De ce nu se poate construi noul stadion Dinamo pe locul celui actual. Varianta B a fost discutată şi acceptată

4 sep 2017 22181 afişări Comentează şi tu Liga 1
De ce nu se poate construi noul stadion Dinamo pe locul celui actual. Varianta B a fost discutată şi acceptată

Dinamo va avea un stadion nou până în 2020, capabil să găzduiască antrenamente pentru Campionatul European, însă arena nu se va construi pe locul celei actuale. Comunicatul de presă emis de M.A.I. cu ocazia apariţiei în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern 616 din 30.08.2017 nu lasă loc de interpretări.

”În perspectiva Turneului Final EURO 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile întreprinse de Ministerul Afacerilor Interne pentru crearea condiţiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă, în acord cu aşteptările suporterilor iubitori de fotbal”, se spune în comunicat.

Monica Iagăr, preşedinta CS Dinamo, a punctat acelaşi lucru, într-o postare pe pagina ei de facebook, prin care răspundea unei ”interpelări” a oamenilor din atletism, contrariaţi de soarta pistei de atletism de la Dinamo (vezi jos).

De ce nu se ridică totuşi stadionul nou pe locul celui actual, în condiţiile în care HG 616 îl va scoate pe Nicolae Badea din Parcul Dinamo definitiv? Oameni apropiaţi de patronul de la Computerland susţin că tocmai investiţiile făcute de Nicolae Badea la actualul stadion sunt principala piedică. ”Dacă ar demola actuala arenă, ar trebui să fim despăgubiţi pentru toate investiţiile, care se ridică la o sumă considerabilă”, spun oamenii lui Badea.

Cum nimeni nu-şi poate asuma o astfel de compensare, se va recurge la ”varianta B”, care a fost deja discutată şi acceptată. Stadionul nou va fi construit astfel în partea din spate a Parcului Sportiv Dinamo, pe un perimetru care va include velodromul şi terenul de fotbal Piţi Varga. Spaţiul este corespunzător unui proiect de stadion cu 15.000 de locuri, fără pistă de atletism.

Dinamo se va alege astfel cu un stadion modern, pe dorinţa suporterilor, dar va rămâne şi cu un gigant de beton, învechit şi plin de bube. Ce va face cu el? Greu de anticipat...

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.