FOTO | A fost inaugurată Sala Polivalentă din Cluj Napoca. Cum arată construcţia de 70 de milioane de lei

24 sep 2014 22049 afişări Comentează şi tu Diverse
FOTO | A fost inaugurată Sala Polivalentă din Cluj Napoca. Cum arată construcţia de 70 de milioane de lei 14 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7950/13338847/2/img-5743.jpg
  • Primele meciuri în noua Sală Polivalentă a Clujului vor avea loc în luna octombrie.
  • Deschiderea oficială va fi organizată cu ocazia concertului lui James Blunt.

După stadionul Cluj Arena, oraşul Cluj-Napoca se mai poate lăuda cu un „OZN”. Sala Polivalentă, construită din temelii în decurs de patru ani, a fost finalizată, iar, astăzi, primarul Emil Boc a deschis porţile presei la cea mai modernă Sală de Sport din România.

Toate sporturile de echipe în sală, dar şi multe alte sporturi individuale îşi vor putea desfăşura activitatea aici. Primele echipe care se vor putea bucura de “noua casă” ar putea fi cea de baschet masculin U BT şi cea de handbal feminin U Jolidon. “E o adevărată bijuterie pentru sporturi şi evenimente, printre cele mai bune din Estul Europei”, a spus Emil Boc.

Boc: "Pentru mulţi ani de aici înainte va fi cea mai frumoasă şi modernă din România, dacă nu cumva şi din Centrul şi Estul Europei"

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la care lucrările au început în urmă cu patru ani, ridicându-se la 70 de milioane de lei, a fost finalizată, primarul Emil Boc susţinând că este "o adevărată bijuterie a sportului şi a divertismentului”, care va fi pentru mulţi ani cea mai modernă din ţară.

Edilul a precizat că Primăria a început procedurile de recepţie, care vor dura până în 15 octombrie, după care sala va fi pregătită pentru concertul inaugural din 31 octombrie susţinut de James Blunt.

”Prima concluzie pe care o am după ce am văzut sala este că avem de-a face cu o adevărată bijuterie a sportului şi a divertismentului. Noua Sală Polivalentă corespunde standardelor şi cred că va fi, pentru mulţi ani de aici înainte, cea mai frumoasă şi modernă din România, dacă nu cumva şi din Centrul şi Estul Europei”, a spus Boc.

Sala Polivalentă dispune de o pardoseală demontabilă care permite practicarea mai multor sporturi, de un cub video unic în România, pe care se pot difuza imagini HD din timpul competiţiilor sportive, de tribune retractabile, care permit montarea unei scene pentru concerte sau spectacole, şi de o parcare subterană de 450 de locuri. De asemenea, există şi o sală de încălzire pentru sportivi, comparabilă cu o sală de sport, care va permite efectuarea de antrenamente.

În aceeaşi conferinţă de presă, directorul firmei CON-A, constructorul Sălii Polivalente, Sorin Cristea, a declarat că lucrările au început în urmă cu patru ani, au fost întrerupte o perioadă în urma unei decizii a instanţei, iar costurile totale ale investiţiei ajung la circa 70 de milioane de lei.

"Sala a ieşit foarte bine în condiţiile unui buget limitat, adaptat la condiţiile economice din România. A fost un buget mic la cei 40.000 de metri pătraţi construiţi şi am depus mari eforturi pentru a ne încadra în buget şi în obligaţiile contractuale. Mai avem mici retuşuri, va trebui să facem curăţenie şi teste de lumini, căldură, climatizare, pentru a fi siguri că predăm sala complet funcţională, fără nici un defect”, a declarat Cristea.

Sala Polivalentă va fi administrată de o societate stabilită de Consiliul Local Cluj-Napoca.

Se poate extinde până la 10.000 de locuri

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va avea o capacitate de 7.200 de locuri care se poate extinde până la 10.000 de locuri. Lucrările au început în anul 2010, însă au fost oprite la începutul anului 2012 în faza de execuţie a circa 65 la sută din lucrări, printr-o sentinţă a instanţelor. Lucrările au fost executate de asocierea firmelor CON-A cu Nisal şi InterSport.

Sala Polivalentă va putea găzdui meciuri şi antrenamente pentru o varietate foarte largă de sporturi, de la karate, scrimă, aikido sau judo şi până la baschet, handbal, tenis sau gimnastică.

Inaugurarea noii construcţii va avea loc în 31 octombrie cu concertul artistului James Blunt.

Noua sală se află în vecinătatea Stadionului "Cluj Arena" şi la circa 500 de metri de Sala Sporturilor "Horia Demian", cu o capacitate de 2.525 de locuri, cu care formează un complex sportiv unic în România, care poate găzdui în viitor turnee finale de Campionate Europene sau Mondiale pentru diferite sporturi.

Articol scris de Vlad Măcicăşan şi Vasile Măgrădean (Mediafax)

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.