Reghe, al doilea mat la Rege. Steaua bate a doua oară în patru zile la Ovidiu și merge în semifinalele Cupei. Niță, din nou cel mai bun de pe teren. Viitorul – Steaua 0-1

Reghe, al doilea mat la Rege. Steaua bate a doua oară în patru zile la Ovidiu și merge în semifinalele Cupei. Niță, din nou cel mai bun de pe teren. Viitorul - Steaua 0-1
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua a câștigat la Ovidiu pentru a doua oară în patru zile, 1-0 contra Viitorului, și s-a calificat în semifinalele Cupei României.

Reeditarea duelului dintre Viitorul și Steaua, dintre Hagi și Reghecampf, a fost așteptată cu mult interes de fotbalul românesc. Unii doreau să vadă ce poate schimba Hagi față de meciul pierdut în campionat (0-1), alții erau curioși dacă se pot lega, cumva, de desfășurarea meciului pentru a susține o reciprocitate invizibilă între cele două formații. Nu a fost cazul nici de această dată, pentru că Steaua, echipa mai cinică, s-a impus la fel cum a făcut-o și în campionat: a marcat un gol, apoi a fost salvată de eroul Niță, goalkeeper-ul care arată în fiecare partidă că Rădoi a greșit atunci când a decis să se bazeze pe nesigurul Valentin Cojocaru.

Hagi a schimbat, cu Cristi Ganea, Răzvan Marin, Ianis Hagi și Chițu, în speranța că o formulă mai ofensivă îl va ajuta să învingă Steaua pentru prima dată în cariera de antrenor. De cealaltă parte, liniștit și calculat, Reghe l-a introdus, logic, pe Nicușor Stanciu, apoi a așteptat. Campioana a început bine, dar inexactitățile lui Adi Popa și lipsa de inspirație a lui Stanciu au făcut ca Râmniceanu să nu aibă mult de lucru. Viitorul s-a întors în timp și a interpretat partitura din urmă cu trei zile: a atacat, a ținut mingea mai mult, dar nu a făcut suficient pentru a marca.

Hamroun-Râpă-Stanciu. Game over

Unul dintre remarcarcații meciului a fost Cornel Râpă, fundașul dreapta care în ultimul timp joacă la un nivel foarte ridicat, dar pe care specialiștii evită să-l laude. La trei minute după pauză, Râpă i-a arătat lui Adi Popa cam cum ar trebui să centreze un fotbalist profesionist, i-a pus mingea pe tavă lui Stanciu, iar decarul nu a ratat. A reluat cu stângul, din drop, fără șanse pentru Râmniceanu. Atât a așteptat Reghecampf, care a urmărit mulțumit firul epic din campionat. Antrenorul venit din Bulgaria știe că are în teren 11 jucători experimentați, că se poate baza oricând pe Varela sau Niță, iar formația sa face pasul în spate, la fel ca în meciul din campionat, când a jucat la așteptare după golul lui Hamroun din minutul trei. Viitorul a încercat, dar nu a făcut decât să arate că este o echipă care mai are nevoie de timp pentru a se bate de la egal la egal cu un adversar cu adevărat bun.

Eroul Niță sau cum Cojocaru va petrece mult timp pe banca de rezerve

Imediat după gol, Viitorul a răbufnit. Din tinerețea și entuziasmul unor jucători au apărut imediat trei ocazii mari. Ganea l-a depășit pe Niță cu un șut din vole, dar Varela a fost atent și a respins de pe linia porții. Chițu a avut două ocazii imense în minutul 49, dar același goalkeeper s-a opus de fiecare dată, repetând evoluția de senzație din campionat. Chițu a mai scăpat o dată singur cu portarul, dar Niță a ieșit la timp și a respins. La timp a plonjat și în minutul 89, când a respins execuția din lovitură liberă a lui Florinel Coman, demonstrând că fără intervenții din exterior Valentin Cojocaru pur și simplu nu are cum să spere la mai mult decât statutul de rezervă. Pe final, Tade a ratat din poziție de 1 vs. 1 cu Râmniceanu, parcă pentru a păstra similitudinile din meciul de luni.

Steaua iese foarte bine din mult așteptata dublă cu Viitorul, se califică în semifinalele Cupei României și ajunge la trei victorii fără gol primit în noul mandat al lui Reghecampf, antrenor care îl învinge pe Hagi de două ori în patru zile și demonstrează că nu are nevoie de timp pentru a pune pe picioare o echipă considerată de prea mulți modestă.


Echipele de start:

  • Viitorul: Rîmniceanu – Benzar, Boli,   Mitrea, Cr. Ganea – Vl. Achim (Fl. Coman 74), I. Filip,   R. Marin – Chițu,   I. Hagi (Fl. Cernat 64), Aganovic (Nicoliță 64)
  • Steaua:   Niță – Râpă, Varela, Toșca, Guilherme –   L. Filip, Muniru (Breeveld 60) – Popa (Enceanu 87), Stanciu, Hamroun (Tahar 83) – Tade

22:23 FINAL! Reghecampf îl bate pe Hagi pentru a doua oară în patru zile, se califică în semifinalele Cupei României și ajunge la trei meciuri câștigate fără gol primit.


22:15 Logic, Steaua are capacitatea de a ține de minge pe finalul meciului și evită problemele. Intră Tahar și Enceanu, părăsesc terenul Hamroun și Adi Popa. Trei minute o despart pe campioană de calificarea în semifinalele Cupei României.


22:05 Adi Popa are șansa de a pasa decisiv pentru Tade, într-o situație perfectă, dar, așa cum ne și așteptam, își prelungește mingea prea mult și e deposedat de adversar. De aici începe o succesiune interesantă de evenimente. Cernat preia mingea pierdută de Popa, pasează pe culoar pentru Chițu, dar Niță iese imperial și degajează. Imediat, Benzar îl faultează pe Hamroun, iar algerianul răspunde cu un cap în gură. Radu Petrescu arată doar cartonașul galben. 10 minute până la final.


22:03 Experiența Stelei se vede din plin în aceste momente, în care Viitorul are nevoie disperată de un gol. Așa cum a făcut-o și în campionat, echipa lui Reghecampf a trecut peste forcing-ul gazdelor, iar acum e capabilă să țină de minge la mijlocul terenului, așteptând parcă șansa de a lovi pe contraatac. E minutul 75, steliștii sunt liniștiți, iar Hagi mizează pe tânărul Florinel Coman, care intră în locul lui Achim.


21:54 Pentru că suntem corecți, remarcăm că Adi Popa dă o centrare foarte bună, cu piciorul stâng, care-l găsește complet liber pe Varela. Fundașul Stelei trimite, însă, peste poarta Viitorului. Echipa lui Hagi e ceva mai liniștită în ultimele minute.


21:52 64 de minute a stat pe teren Ianis Hagi, interval în care s-a evidențiat doar prin lovitura liberă bine executată, la care Mitrea a reluat modest. Intră Florin Cernat, dar și Bănel Nicoliță, care-l schimbă pe Aganovic. Mai multă viteză și mai multă experiență în atacul Viitorului.


21:47 Steaua repetă o schemă tactică evidentă. Hamroun trimite mingea în spatele apărării adverse, dar de data aceasta la capătul celălalt se află Popa, nu Râpă. Urmarea? Dacă fundașul central a fost capabil să dea o pasă decisivă dintr-o poziție foarte dificilă, Popa e aproape să rămână fără genunchi în încercarea de a trimite în careu, spre Tade. La un minut distanță, același fotbalist de națională încearcă un șut. Surprinzător (poate pentru Anghel Iordănescu) scoate mingea din stadion. Reghe mută pentru prima dată, cu Breeveld în locul lui Muniru.


21:45 Trebuie să remarcăm că meciul se desfășoară la fel ca acum trei zile. Steaua marchează un gol, apoi Viitorul reacționează și se năpustește asupra porții lui Niță. Astăzi, la fel ca în campionat, goalkeeper-ul Stelei are intervenții incredibile cu care își menține colegii în avantaj. Ne mai dăm seama și că, fără intervenții din exterior, Valentin Cojocaru nu are nicio șansă de a prinde postul de titular, atât timp cât Niță, cel care i-a fost rezervă mult timp, se află în lotul campioanei.


21:38 GOOOOOL STEAUA! Nicușor Stanciu înscrie un gol superb. Hamroun pasează pentru Râpă, acesta prinde mingea în ultima secundă și oferă o centrare excelentă, pe care Stanciu o trimite în poartă, cu stângul, din drop, fără nicio șansă pentru Râmniceanu. Imediat, Viitorul răspunde! Ganea trimite peste Niță, dar Varela scoate de pe linia porții. Chițu are două ocazii imense, dar același Niță se comportă la fel ca luni și are două reflexe incredibile. Meciul s-a animat, ceea ce ne convine.


21:33 A început repriza a doua, fără schimbări în cele două echipe.


21:17 Pauză, nu înainte ca Ianis Hagi să-i așeze perfect o minge lui Mitrea, iar fundașul Viitorului să reia modest. Steaua a jucat slab, Viitorul a făcut-o ceva mai bine, dar, una peste alta, am avut parte de o repriză dezamăgitoare. Sperăm că a doua va fi ceva mai interesantă.


21:15 Viitorul încearcă ceva și în finalul reprizei, dar nu face suficient pentru a-i pune probleme lui Niță. Vestea mai importantă e că Varela acuză probleme la genunchiul piciorului drept. Cel mai bun stelist s-a accidentat la o fază la care nu a fost lovit de nimeni și a ieșit pe margine pentru a primi îngrijiri medicale. Mai este un minut până la pauză, așa că, cel mai probabil, vom afla abia în startul reprizei secunde dacă accidentarea este serioasă.


21:07 Trec 35 de minute și ne dăm seama că am văzut puțin fotbal. Cornel Râpă continuă forma bună și face un nou meci bun, în timp ce Adi Popa și Ianis Hagi sunt dezamăgirile primei reprize. Viitorul are o șansă bună, prin Mitrea, din lovitură liberă, dar Niță respinge o minge grea.


21:00 A trecut momentum-ul Viitorului, Steaua a echilibrat din nou meciul. Stanciu are o problemă astăzi cu executarea cornerelor, iar Adi Popa are mai multe probleme: una dintre ele ar fi că nu știe să dribleze. Muniru nu e nici el într-o zi prea bună, iar de aici apar multe dintre problemele de la mijlocul terenului. 


20:53 Iese și Ianis în evidență. Simulează în careul Stelei și primește meritat cartonașul galben din partea lui Radu Petrescu. 


20:49 Vine replica Viitorului, prin Aurelian Chițu, care are trei momente în care poate pune în pericol poarta apărată de Florin Niță. Mai întâi îl faultează în atac pe Toșca, apoi trage pe lângă poartă, iar în final ratează pasa pentru Ianis Hagi. E o perioadă bună de joc a Viitorului, care petrece mai mult timp în jumătatea Stelei. Încearcă și Mitrea din afara careului, dar trimite pe lângă poartă.


20:43 După 12 minute triste, avem și prima situație relativ periculoasă a meciului. Cristi Ganea se uită atent la Adi Popa cum înaintează, nu intervine, iar mijlocașul ofensiv al Stelei face ce știe mai bine: bagă capul în pământ și trage la poartă. Fără forță, pe mijlocul porții, iar Râmniceanu reține fără probleme.


20:40 La fel cum s-a întâmplat în campionat, când a deschis scorul încă din minutul trei, prin Hamroun, Steaua începe mai bine și meciul din Cupă. Echipa lui Reghecampf e deja prezentă în jumătatea adversă, a beneficiat de un corner și o lovitură liberă, ambele executate de Stanciu și rămase fără rezultat.


20:30 A început meciul. Stadionul din Ovidiu e plin și de această dată. Ianis Hagi e, evident, căpitan.


20:21 Hagi a ieșit pe teren și le-a înmânat premiile mândriilor orașului. Samara, Halep și tatăl lui Horia Tecău au primit laudele din partea „Regelui”. Acum putem trece la chestii ceva mai serioase. În 10 minute începe meciul, unul la care nu va lua parte Paul Papp, eliminat luni pentru două cartonașe galbene. Autorul golului decisiv din meciul cu Craiova, primul de la revenirea lui Reghe la Steaua, a făcut totuși deplasarea la Ovidiu, unde va fi alături de colegii săi.


20:15 Vă amintiți, probabil, că luni Alexandru Tudor nu a acordat un penalty clar Viitorului și nu a văzut un henț la fel de clar al lui Hamroun, chiar la marginea careului. Astăzi, slavă Domnului, nu-l vom mai avea la centru pe „Brad Pitt”. Va fi, în schimb, Radu Petrescu, un arbitru cu multe greșeli la activ în ultimii ani. Îl știți pe Radu, e băiatul care a dat afară pe bună dreptate trei dinamoviști la meciul cu CFR.  Mai sunt 15 minute până la startul meciului.


20:00 CE SCHIMBĂ‚ HAGI? Logic, antrenorul și patronul Viitorului e nevoit să schimbe față de meciul de luni, pierdut cu 1-0. Hagi a renunțat la ideea de a juca cu Boli în banda stângă, acolo unde revine Cristi Ganea, un fotbalist mult mai ofensiv. La mijloc, Nedelcu a sărit din schemă, Răzvan Marin alăturându-se cuplului Achim – Filip. În atac, Aganovic e singurul care rămâne, în timp ce Nicoliță și Cernat au fost schimbați cu Ianis Hagi și Aurelian Chițu. Viitorul arată o idee mai ofensivă pe hârtie. Rămâne de văzut dacă și pe teren va fi la fel.


19:45 Avem și echipa de start a Viitorului. Râmniceanu – Benzar, Boli, Mitrea, Cr. Ganea – Vl. Achim, I. Filip, R. Marin – Chițu, I. Hagi, Aganovic e primul 11 cu care Hagi încearcă să facă față Stelei.


19:30 HALEP TRĂ‚DEAZĂ‚ STEAUA! Simona va fi prezentă în această seară la Ovidiu, unde va asista din tribune la meci. Numărul 2 WTA va primi, alături de Eliza Samara, premiul pentru activitatea din 2015. Printre laureații lui Gică Hagi, cel care va înmâna premiul, ar fi trebuit să se numere și Horia Tecău, dar jucătorul de tenis nu este în țară și nu va fi prezent la Ovidiu. Înaintea meciului, Halep a declarat că va ține cu Viitorul, deși în trecut și-a făcut publică pasiunea pentru Steaua: „Tatăl meu mereu se duce la meciuri, are fotbalul în sânge. Și eu mă duc diseară la meci să susțin Viitorul. Este echipa mea, mai ales că e Hagi antrenor, asta înseamnă tot. A fost idolul meu în viață. Mă duc să-i susțin și eu”, a declarat Simona.


19:15 Bună seara! Printre performanța României la CM de Handbal și demiterea lui Jose Mourinho încercăm să ne îndreptăm atenția către meciul din sferturile de finală ale Cupei României, dintre Viitorul și Steaua. Începem cu echipa de start a lui Reghecampf: Niță – Râpă, Varela, Toșca, Guilherme – Filip, Sulley – Popa, Stanciu, Hamroun – Tade e formula aleasă de antrenorul roș-albaștrilor. Revine, așadar, Nicușor Stanciu.


La doar câteva zile după ce echipa lui Laurențiu Reghecampf a reușit să învingă Viitorul în campionat, cele două echipe se vor confrunta din nou, de această dată în sferturile de finală ale Cupei României. Meciul se ve disputa tot pe stadionul echipei lui Gheorghe Hagi, la Ovidiu, acolo unde Steaua a reușit să învingă luni în campionat prin golul lui Hamroun.

Partida vine în contextul în care Viitorul s-a declarat, prin vocea oficialilor, extrem de nemulțumită de felul în care a fost arbitrat jocul din Liga 1 cu Steaua. Alexandru Tudor a comis mai multe erori mari și aproape de fiecare dată erorile au dezavantajat-o pe Viitorul. Cele mai importante au fost cele în care constănțenii nu au primit penalty la o față la care Hamroun a jucat mingea cu mâna în careu și în care același Hamroun a atins mingea cu mâna la marginea careului, o fază care probabil ar fi dus la eliminarea stelistului pentru al doilea cartonaș galben.

Am fost presați la începutul meciului, nu am știut să ieșim din acel pressing, dar meritam mai mult. Puteam să marcăm goluri, am avut ocazii, dar asta e. Câteodată îți intră, câteodată nu. Portarul lor a fost foarte bun, noi nu am fost lucizi în fața porții„, a comentat Gică Hagi meciul de luni. Antrenorul Viitorului a vorbit și despre meciul din Cupă: „Creștem de la meci la meci, am dominat Steaua și în tur, și în retur. O să vină ziua în care să îi batem, poate chiar joi„.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen