Slujba de înmormântare a lui Ilie Balaci, una cu onoruri militare, s-a încheiat. Aproximativ 3.000 de persoane au fost prezente la cimitirul Sineasca din Craiova. A fost multă lume, înghesuială și jale. Mamei fostului fotbalist chiar i s-a făcut rău la un moment dat. „Minunea Blondă” se va odihni de acum pe veci. Românii, fotbaliștii, fotbalul mai avea multe de învățat de la Balaci, care a urcat la cer de la 62 de ani.

UPDATE 15:35 | Aproximativ 3.000 de persoane sunt în acest moment la cimitirul Sineasca, acolo unde, în curând, Ilie Balaci va fi înmormântat. Membrii galeriei Universității Craiova au aprins din nou fumigene și au scandat numele „Minunii Blonde”.

UPDATE 15:17 | Cortegiul a ajuns la cimitirul Sineasca. S-a scandat din nou numele lui Ilie Balaci.

UPDATE 15:02 | Băieții de la echipa a doua a Craiovei, cei care au cărat coroanele de flori de la biserică, dau semne de oboseală: „Hai, bă, schimbă și tu. Nu mai pot de mâini”.

UPDATE 14:30 | Unul dintre reporterii ProSport prezenți la fața locului, Octavian Vasilescu, încearcă, din diferite locuri, să vă arate ceea ce se întâmplă acum la Craiova. Mii de oameni sunt pe străzi și aplaudă la trecerea cortegiului care îl duce pe Ilie Balaci pe ultimul drum pe Pământ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE 14:22 | Sute de persoane l-au întâmpinat pe Ilie Balaci și la Universitate, acolo unde era afișat bannerul care a fost și la meciul cu FCSB: „Balaci, de la 8 la ∞„.

UPDATE 14:10 | În fața primăriei, cortegiul a fost oprit pentru câteva minute. Suporterii Universității i-au scandat numele lui Ilie Balaci.

UPDATE 14:10 | Pe drumul către cimitirul Sineasca, numărul celor care merg alături de sicriul lui Ilie Balaci a ajuns la aproximativ 5-6 mii de persoane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE 14:00 | Slujba de la biserică s-a încheiat după aproximativ o oră. Sicriul cu Ilie Balaci a fost scos din biserica Sfântul Ilie în aplauzele celor două mii de persoane care erau afară. Acestea îl vor conduce pe fostul mare fotbalist pe ultimul drum, către cimitirul Sineasca.

UPDATE 13:02 | Străzile sunt blocate în jurul bisericii Sfântul Ilie. În zonă a avut loc și un incident. O femeie a căzut în gol de pe un bloc, de la circa 12 metri, și ulterior a murit din cauza traumelor suferite.

UPDATE 12:55 | Cortegiul a ajuns la biserica Sfântul Ilie din centrul Craiovei. Slujba de la biserică va fi ținută de mitropolitul Olteniei. Afară sunt aproximativ două mii de oameni, care i-au scandat numele lui Ilie Balaci

UPDATE 12:40 | Fanii au plecat spre biserica Sfântul Ilie cu un banner pe care este scris numele celui poreclit „Minunea Blondă”.


UPDATE 12:35 | Câteva sute de oameni s-au strâns deja în fața bisericii Sfântul Ilie din Craiova, urmând să vină și fanii prezenți pe stadionul „Ion Oblemenco” pentru a-și lua rămas bun de la Ilie Balaci.


UPDATE 12:05 | Din tribune s-au aprins torțe alb – albastre și au scandat numele lui Balaci. Țicleanu a ținut un discurs de adio din partea Craiovei Maxima. Mama lui Balaci părăsește stadionul, sprijinită de două persoane.

UPDATE 12:00 |Copiii de la echipa a doua a Craiovei sunt cei care duc toate coroanele. Cortegiul va pleca spre biserica Sfântul Ilie, acolo unde Balaci s-a căsătorit și au fost botezate cele două fete ale sale. Cei prezenți pe stadion scandează acum: „Te vom iubi mereu!”

UPDATE 11: 50 Lupescu și Răducioiu au depus și ei coroane la căpătâiul lui Balaci.

UPDATE 11: 45 | S-a încheiat slujba de la stadion. Aurel Țicleanu ține un discurs de adio din partea Craiovei Maxima. În tribune sunt aproximativ 2.000 de persoane.

UPDATE 11:00 | Foștii mari internaționali Hagi și Gică Popescu au depus fiecare câte o coroană de flori la mormântul lui Balaci. Costel Orac, Ion Moldovan și Gabi Popescu și-au făcut apariția la arenă.

UPDATE | 10:50 Elevii lui Mangia depun flori la sicriul lui Balaci.

UPDATE | 10:50 Lupu și Cîrțu nu și-au putut stăpâni lacrimile când s-au întâlnit cu Gică Craioveanu, un monument de tristețe.

UPDATE | 10:40 Echipa de handbal feminin, deținătoarea Cupei EHF și echipa masculina de baschet și-au făcut apariția. Lorena Stoican, fiica lui Flavius, antrenorul lui Poli Iași, și fina lui Balaci, plânge în hohote. E componentă a echipei de handbal a Craiovei. Eugen Trica fostul soț al Lorenei Balaci e și el prezent, iar în tribune se află sute de persoane.

UPDATE | 10:30 Poliția locală din Craiova a depus patru coroane de flori. Câțiva prieteni și jucătorii de la Filiași se retrag acum de pe gazon, acolo unde i-au adus un ultim omagiu lui Ilie Balaci.

UPDATE | 10:00 Trupul lui Ilie Balaci e depus în centrul terenului de pe „Ion Oblemenco”. Va fi înmormântat cu onoruri militare. În boxele arenei se aud cântecele lui Tudor Gheorghe. Pe tabela rulează imagini cu golurile marcate de „Minunea Blondă”. Pe marginea terenului curg mesaje: „Balaci, de la 8 la infinit”, „Te vom iubi mereu”. O drona filmează totul de deasupra.

UPDATE 09:00 | Coroanele sunt mutate pe teren, acolo unde trupul fostului fotbalist va fi depus. De la 11:30 un sobor de preoți de la de la Mitropolia Olteniei va efectua pe gazon o slujbă.

(foto ProSport)

UPDATE 08:00 | Primăria municipiului Craiova a hotărât ca o stradă importantă a orașului să paorte numele fostului fotbalist. De asemenea, va exista și o gală anuală Ilie Balaci, în care vor fi premiați cei mai buni juniori. De menționat că din 2002, Minunea Blondă fusese declarat cetățean de onoare al Craiovei.

„Ilie Balaci a fost un adevărat ambasador al Craiovei, iar Primăria Craiova îi va cinsti memoria astfel încât marele jucător să rămână pentru totdeauna aproape de sufletele noastre. Executivul Primăriei va propune Consiliului Local, în perioada imediat următoare, instituirea unei gale anuale pentru premierea celor mai buni juniori de fotbal, așa cum și-a dorit, de-altfel, și marele jucător. Prima ediție a acestei gale va fi la sfârșitul acestui an și îi va purta numele. De asemenea, la o viitoare ședință a Consiliului Local, vom propune ca o stradă importantă din municipiul Craiova să primească numele Ilie Balaci”, a anunțat primarul Mihail Genoiu.

UPDATE 07:00 Stadionul „Ion Oblemenco” e un adevărat altar. Fanii au aprins lumânări, așezate în forma cifrei 8, număr ce marele Balaci l-a purtat pe tricou. Sunt zeci de coroane cu mesaje de condoleanțe și un banner imenspe care se citește: „Ilie Balaci de la 8 la ∞„. CITEȘTE ȘI:  BREAKING NEWS | Stadionul din România care va purta numele lui Ilie Balaci! Fosta glorie a fotbalului românesc va fi declarată, post-mortem, și cetățean de onoare al orașului în care a făcut primii pași în antrenorat.

(foto: ProSport)

UPDATE 21:22 Suporterii prezenți la stadionul „Ion Oblemenco” i-au scandat numele lui Ilie Balaci. Momentul impresionant a fost surprins și postat pe pagina de Facebook Jurnal de Craiova.


UPDATE 20:00 Suporterii echipei din Liga 3, FC U Craiova,  au ajuns la stadion, unde au depus două coroane de flori. Zeci de mii de oameni au trecut astăzi pragul stadionului, pentru a-i aduce un ultim omagiu celui poreclit „Minuea Blondă”.


Captură Digi Sport


UPDATE 18:40 Generația ’78-’81 a Universității Cluj a avut reprezentanți la funerariile lui Ilie Balaci. Pe panglica coroanei de flori sunt trecute numele lui Câmpeanu, Lazăreanu, Mureșan, Vidican, Răduță, Florescu și Vătafu.

