Puțin mai greu cu Steaua II. Steaua – Pandurii 2-2. Rezervele lui Reghe au condus cu 2-0, dar au cedat un punct în repriza secundă

Puțin mai greu cu Steaua II. Steaua - Pandurii 2-2. Rezervele lui Reghe au condus cu 2-0, dar au cedat un punct în repriza secundă
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steaua II a terminat 2-2 cu Pandurii, după ce la pauză o conducea la zero pe gorjeni. Eliminarea lui Piovaccari a schimbat cursul jocului

Laurențiu Reghecampf, inovatorul din Liga I, se joacă cu bogăția lotului său. Titularii de drept și-au terminat vizita în Pipera, pentru că, oricum, patronul nu avea mai mult de cinci minute pentru ei și acum stau și privesc Steaua II. Și Reghecampf se joacă. Trei fundași dreapta în linia defensivă: Matei, Râpă și Georgievski. Antrenorul putea însă mai mult. Cum ar fi fost o apărare formată doar din fundași dreapta, în care să apară și Varela, obișnuitul postului? Jucătorul adus de la Vaslui e doar pe bancă, lângă Sânmărtean.

Steaua își permite să-i îndeplinească antrenorului său orice fantezie tactică. Titlul e asigurat și, până la urmă, trebuie animat cumva și meciul jucat cu tribunele pustii. Partida are ritm, chiar dacă pe fundal nu se mai aud suporterii, ci doi angajați ai stadionului care discută aprins la masa presei. Vor să stingă nocturna cât mai repede, să plece acasă și își încearcă norocul cu angajații DigiSport: „Băieți, azi terminăm și noi mai devreme, nu-i așa?”.

Pe gazon, Pandurii ratează prima ocazie sănătoasă a meciului. Un șut din interiorul careului respins de Niță care îndreptățește scăderea de cote pentru o victorie a gorjenilor. Alarmă falsă. Breeveld face henț în careu, iar Keșeru înscrie de la 11 metri. Golul doi vine peste nici zece minute și e opera unui jucător căruia, cu această ocazie, i s-a adus aminte că face parte din lotul campioanei. Neagu a recuperat, a intrat în careu după un un-doi reușit cu Răduț și a centrat în fața porții pentru cel mai simplu gol pe care Iancu l-a marcat vreodată. Între greșelile din apărare, oamenii lui Grigoraș își fac timp și pentru a ataca poarta lui Niță. O bară a lui Erico și un șut la colțul scurt al lui Matulevicius sunt cele mai mari realizări ofensive ale gorjenilor, care din minutul 38 au și superioritate numerică. Piovaccari e eliminat după două galbene luate într-un singur minut.

CLICK AICI PENTRU LIVE TEXT DE LA STEAUA – PANDURII

Remontada previzibilă

În timp ce craincul stadionului se încurcă atunci când vrea să anunțe intrarea lui Varela în teren, Pandurii reduce din diferență. Râpă respinge greșit mingea pentru ai săi, dar perfect pentru „latul” lui Matulevicius. „Haide, hai să dăm gol”, strigă Nistor după ce ai săi au mai ratat o șansă uriașă: Dos Santos peste poarta goală. „Hai că avem timp”, încurajează și Paraskevas la fiecare atac al echipei sale. Cu douăzeci de minute înainte de final, Nistor primește o minge la marginea careului. Șutează cu vârful ghetei, mingea e deviată și îl sare pe Niță pentru golul egalizator. Timpul se scurge și mai rămân doar zece minute pentru un gol al victoriei care să transforme un meci de Liga I într-un amical fără rost jucat pe un teren obscur din Antalya. Reușita gorjenilor nu vine, în ciuda insistenței cu care oamenii lui Grigoraș atacă poarta campioanei pe final. Se termină 2-2 într-un meci vesel, chiar și fără suflare în tribune.

STEAUA – PANDURII  2-2 (2-0)

Marcatori: Keșeru (8”), Iancu (17”) / Matulevicius (48”), Nistor (72”)

Steaua: Fl. Niță – G. Matei, Râpă, Georgievski, Pârvulescu (cpt.) – I. Neagu (Târnovan 70”), L. Filip – Iancu (Vâlceanu 83”), Keșeru (Varela 46”), Răduț –  Piovaccari

Rezerve: Cojocaru – Sânmărtean, Grădinaru, Aldea

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Pandurii: Mingote – Pleașcă, Erico, Paraskevas, Momcilovic – Breeveld (Distefano 88”), Nistor, Anton (Elton 82”) – Dos Santos, Matulevicius, Nicoară (Shamsin 46”)

Rezerve: Stanca – Ungurușan, D. Bratu, Ciucur

Antrenor: Petre Grigoraș

Arbitru: Adrian Cojocaru (Galați)

Asistenți: Ovidu Artene (Vaslui) și Ioan Ciocanea (Sibiu)

UPDATE 22:50 Final de meci. Grigoraș a obținut astfel primul său punct ca antrenor de când a vizitat Ghencea ca adversar.

UPDATE 22:45 Trei minute se arată de la margine, cu atât va prelungi meciul arbitrul. Râpă are probleme musculare.


14 cornere are în acest moment echipa Pandurii, lucru care spune multe despre dominarea oaspeților din a doua repriză.


UPDATE 22:27 GOOOOL PANDURII! Înscrie Nistor cu un șut din afara careului, mingea fiind deviată de un stelist.

 
UPDATE 22:10 Cornel Râpă va juca în fața apărării, după ce în prima repriză a evoluat fundaș central. Varela a intrat în locul lui Keșeru și africanul a trecut fundaș central. Iancu e acum atacantul Stelei.
 
UPDATE 22:01 GOOOOOL PANDURII! Matulevicius înscrie cu un șut din careu.
 
UPDATE 21:48 Pauză, jucătorii merg la cabine.
 
UPDATE 21:39 Steaua va evolua cu un om în minus. Piovaccari a reușit ca numai în 5 minute să încaseze 2 cartonașe galbene. Reghecampf e nemulțumit de arbitru despre care crede că a acordat ușor cartonașele. „E criminal ăsta! E incredibil (n.r. arbitrul Adrian Cojocaru)”, a strigat Reghecampf.
 
UPDATE 21:18 Pîrvulescu l-a faultat pe Anton în careu, dar arbitrul a lăsat jocul să curgă, în ciuda protestelor oaspeților, care cereau lovitură de la 11 metri.
 
UPDATE 21:16 GOOOOL STEAUA! Iancu marchează din acțiune.

INFO Claudiu Keșeru a ajuns la 6 goluri marcate în acest sezon pentru Steaua, unul dintre ele fiind reușit în Cupa României cu Dinamo.


UDATE 21:07 GOOOOOL STEAUA! Keșeru deschide scorul din penalty, după ce Breeveld a comis henț în careu. Piovaccari mimează un „selfie” cu autorul golului.

UPDATE 21:00 Începe meciul. Pandurii au avut lovitura de start. 
 
UPDATE 20:50 Jucătorii se retrag la cabine pentru a reveni apoi când se dă startul echipei.
 
 
UPDATE 20:31 Iată foaia cu cele două echipe de start. Pandurii aliniază cea mai bună formulă. La casele de pariuri, cotele se modifică, scade cota Pandurilor la victorie și crește cota Stelei la simbolul 1 solist.
 
 
UPDATE 20:23 Jucătorii celor două echipe vor ieși la încălzire. Stadionul pare dezolant în lipsa fanilor. Secundul lui Pițurcă, Neagoe e prezent la meci. Naționala României va disputa două amicale în Elveția peste trei săptămâni
 
UPDATE 20:10 Pîrvulescu e căpitan. Iată echipa de start a Stelei: Niță – Matei, Georgievski, Râpă, Pîrvulescu (cpt) – Neagu, Filip – Iancu, Keșeru, Raduț – Piovaccari. Rezerve: Cojocaru – Sănmărtean, Gradinaru, Târnovan, Aldea, Varela, Vâlceanu
 

INFO Ciprian Tătărușanu nu va evolua în această seară, nici nu a fost oprit în cantonament. El va părăsi echipa la finalul acestui sezon și, deși se știa că internaționalul român a semnat cu Fiorentina, impresarul Pietro Chiodi a spus că are 5 oferte pentru stelist. Mai multe amănunte AICI. Totuși, Tătărușanu nu exclude nici varianta să rămână la Steaua din sezonul viitor. El ar dori să își păstreze actualul salariu (20.000 euro pe lună), dar să primească 300.000 de euro la prelungirea angajamentului, pentru că va semna în calitate de jucător liber de contract.

Tătărușanu ar rămâne la Steaua, dacă patronul îi va onora pretențiile financiare. El a discutat azi, direct cu Gigi Becali


UPDATE 19:30 Steliștii se pregătesc să plece de la hotelul unde au stat în cantonament și se vor îndrepta către stadionul din Ghencea.

