LIVE BLOG | Astra – FCSB 0-3. Vicecampioana revine pe primul loc după o prestație solidă la Giurgiu. Pintilii a marcat un gol de generic, Bălgrădean a apărat un penalty

Redactor:
Dan Mirea
LIVE BLOG | Astra - FCSB 0-3. Vicecampioana revine pe primul loc după o prestație solidă la Giurgiu. Pintilii a marcat un gol de generic, Bălgrădean a apărat un penalty
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra – FCSB 0-3 (Gnohere 27-pen., Man 47, Pintilii 49)

  • Astra: Iliev – C. Iordache, Polczak, Erico, Stans – Seto, Dandea – Balaure (V. Gheorge 46), F. Matei, L. Buș – Urko Vera
    Rezerve: Lazar, Bejan, Culda, Butean, Moise, Biceanu
  • FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Bălașa (Morais 73), Momcilovic – Pintilii, L. Filip (O. Popescu 46) – D. Man, Budescus (Teixeira 46), F. Tănase – Gnohere
  • Rezerve: A. Vlad, Larie, Nedelcu, F. Coman

În urma succesului de la Giurgiu, scor 3-0, FCSB a revenit pe prima poziție, cu un avans de două puncte față de CFR Cluj. Podiumul e completat de Craiova, care e la șapte puncte de lider. Cele trei echipe au ajuns la jumătatea drumului, aceasta fiind ultima etapă din turul playoff-ului. Astra și CSM Poli Iași, codașele din clasament, mai au de disputat meciul restant.

Min. 90+1 Apără Bălgrădean! Florentin Matei a tras tare, pe centru, dar „Pufi” a respins. Jucătorul de la Chiajna a plecat în dreapta, dar a ridicat brațul în momentul oportun și a blocat execuția mijlocașului crescut în Ghencea.


Min. 90 Lovitură de pedeapsă pentru Astra! Planic a lovit mingea cu mâna, după o lovitură de cap a lui Vera, iar asistentul Urzică a semnalizat greșeala apărătorului. Marius Avram a mers pe mâna tușierului și a indicat punctul cu var.


Min. 84 Florin Tănase i-a lăsat mingea lui Ovidiu Popescu în centrul careului, care a preluat, a rămas singur cu Iliev, dar a reluat modest. Șutul mijlocașului introdus la pauză s-a scurs pe lângă poarta gazdelor. La aceeași fază, Dennis Man a fost scos în decor și l-a pus la pământ, involuntar, pe antrenorul Nicolae Dică.


Min. 83 Dennis Man a șutat din lovitură liberă, de la 20 de metri, dar mingea s-a dus mult peste poarta gazdelor.


Min. 73 Roata s-a întors! După ce l-a accidentat pe Alibec la antrenament, a venit rândul lui Bălașa să iasă de pe teren, din cauza unei probleme medicale. Fundașul central a fost înlocuit de Junior Morais, astfel că Larie rămâne pe bancă.


Min. 57 Urko Vera l-a păcălit pe Planic, a șutat din voleu, dar mingea a trecut pe lângă vinclul porții apărate de Bălgrădean.


Min. 49 GOOOL FCSB! Pintilii a punctat cu un șut din afara careului. Mijocașul a trimis cu exteriorul la colțul lung, fără preluare, iar Iliev a plonjat în zadar. Internaționalul român a punctat într-un mod asemănător, în trecut, într-un meci cu CS U Craiova disputat la Severin.


Min. 47 GOOOL FCSB! Pintilii l-a lansat pe Dennis Man spre poarta adversă, care a scăpat singur cu Iliev și a înscris cu sânge rece. Puștiul vicecampioanei a pătruns în careul advers, după care a șutat la colțul scurt. După alte câteva secunde, Florin Tănase a scăpat singur cu Iliev, a trimis pe lângă bulgar, dar Polczak a respins de pe linia porții.


Min. 46 S-a reluat partida! Dică l-a schimbat pe Budescu la pauză, care era avertizat. Mijlocașul a nimerit bara în debut, după care a dispărut din joc. Este al doilea meci la rând în care Budescu e scos după primele 45 de minute, rămâne de văzut dacă cel mai bine cotat jucător din Liga 1 va avea o nouă reacție vehementă la adresa staff-ului tehnic. De asemenea, Dică l-a înlocuit și pe Filip cu Ovidiu Popescu.


Min. 45 Ocazie mare pentru gazde! Stan a centrat superb la bara a doua, peste întreaga apărare a FCSB-ului, iar Balaure a apărut la finalizare. Mijlocașul Astrei a pus capul pentru 1-1, mingea l-a depășit pe Bălgrădean, dar apoi a picat pe plasa porții. Pauză la Giurgiu! Marius Avram a pus capăt primelor 45 de minute. Reușita lui Gnohere e decisivă în acest moment.


Min. 40 După ce au marcat, vicecampionii au luat piciorul de pe pedala de accelerație, așteptând o nouă greșeală a gazdelor, care încearcă să revină pe tabelă.


Min. 27 GOOOL FCSB! Gnohere a punctat de la 11 metri. Francezul a trimis în stânga, Iliev s-a aruncat în partea opusă, iar tabela indică 1-0.
„Bizonul” a ajuns la cota 14 în Liga 1.


Min. 26 Lovitură de pedeapsă pentru FCSB! Laurențiu Buș a pus mâna pe Romario Benzar, care a căzut secerat la pământ. Marius Avram a indicat imediat punctul cu var, spre uimirea gazdelor.


Min. 23 După un început în care golul plutea în aer, meciul s-a calmat. FCSB a atacat în valuri în primele minute, dar Iliev a rezistat, salvat și de bară. Astra începe ușor, ușor să iasă din propria jumătate. Dandea a încercat să surprindă cu un șut de la 20 de metri, dar execuția mijlocașului a sfârșit în peluza din spatele lui Bălgrădean.


Min. 17 După o răbufnire a Astrei, FCSB a revenit la controlul partidei. Dennis Man a șutat în diagonală de la 18 metri, dar mingea a trecut milimetric pe lângă stâlpul din dreapta lui Iliev.


Min. 5 O nouă șansă pentru FCSB. Gnohere a scăpat spre poarta, a șutat pe jos la colțul scurt, dar Iliev a fost la post și a reținut în doi timpi.


Min. 3 Ocazie importantă pentru oaspeți! Budescu a pătruns în careu din lateral, a trimis cu efect la colțul lung, iar Iliev a fost salvat de transversală. Portarul titular din naționala Bulgariei era învins.


Min. 1 A început partida de la Giurgiu! În ciuda prețurilor piperate, arena de la malul Dunării este aproape plină.


19:50 Astra – FCSB e un meci special pentru Urko Vera, atacantul celor de la Astra Giurgiu deținut de CFR Cluj. Trimis de Mulțescu în atac și susținut de Balaure, Florentin Matei și Laurențiu Buș, vârful basc are șansa de a-i da o mână de ajutor echipei de care aparține și de a încurca FCSB-ul din sprintul spre titlu.

Urko Vera a ajuns în această vară la CFR Cluj și, chiar dacă a marcat de cinci ori în 15 meciuri, Dan Petrescu nu l-a considerat niciodată principala opțiune pentru atacul echipei sale. În iarnă, odată cu venirea lui Țucudean, Vera a fost împrumutat la Astra, pentru care a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă în șase meciuri jucate. La vară, Vera se va întoarce în Gruia și, dacă Petrescu și elevii săi vor câștiga titlul, va primi o medalie de campion.


19:05 FCSB a postat pe rețelele de socializare echipa de start aleasă de Nicolae Dică. Accidentat la ultimul antrenament de Bălașa, Alibec a fost lăsat în afara lotului. Harlem Gnohere revine astfel în primul 11. Intrați în gura patronului, Nedelcu și Coman ocupă un loc pe bancă.


UPDATE  | Imagini inedite de la antrenamentul elevilor lui Dică. Zâmbetul lui Budescu, dansul lui Gnohere și tumba lui Alibec.

Astra și FCSB se întâlnesc luni seara, de la 20:45, la Giurgiu, într-o partidă pe care vicecampionii sunt obligați s-o câștige pentru a reveni pe primul loc în Liga 1. Duminică seara, CFR a obținut o victorie foarte imprtantă, la Ovidiu, acolo Dan Petrescu a dejucat tactica lui Gică Hagi și a câștigat cu 2-1. 

La un punct în spatele CFR-ului, Dică simte presiunea venită din partea lui Gigi Becali, care l-a anunțat că îi va fi prelungit contractul doar în cazul în care va cuceri titlul. Presiunea suplimentară e cauzată de problemele de lot. Trei fotbaliști au acuzat probleme medicale înainte de meciul cu giurgiuvenii. Denis Alibec s-a ciocnit cu Mihai Bălașa, la ultimul antrenament, și a strâns din dinți din cauza durerilor resimțite la piciorul stâng, Teixeira are o problemă la stomac, iar Găman a acuzat și el probleme medicale. 

În schimb, Dică se va putea baza pe doi jucători importanți. Mihai Pintilii a revenit după suspendarea de douăe etape și va fi titular, în timp ce Budescu și-a strâns mâna cu Dică și va da piept cu fosta sa echipă: „Cred că aceste patru etape, primele care vor urma, sunt foarte importante pentru noi. Dacă vom reuși să câștigăm cele patru jocuri pe care le avem acum, atunci în proporție mare ne putem asigura campionatul”, a declarat antrenorul vicecampionilor, la conferința de presă premergătoare partidei din această seară. 

De cealaltă parte, Astra va sta cu garda sus pe teren propriu, încurajată și de rezultatele directe înregistrate în ultima perioadă. În ultimele cinci întâlniri dintre cele două echipe, FCSB a câștigat de două ori, Astra tot de atâtea ori, în timp ce un singur meci s-a terminat la egalitate. 

Meciurile pe care FCSB și CFR le mai au de disputat: 

FCSB

  • Astra (deplasare), Viitorul (deplasare), CFR (acasă), CSM Iași (deplasare), CS U Craiova (deplasare), Astra (acasă)

CFR

  • Viitorul (deplasare), scor 1- 2, Iași (deplasare), FCSB (deplasare), CS U Craiova (acasă), Astra (deplasare), Viitorul (acasă)

 

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup