BREAKING NEWS | Dezamăgire pentru CFR. Clujenii au ratat şansa să iasă din insolvenţă şi nu pot evolua în cupele europene

20 mar 2017 11820 afişări Comentează şi tu Liga 1
BREAKING NEWS | Dezamăgire pentru CFR. Clujenii au ratat şansa să iasă din insolvenţă şi nu pot evolua în cupele europene CFR Cluj nu poate juca în cupere europene în următorul sezon. Foto: Dan Tăuţan (Mediafax foto)
  • Clujenii de la CFR sperau să iasă astăzi din insolvenţă, dar judecătorul sindic le-a respins cererea, pe motiv că mai sunt creditori care cer bani.
  • Următorul termen în procesul insolvenţei CFR-ului este 31 martie, prea târziu pentru ca echipa din Liga 1 să mai ceară drept de participare în cupele europene din această toamnă.


Oficialii CFR-ului şi-a pus mari speranţe în decizia de astăzi a Tribunalului Specializat din Cluj. Se aşteptau să se hotărască ieşirea societăţii din insolvenţă după ce s-au achitat peste 5 milioane de euro pentru acoperirea datoriilor. Acesta era primul pas pentru CFR în tentativa de a reveni în cupele europene chiar din această toamnă.

Iuliu Mureşan era decis să ceară schimbarea legii care nu permite echipelor aflate în insolvenţă să joace în Europa, decât la un an distanţă de la ieşirea din insolvenţă.

Decizia de astăzi a judecătorului sindic le-a dat clujenilor planurile peste cap. Acesta a dispus repunerea cauzei pe rol, iar noul termen stabilit este 31 martie. Până atunci, oficialii CFR-ului trebuie să se ocupe de cererile a doi creditori, care s-au opus ieşirii societăţii din insolvenţă.

Astfel, şanse de a jucat în Europa din această toamnă se văd compromise, iar clujenii trebuie să iasă din insolvenţă până la finalul lunii mai, pentru a avea şanse să joace în cupele europene în 2018.

"A fost repusă cauza pentru 31 martie. Sunt făcute cereri cu caracter şicanatoriu. Eu unul nu le-aş lua în considerare, pentru că acestea pot apărea în fiecare zi şi mă tem că se va întâmpla la fel şi în 31 martie. Probabil judecătorul sindic a vrut să se lămurească ce e cu aceste cereri. Nu există niciun impediment de închidere a procedurii din punct de vedere legal. Nu s-au folosit altfel de mijloace legale, cum ar fi compesarea sau altceva. Toţi creditorii au fost plătiţi cu bani cash", a spus, pentru ProSport, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al CFR Cluj.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.