 
UPDATE 17:54 O altă surpriză e faptul că pe banca de rezervă va fi oprit, pentru prima dată în acest sezon, portarul Valentin Alexandru Cojocaru, care a revenit doar de 10 zile la antrenamentele echipei. Tânărul goalkeeper vine după o absență de 5 luni, timp în care a suferit o intervenție chirurgicală complicată, în timpul căreia i s-a făcut chiar și un transplant de os la picior. El va fi rezerva lui Florin Niță.
 
UPDATE 17:20 Tătărușanu, Pintilii, Tănase, Varela, Chipciu, Gardoș și Adrian Popa au ajuns la stadionul Steaua pentru al doilea antrenament al zilei. Ei nu vor evolua în meciul cu Pandurii și Reghecampf le-a rezervat două porții de antrenament. Între ședințele de pregătire, jucătorii menționați mai sus au mers la reședința lui Gigi Becali. Mulți dintre ei au oferte din străinătate și l-au rugat pe finanțator să le dea curs.
Jucătorii steliști au ajuns la casa lui Becali în timp ce gazdele preparau un grătar bogat în cinstea eliberării patronului 
 
Reghecampf și-a „omorât” timpul vorbind la telefon. El a plecat ultimul de la casa latifundiarului din Pipera. I-a lăsat pe titulari să se antreneze sub comanda lui Thomas Neubert

 


Steaua – Pandurii, ultimul meci al etapei a 32-a din Liga I, este și primul meci fără nicio miză pentru echipa care a câștigat matematic titlul etapa trecută, după victoria cu 1-0 la Cluj, contra Universității. În aceste condiții, după ce echipa a sărbătorit titlul cu numărul 25, Laurențiu Reghecampf va alcătui un prim „11” inedit în acestă seară contra unei echipe a Pandurilor în cădere liberă. Gorjenii nu au mai învins în Liga I pe nimeni de la începutul lunii aprilie, atunci când treceau cu 1-0 la Mediaș de Gaz Metan, însă au șansa să forțeze o victorie împotriva unei campioane în lotul căreia își vor face loc mai mulți jucători care nu au prins echipa în acest sezon.

Reghecampf menajează jucătorii importanți

Am hotărât sa dăm liber câtorva jucători care au dus greul până acum. La meciul cu Pandurii vor lipsi cațiva fotbaliști, dar numai la acest meci„, a fost declarația surprinzătoare oferită de Laurențiu Reghecampf după meciul cu „U” Cluj. Astfel, steliștii luați în calcul pentru meciul de diseară au intrat abia de duminică în cantonament. Aproape sigur, Latovlevici va absenta după ce a acuzat o accidentare ușoară la glezna dreaptă, iar alți fotbaliști precum Tătărușanu, Pintilii, Tănase și Chipciu vor fi menajați și ei. În aceste condiții, în lotul de 18 vor apărea fotbaliști mai puțin utilizați în acest sezon, nume precum Răduț, Neagu, Târnovan, Grădinaru, Vâlceanu, Aldea sau Râpă.

Echipa probabilă a Stelei: Niță – Matei, Râpă, Aldea, Pîrvulescu – Răduț, Filip – Iancu, Keșeru, Vâlceanu – Piovaccari


Pintilii, artizanul ultimei victorii în deplasare a Pandurilor

În condițiile în care Steaua va fi mult slăbită, Pandurii are șansa unei surprize în Ghencea, surpriză pe care nu a mai reușit-o din septembrie 2011. Atunci, trupa antrenată de Petre Grigoraș învingea cu 2-1 Steaua lui Roni Levi cu golurile înscrise de Voiculeț și Pintilii, actualul căpitan al Stelei stabilind scorul final în minutul 20 din penalty. În ultimele cinci sezoane, Steaua a obținut 3 victorii, cinci meciuri s-au terminat la egalitate, iar gorjenii se laudă cu o singură victorie.

Steaua – Pandurii, cotele la pariuri. Campioana e favorită certă

În ciuda faptului că antrenorul campioanei și-a enunțat clar intențiile de a jucat cu multe dintre rezerve, casele de pariuri o văd pe Steaua drept favorita clară a partidei din Ghencea. Cota la victorie a Stelei variază între 1.50 la bet-at-home și 1.55 la bet365, în timp ce un egal are între 3.75 și 4.00. Echipa antrenată de Petre Grigoraș are cota 6.00 la bet365 pentru o victorie.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro…
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup