Teren minat pentru granzi! Concordia, prima victorie de la meciul cu FCSB. „Câinii”, la un pas să rateze play-off-ul după a doua înfrângere consecutivă în 2017

Redactor:
Andrei Pal
Teren minat pentru granzi! Concordia, prima victorie de la meciul cu FCSB.
  • Publicat:
  • Actualizat:

După o iarnă agitată, în care și-a vândut cei mai importanți jucători, Dinamo vine la Chiajna pentru a încerca să îndrepte pasul fals făcut pe teren propriu cu Viitorul. Fără Lazăr, Rotariu și Gnohere și cu achiziții făcute pe ultima sută de metri, „câinii” continuă lupta pentru un loc în play-off. Fără o pregătire temeinică, Dielna e trimis printre titulari de Andone. Meciul de pe stadionul Concordia începe echilibrat, fără ocazii importante. Primele emoții la poarta lui Penedo sunt date de Valentin Munteanu, care a scăpat din marcajul fundașilor, dar a fost semnalizat în ofsaid. Dinamoviștii trec încet, încet, la cârma partidei, dar lipsesc situațiile de gol.

Inspirație de „chirurg”. Alexa face mutarea câștigătoare după 27 de minute

La jumătate primei părți, Dan Alexa îl scoate pe Florin Bejan, care a debutat la formția ilfoveană și a făcut rost de un „galben” încă din startul meciului. Intră Raul Costin, care îi răsplătește încrederea antrenorului, după 30 de minute. La un corner executat de Serediuc, Dobrosavlevici deviază mingea pe spate, iar Raul Costin pune latul și semnează prima reușită a sa în acest sezon de Liga 1. Chiajna trece în avantaj. Hanca și Nemec trec pe lângă egalare, la 7 minute după golul ilfovean, iar Serediuc închide repriza cu un șut puternic, respins de Penedo peste poartă. La acest rezultat, Dinamo e în pericol să rateze locurile de play-off.

Andone răspunde cu aceeași monedă. Mută câștigător, cu Oliva în locul lui Ceccarelli

Antrenorul „câinilor” nu are răbdare și mută încă de la pauză. Maximiliano Oliva îi i-a locul lui Luca Ceccarelli și efectul schimbării se vede imediat. Datorită insitenței și prospețimii, argentinianul recuperează o minge în banda stângă, avansează și îl lasă singur cu Bălgrădean pe Nemec, care marchează cu un șut plasat pe lângă portarul ilfovean. După golul egalizator, jocul intră într-o perioadă „moartă” de timp, fără ocazii clare. Concordia revine în avantaj tot în urma unei faze fixe. Bărboianu trimite cu efect o centrare din partea dreaptă, Cristescu reia cu capul, Penedo respinge, Herea nu poate relua, iar același Cristescu revine și introduce mingea în plasa lui Penedo. Locurile de play-off se îndepărtează din ce în ce mai tare de dinamoviști. Meciul este prelungit cu 7 minute, care se transformă în 10 datorită întreruperilor. În cele din urmă, centralul Marcel Bârsan pune capăt meciului și Dinamo bifează a doua înfrângere consecutivă în 2017. Concordia e la prima victorie în campionat de la meciul cu FCSB, câștigat cu 1-0, tot pe teren propriu. Suporterii dinamoviști prezenți la Chiajna îi strigă din nou demisia lui Ioan Andone.

În urma rezultatului, Dinamo rămâne pe locul 6 în clasament, cu 32 de puncte, la egaliate cu Astra, care are un meci mai puțin disputate. Concordia se află pe locul 11, cu 21 de puncte.


Concordia – Dinamo 2-1 (R. Costin 31′, Cristescu 81′ / Nemec 51′)

  • Concordia Chiajna: Bălgrădean – Bărboianu, Dobrosavlevici, Melinte, D. Popescu (Feussi 60′) – Răsdan, Bejan (R. Costin 27′) – Serediuc, Herea, V. Munteanu (Grădinaru 89′) – M. Cristescu
  • Rezerve: Drăghia – Răducanu, Cr. Ciobanu, Fota.
  • Dinamo: Penedo – Ceccarelli (Oliva 46′), Nedelcearu, Dielna – Romera, Busuladzic, Palic, St. Filip – Hanca, Nemec (Bawab 74′), Mahlangu (Bumba 78′)
  • Rezerve: I. Popescu – M. Popescu, D. Popa, Tîrcoveanu

21:49 Final de joc  la Chiajna. Cele 7 minute de prelungire s-a transformat în 10, centralul ținând cont și de întreruperile de pe parcurs. În final, formația lui Dan Alexa a rezistat și și-a păstrat avantajul de pe tabelă. În urma rezultatului, Dinamo rămâne pe locul 6 în clasament, cu 32 de puncte, la egaliate cu Astra. Concordia se află pe locul 11, cu 21 de puncte.


21:49 De la margine se arată nu mai puțin de 7 minute de prelungire!


21:39 GOOOOOOL CONCORDIA! Marian Cristescu înscrie împotriva fostei echipe. Bărboianu a executat bine o lovitură liberă, Cristescu a reluat cu capul, Penedo a respins, Herea n-a putut relua și același Cristescu a revenit și a împins mingea în poartă.


21:23 După ce Dinamo a marcat golul egalizator, jocul a intrat într-o perioadă de acalmie. Nu au mai fost ocazii importante, lupta pentru balon s-a mutat la mijlocul terenului, dar, în ambele sensuri, culoarele sunt închise bine. Până acum, doar inspirația la schimbări a celor doi antrenori a făcut diferența.


21:10 GOOOOOL DINAMO! Noul intrat Maxi Oliva a recuperat o minge în banda stângă, datorită insitenței, i-a pus mingea pe tavă lui Nemec care trimite simplu, plasat, pe lângă Bălgrădean, ieșit la întâmpinare.


20:03 A început repriza secundă. Andone nu mai așteaptă și face prima mutare încă de la cabine. Iese Ceccarelli, intră Maximiliano Oliva.


20:48 Pauză la Chiajna.

20:46 Ocazie Concordia! Serediuc a primit o pasă ideală de la Herea, a tras puternic din unghi, dar Penedo a reușit să respingă peste poartă!


20:39 Ocazie Dinamo! Mingea a ajuns la Hanca, cel mai bun pasator al lui Dinamo a intrat în careu, a întors un adversar, a tras, dar Bălgrădean a respins. Balonul s-a scurt prin fața lui Nemec, care n-a putut ajunge să îndeplinească o simpliă formalitate. Rămâne 1-0 pentru Concordia.


20:32 GOOOOOOL CONCORDIA! Raul Costin răspunde prezent la o fază simplă. Ilfovenii execută cu efect o lovitură de la colț, Dobrosavlevici deviază, iar mingea ajunge la fostul mijlocaș al Rapidului care reia din prima, în plasa porții lui Penedo. Dan Alexa a fost inspirat în momentul în care l-a scos pe Bejan.


20:28 Dan Alexa face prima schimbare. Iese Florin Bejan, care avea un „galben”, intră Raul Costin. Fostul fotbalist de la Steaua și ASA Tg. Mureș a încasat un cartonaș galben destul de rapid și a fost la un pas să-l vadă pe al doilea. Bejan a rezistat 27 de minute în teren la debutul său pentru Concordia.


20:20 După o combinație între Filip și Busuladzic, în marginea careului Chiajnei, mingea a auns în interiorul suprafeței de pedeapsă, dar unul dintre fundașii ilfoveni i-a luat fața bosniacului și a respins. Dinamoviștii au trecut la cârma partidei, ilfovenii se mulțumesc să se apărere.


20:11 Primele emoții la poarta lui Penedo. Valentin Munteanu a scăpat spre poarta „câinilor”, după o pasă filtrantă primită din apărare, dar s-a ridicat fanionul de la margine. Ofsaid. În primele 10 minute cele două echipe s-au tatonat, fără a-și crea ocazii importante.


20:00 A început meciul de la Chiajna.


Foto: captură DigiSport

19:49 În ultimele 10 meciuri directe dintre cele două echipe, Concordia a înregistrat 3 victorii, dintre care doar una singură pe teren propriu, două meciuri s-a terminat la egalitate, în timp ce Dinamo a câștigat 5 partide. După plecarea lui Dorin Rotariu, Sergiu Hanca este cel mai valoros jucător din lotul condus de Ioan Andone, având o cotă de 1,25 milioane euro, conform transfermarkt.de.


19:35 Cinci dintre jucătorii din lotul Chiajnei pentru meciul cu formația lui Ioan Andone, Bălgrădean, Bărboianu, Dobrosavlevici și Marian Cristescu, dar și antrenorul Dan Alexa, au trecut, în diferite perioade, prin curtea lui Dinamo. Florin Bejan și Dan Popescu joacă, în această seară, primele meciuri în tricoul ilfovenilor.


18:59 Echipele de start pentru meciul din această seară. Andone trece la 3-4-3, iar Dielna e titular.


Concordia Chiajna – Dinamo, ora 20:00, este meciul care închide ziua de fotbal în Liga 1. Dinamoviștii se află pe locul șase, ultima poziție ce permite accesul în play-off, dar se află la egalitate de puncte cu Astra. Astfel, elevii lui Andone nu își mai permit niciun pas greșit pentru a nu pierde locul din plutonul fruntaș în favoarea giurgiuvenilor.

De partea cealaltă, Concordia ocupă locul 12, cu 18 puncte, și de asemenea are nevoie uriașă de puncte. Marius Stan, managerul general al Concordiei, a declarat înaintea confruntării că presiunea apasă pe umerii fotbaliștilor lui Dinamo la acest meci.

„Noi suntem relaxați, ei sunt mai puțin relaxați decât noi. O posibilă înfrângere a noastră împotriva lui Dinamo nu este un capăt de țară, dar pentru ei este esențial jocul. Și pentru noi orice punct este important dată fiind situația din clasament, dar ca stare de spirit noi suntem avantajați. Pena și Albu sunt suspendați, astea sunt problemele noastre de lot. Evoluțiile Stelei nu sunt în concordanță cu valoarea lotului. Fanii lor așteaptă cu totul altceva”, a declarat Marius Stan la ProSport LIVE.

În tur, Concordia a câștigat cu 1-0 pe terenul lui Dinamo. Golul a fost reușit se Marian Cristescu.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup