LIVE BLOG | FCSB – CFR Cluj 0-2. Campioana se desprinde la capătul unui meci cu trei eliminări. S-a tras cortina peste Liga 1 după un penalty transformat de Ioniță. Seară de coșmar pentru gazde, la revenirea pe Arena Națională

LIVE BLOG | FCSB - CFR Cluj 0-2. Campioana se desprinde la capătul unui meci cu trei eliminări. S-a tras cortina peste Liga 1 după un penalty transformat de Ioniță. Seară de coșmar pentru gazde, la revenirea pe Arena Națională
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSBCFR Cluj 0-2 (C. Deac 28, Ioniță 90+5-pen.)
Arbitri: Sebastian Colțescu. (Craiova). Asistenți: Octavian Șovre (Satu Mare) și Sebastian Gheorghe (Suceava)
Stadion: Național Arena

â–ºFCSB: Bălgrădean – Benzar, Bălașas, Planic, M. Romans – Nedelcu, Filip – Man (A. Stan 82), F. Tănase, F. Coman [Moruțan 46 (Rusescu 83)] – Gnoheres
Rezerve: A. Vlad – Jakolis, I. Stoica, T. Moldovan
Antrenor: Nicolae Dică

â–ºCFR: Arlauskis – C. Manea, Vinicius, A. Mureșans, Camora – Djokovics, Bordeianu (A. Ioniță 65), Culios – C. Deac (Lang 89), Țucudean (Păun 76), Omrani
Rezerve: J. Fernandez – Peteleu, A. Păun, Petrila, Costache
Antrenor: Antonio Conceicao

â–ºMinutul 90+5: Fluier final! Se trage cortina peste anul 2018, în Liga 1 Betano, după golul de 2-0 marcat de Ioniță. A fost o seară de coșmar pentru FCSB, la revenirea pe Arena Națională. Suporterii îi cer din nou demisia lui Nicolae Dică.


â–ºMinutul 90+5: GOOOL CFR Cluj! Alexandru Ioniță a înscris de la 11 metri, iar CFR Cluj termină anul la șase puncte în fața FCSB. Mihai Bălașa a fost și el eliminat pentru proteste. Fundașul central a încasat două cartonașe galbene pentru proteste.


â–ºMinutul 90+4: Lovitură de pedeapsă! Păun l-a fentat pe Nedelcu, în careu, iar mijlocașul FCSB-ului l-a faultat pe adversar. Colțescu a indicat fără ezitare punctul cu var.


â–ºMinutul 90+1: Eliminare. Andrei Mureșan a încasat al doile cartonaș galben, după un fault comis asupra lui Gnohere.


â–ºMinutul 88: Dacă ardelenii câștigă, e în mare măsură victoria lui Arlauskis. Florin Tănase a șutat de la 14 metri, la colțul lung, dar Arlauskis a respins cu vârful degetelor.


â–ºMinutul 83: Ocazie pentru FCSB.  Rusescu i-a pasat lui Gnohere, care a șutat puternic la colțul scurt. Arlauskis a fost din nou la post și respins, spre disperarea gazdelor.


â–ºMinutul 82: Moment delicat pentru Dică. Antrenorul i-a trimis în teren pe Alexandru Stan și Raul Rusescu și i-a scos pe Dennis Man și Olimpiu Moruțan. Al doilea fusese introdus la pauză în locul lui Florinel Coman. Suporterii au intrat imediat la bănuieli, considerând că schimbările au fost făcute la cererea patronului și nu din dorința tehnicianului. După ce s-au efectuat schimbările, din tribune s-a auzit foarte puternic ” Demisia, demisia”. Între timp, Becali a plecat din loja sa.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 73: Bară! Djokovic a trimis o torpilă de la 17 metri, în transversala porții apărate de Bălgrădean. „Pufi” era bătut, dar bara l-a salvat pe portarul FCSB-ului.


â–ºMinutul 73: Raul Rusescu se pregătea să intre pe teren, dar eliminare lui Roman a dat totul peste cap. O reacție cât se poate de naturală a celor doi:


â–ºMinutul 72: Eliminare!  Mihai Roman a fost trimis la vestiare de Sebastian Colțescu, după ce l-a faultat pe Alexandru Ioniță din postura de penultim apărător. Dacă faultul ar fi fost făcut în careu, Roman ar fi încasat doar un cartonaș galben, conform noului regulament.


â–ºMinutul 69: Șansă uriașă pentru FCSB. Romario Benzar a centrat de pe linia de fund, în șase metri, iar balonul a fost respins până la Gnohere. Francezul a șutat pe jos, Arlauskis a fost bătut, dar Manea se afla pe linia porții, astfel că a îndepărtat pericolul. FCSB trebuie să riște mai mult pe final, altfel se va vedea învinsă de CFR Cluj.


â–ºMinutul 65: Prima schimbare a campioanei.  Antonio Conceicao îl scoate pe Bordeianu și îl aruncă în teren pe Alex Ioniță. Acum e clar că CFR Cluj nu va mai evolua în sistemul 4-3-3. Fie se va trece la un 4-2-3-1, cu Djokovic și Culio la mijloc, respectiv Deac, Ioniță și Omrani în spatele lui Țucudean. Ar mai exista varianta unui 4-4-2, cu Deac și Ioniță în benzi, Djojovic, Culio în centru și Omrani cu Țucudean în atac.


â–ºMinutul 62: Primul cartonaș galben al partidei.  Damjan Djokovic a încasat primul avertisment din această seară.


â–ºMinutul 56: O nouă șansă pentru Gnohere.  Francezul a primit în dreapta, a intrat în centru, după care a șutat spre poarta CFR-ului. Andrei Mureșan a respins în afara terenului, dar Arlauskis se afla și el pe traiectoria balonului.


â–ºMinutul 54: Ocazie pentru FCSB. Benzar a trimis în fața porții, Gnohere a apărut demarcat la finalizare, dar a luftat dintr-o poziție ideală. Francezul a încercat să reia din prima, din alergare, dar a „bărbierit mingea”. Arlauskis a profitat și a reținut balonul, spre disperarea lui Gnohere, care a avut golul de 1-1 în gheată.


â–ºMinutul 46: S-a reluat partida dintre FCSB și CFR Cluj.  Dică a mutat la pauză: a intrat Olimpiu Moruțan, a ieșit Florinel Coman. În tribunele Arenei Naționale a fost surprins și omul care controlează, de la distanță, Comisia Centrală a Arbitrilor: Kyros Vassaras.

În cadrul emisiunii ProSport Live, Adrian Porumboiu a explicat cum ajută Vassaras arbitrajul românesc, chiar dacă petrece foarte mult timp în Grecia.


Captură Digi Sport


â–ºMinutul 45+1: Pauză pe Arena Națională. CFR Cluj conduce cu 1-0, după reușita lui Ciprian Deac. La acest scor, ardelenii se desprind la șase puncte în fruntea clasamentului.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 44: Arlauskis, din nou la post.  Benzar a trimis o minge lungă în careul CFR-ului, dar lituanianul a ieșit din nou în timp util și a cules mingea din fața lui Gnohere.


â–ºMinutul 38: FCSB nu se trezește după golul de 1-0.  Încurajați de Dică de la margine, vicecampionii par foarte afectați de reușita lui Deac. Dică va trebui să-și mobilizeze jucătorii la pauză, pentru că o victorie a CFR-ului va „rupe” clasamentul.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 28: GOOOL CFR Cluj! Ciprian Deac a deschis scorul cu o execuție superbă. Vinicius a aruncat o minge la 20 de metri, Țucudean a deviat pe spate, iar Deac l-a lobat pe Bălgrădean, poziționat eronat la șase metri. Din întoarcere, Deac a reușit să trimită spre poarta FCSB-ului, iar Bălgrădean, prins ieșit, n-a mai putut scoate lobul mijlocașului.


Captură Digi Sport


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 26: Primul șut pe poartă.  Dennis Man a luat o acțiune pe cont propriu, a șutat pe jos de la 23 de metri, însă Arlauskis a prins fără problema. Execuția lui Man s-a dus direct pe centrul porții adverse.


â–ºMinutul 22: CFR așteaptă un contraatac. Elevii lui Dică au început mai slab partida, însă acum au posesia și se află în jumătatea adversă. Defensiva lui Conceicao se prezintă impecabil până acum, astfel că vicecampionii nu au reușit să-l pună la încercare pe Arlauskis. Singura fază importantă s-a consumat în minutul 15, când Sebastian Colțescu a anulat reușita lui Florinel Coman.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 15: Gol anulat. Florinel Coman a împins balonul în plasă, dar asistentul Sebastian Gheorghe a ridicat fanionul. Mihai Bălașa l-a incomodat pe Arlauskis, în aer, astfel că lituanianul a scăpat mingea, iar Coman a trimis în poartă. Bălașa se afla în afara jocului, în momentul în care a intrat în duel cu Arlauskis.


â–ºMinutul 11: Arlauskis e la post. Romario Benzar a centrat la prima bară, dar portarul CFR-ului a ajuns primul la balon și i-a luat fața „Bizonului”, care s-a mișcat destul de lent.


â–ºMinutul 8: Omrani și-a încercat norocul de la distanță, dar a fost blocat de Planic. Clujenii sunt organizați mai bine în teren și par la controlul partidei. Până acum nu am putut consemna vreo ocazie importantă.


â–ºMinutul 1: Galeria FCSB-ului a venit pregătită pentru ultimul meci din acest an.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 1: A început ultima partidă a anului 2018 din Liga 1 Betano. CFR Cluj are un avans de trei puncte în acest moment. În ultimele cinci jocuri, FCSB și CFR Cluj au terminat la același scor, 1-1. CFR Cluj a avut lovitura de începere.


18:40 Avem și echipa CFR-ului. Conform, Sport.ro, Conceicao începe cu echipa standard: Arlauskis – C. Manea, Vinicius, A. Muresan, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio – C. Deac, Țucudean, Omrani.


18:35 A apărut echipa de start a FCSB! Dică surprinde în flancul stâng al apărării: Alexandru Stan e doar rezervă, iar titular e Mihai Roman. În ofensivă apar Man, Tănase și Coman, iar vârf de lance este Harlem Gnohere.


18:24 În sfârșit! După ce în ultima partidă de pe Arena Națională, dintre Dinamo și FCSB (1-1), gazonul a fost principalul „inamic” al celor 22 de jucători, astăzi suprafața de joc arată impecabil.

FOTO Digi Sport


UPDATE 16:00 Veste bună pentru jucătorii clujeni! Conducerea administrativă a decis că e momentul pentru o „injecție” de încredere și motivație, iar fotbaliștii campioanei și-au primit primele pentru titlul câștigat anul trecut. Este vorba de o sumă care ajunge la 50.000 de euro pentru fiecare titular, destul pentru ca Țucudean și colegii săi să nu aibă alte gânduri înaintea meciului care-i poate duce la șase puncte în fața rivalei FCSB.


Liga 1 Betano trage cortina peste 2018 cu cel mai important meci al sezonului. Campioana CFR Cluj vine în București, pe Arena Națională, pentru meciul contra vicecampioanei FCSB. Partida care poate da un indiciu clar cu privire la numele favoritei la titlu se dispută într-un cadru favorabil pentru ambii antrenori. Dincolo de absențele de durată deja cunoscute, precum Pintilii sau Hoban, cei doi antrenori au la dispoziție cei mai importanți fotbaliști.

Gazdele vor începe partida într-o formulă cunoscută, singura problemă fiind suspendarea lui Junior Morais. Cu evoluții apreciate în ultimele etape, Morais a încasat al 7-lea cartonaș galben în meciul cu FC Botoșani, de etapa trecută, astfel că și-a început mai devreme vacanța de iarnă. Altfel, Nicolae Dică are la îndemână înlocuirea acestuia cu Alexandru Stan în banda stângă, urmând ca Dragoș Nedelcu, revenit după o suspendare, să își ocupe locul din fața apărării în cuplu cu Lucian Filip. În compartimentul ofensiv, Nicolae Dică se poate baza pe cei mai buni fotbaliști pe care îi are, Man, Tănase și Coman urmând să joace în spatele lui Gnohere.

De partea cealaltă, Conceicao se prezintă în București după o serie excelentă și cu o formulă puternică de start. Defensiva, punct forte al ardelenilor, este în formulă completă cu Manea, Vinicius, Mureșan și Camora. Atacul, condus de golgheterul Țucudean, este susținut de Deac și de Omrani, în timp ce Djokovic, Bordeianu și Culio asigură centrul terenului.

Derby-ul de 1-1

Statistica arată meciuri extrem de echilibrate între cele două echipe în ultima perioadă. Ultimele șase întâlniri s-au terminat la egalitate, ultimele cinci dintre acestea fiind finalizare cu același scor: 1-1. Altfel, în cele mai recente 10 partide dintre FCSB și CFR Cluj ardelenii au un avantaj, reușind să obțină două victorii, față de una singură pentru bucureșteni. Șapte partide s-au încheiat la egalitate.

Partida de pe Național Arena urmează să fie condusă de o brigadă care îl va avea la centru pe Sebastian Colțescu.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup