Au plecat NOUĂ jucători. O echipă din Liga 1 pur şi simplu s-a destrămat: "Noua conducerea ne-a transmis că nu se bazează pe ei"

19 iun 2017 10059 afişări Comentează şi tu Liga 1
Au plecat NOUĂ jucători. O echipă din Liga 1 pur şi simplu s-a destrămat: "Noua conducerea ne-a transmis că nu se bazează pe ei"

Echipa care a jucat în cupele europene, vara trecută, s-a destrămat, astăzi, în mod oficial. A fost nevoie de câteva semnături pentru ca una dintre cele mai frumoase echipe care au evoluat în ultimii ani în Copou să se rupe în tot atâtea bucăţi. După mai multe zile de scandaluri şi acuze, noua conducere a clubului ieşean a ajuns la un acord cu şase jucători importanţi din stagiunea trecută, contractele acestora fiind reziliate pe cale amiabilă. Rând pe rând, Branko Grahovac, Ionuţ Voicu, Alessandro Caparco, Gabriel Bosoi, Cătălin Ştefănescu şi Vasile Gheorghe au semnat documentele prin care devin liberi de contract şi s-au despărţit în mod oficial de echipa ieşeană.

Aceştia li se alătură lui Mădălin Ciucă, Alex Ţigănaşu şi Alex Răuţă, care şi-au reziliat zilele trecute contractele cu CSM Poli. Astfel, din lotul trecut, doar trei ”grei” (Andrei Cristea, Ovidiu Mihalache şi Cosmin Frăsinescu) au ales să continue în noul proiect, aceştia prelungindu-şi contractele pe câte două sezoane.

Bădic, Mitic, Golubovic şi Ciucur, încă sub contract

Din lotul care a încheiat sezonul trecut, mai sunt sub contract în momentul de faţă patru jucători. Narcis Bădic, Milan Mitic, Bojan Golubovic şi Alex Ciucur mai au angajamente încă un an, dar ei nu mai intră în vederile noului antrenor. Preşedintele Adrian Ambrosie a declarat că va încerca să ajungă la un acord cu cei patru pentru o despărţire amabilă.

„Cu Ciucur, Bădic, Golubovic şi Mitic am avut o primă discuţie astăzi. Urmează să venim noi cu o propunere concretă de reziliere a contractelor, sperăm să ajungem la un acord. Noua conducere tehnică ne-a transmis că nu se bazează pe ei, astfel că vom încerca să ajungem la un accord pentru a ne despărţi. Vom continua discuţiile cu ei şi în zilele următoare”, a declarat noul preşedinte Adrian Ambrosie.

Mesaje emoţionante pe Facebook

Imediat după ce au ieşit de la discuţiile cu conducătorii clubului, fotbaliştii au postat mesaje emoţionante pentru suporteri pe conturile de socializare. ”Vă mulţumesc pentru toate clipele trăite alături de voi”, a scris fostul căpitan Ionuţ Voicu, acesta fiind completat de Branko Grahovac: ”Azi am reziliat contractul cu Poli. Au fost 3 ani de zile extraordinari, foarte frumoşi. Mulţumesc tuturor celor cu care am lucrat, au fost oameni minunaţi. Celor care au fost alături de Poli, în fiecare meci şi celor care au urmărit meciurile la TV, le mulţumec din tot sufletul, am simţit că aţi fost alături de mine şi în momentele grele. Mă bucur că ne-au susţinut şi acei oameni minunaţi din tribuna "BĂIEŢII VESELI". Sunteţi o galerie de nota 10. Vă doresc multă baftă şi sper ca Poli să aibă rezultate mai bune în anul care urmează. Vă pup pe toţi ieşenii”. La rândul său, portarul Italian Alessandro Caparco a postat următorul mesaj: ”După trei ani şi jumătate se încheie experenţa mea la Poli Iaşi. Scriu vorbele astea cu sufletul trist... dar vreu să mulţumesc tuturor ieşenilor că m-au făcut să mă simt ca acasă. Tot timpul m-aţi făcut să mă simt iubit şi apreciat şi pentru asa veţi rămâne în sufletul meu. GRAZIE IAŞI, sunt mândru că am jucat pentru aceste culori şi cu colegi aşa minunaţi”. Mijlocaşul Vasile Gheorge a postat un mesaj mai scurt, dar concis, alături de o imagine în care salute galeria: ”Two years... the same number, the same place! Thank you!”.

Din staff-ul sezonului trecut, doar antrenorul secund Adrian Kereszy continuă în noul proiect

Tot astăzi, clubul a reziliat contractul şi cu fostul antrenor secund Sebastian Moga. ”Principalul” Eugen Neagoe, cel care a contribuit decisiv la clasarea echipei pe locul 7 în stagiunea trecută, a fost demis de către club cu două zile în urmă, decizia fiind luată pentru ca Flavius Stoican să poată intra în pâine în mod oficial. Aceeaşi soartă a avut-o şi preşedintele executiv Florin Prunea, demis în urmă cu câteva zile. Din staff-ul trecut, doar antrenorul secund Adrian Kereszy va continua în noul proiect. Conducerea clubului a renunţat la antrenorul cu portarii Benone Dohot şi la preparatorul fizic Cezar Honceriu, celor doi propuându-li-se să-şi continue activitatea la Centrul de Copii şi Juniori. De asemenea, incertă este şi situaţia unui alt ieşean, directorul sportiv Marius Onofraş. Foarte probabil, acesta nu va continua la CSM Poli.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.