Raritate! Liga 1 produce și spectacol. CS U Craiova – Dinamo 2-1, în unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului

Redactor:
Dan Mirea
Raritate! Liga 1 produce și spectacol. CS U Craiova - Dinamo 2-1, în unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • CS U Craiova a învins Dinamo, scor 2-1, după ce toate cele trei goluri au fost marcate în repriza a doua. Oltenii rămân pe locul al doilea, la trei puncte în spatele liderului Steaua.

Severin, octombrie 2016. Locul și data la care se reaprinde rivalitatea Craiova – Dinamo. Departe de propriul oraș, oltenii promit spectacol pe terenul Pandurilor, dar cooptarea lui Mutu în conducere le dă un impuls băieților lui Andone.

Pe teren, Craiova începe de unde a terminat cu Steaua. Adică în ofensivă. Mingea merge șnur, Mulțescu știe ce face, Băluță primește o centrare perfectă în careu, dar Brănescu arată că nu degeaba s-a schimbat în același vestiar cu Buffon. Vine și rândul lui Ivan. Și al lui Acka, dar același goalkeeper își salvează colegii.

Replica? Două-trei acțiuni individuale ale lui Lazăr, câteva mingi bune pentru Gnohere și cam atât. Punctul culminant al reprizei? Fix în ultimul minut, la un duel aprins între Acka și Gnohere. Olteanul ajunge primul la minge, francezul îl lovește, apoi se prăbușește și cere penalty. Fault în atac spune autoritarul Balaj înainte să fluiere finalul primei reprize, una în care albastrul a fost culoarea dominantă.

Repriza a doua: goluri, spectacol și un ritm peste medie

Mulțescu și Andone nu schimbă la pauză. Primul e mulțumit de jocul său, al doilea se gândește că un punct la Severin e util. După pauză, dinamoviștii ies mai implicați de la cabine, dar tabela se schimbă în dreptul oltenilor. Andrei Ivan intră în careu, centrează, dar Hanca îl ajută să-și treacă în CV un gol important. Golul îl face pe Mulțescu să schimbe post pe post, cu Madson pentru Popov, dar gaura din centrul terenului e destul de mare, Nistor nu ratează pasa, Rotariu greșește din poziție de 1 vs. 1, dar Hanca are calmul necesar pentru a egala (62).

Partea finală a meciului seamănă cu un meci de box între doi adversari buni, care mai au și energie. Se joacă pe contre, iar Craiova lovește prima. Norocos, din nou. Briceag centrează din stânga, Nuno Rocha dă pe lângă minge, dar efectul imprimat balonului face ca acesta să-l învingă pe bravul Brănescu (71). E momentul în care Andone mizează pe Nemec, iar slovacul vede pentru prima dată cum e să joace în parteneriat cu Gnohere.

Degeaba, pentru că nici francezul, nici slovacul nu reușesc să iasă în evidență și să câștige duelul cu o apărare exactă a lui Mulțescu. Craiova știe să apare modern rezultatul, stă sus și încearcă să țină de minge și nu se retrage decât în momentul în care tabela arată puține minute de jucat.

Rămâne 2-1, iar Craiova ajunge la 23 de puncte, trei mai puține decât Steaua. Dinamo mai pierde un meci în deplasare, iar cele 16 puncte sunt suficiente doar pentru un modest loc opt la capătul a 12 runde scurse din campionatul în care echipa din Ștefan cel Mare și-a propus să se bată la titlu.


CS U Craiova – Dinamo 2-1 (Andrei Ivan 55, Briceag 71 / Hanca 62)

  • CS U Craiova: Calancea – Briceag, Acka, Kay Silveira, Vătăjelu – Popov (Madson 57, Kelic 75), Zlatinski – A. Ivan, Nuno Rocha, Băluță – Măzărache (Bancu 80)
  • Dinamo: Brănescu – Corbu, Nedelcearu, Maric, St. Filip – Hanca (Nemec 72), Busuladzic, D. Nistor – D. Rotariu (May 86), Gnohere, V. Lazăr (Patrick Petre 80)

22:27 FINAL DE MECI! Craiova învinge Dinamo după 90 de minute jucate la un nivel foarte bun și se apropie la trei puncte de Steaua. Dinamo rămâne pe opt, cu 16 puncte.


22:23 Dinamo încearcă așa numitul forcing de final, dar defensiva oltenilor rezistă fără prea mari emoții. Patru minute de prelungire se arată de la margine.


22:15 Ritmul meciului mai scade odată cu apropierea finalului. Bancu intră în locul lui Măzărache, iar Ioan Andone îi oferă 10 minute lui Patrick Petre. Gnohere și Nemec sunt inexistenți de când joacă împreună.


22:03 GOOOOL CS U CRAIOVA! Briceag centrează înșelător din banda stângă, Nuno Rocha încearcă să reia, dar nu atinge balonul care capătă o traiectorie ciudată și ajunge direct în plasa porții lui Brănescu. Andone schimbă imediat, cu Nemec în locul lui Hanca, iar slovacul și Gnohere vor juca pentru prima dată împreună. Mai sunt 20 de minute!


22:00 Craiova reacționează imediat după primirea golului. Madson șutează de la distanță, dar execuția portughezului izbește bara porții lui Brănescu. Același Brănescu iese pe o centrare a lui Briceag, respinge până la Băluță, apoi are un nou reflex foarte bun și se opune șutului mijlocașului ofensiv. Se joacă pe contre, spectaculos, într-un ritm neobișnuit pentru Liga 1. Și asta ne bucură.


21:54 GOOOL DINAMO! Mulțescu mută post pe post imediat după gol, cu Madson pentru Popov, dar schimbarea nu dă roade. Nistor pasează pe culoar pentru Rotariu, tânărul atacant ratează din postura de 1 vs. 1 cu Calancea, dar mingea ajunge la Gnohere. Atacantul francez are luciditatea de a pasa pentru Hanca, iar mijlocașul adus de la ASA îl driblează calm pe Acka înainte de a înscrie în poarta goală.


21:48 GOOOL CS U CRAIOVA! Hanca ratează o intervenție la mijlocul terenului, Andrei Ivan pleacă pe contraatac, intră în careu, încearcă o centrare, mingea e deviată de Hanca și-l depășește pe înaltul Brănescu. 1-0 pentru oilteni, cu ceva noroc!


21:43 Craiova continuă să fie vioara întâi, dar jocul lui Dinamo e ceva mai agresiv. Elevii lui Andone așteaptă contraatacul și plecările rapizilor Lazăr și Rotariu, dar spațiile din apărarea olteană sunt destul de mici. Apare o situație periculoasă pentru Gnohere, dar șutul francezului nu-și atinge ținta.


21:37 A început repriza a doua. Nici Mulțescu, nici Andone nu au apelat la schimbări, deși antrenorul lui Dinamo ar cam trebui să modifice ceva.


21:20 Gnohere, cel mai activ om al lui Dinamo din prima repriză, a fost implicat într-o fază la care gazdele au cerut penalty, dar Balaj a dictat fault în atac.


21:14 Gazdele solicită un corner, pe bună dreptate, după ce centrarea deviată a lui Vătăjelu. La reluare, dinamoviștii au adus mingea în careul lui Calancea, iar Gnohere a ratat ibcredibil, din 7 metri, după ce șutul acestuia s-a dus paralel cu poarta și a lovit un fundaș de-al Craiovei. 

21:04 Steliano Filip va absenta în etapa următoare, împotriva lui Pandurii, după ce a văzut cartonașul galben la un fault din spate asupra lui Nuno Rocha.


21:01 Acka și Ivan trec pe rând pe lângă deschiderea scorului, dar Brănescu este invincibil până în acest moment. Fundașul a reluat cu capul, la colțul lung, dar Brănescu a intervenit, în timp ce șutul deviat al atacantului oltean a fost respins de portarul gazdelor. 


20:56 Gnohere se resimte, după ce a fost implicat într-un duel aerian cu Acka. Atacantul dinamovist a avut nevoie de intervenția echipei medicale. Revenit pe teren, „Bizonul” a primit o minge la marginea careului, dar a șutat mult peste poarta gazdelor. 

20:50 Început ofertant de meci. Oltenii încearcă să deschidă scorul rapid, la Severin, și atacă în valuri poarta lui Brănescu, în timp ce dinamoviștii contraatacă prin Gnohere.


20:41 Dinamo ripostează imediat prin Palic, dar mijlocașul a reluat, cu capul, pe lângă poartă. Gnohere pare în formă, după o scurtă aventură la echipa a doua a clubului. 


20:37 Băluță a fost aproape să deschidă scorul, după o centrare ideală al lui Briceag, dar mijlocașul Craiovei a fost blocat, din șapte metri, de Brănescu. Gazdele au controlat primele cinci minute ale partidei de la Severin.


20:32 Cristi Balaj a fluierat startul partidei. Gazdele au deschis derby-ul dintre olteni și „câini”. 


20:20 Aproximativ 6000 de specatatori vor asista la meciul dintre CS U Craiova și Dinamo, la Turnu Severin. 


19:49 Așezarea în teren a celor două echipe. Mulțescu a trimis în iarbă „11” standard, în timp ce la oaspeți, Gnohere este titular, în detrimentul lui Nemec, lăsat pe bancă, iar Corbu i-a luat fața lui Romera, în flancul drept al apărării. 


19:43 Derby-ul etapei va fi condus de la centru de Cristi Balaj, care va fi ajutat de la margini de Alexandru Cerei și Miclos Nagy.


CS U Craiova – Dinamo, ora 20:30, este derby-ul rundei a 12-a. Oltenii au șansa de a se apropia de lider în eventualitatea unui succes după ce Steaua a fost învinsă pe teren propriu cu Gaz Metan. Echipa lui Mulțescu a pierdut un singur meci în ultimele șase etape, confruntarea cu Steaua din runda precedentă.

Cu 20 de puncte în acest moment, CS U Craiova ar putea ajunge la doar trei puncte în spatele Stelei dacă va învinge în derby-ul istoric cu Dinamo.

„Câinii” lui Andone traversează o perioadă mai slabă, cu două înfrângeri în ultimele două etape, eșecuri ce au trimis echipa din „Ștefan cel Mare” pe locul 8 în clasament. O victorie cu Craiova ar plasa din nou trupa alb-roșie în partea superioară a clasamentului.

Adrian Mutu, noul manager general al clubului, a anunțat că la partida cu oltenii dinamoviștii nu vor avea o primă specială.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…