INTERVIU EXCLUSIV cu Bokila! Atacantul vorbește pentru prima dată: „M-au văzut ca pe o comoară, s-au lăcomit! Au încercat să mă trimită la Steaua!”

INTERVIU EXCLUSIV cu Bokila! Atacantul vorbește pentru prima dată:
  • Publicat:
  • Actualizat:

# Jeremy Bokila dezvăluie motivele pentru care nu mai face parte din trupa Petrolului. „Nu am semnat nicio prelungire a contractului, înainte de Supercupă m-au obligat să semnez pe ce au vrut ei”

# Atacantul congolez mărturisește că a suferit pentru că n-a putut juca în meciul contra Stelei

# „Nu au cum să mă suspende! Nu au niciun contract valabil cu mine”

Ce faci? Cum ești? Bănuiesc că situația asta nu îți face bine…
Sunt extrem de supărat, trist, dezamăgit. În primul rând pentru că am pierdut meciul de Supercupă. N-aș fi vrut să se întâmple asta niciodată. Am fost atât de supărat încât n-am putut să dorm și am refuzat să mă uit la joc. Pur și simplu am închis televizorul, Internetul, tot, mi-am pus căștile în urechi și am ascultat doar muzică ce speram să mă liniștească. Am știut doar scorul final. Fără falsă modestie, dacă eram eu pe teren, Petrolul nu pierdea niciodată această finală.

Ai plecat brusc…
Nimeni din afară nu știe adevărul. Cei de la club mint, cu toate că știu că ce voi spune acum este 100% adevărat. Suporterii mă judecă pe mine, cred că eu sunt cel vinovat. Nu vreau decât să se știe adevărul, atât!

Te ascult…
Atunci când am ajuns la Petrolul, am semnat un contract valabil un an de zile. Acum, la 30 iunie, trebuia să renegociem un altul. Cu două zile înainte de Supercupă, mi-au propus un contract pe două sezoane, cu un salariu puțin mai mare, dar cu o clauză care nu mă lăsa să mă transfer nicăieri, care mă ținea blocat acolo. Și nu am fost de acord! M-au amenințat că nu voi juca în Supercupă, că mă vor suspenda, că îmi vor face mii și mii de probleme. Practic, au încercat să mă oblige să semnez un alt contract, fără ca măcar să mă lase să mă consult cu avocatul sau cu impresarul meu. Erau foarte grăbiți acum, deși contractul meu expirase la sfârșitul lui iunie și mă rugam de ei în cantonament în Slovenia să lămurim o dată situația. În ultimele două zile, am stat câte 4-5 ore închis în birourile lor să încerc să rezolv, să negociem, să ne înțelegem. Fără rost!

Explică-ne, te rog, cum stau lucrurile referitoare la plata către Zulte, documente făcute public chiar ieri.
În contractul pe care l-am semnat cu Petrolul, nu scria nicăieri că dacă clubul achită taxa transferului către fosta mea echipă, atunci eu devin jucătorul lor pentru încă doi ani. Fals. Atunci când au plătit clauza lui Zulte, am devenit jucătorul Petrolului, dar doar până la sfârșitul campionatului, cu drept de preemțiune pe încă doi ani, dacă, și subliniez dacă, eram și eu de acord. Cluburile s-au înțeles între ele, dar cu jucătorul nu. Trebuiau să mai negocieze și cu mine, iar acest amănunt, Petrolul nu l-a mai dezvăluit și de aceea lumea mă judecă.

„M-au amenințat, ne-am certat foarte tare”

Bun, am înțeles mai devreme că ți-au făcut o propunere. De ce n-ai acceptat-o?
Pentru că era mult prea mică față de ceea ce îmi doream eu, dar să zicem că peste amănuntul acesta aș fi putut trece. Ce m-a durut cel mai tare era că ar fi vrut să stipuleze în el că nu pot pleca nicăieri pe mai puțin de 2,5 milioane de euro. Păi e enorm! Nu dă niciun club atâția bani pe mine, un jucător care a fost la Petrolul un an și atât. M-au văzut ca pe o comoară și s-au gândit că acum e momentul să profite la maximum. M-au rugat să accept suma asta de transfer pentru că au nevoie urgentă de bani. Ne-am certat tare. Mi-au zis să nu am încredere în avocații mei, în impresar, să-i las pe ei să facă toată treaba. Păi cum vine asta?

Și de ce ai luat decizia să nu joci în Supercupă?
După ce ne-am certat foarte tare, m-a sunat Marius Nicolae și m-a rugat să vin să joc în Supercupă. Mi-a zis că nu vor fi probleme dacă joc, deși mă amenințase mai devreme că îmi vor face rău. Au zis că îmi invită și familia la meci, că plătesc ei tot, deci era ceva ciudat. De ce deodată mă chemau să joc? Înseamnă că vroiau să mă păcălească!

Nu ți-e frică de faptul că vei fi suspendat?
De ce să fiu suspendat dacă eu nu am semnat un alt contract cu ei? Gândiți-vă că nu aveau de ce să mă cheme la negocieri și nu aveau nevoie de semnătura mea dacă acel contract ar fi fost valabil pentru încă doi ani. Nu au cum să mă suspende pentru că eu în acest moment nu am nicio înțelegere valabilă cu Petrolul Ploiești. Au vrut să-mi păcălească impresarul, iar mie să îmi ofere un contract de nimic. Venisem cu ofertă foarte bună de la FK Krasnodar, dar le-au cerut enorm și a picat totul. Să facă ce vor acum, dar au pierdut o ocazie bună de a încasa un milion, un milion și jumătate maxim. Și m-a deranjat altceva foarte tare…

„Nu vreau la Steaua!”

Spune-mi…
Domnul Capră mi-a zis să semnez mai repede că sigur se va găsi cineva care să plătească suma aceea. Mi-a spus chiar >. Și atunci i-am răspuns simplu: >

Ai mai spus în câteva rânduri că nu vrei să joci la Steaua. De ce?
Le-am promis și le promit în continuare suporterilor Petrolului că niciodată nu voi juca la Steaua, echipa pe care ei o urăsc. Și, sincer, nu cred că am să mai joc vreodată în România, vreau să plec undeva mai sus. I-am rugat să mă înțeleagă. Am o familie foarte săracă și numeroasă, toți stau în baza mea, trebuie să-i întrețin. Nu pot face față cu un salariu atât de mic.

Se simte frustrarea în vocea ta…
Da, sunt dezamăgit. Foarte mult! Nu mă așteptam la o asemenea reacție din partea lor. Și în special a antrenorului meu care a vorbit în conferință acele lucruri ciudate despre mine deși știa foarte bine care este situația mea și aveam încredere în el. Am vorbit cu > (n.r: Cosmin Contra) foarte mult înainte, i-am explicat tot, știa situația mea ca pe palma lui dreaptă. Mi-a zis că mă înțelege și că e mai bine să rămân aici să îi ajut și că îmi promite că în decembrie voi pleca. Și atunci i-am zis > Și mi-a răspuns că ar fi bine să rămân. M-am consultat și cu colegii mei la care țin foarte mult, ei m-au sfătuit să nu semnez nimic și să mă duc înapoi la Zulte pentru că de acolo aș putea să mă transfer pe mai puțini bani. Mă doare mult ce s-a întâmplat, credeți-mă că de două săptămâni nu reușesc să închid în ochi, nu am putut să joc în amicale, sunt devastat, am slăbit, nu pot să mănânc! Sufăr!

„Zulte va cere mai puțin, Petrolul a pierdut o șansă mare de a încasa niște bani”

Și acum ce faci?
Sunt în Olanda, la părinții mei. M-am întors la Zulte, echipă pentru care dacă găsesc o ofertă de un milion de euro pot pleca oricând. Ei sunt de acord cu suma asta, nu au stabilit una exorbitantă ca Petrolul care, deși n-a dat decât 300.000 de dolari pe mine, vor să se îmbogățească pe spinarea mea. Petrolul ar fi putut să câștige niște bani de pe urma mea, dar s-a lăcomit, acum Zulte va lua acești bani. E vorba de viitorul meu, sunt un jucător tânăr, vreau să joc, nu să fiu împiedicat din cauza banilor!

Ce regreți cel mai mult?
Că n-am jucat în Supercupă. Că eram fericit la Petrolul. Că au mințit și mint în continuare. I-am dat azi un mesaj lui Marius Nicolae și l-am întrebat de ce a dat acele hârtii în public dacă știe că situația mea e alta? Nu mi-a dat niciun răspuns, deci și tăcerea poate fi un răspuns, nu? Nu sunt tâmpit, fraților, nu vreau să fiu blocat, să nu pot să mă transfer nicăieri. E visul oricărui jucător să joace la cluburi din ce în ce mai bune. Și mă mai doare că îi vor înșela pe toți jucătorii care sunt acum la Petrolul. Tuturor le vor face cum mi-ai făcut mie, vor încerca să stoarcă posibilele cluburi interesate de ei de câți mai mulți bani și astfel, îi vor ține blocați.

În România mai vii?
Nu știu, cred că în acest moment, cel mai bine pentru mine este să plec spre vest. Îmi pare rău că n-am avut ocazia să îmi iau rămas bun de la suporterii minunați ai Petrolului, că n-am apucat să joc mai mult pentru ei. Eram fericit aici, dar au stricat totul în goana lor după bani. Ce păcat!
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a scris în biletul de adio
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a scris în biletul de adio
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen