LIVE BLOG | Gaz Metan Mediaș – FCSB 1-2. Gazdele au ratat pe bandă rulantă, vicecampioana urcă temporar pe primul loc

LIVE BLOG | Gaz Metan Mediaș - FCSB 1-2. Gazdele au ratat pe bandă rulantă, vicecampioana urcă temporar pe primul loc
  • Publicat:
  • Actualizat:

Gaz Metan Mediaș – FCSB 1-2 (Larie 79 / Budescu 25-pen., Alibec 62)

Echipele de start:

Gaz Metan: Greab – Crețu, M. Constantinss, Sîrghiss, Popovici – Chamed, Rosado, De Freitas (Neagu 63), Caiado (E. Lopez 63) – M. Rondon, Olaru
Rezerve: Pleșca, L. Cristea, Neagu, Tîrcoveanu, E. Lopez,  Edon Junior, R. Romeo

FCSB: A. Vlad – R. Benzar, V. Găman, Larie, Momcilovicss – Pintilii, Nedelcu (Filip 46) – Man (Alibecss 46), Budescuss, Teixeirass – Fl. Tănase (Cr. Tănase 72)
Rezerve: Stăncioiu, Enache, J. Morais, Filip, O. Popescu, Cr. Tănase, Alibec

Min. 90+4 FCSB se impune cu emoții la Mediaș, după ce elevii lui Pustai au ratat ocazii pe bandă rulantă. Alibec a înscris după o secetă de 23 de etape. Până la meciul CFR-ului cu Chiajna, vicecampioana urcă pe primul loc, cu un punct avans.


Min. 90 S-au arătat patru minute suplimentare de la margine.


Min. 88 Încă o șansă imensă pentru Gaz Metan! Olaru s-a trezit cu mingea la picior la bara a doua, în urma unei lovituri de colț, dar în loc să trimită cu dreptul spre poartă, a șutat cu stângul paralel cu buturile vicecampioanei.


Min. 87 Aproape de golazo! Budescu a preluat cu călcâiul la 25 de metri, după care a șutat din voleu spre poartă. Mingea a picat în spatele porții, spre dezamăgirea mijlocașului.


Min. 79 GOOOL GAZ METAN! Neagu a trimis din prima de la 20 de metri, iar Larie a deviat în poarta apărată de Vlad. Puștiul trimis de Dică între buturi n-a fost salvat de bară și de această dată, iar gazdele punctează după ce au ratat cât pentru tot campionatul.


Min. 74 Alibec a fost avertizat după un fault clar, dar a ținut să protesteze la adresa centralului. Adrian Comănescu l-a taxat și el pe atacant: „Băi băiatule…”


Min. 69 A treia bară pentru Gaz Metan! Chamed a nimerit din nou transversala, de această dată din lateral. Mijlocașul francez a trimis direct spre poartă, iar Vlad n-a atins balonul, care a picat pe bară după care a părăsit suprafața de joc.


Min. 62 GOOOL FCSB! Denis Alibec înscrie pentru 2-0 și reușește să „spargă gheața” în actuala stagiune. Budescu l-a lansat ideal pe fostul său coleg de la Astra, care a trecut în viteză de Greab și a marcat. Este primul gol reușit de Alibec în Liga 1 în acest sezon, după 23 de etape. Șeptarul a mai înscris de două ori în Liga Europa, de fiecare dată împotriva Viktoriei Plzen.


Min. 60 Tot pe axa Rosado-Sîrghi s-a mers și de această dată, la o nouă lovitură liberă din marginea terenului. Față de prima dată, Sîrghi n-a mai ajuns la centrarea lui Rosado.


Min. 54 Moment periculos la poarta lui Vlad! Rosado a executat o lovitură liberă din lateral, Sîrghi s-a desprins din marcaj, dar nu și-a calculat bine pașii, astfel că a lovit defectuos balonul. Execuția fundașului de la Gaz Metan n-a prins cadrul porții, iar scorul rămâne 1-0 în favoarea oaspeților.


Min. 51 Sîrghi l-a doborât pe Alibec în marginea terenului și a devenit primul jucător avertizat de Adrian Comănescu în această seară.


Min. 48 Alibec a avut prima șansă a reprizei secunde. Șeptarul vicecampioanei a șutat pe jos din lateral, dar Greab a reținut în doi timpi. După intrarea lui Alibec, Florin Tănase a coborât în linia de trei din spatele vârfului, unde se mai află Budescu și Teixeira.


