LIVE BLOG | CS U Craiova – Dinamo 1-0. Oltenii merg în semifinale grație lui Bancu. Pentru Bratu rămâne în picioare un singur obiectiv, evitarea retrogradării

LIVE BLOG | CS U Craiova - Dinamo 1-0. Oltenii merg în semifinale grație lui Bancu. Pentru Bratu rămâne în picioare un singur obiectiv, evitarea retrogradării
  • Publicat:
  • Actualizat:

CS U Craiova – Dinamo 1-0 (Bancu 56)

Echipele de start:

  • CS U Craiova: Mitrovic – R. Popa, Kelic, Tiago – Martic, Mateiu  , Zlatinski  , Bancu   – Gustavo   (Bărbuț 78), Băluță, Mitriță (Burlacu 55)
  • Rezerve: Calancea, Briceag, Screciu, Bic, Glavina
  • Dinamo: Penedo – Hanca (Romera 62), Maric, Katsikas, Olteanu – Mahlangu, Monroy – Torje  , Nistor   , Salomão   (Palic 88) – Pesic (D. Popa 78)
  • Rezerve: Muțiu, Dudea, Nica, Palic, R. Moldoveanu

Dinamo a arătat o altă față în ultima jumătate de oră, după ce Bancu a deschis scorul. Până atunci, oaspeții au jucat fără vlagă, fiind parcă afectați în continuare de înfrângerea de la Giurgiu. Mangia a fost salvat de pasa genială a lui Tiago și de ieșirea neinspirată a lui Penedo. Bancu a profitat și a trimis în poarta goală, pentru 1-0. Dinamo a atacat și a dominat în finalul partidei, dar fără sorți de izbândă. „Câinii” s-au trezit prea târziu. Pentru Florin Bratu mai rămâne în picioare un singur obiectiv, evitarea retrogradării.


Min. 90+3 Fluier final la Craiova! Oltenii merg în semifinalele Cupei, grație golului marcat de Bancu. În penultima fază a competiției s-au mai calificat FC Hermannstadt (Liga 2) și Gaz Metan Mediaș (penultima clasată din Liga 1). A mai rămas de disputat sfertul dintre FC Botoșani și CSM Poli Iași.


Min. 90 Partida s-a prelungit cu trei minute!


Min. 85 Apărarea lui Mangia a fost făcută șah-mat după un triunghi de pase al  „câinilor”, Vlad Olteanu a primit în interiorul careului, dar șutul expediat de fundașul lateral în diagonală a fost de-a dreptul dezamăgitor. Mingea s-a dus mult pe lângă poarta gazdelor.


Min. 78 Burlacu a intrat în careu din lateral, a trimis puternic în fața porții, dar Băluță a fost blocat de Katsikas, care a respins în afara terenului. Dinamoviștii au scăpat pe contraatac, Torje a primit în marginea careului, dar șutul său a fost deviat și nu a prins cadrul porții. Florin Bratu e un adevărat car de nervi, deoarece echipa sa avea superioritate numerică la acțiunea respectivă.


Min. 77 Ocazie imensă! Pesic a fost angajat de Mahlangu în zona careului de șase metri, a șutat violent în căutarea vinclului, dar a trimis peste bara transversală. Craiova se clatină în acest final de meci. Pesic a fost înlocuit după ratarea din urmă cu câteva secunde, cu atacantul Daniel Popa.


Min. 72 Torje a avut o nouă șansă bună de a înscrie, dar mijlocașul n-a izbutit să trimită spre poartă. Salomão a trimis în centrul careului, Torje a încercat să reia din prima, dar a luftat, iar balonul s-a scurs în lateral.


Min. 66 Dinamo forțează din răsputeri golul egalizator, în timp ce oltenii dau senzația că se mulțumesc cu acest avantaj. Monroy putea marca la numai câteva secunde de la golul lui Bancu, dar spaniolul a șutat puțin peste poartă dintr-o poziție ideală.


Min. 62 Hanca a părăsit accidentat terenul, Florin Bratu este nevoit să efectueze prima modificare. Romera a intrat în locul jucătorului cu numărul 4.


Min. 56 GOOOL CRAIOVA! Bancu a trimis în poarta goală, după ce l-a evitat elegant pe Penedo. Mijlocașul a scăpat singur cu portarul advers după o pasă superbă a lui Tiago, care l-a păcălit pe Hanca.


Min. 49 Torje a încercat să-l angajeze pe Pesic în fața porții, dar Bancu a intervenit în ultima clipă și a respins în afara terenului. Lovitură de colț pentru oaspeți. Mingea a revenit la Torje, în urma loviturii de colț, care a încercat să-l surprindă pe Mitrovic cu un șut la vinclu. Portarul gazdelor a repins în lateral execuția mijlocașului dinamovist.


Min. 46 S-a reluat partida! Oltenii au afișat un banner ironic la adresa suporterilor dinamoviști.


Min. 45+2 Mitriță, o nouă bară! Mijlocașul a pătruns în interiorul careului după o cursă în viteză, a plasat mingea la colțul scurt, dar Penedo s-a ținut bine pe picioare și a respins în lateral. Balonul a șters stâlpul din stânga, după care a părăsit terenul. Pauză la Craiova!


Min. 43 Craiova pare debusolată, trupa lui Mangia bazându-se pe execuțiile personale. La polul opus, Dinamo nu arată o altă față după dezastrul de la Giurgiu, astfel că șocul demiterii lui Vasile Miriuță pare că nu s-a resimțit la nivelul jucătorilor. Am putea să ne așteptăm ca meciul din sferturile Cupei să fie decis în urma unei faze fixe.


Min. 39 Bară la reluare! Mitriță a executat o nouă lovitură liberă din preajma careului advers, iar de această dată a cadrat mai bine balonul. Penedo a respins din vinclu, în bara transversală, spre frustrarea suporterilor prezenți la stadion. Bancu a urmărit balonul, dar l-a luat la țintă pe Tiago, astfel că mingea s-a scurs în afara terenului.


Min. 38 După ce în meciul cu CFR Cluj a marcat superb din lovitură liberă, Mitriță și-a încercat norocul și în fața rivalilor din „Groapă”. Mijlocașul adus de la Pescara a trimis superb peste zid, dar balonul a trecut de puțin pe lângă vinclul porții apărate de Penedo. Scorul rămâne în continuare 0-0.


Min. 27 Jocul a fost din nou întrerurpt! Bancu i-a cerut socoteală lui Horațiu Feșnic, care n-a dictat loviură de pedeapsă la un presupus henț a lui Monroy în propriul careu. Centralul a considerat că nu se impune dcitarea unei lovituri de la 11 metri, iar jucătorii Craiovei au luat foc. După ce Bancu a intrat în dialog cu Feșnic, Zlatinski și Torje s-au încăierat preț de câteva secunde. Totul s-a încheiat cu o ploaie de cartonașe galbene, pentru Bancu, Zlatinski și Torje.


Min. 25 Oaspeții au reușit să echilibreze partida, în timp ce oltenii caută să depășească apărarea adversă cu pase lungi.


Min. 20 Gazonul a cedat! „Noul Oblemenco” a costat în jur de 60 de milioane de euro, dar suprafața de joc pare adusă de pe Extensiv.


Min. 15 Craiova domină începutul partidei, Penedo fiind încercat în câteva rânduri cu șuturi sau centrări de la distanță. Panamezul n-a avut probleme până în acest moment, dar presiunea gazdelor crește cu trecerea timpului. Dinamo a avut o singură șansă, la șutul modest a lui Salomão.


Min. 10 Galeria Craiovei a folosit numeroase materiale pirotehnice în acest debut de meci, iar forțele de ordine au fost nevoite să intervină pentru a evita escaladarea unui eventual conflict. După cum se poate vedea, cele două galerii sunt despărțite de o distanță relativ infimă.


Fanii dinamoviști sunt așezați în partea stângă, iar oltenii în dreapta. Captură Digi Sport


Min. 8 Salomão a șutat de la 16 metri, dar Calancea a reținut fără probleme. Gazonul începe să cedeze, acest lucru fiind foarte vizibil la fiecare atingere de balon.


Min. 1 Jocul a fost întrerupt după numai șapte secunde! Salomão și Martic s-au dat cap în cap într-un duel aerian, iar jucătorul Craiovei a rămas întins pe gazon. Medicii au intervenit imediat, ambulanța a intrat pe teren, dar Martic s-a ridicat în cele din urmă, fără să fie urcat în ambulanță. Jocul s-a reluat.


Min. 1 A început partida dintre Craiova și Dinamo! Horațiu Feșnic este centralul din această după-amiază, ajutat de Valentin Avram și Alexandru Cerei. Rezervă este Iulian Călin. Suporterii gazdelor au afișat o scenografie specială cu ocazia acestei partide. Înaintea meciului s-a ținut un moment de reculegere pentru căpitanul Fiorentinei, Davide Astori.


Captură Digi Sport


16:30 Ionel Dănciulescu a prefațat partida cu CS U Craiova, la microfonul Digi Sport: „E mai puțin important cum va arăta gazonul, ambele echipe vor juca pe aceeași suprafață. Echipa care se va adapta mai rapid va avea câștig de cauză. E un nou început pentru Dinamo. Și noi, cei din conducere, nu am știut să gestionăm anumite situații, avem o parte de vină. Dacă vrei să ai performanță și ca acest club să renască, trebuie să-i dăm încredere lui Florin.”


16:00 Suporter de marcă pentru Mangia&Co.


15:43 Avem echipele de start! Mangia începe în 3-4-3-ul de bază, iar marea surpriză pregătită de Florin Bratu la debutul pe banca tehnică a lui Dinamo e trecerea lui Sergiu Hanca în flancul drept al apărării, post pe care pătrarul nu a mai jucat din primele luni ale aventurii sale la Dinamo. Atunci, deși venise de la ASA ca fundaș dreapta, Ioan Andone l-a urcat în linia de mijloc.

A doua improvizație a lui „Bratone” e folosirea lui Ivan Pesic, mijlocaș dreapta la bază, pe postul de atacant.


15:30 Pe pagina de facebook a Craiovei a fost postată o imagine cu suprațafa de joc. După câteva zile în care ninsoarea a pus stăpânire pe întreaga țară, implicit pe arena din Bănie, gazonul de pe „Oblemenco” arată decent. Rămâne de văzut cum se va comporta terenul pe parcursul partidei dintre CS U Craiova și Dinamo.


15:08 Nistor, așteptat să strălucească! Întrebat pe cine vede decisiv în meciul din această seară, Cristi Munteanu, fostul goalkeeper al lui Dinamo, l-a nominalizat pe mijlocașul central revenit în această iarnă după un împrumut la CFR: „Eu am încredere că Dinamo va câștiga. Dan Nistor va fi cel mai bun. O să fie jucătorul decisiv. Dinamo trebuie să joace cu inima și să aibă motivație. Dacă face asta, va câștiga. Va fi greu pentru Craiova, pentru că joacă acasă și va fi presiune din partea suporterilor. Craiova atacă bine, dar are probleme pe faza defensivă”, a spus cel poreclit „Babicul”, la Pro X.


Un stadion ultramodern, arhiplin și două echipe pentru care un trofeu înseamnă enorm. Ingredientele principale dintr-o rețetă care nu are cum să fie altfel decât una de succes. Cupa României își va mai stabili o semifinalistă astăzi, după ce CSU Craiova și Dinamo vor juca meciul direct programat la ora 17:00, pe „Ion Oblemenco”. Iar în condițiile în care Astra Giurgiu și FCSB au fost eliminate din competiție, Devis Mangia și Florin Bratu visează cu ochii deschiși la ridicarea trofeului.

Gazdele sunt conștiente de miza partidei și nu s-au sfiit să recunoască asta. „Cine câștigă meciul va lua și trofeul, asta e adevărata finală a Cupei României„, spunea Marcel Popescu, președintele Craiovei. Iar Mangia are toate uneltele necesare pentru a satisface pretențiile șefilor. Niciun fotbalist important nu lipsește din lotul cu care italianul va aborda jocul cu Dinamo, astfel că în spatele tripletei ofensive Gustavo, Mitriță, Băluță va fi așezată o linie cel puțin la fel de puternică formată din Martic, Mateiu, Zlatinski și Bancu.

De partea cealaltă, Florin Bratu se află la primul test din noua postură și trebuie să gestioneze absența lui Adam Nemec, unul dintre puținii fotbaliști ai bucureștenilor care nu au dezamăgit în acest sezon. Este motivul pentru care antrenorul va folosi o linie ofensivă cu Torje și Salomao în benzi și cu Pesic central, aceștia urmând să fie susținuți central de May, Nistor și Monroy, cu aportul benzilor Hanca și Olteanu pe fază ofensivă. 

Va fi cea de-a treia întâlnire directă între cele două echipe în acest sezon, asta după ce în campionat ambele jocuri s-au terminat la egalitate, scor 2-2.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…