UPDATE 18:40 Victor Pițurcă și Gabriel Boldici au ajuns și ei la stadionul „Ion Oblemenco”, iar la plecare au refuzat să facă declarații despre decesul lui Ilie Balaci.

UPDATE 18:35 Devis Mangia și Marcel Popescu, antrenorul, respectiv președintele U Craiova, au venit împreună la stadion, la sicriul lui Ilie Balaci. .


UPDATE 18:15 La stadionul „Ion Oblemenco” continuă să vină fani ai lui Ilie Balaci pentru a-și lua adio de la idolul din Bănie. În acest moment sunt câteva sute de suporteri care așteaptă să treacă pe la sicriul fostului fotbalist.


UPDATE 17:50 Starea lui Aurică Beldeanu e stabilă, spun, pentru ProSport, surse medicale din Craiova. Fostul component al Craiovei Maxima a fost transportat la spital și e supus unei tomografii, în aceste momente.

„Imaginile cu domnul Beldeanu pe scările bisericii dau senzația unei hemipareze facială. Ar putea fi generată de stres, de tulburări vasculare, un puseu de tensiune din cauza stresului, din cauza oboselii acumulate. E posibil să fi crescut tensiunea și așa se prodice această hemipareză facială (n.r. – pe un colț al gurii), explică, pentru ProSport, un medic sportiv.

Din informațiile ProSport, Beldeanu va fi supus unui examen tomografic în următoarea oră, la Spitalul Clinic Județean de Urgență.


UPDATE 17:32: Trupul neînsuflețit al lui Ilie Balaci a ajuns la stadionul „Ion Oblemenco”. Sicriul va fi lăsat peste noapte pe holul pe unde intră în stadion sportivii și oficialii, pe drumul către vestiare și tunelul de acces către terenul de joc.

Fanii „Minunei Blonde” pot merge la stadion să își ia rămas bun de la fostul fotbalist al Craiovei Maxima.


UPDATE 17:20: În momentul în care sicriul cu Ilie Balaci era scos din biserică, lui Aurel Beldeanu (67 de ani), un alt fotbalist al Craiovei Maxima, i s-a făcut rău. Fostul mijlocaș a fost scos pe brațe în afara locașului sfânt și dus la ambulanță și apoi transportat la spitalul de Urgență. Sunt semne că Beldeanu ar fi suferit un atac cerebral, deoarece gura i s-a strâmbat.


UPDATE 17:15: Cu o mică întârziere față de programarea inițială, sicriul cu Ilie Balaci a fost scos din biserică și urcat în mașina care îl va transporta la stadionul „Ion Oblemenco”, acolo unde va rămâne până mâine.


UPDATE 16:35: La biserica Sfântul Ilie din Craiova se fac ultimele pregătiri pentru plecarea către stadionul „Ion Oblemenco”. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ilie Balaci va fi dus către „templul” unde fostul fotbalist a încântat cu driblindurile și golurile sale mii de oameni.

Plecarea este programată la ora 17:00, iar depunerea sicriului la arena craioveană se preconizează a fi în jurul orei 17:30. La ora 18:00 va avea loc slujba oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei.


UPDATE 15:40: Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Ilie Balaci!

Președintele României l-a decorat, luni, post-mortem, pe Ilie Balaci, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” și spiritul de fairplay în rândul tinerelor generații de sportivi.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretul de decorare post-mortem a fotbalistului Ilie Balaci.

„În semn de deosebită apreciere și admirație pentru remarcabila sa carieră de fotbalist, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” și spiritul de fairplay în rândul tinerelor generații de sportivi, Președintele României a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler fotbalistului Ilie Balaci”, se arată în decretul semnat de șeful statului.


UPDATE 15:30 Colegii de la Mediafax au refăcut azi filmul morții lui Ilie Balaci. Angajații Serviciului de Ambulanță Dolj vorbesc despre intervenția, minut cu minut, în ziua decesului lui Ilie Balaci. Conducerea Ambulanței a trimis la locuința în care a murit Balaci o autospecială „de top”, scrie MEDIAFAX. Un al doilea echipaj SMURD a ajuns la 37 de minute după apel.


UPDATE 14:15: La biserica din centrul Craiovei a venit și Pavel Badea, fost jucător al Universității, în prezent președinte al Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Acesta a dezvăluit că a fost contactat de președinția României pentru acordarea unui titlu post-mortem lui Ilie Balaci.

„A fost idolul a milioane de copii și inclusiv al meu. Eu am avut onoarea de a prelua tricoul pe care l-a purtat Balaci. Am vorbit cu el săptămâna trecută și se simțea bine, în putere. E o veste teribilă, suntem devastați”, a comentat Badea decesul lui Ilie Balaci.


UPDATE 14:10: Ionuț Rada, (36 de ani), fost jucător al Universității Craiova, Rocar, Rapid, FC Național, Steaua, CS Otopeni sau CFR Cluj, acum la Sănătatea cluj, în Liga 3, a venit și el la biserica Sf. Ilie pentru a-și lua rămas bun de la Ilie Balaci.


UPDATE 13:25: Primăria Municipiului Craiova a publicat programul funeraliilor lui Ilie Balaci:

Luni, 22.10.2018
13.00 – depunerea trupului neînsuflețit la Biserica Sf. Ilie
17.00 – plecare spre Stadionul Ion Oblemenco
17.30 – depunere la Stadionul Ion Oblemenco
18.00 – slujbă oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei

Marți, 23.10.2018
09.00 – Depunerea trupului neînsuflețit pe terenul Stadionului Ion Oblemenco
11.30 – Slujbă In Memoriam oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei, pe terenul Stadionului Ion Oblemenco
12.15 – Plecare spre Biserica Sf. Ilie
13.00 – Sosire Biserica Sf. Ilie – Slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei
14.00 – Plecare spre Cimitirul Sineasca

Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea București – Pasajul Suprateran – Str. Amaradia – Str. George Enescu – Cimitirul Sineasca.

Notă: Programul poate suferi modificări, care vor fi anunțate în timp util.


UPDATE 13:15: Fost coleg la Universitatea Craiova cu Ilie Balaci, Costică Donose (65 de ani), deținător a două trofee de campion cu echipa olteană, era afectat de tragicul eveniment.  

„Sunt copleșit de durere, am vrut sa fiu printre primii care pun lumânare la biserică. Ne leagă atâtea amintiri, atât de când jucam, cât și mai apoi. Nu am fost doar colegi, am fost prieteni, frați”, a spus Donose.

Trupul neînsuflețit al lui Ilie Balaci va rămâne la biserica Sfântul Ilie din centrul Craiovei până în jurul ora 17:00, atunci când va fi ridicat și dus la stadionul „Ion Oblemenco”. La arena unde „Minunea Blondă” trebuia să fie spectator asează, la derby-ul U Craiova – FCSB (scor 2-1), va rămâne peste noapte.


UPDATE 12:45: E doliu la Craiova, acolo unde fostul mare fotbalist Ilie Balaci s-a stins din viață duminică dimineață, mult prea devreme, la doar 62 de ani, din cauza unui stop cardio-respirator. „Minunea Blondă” va fi înmormântat marți, la cimitirul Sineasca din Craiova, în jurul orei 13:00.

În aceste momente, trupul neînsuflețit al fostului component al Craiovei Maxima se află la biserica Sfântul Ilie, din centrul orașului, acolo unde a fost adus în jurul orei 12:30.

Circa 200 de persoane s-au aflat în fața bisericii atunci când sicriul cu fostului fotbalist a fost adus la locașul sfânt. Acestea au aplaudat încontinuu.

Printre cei care i-au fost alături s-au aflat mama, soția, cele două fetele ale sale, dar și Costică Donose și Florin Cioroianu, doi foști componenți ai Craiovei Maxima. Ulterior a ajuns la biserică și Marian Bondrea.


Bănia este în doliu după dispariția idolului său, Ilie Balaci. Înmormântarea, programată inițial pentru ziua de miercuri, va avea loc marți, la cimitirul Sineasca din Craiova, în jurul orei 13:00.

În dimineața de luni, trupul neînsuflețit al fostului mare fotbalist se afla la morgă, după care va fi depus la Biserica Sf. Ilie, din centrul orașului, unde mitropolitul Olteniei, Irineu, va ține o slujbă. În după-amiaza zilei de luni, Ilie Balaci va ajunge pentru ultima oară la stadion, locul pe care l-a iubit și unde a fermecat o întreagă lume prin geniul său, iar fanii își pot lua adio de la „Minunea Blondă”.

De altfel, încă dinaintea meciului U Craiova – FCSB, în fața stadionului a fost deja amenajat un altar, unde oamenii care l-a iubit pe Balaci pot depune flori și candele.

În acest timp, Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă în privința decesului marelui fotbalist, pentru a se vedea dacă s-a respectat protocolul și dacă medicamentația oferită și folosită a fost cea corectă.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup