Campionatul nu a „murit”, dar cine o mai înțelege pe Steaua?

Campionatul nu a
  • Publicat:
  • Actualizat:

Campioana a remizat, 0-0 în Ghencea, cu Astra Giurgiu la capătul unui meci ciudat. Steaua a fost dominată copios în prima repriză, dar a scăpat miraculos de primirea golului, și a fost mai bună în partea a doua, atunci când a lovit de două ori bara

Nici măcar reprezentanții caselor de pariuri, altădată cu un simț excelent de a anticipa rezultate, nu au putut să prevadă desfășurarea jocului de la Steaua – Astra. Giurgiuvenii aveau cotă 6.00 la victorie înaintea meciului, însă prima repriză a provocat panică în Gibraltar și Malta, locurile unde, de regulă, au sediile companiile de betting. 

Favorita lor, Steaua, era dominată copios de Astra chiar în București, iar cotele erau recalculate din mers. Budescu (2), Seto (10), Budescu (12), Budescu (29), Budescu (30), Pliatsikas (32), William (34) sunt oamenii care au provocat panică la poarta unui Arlauskis exemplar, portar care a trăit recent o experiență asemănătoare: prima repriză a meciului cu Aalborg, de pe Național Arena. Într-o așa zisă criză sportivă, una enunțată mai degrabă de către presă decât de șefii clubului, Astra a fost în primele 45 de minute un exemplu de echipă oaspete, una care a profitat de fragilitatea lui Toșca, cel mai slab jucător de pe teren în acel moment. Extrem de atentă pe faza de apărare, cu spații mici între liniile formate din oameni care și-au respectat perfect sarcinile, vicecampioana putea să aibă un avantaj considerabil. Steaua lui Gâlcă a jucat din nou slab în start de meci, iar oamenii cheie – Sânmărtean, Keșeru și Chipciu – nu au avut realizări din pricina spațiilor mici lăsate de giurgiuveni.

Clasica revenire a Stelei a adus doar două bare

Așa cum a obișnuit în ultima perioadă, Steaua se trezește după pauză, iar ceasul cu cuc e Chipciu. Luptător până spre limita regulamentului, șeptarul a lovit bara și încerca să pornească echipa ca pe o Dacie veche, împinsă. Presiunea a continuat, cu o ocazie bună a lui Keșeru, dar tot ceea ce au reușit steliștii a fost să încline un pic jocul în favoare ei, senzație accentuată de a doua bară, cea a lui Breeveld din minutul 65. Schimbarea raportului de forțe s-a datorat prestației fotbaliștilor de la centru, compartiment al Stelei care a funcționat incomparabil mai bine după pauză. Fără să dispară complet din joc, Astra a replicat prin Budescu, însă echipa lui Isăilă a părut mult mai consumată fizic decât rivala ei. Tributul plătit participării în grupele Europa League, oare? Oricum ar fi, rezultatul de egalitate este unul just. Ocaziile numeroase ale Astrei din prima repriză au fost compensate cu barele Stelei din partea a doua. Partea bună pentru publicul amator de fotbal românesc este că, cel puțin până acum, lipsește echipa care să „omoare” campionatul.

Steaua – Astra 0-0 (0-0)

Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Toșca (Latovlevici ”69) – Prepeliță (cpt), Breeveld (Iancu ”70) – Chipciu, Rusescu (Stanciu ”36), Sânmărtean – Keșeru

Rezerve: Cojocaru – Luchin, Filip, Neagu

Antrenor: Costel Gâlcă

Astra: Lung jr. – Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, J. Morais – Laban, Seto – Enache (Yahaya ”90), Budescu (cpt) (Cristescu ”87), William – Bukari (Rus ”90)

Rezerve: Coman – Florescu, Joazinho, Toure

Antrenor: Daniel Isăilă

Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad); Asistenți: Marius Nicoară (Drobeta Turnu-Severin) și Daniel Mitruți (Craiova); Stadion: Steaua (București); Spectatori: 9.080

 


Steaua – Astra, live blog pe ProSport de la ora 21:00, este partida în care se vor confrunta echipele care s-au bătut pentru titlu în Liga I în ultimele două sezoane și singurele echipe care reprezintă România în grupele Europa League în acest sezon. Partida se va disputa pe stadionul Steaua și va fi arbitrată de Ovidiu Hațegan.

Bună seara! Sunt Cristian Voinea și în această seară o să fiu gazda live blog-ului de la meciul Steaua – Astra, considerat mai nou derby-ul campionatului. Giurgiuvenii vin după un parcurs foarte prost, cu două victorii în ultimele cinci meciuri. De la stadion o să ne folosim de flerul lui Cristian Scutariu, care ne va oferi, prin intermediul tehnologiei, imaginile nesurprinse de camerele de luat vederi. 

CLICK AICI PENTRU A URMĂ‚RI COMENTARIUL LIVETEXT AL MECIULUI!

VEZI AICI O GALERIE FOTO DE LA STEAUA – ASTRA

Echipe de start: 

STEAUA: Arlauskis – Papp, Varela, Szukala, Toșca – Prepeliță, Breeveld – Chipciu, Rusescu, Sânmărtean – Keșeru

ASTRA: S. Lung jr.- Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, J. Morais – Seto, Laban – Enache, Budescu, De Amorim – Bukari


22:51 S-a încheiat partida! Revenim în curând cu cronica scrisă de Cristian Scutariu. 


22:40 EXCLUSIV! Pițurcă NU a plecat de la națională ci vede meciul din Ghencea alături de președintele Federației. 


22:35 S-a liniștit toată lumea. Știm câți oameni au fost la meci. Se putea și mai bine, dar în mod sigur se putea și mai rău. 


22:33 Enache putea da lovitura de grație Stelei, dar șutul mijlocașului de la Astra a trimis doar pe lângă poartă dintr-o poziție ideală. Mai sunt 15 minute până la final, iar cele două echipe forțează obținerea celor trei puncte. 


22:28 Steaua a făcut două înlocuiri. Iancu și Latovlevici au intrat în locul lui Toșca și Breveeld. Gazdele vor forța victoria pe finalul de meci. 


22:23 Bară Steaua! Nicandro Breveeld trimite un șut de la 20 de metri, dar mingea lovește transversala. Silviu Lung Jr. a scăpat din nou după ce în debutul reprizei secunde Chipciu a fost cel care a șutat doar în bară. 


22:14 Ben Youssef vede cartonașul galben pentru un fault dur la Keșeru.Noi încă așteptăm golul. 


22:11 Emoții pentru fanii Stelei. Arlauskis acuză dureri mari la umărul stâng după ce s-a lovit de bara laterală. Totuși, goalkeeper-ul s-a ridicat și continuă meciul. Repriza a doua este mult mai antrenantă decât prima. 


22:09 Fanii Stelei se simt bine în această seară și au pregătit un spectacol pirotehnic în peluză. Probabil s-au ales cu o amendă și cu o suspendare. Avem informații clare cei de la Comisia de Disciplină nu apreciază astfel de ieșiri. 


22:06 Bară pentru Steaua! Chipciu scapă din marcajul lui Ben Youssef, șutează, dar mingea sa este deviată în bară de Silviu Lung Jr. 


22:03 A început repriza a doua! Steaua și Astra sunt în continuare la egalitate, 0-0, în timp ce colegii noștri, Cristi Scutariu și Andrei Mazurchievici, de la Mediafax, își dau cu presupusul asupra numărului de spectatori. 


21:47 Se încheie prima repriză, una care a aparținut Astrei. Oaspeții au avut marile ocazii, în timp ce Steaua a construit foarte greu. E nevoie de un discurs convingător al lui Gâlcă în pauză. 


21:45 Papp semnează a doua ocazie a Stelei. Fundașul dreapta al roș-albaștrilor a reluat cu capul o centrare a lui Toșca, iar mingea s-a dus puțin pe lângă poartă. 


21:41 În timp ce Chipciu șuta de la 20 de metri aproape de poarta lui Lung Jr, Raul Rusescu părăsea stadionul din Ghencea, cu gheață pe umăr. 


21:38 Comentatorul meciului, Bogdan Pasăre, a lămurit probleme absenței lui Popa. Conform acestuia, fundașul stânga al Stelei este odihnit în vederea partidei cu Dinamo Kiev. În locul său astăzi joacă Toșca, iar colegul Scutariu nu e impresionat. 


21:36 Rusescu are probleme la umăr, iar locul său este luat de Nicușor Stanciu. Atacantul Stelei a primit îngrijiri medicale de două ori în prima jumătate de oră a meciului.


21:34 Pliatsikas scapă singur cu Arlauskis, dar șutul său nu prinde spațiul porții. Steaua scapă din nou dintr/o situație foarte grea. Această repriză seamănă izbitor cu prima parte a meciului cu Aalborg. 


21:32 Budescu șutează din prima la o centrare de pe flancul drept al Astrei, dar mingea este respinsă cu greu de Arlauskis. Astra arată mult mai bine decât în partidele precedente.


21:24 Stelei îi este foarte greu să desfacă apărarea Astrei. Echipa lui Isăilă este așezată într-un sistem 4-4-2, cu spații mici între compartimente. 


21:19 Nemulțumirea colegului Scutariu vizavi de prestația lui Chipciu continuă.


21:11 Seto  trimite un șut foarte puternic de la aproximativ 25 de metri, dar mingea se duce puțin pe lângă poartă. Înfrângerile cu Dinamo Zagreb, CFR Cluj și Mioveni îi motivează pe fotbaliștii Astrei


21:08 Glume de stadion…


21:02 Prima ocazie a meciului! J. Morais pătrunde pe flancul stâng, întoarce în careu, de unde Budescu șutează chiar în brațele lui Arlauskis. Giurgiuvenii au venit la București pentru toate punctele.


21:00 A început partida din Ghencea!


20:38 Colegul Cristi Scutariu îmi atrage atenția că suporterii încep să apară pe stadionul din Ghencea. Optimist fiind, Scutariu crede că pot veni 10 mii de oameni la meciul contra Astrei.


20:19 Foile de joc de la Steaua – Astra. Adi Popa nu este în lot.


20:11 Între timp, la Chiajna, Petrolul a întors scorul în doar cinci minute. Ploieștenii erau conduși la pauză, dar au revenit miraculos, cum doar în Liga 1 se poate, și cu opt minute înainte de final, conduc cu 2-1. Curios sau nu, cel care a greșit la al doilea gol al Petrolului este Iulian Mamele, fost Stativă, fost Mamele. Din informații sigure, la meci asistă și ofițerul de integritate al FRF, Costin Negraru. 


20:09 Știm că nu v-ați înghesuit pe stadion, dar uite ce ați pierdut. S-a făcut dreptate în lumea paharelor de suc de pe stadioane!


19:58 Exact ce vă spuneam mai devreme. Cristi Scutariu a început să îi certe pe fanii Stelei. Pe bună dreptate! Frigul încă nu a venit, Ghencea este stadionul unde Steaua a cunoscut cele mai mari performanțe și ne e greu să credem că duminică seara vine cu alternative mai bune decât un meci pe stadion.


19:56 Atmosferă de mare meci în Ghencea. Tribunele goale și decolorate sunt exact ce vrea un fotbalist să vadă în cel mai important meci al turului de campionat. Cristi Scutariu sigur simte febra meciului


19:26 Bună seara! Sunt Cristian Voinea și în această seară o să fiu gazda live blog-ului de la meciul Steaua – Astra, considerat mai nou derby-ul campionatului. Giurgiuvenii vin după un parcurs foarte prost, cu două victorii în ultimele cinci meciuri. De la stadion o să ne folosim de flerul lui Cristian Scutariu, care ne va oferi, prin intermediul tehnologiei, imaginile nesurprinse de camerele de luat vederi. 

Rezultatele Astrei în ultimele cinci partide

  • Mioveni – Astra 3-1 (Cupa României)
  • Astra – Pandurii 2-1 (Liga 1)
  • Dinamo Zagreb – Astra 5-1 (Europa League)
  • CFR Cluj – Astra 4-1 (Liga 1)
  • Astra – CSU Craiova 5-0 (Liga 1)

Meciul de diseară prinde cele două echipe în situații complet diferite. Dacă Steaua pare să își fi revenit complet după eliminarea rușinoasă din playoff-ul Ligii Campionilor, Astra trece printr-o perioadă proastă care a început exact în momentul în care echipa antrenată de Daniel Isăilă a eliminat pe Olympique Lyon și s-a calificat în premieră în grupele Europa League. Dacă în discursul steliștilor înaintea meciului s-a putut observa ușor încrederea în forțele echipei, liderii vestiarului Astrei Giurgiu au părut mai puțin siguri de forța echipei lor. Constantin Budescu, principalul om de gol al giurgiuvenilor în ultimii ani, a mărturisit faptul că „nu e o atmosferă extraordinară după înfrângerea cu Mioveniul, dar am trecut peste acest moment. N-ar fi o tragedie dacă vom pierde cu Steaua, dar o să fie un meci pe care încercăm să îl câștigăm. Rămâne de văzut dacă vom putea sau nu„.

Steaua a câștigat 5 din ultimele 10 dispute din Liga I. Astra le-a luat steliștilor Cupa și Supercupa

Duelul dintre cele două echipe este, dacă ne luăm după statistică, favorabil Stelei în ultimele zece întâlniri directe. Actuala campioană a României a câștigat 5 jocuri, 3 victorii a avut Astra, iar două partide s-au terminat la egalitate. Totuși, ultimele jocuri cu miză au fost câștigate de echipa finanțată de Ioan Niculae: Astra a câștigat în 2014 atât Cupa României, cât și Supercupa, ambele jocuri fiind câștigate după executarea loviturilor de departajare. În Liga I a ultimelor două sezoane, Steaua și Astra au fost echipele care s-au bătut de fiecare dată la titlu. Învingătoare a fost Steaua, echipă care a gestionat mai bine întâlnirile directe din campionat.


Steliștii întâlnesc pentru a treia oară în anul 2014 pe Astra Giurgiu, echipă care în ultima jumătate de an a câștigat două trofee în urma duelurilor cu Steaua. Foto: Mediafax

Ultimele întâlniri directe dintre Steaua și Astra

  • sezonul 09/10: Steaua – Astra 2-0 / Astra – Steaua 2-1
  • sezonul 10/11: Astra – Steaua 1-0 / Steaua – Astra 1-1
  • sezonul 11/12: Steaua – Astra 2-1 / Astra – Steaua 2-1
  • sezonul 12/13: Astra – Steaua 3-4 / Steaua – Astra 2-0
  • sezonul 13/14: Steaua – Astra 3-1/ Astra – Steaua 1-1
  • Cupa României 2014: Steaua – Astra 2-4 (după lov. departajare)
  • Supercupa României 2014: Steaua – Astra 4-6 (după lov. departajare)

Echipe probabile la Steaua – Astra, live blog de la ora 21:00

  • Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliță, Sânmărtean – Adi Popa, Rusescu, Chipciu – Keșeru
  • Astra: Lung jr. – Pliatsikas, Toure, Oros, J. Morais – Yahaya, Laban – Enache, Budescu, William – Bukari

Steaua este favorita certă a caselor de pariuri. Astra are cota 6.00 la victorie

Situațiile complet diferite în care se găsesc cele două echipe înaintea confruntării directe au fost luate în calcule de către bookmakeri. Aceștia o văd pe Steaua drept favorită clară a jocului din această seară, cotele pentru 1 solist fiind între 1.50 la bet-at-home și 1.53 la bet365. De partea celaltă, Astra Giurgiu are cote la victorie între 5.90 la bet-at-home și 6.00 la Sportingbet.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Trebuie SĂ PRIMEASCĂ BANII de urgență. Decizia uriașă care se pregătește în ROMÂNIA
Trebuie SĂ PRIMEASCĂ BANII de urgență. Decizia uriașă care se pregătește în ROMÂNIA
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între…