Contract inedit cu Steaua! Vezi ce condiţii a pus Marius Lăcătuş

28 sep 2010 49 afişări Comentează şi tu Liga 1
Contract inedit cu Steaua! Vezi ce condiţii a pus Marius Lăcătuş Contract Inedit cu Steaua

Excentricităţile continuă la Steaua. Marius Lăcătuş a fost angajat în pauza publicitară de la GSP TV, iar contractul l-a negociat ieri, prin telefon, cu Gigi Becali. ProSport vă prezintă clauzele inedite care au fost stipulate în contractul noului antrenor al Stelei.

"Clauza de securitate". Aşa se numeşte paragraful în care Marius Lăcătuş şi-a expus singura condiţie din contract. Ea se referă la faptul că angajatorul, deci clubul Steaua, nu îl poate demite pe tehnician până la finalul sezonului 2010-2011. Atunci cele două părţi vor putea încheia un nou contract valabil pe două sezoane, dacă actualul contract e dus la bun sfârşit. Dacă se încalcă clauza, Gigi Becali trebuie să-i plătească despăgubiri de 400.000 de euro. Lui Lăcătuş îi e teamă să nu fie demis după derby-urile care vor urma în campionat şi de aceea a insistat să fie lăsat în pace.

Szekely, Anghelov şi Kapetanos sunt în pericol

Clauza lui Gigi. La rândul său, patronul a introdus un paragraf în care este stipulată condiţia ca angajatul Marius Lăcătuş să nu se amestece în deciziile pe care clubul le poate lua în cazul unor jucători ce nu-şi doresc să-şi micşoreze contractele conform noului plafon salarial de 120.000 de euro. "Dacă clubul nu ajunge la un acord salarial cu fotbaliştii, atunci aceştia, la solicitarea conducerii, nu pot juca sau vor fi scoşi din lot fără ca antrenorul să intervină", se arată în contractul schiţat ieri şi pe care Lăcătuş îl va semna, cel mai probabil, azi. ProSport a aflat că jucătorii care au astfel de probleme sunt Janos Szekely, cu 200.000 de euro anual, Anghelov, 240.000 de euro anual, şi Pantelis Kapetanos, cu 240.000 de euro anual.

Va fi plătit ca şi Piţurcă

Salariul. Marius Lăcătuş nu a venit gratis la echipa din Ghencea. "Gigi, vezi că eu nu sunt Ilie, să îmi dai un euro pe lună sau o sumă simbolică! E o chestie de respect să-mi dai salariul pe care l-au avut alţii înaintea mea. Eu nu îţi cer garanţii, dar nici să mă plăteşti mai prost decât am fost remunerat ultima oară", i-ar fi spus Lăcătuş patronului.

"Bine, Marius! Ştiu că tu ai caracter frumos şi vei avea acelaşi salariu ca şi Piţurcă. Mi se pare normal", a replicat Becali. Iar fostul selecţioner, actualmente antrenor la Universitatea Craiova, avea un salariu de 200.000 de euro anual.

200 de mii de euro va primi Lăcătuş drept bonus dacă va lua titlul cu Steaua

Meciurile tari ale lui Marius Lăcătuş până la sfârşitul anului:

Europa League 30 septembrie

Steaua - Napoli

Etapa a XI-a 16 octombrie

Dinamo - Steaua

Europa League 21 octombrie

Utrecht - Steaua

Europa League 4 noiembrie

Steaua - Utrecht

Etapa a XIV-a 6 noiembrie

Rapid - Steaua

Etapa a XVII-a 27 noiembrie

Steaua - CFR Cluj

Europa League 2 decembrie

Steaua - Liverpool

Etapa a XIX-a 11 decembrie

U Craiova - Steaua

Europa League 15 decembrie

Napoli - Steaua

Ce a spus Lăcătuş aseară la revenirea în ţară

"E normal să existe presiune atunci când se doreşte câştigarea titlului. Sperăm cu toţii ca de această dată să fie bine la Steaua"

"La meciul cu Napoli poate voi fi şi eu norocos ca şi Sorin Cîrţu pentru că şi el a fost pus antrenor luni, iar miercuri a câştigat în Liga Campionilor"

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.