Al 14-lea antrenor din era Becali! Fără vrăjeală: e Cîrţu!

9 mar 2011 72 afişări Comentează şi tu Liga 1
Al 14-lea antrenor din era Becali! Fără vrăjeală: e Cîrţu! Fără vrăjeală: e Cîrţu!

Evenimentele din ultimele 48 de ore indicau tot mai mult că Sorin Cîrţu va bate palma cu Gigi Becali. După trei ore de negocieri intense la palatul din Aleea Alexandru, patronul Stelei a ieşit aseară, în jurul orei 21:00, şi a făcut marele anunţ: "Domnul Cîrţu este de astăzi antrenorul Stelei".

Soluţia cea mai rapidă de reabilitare a Stelei este, în viziunea patronului, Sorin Cîrţu. Contactat telefonic de maximă urgenţă după demisia lui Marius Lăcătuş, "Sorinaccio" n-a răspuns negativ chemării lui Gigi Becali şi şi-a anulat concediul din Insulele Canare pentru a se prezenta la palat.

"Nu vine la Steaua aşa, la vrăjeală!"

Aseară, după aproape trei ore de negocieri intense, Gigi Becali a ieşit în faţa ziariştilor, prezentându-l oficial pe noul antrenor al Stelei. Ce-i drept, doar pentru o perioadă de trei luni, după cum a precizat. Imaginea celor doi amintea de numirea lui Mihai Stoichiţă de anul trecut, tot într-o perioadă de criză a clubului din Ghencea: "Domnul Cîrţu este de astăzi antrenorul Stelei. Avem o înţelegere pe trei luni. Se ştie, dacă echipa joacă, vom continua. Suma nu contează pentru că Sorin nu este omul care să vină să ia banii la vrăjeală. Poate, până de Paşte, vom fi pe locul 1", au fost cuvintele lui Becali.

"Trebuie să recuperez din terenul pierdut!"

Liniştit, detaşat, dar şi un pic amuzat de intervenţiile patronului, Sorin Cîrţu şi-a anunţat obiectivul la Steaua: reabilitarea jocului. "Este o provocare, încercăm să recuperăm din terenul pierdut. Nu îmi este frică să antrenez Steaua, având în vedere experienţa mea", a declarat "Sorinaccio". Despre titlu? "Titlul este un obiectiv care, la ora asta, este dificil de realizat. Mai sunt 14 etape, 14 examene pe care le putem trece cu brio", a continuat Cîrţu, care a mai promis: "Veţi vedea un Cîrţu diferit de cel de acum. Voi evita orice fel de polemică cu alţi conducători şi jucători".

Odată cu el vine şi Găman

"Sorinaccio" a spus deja care este primul fotbalist pe care şi-l doreşte. Este vorba despre Valerică Găman. "Găman şi Bărboianu sunt doi jucători pe care orice echipă din România ar vrea să-i ia. Vom vedea", a mai spus Cîrţu. În altă ordine de idei, Sorin Cîrţu va trebui să se înţeleagă cu Gigi Becali asupra fotbalistului care va purta banderola de căpitan. În stilul său caracteristic, Becali l-a avertizat deja pe "Sorinaccio" că îl vrea pe Bicfalvi ca lider al vestiarului: "Căpitanul va fi cine va decide vestiarul", a spus Cîrţu, contrazis însă repede de noul său patron: "Nuu, căpitan va fi Bicfalvi, că eu sunt patronul. Dacă vii peste două-trei etape şi îmi zici că ai găsit tu altul mai bun, atunci mai stăm de vorbă".

Şi Dinamo mai speră la Valerică

Surse din "Ştefan cel Mare" au dezvăluit ieri că dinamoviştii au promisiunea lui Valerică Găman pentru o înţelegere până în vară. Fotbalistul a discutat în ultimele săptămâni atât cu Cristi Borcea, cât şi cu Nicolae Badea, cărora le-a transmis că va da curs ofertei în cazul în care nu se va înţelege cu vreo formaţie din străinătate. Din câte se pare, stoperul se află în negocieri cu o echipă din spaţiul ex-sovietic.

"Nu venim să facem cine ştie ce schimbări. Va veni doar Mircea Irimescu. Din punctul meu de vedere, poate să rămână şi Edi Iordănescu", Sorin Cîrţu, antrenor Steaua

"Piţurcă este o alegere bună, cea mai potrivită pentru la vară",Sorin Cîrţu, antrenor Steaua

"Vreau la Steaua, nu vreau la Dinamo. Transferul se decide în seara asta sau mâine (n.r - azi). Contează enorm că o să fie antrenor Sorin Cîrţu, el m-a sunat",Valerică Găman, fundaş

14 antrenori a schimbat Gigi Becali de când a preluat Steaua

Filmul evenimentelor de ieri

Ora 15:00 Mihai Stoica vine la palat la Gigi. A stat de vorbă 20 de minute cu patronul, încercând, încă o dată, să-l determine să nu-l pună pe Cîrţu antrenor. Nu reuşeşte să-l convingă şi pleacă.

Ora 15:15 Lăcătuş se urcă zâmbitor în aeronava pentru Paris. "Nu am regrete. MM mi-a fost alături, nu mă deranjează ce a spus patronul despre mine. Sunt obişnuit cu declaraţiile sale. Dacă mă voi întoarce la Steaua? Nu se ştie niciodată", a declarat la plecare.

Ora 16:30 Cîrţu a ajuns în România şi a fost aşteptat la aeroport de Teia Sponte.

Ora 16:50 Întrebat de jurnalişti dacă îi e teamă să preia Steaua acum, în aceste momente grele, antrenorul a răspuns: "Am 25 de ani de antrenorat, credeţi că îmi mai este teamă de ceva? Nu mi-e frică de Steaua".

Ora 17:10 Cîrţu a ajuns la palatul lui Gigi în maşina lui Teia Sponte. E întâmpinat şi de un invitat-surpriză: Gigi Neţoiu.

Ora 18:30 Peste o oră de discuţii la palat.

Ora 18:32 Sport.ro anunţă că Găman este primul jucător adus de Cîrţu la Steaua.

Ora 19:01 ProSport anunţă în exclusivitate faptul că Gigi Becali şi Sorin Cîrţu au bătut palma, ştirea fiind preluată de toate canalele media. Este publicată suma pentru care a fost convins antrenorul: 50.000 de euro până la finalul campionatului.

Ora 19:11 Mustaţă sugerează la emisiunea Fanatik faptul că Lăcătuş ar fi fost lucrat din interior. Nu agreează numirea lui Cîrţu.

Ora 20:15 Gigi l-a prezentat pe Cîrţu în faţa ziariştilor

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.