Conducătorul din Liga 1 care cere introducerea probei video. "Dacă nu o facem, suntem idioţi". "Arbitrii nu pot fi traşi la răspundere. Pot să-ţi taie gâtul şi nimeni nu le spune nimic"

7 oct 2017 2991 afişări Comentează şi tu Liga 1
Conducătorul din Liga 1 care cere introducerea probei video. "Dacă nu o facem, suntem idioţi". "Arbitrii nu pot fi traşi la răspundere. Pot să-ţi taie gâtul şi nimeni nu le spune nimic"

În turul campionatului Ligii 1 nu a fost nicio etapă în care să nu se discute despre greşeli mari de arbitraj, despre echipe avantajate şi modul cum sunt trataţi jucătorii şi antrenorii. Conducătorii FC Botoşani au fost o excepţie, dar după meciul de la Mediaş, din ultima etapă a turului, pierdut cu 0-1, au intrat şi ei în categoria celor nemulţumiţi.

Valeriu Iftime, proprietarul FC Botoşani, este nemulţumiţi că arbitrii comit foarte multe greşeli şi nu sunt sancţionaţi. Ba mai mult, antrenorii, jucătorii sau conducătorii cluburilor nici nu au voie să critice arbitrii, deoarece imediat sunt suspendaţi şi amendaţi.

"Nici nu mai ştiu ce să spun despre arbitrii ăştia. Ei nu pot fi traşi la răspundere. Pot să-ţi taie gâtul şi nimeni nu le spune nimic. La meciul cu Iaşi, nu ne dă 11 metri, nu a fost penalty pentru Iaşi, îl dă afară pe Enache, iar în următoarea etapă arbitrează. Ce să mai spui? Toată lumea spune că sunt mari arbitri care greşesc şi în Liga Campionilor. Da, dar ăia fac şi multe lucruri bune. Noi numai greşim. Ăia conduc jocul în sensul spectacolului sportiv, lasă jocul liber, ştiu să aprecieze avantajul. La noi, fragmeantează jocul, enervează toţi jucătorii şi la urmă mai dă şi un 11 metri. La Mediaş, arbitrul era la trei metri în spate şi nu a văzut că a fost henţ. Li s-a dat o putere atât de mare… Îţi dă pedeapsa minimă, două etape, şi tu nu poţi face contestaţie. La pedeapsa minimă nu poţi face contestaţie”, spune Valeriu Iftime.

Oficialul botoşănean consideră că ar trebui introdusă imediat proba video, deoarece sunt prea multe greşeli de arbitraj, iar cluburile pierd bani.

“Dacă nu introducem proba video, suntem idioţi. Sunt prea multe greşeli. Să ai dreptul la două-trei faze pe meci. Pierzi foarte mulţi bani din cauza greşelilor arbitrilor. Noi nu prea am beneficiat de greşeli ale arbitrilor. S-a vorbit de meciul cu CFR Cluj, Omrani trebuia eliminat înaintea acelei faze”, a adăugat Valeriu Iftime.

La final de tur al Ligii 1, FC Botoşani se află pe locul 5, de play-off, cu 23 de puncte acumulate, tot atâtea cât are şi Astra. În 13 etape, echipa botoşăneană a înregistrat şapte victorii, două egaluri şi patru înfrângeri, având un golaveraj pozitiv: 20-14.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.