Min. 46 S-a reluat partida dintre Gaz Metan și FCSB! La pauză, Dică i-a trimis în teren pe Alibec și Filip, alegând să-i scoată pe Dennis Man și Dragoș Nedelcu. Pustai n-a efectuat nicio modicare.


Min. 45+1 Pauză la Mediaș! A fost o primă repriză echilibrată între Gaz Metan și FCSB. Gazdele au ratat câteva șanse importante, în timp ce vicecampioana a profitat de gafa incredibilă a lui Chamed, care le-a făcut cadou o lovitură de pedeapsă oaspeților. Budescu a transformat fără emoții. Găman a avut un joc solid în prima parte, în timp ce Vlad nu oferă siguranță echipei. Portarul în vârstă de 18 ani n-a fost deloc sigur în intervențiile sale, astfel că FCSB are nevoie de un înlocuitor pe măsură pentru Niță.


Min. 45 Vom avea un minut suplimentar pentru această repriză. Jocul s-a calmat în ultimele minute.


Min. 43 Alibec se încălzește cu zâmbetul pe buze și nu pare afectat de decizia antrenorului, care l-a lăsat pe bancă, în detrimentul lui Florin Tănase.


Min. 41 Găman l-a împins pe Olaru în marginea careului, dar Adrian Comănescu a lăsat jocul să meargă. Gazdele au reclamat o lovitură liberă, după intervenția fundașului central.


Min. 37 Teixeira a șutat slab din afara careului, iar Greab a reținut fără probleme. Cele două formații oferă un meci spectaculos la Mediaș, cu ocazii la ambele porți.


Min. 34 La un pas de 2-0! Budescu l-a lansat superb pe Dennis Man în interiorul careului, dar acesta a fost blocat de Greab. Mingea a revenit la Budescu, care a încercat să trimită din prima în poarta goală. Șutul mijlocașului s-a dus puțin peste bara transversală, astfel că scorul rămâne 1-0 pentru FCSB.


Min. 28 Încă o bară pentru Gaz Metan! Chamed a trimis cu efect pe centrul porții, iar Andrei Vlad a respins în bara transversală. Olaru a urmărit balonul și a trimis peste poartă, din numai câțiva metri, spre disperarea lui Pustai. Mijlocașul care a comis penalty-ul din urmă cu trei minute a fost aproape să-și răscumpere eroarea.


Min. 25 GOOOL FCSB! Budescu înscrie de la 11 metri. Mijlocașul a trimis în stânga, iar Greab a sărit în partea opusă și n-a mai putut face nimic.


Min. 24 Lovitură de pedeapsă pentru FCSB! Chamed l-a lovit cu piciorul în spate pe Budescu, care a rămas lat pe gazon. Mijlocașul oaspeților a încercat să degajeze, dar nu s-a uitat după adversar, astfel că Budescu i-a luat fața și a obținut lovitura de pedeapsă. Adrian Comănescu a indicat punctul cu var, fără să mai stea pe gânduri.


Min. 20 Din nou emoții pentru Dică. Rondon a intrat în careu, dar Găman l-a blocat foarte bine și a respins în afara terenului. Tânărul Vlad a avut o intervenție ezitantă la lovitura de colț obținută de Rondon. Portarul adus de la Craiova a boxat până la 16 metri, după care a încercat să prindă, dar mingea a ieșit din suprața de pedeapsă. Vlad a reușit în cele din urmă să respingă cu capul.


Min. 15 O nouă șansă pentru Gaz Metan! Darius Olaru a profitat de o greșeală a lui Pintilii, a șutat în diagonală, dar mingea a șters bara laterală. Vlad era bătut de execuția atacantului.


Captură Digi Sport


Min. 13 Marius Constantin a șutat periculos din interiorul careului, dar mingea a trecut milimetric pe lângă bara din dreapta lui Andrei Vlad. Larie are un început ezitant de meci.


Min. 12 Moment periculos la poarta oaspeților! Caiado a scăpat în partea dreaptă, a trimis în centru, unde aștepta Chamed, dar Nedelcu a intervenit în ultimul moment și a degajat în afara terenului. Lovitură de colț pentru gazde.


Min. 8 Budescu a centrat la bara a doua, unde Momcilovic s-a înălțat și a trimis spre poartă. Lovitura de cap a fundașului lateral s-a dus peste bara transversală.


Min. 6 Terenul a fost curățat, iar jocul poate continua. Dennis Man a executat lovitura de colț, dar a trimis slab la prima bară.


Min. 5 Prima ocazie a partidei! Florin Tănase a șutat la colțul scurt de la 16 metri, dar Greab a fost la post și a respins în afara terenului. Lovitură de colț pentru FCSB. Jocul este întrerupt momentan, deoarece suporterii gazdelor au aruncat numeroase role de hârtie pe teren.


Min. 2 Budescu a înaintat spre poarta adversă, dar a fost blocat de Sîrghi la 18 metri. Mijlocașul putea continua cu Florin Tănase în lateral, dar a preferat să ia acțiunea pe cont propriu.


Min. 1 A început partida de la Mediaș! Lovitura de start le-a aparținut gazdelor. Brigada de arbitri din această seară e formată din Adrian Comănescu (central), Dragoș Iliescu (A1), Mihai Marica (A2) și Marian Balaci (rezervă). În primul meci al zilei, CSM Poli Iași s-a impus la Voluntari, scor 4-0, și păstrează șanse la un loc de playoff. Stadionul din Mediaș nu s-a umplut pentru meciul dintre Gaz Metan și FCSB.


19:20 Avem echipele de start! Dică l-a lăsat pe Alibec pe bancă și a ales să înceapă cu Florin Tănase în atac. Găman va debuta pentru vicecampioană, în timp ce Cristi Tănase e de asemenea pe banca de rezerve. În echipa lui Pustai au apărut nume noi precum Rosado, Rondon sau De Freitas, jucători de la care nu știm la ce să ne așteptăm.


La capătul a două cantonamente în care Nicolae Dică a pus accentul pe acumularea din punct de vedere fizic și pe pregătirea meciurilor cu Lazio, Dinamo și CFR, considerate decisive pentru soarta sezonului FCSB, Nicolae Dică reîncepe cursa de urmărie a liderului CFR Cluj cu o deplasare la Mediaș, unde va da peste o echipă în schimbare, pe care o va ataca cu o formulă din care nu va face parte Denis Alibec.

Gaz Metan – FCSB. Florin Tânase, „vârf de lance”

Cu 47 de puncte în 22 de etape, două sub CFR, roș-albaștrii nu-și permit un pas greșit la Mediaș, în condițiile în care echipa lui Dan Petrescu are de jucat un meci considerat ușor, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna, iar Nicolae Dică a creionat de mult timp primul „11” cu care va ataca duelul cu Cristi Pustai, unul în care nu se va putea baza pe Florinel Coman, Bălașa și Planici. În lipsa lui Niță, Andrei Vlad va intra în poartă, iar Larie va fi folosit lângă Valerică Găman, stoperul care l-a impresionat pe Becali prin evoluțiile din pregătiri. În rest, Dică va păstra formula clasică, cu Benzar și Momcilovic în benzi, Nedelcu și Pintilii la mijloc și un trio ofensiv format din Man, Budescu și Teixeira. Surpriza anunțată este, însă, titularizarea lui Florin Tănase în centrul atacului, în condițiile în care Gnohere e suspendat, iar „Dicanio” nu vrea să riște cu Denis Alibec.

  • Cum va arăta FCSB: Vlad – R. Benzar, Larie, Găman, Momcilovic – Pintilii, Nedelcu – Man, Budescu, Teixeira – Fl. Tănase

Gaz Metan – FCSB. Surprizele lui Pustai

Dacă în privința echipei lui Dică lucrurile sunt destul de clare, Gaz Metan a trecut printr-o transformare evidentă în această iarnă în care de la Mediaș au plecat, rând pe rând, Alexandru Curtean, Paulo Jorge, Zderic, Akaki, Surugiu, Golubovic (contracte reziliate) și Ovidiu Bic (CS U Craiova).

Trupa lui Pustai a terminat pe locul 12 anul 2017, iar medieșenii speră să scape de retrogradare cu transferurile din această iarnă. Șapte jucători noi are Gaz Metan în lot. Valentin Crețu, revenit de la ACS Poli Timișoara, este singurul cunoscut pentru Liga 1. Pe lângă acesta, medieșenii i-au mai legitimat pe: Joao Diogo (fundaș dreapta, portughez, 29 de ani), David Calado (fundaș stânga, portughez, 30 de ani), Diogo Rosado (mijlocaș stânga, portughez, 27 de ani), Edinho Junior (fundaș central, portughez, 23 de ani), Mario Rondon (atacant, venezuelean, 31 de ani) și Ely Fernandes (mijlocaș stânga, Insulelele Capului Verde, 27 de ani).

În tur, pe Arena Națională, FCSB și-a spulberat adversarii de sâmbătă, vicecampioana câștigând cu 4-0. Balul a fost deschis de William De Amorim, în minutul 14, Florin Tănase a reușit o „dublă”, Man a înscris și el, iar Gnohere a ratat un penalty, în minutul 89.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen