"Cinci le dă Steaua!" După ce au jucat cu Academia Rapid şi Steaua, dinamoviştii lui Badea spun că diferenţa este uriaşă: "Ai lui Lăcă sunt mai omogeni, mai tineri, mai bine pregătiţi. Academia n-are nicio şansă"

5 oct 2017 7193 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
"Cinci le dă Steaua!" După ce au jucat cu Academia Rapid şi Steaua, dinamoviştii lui Badea spun că diferenţa este uriaşă: "Ai lui Lăcă sunt mai omogeni, mai tineri, mai bine pregătiţi. Academia n-are nicio şansă" 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/16754099/7/clasament-et-6.png

Diferenţa de valoare între Steaua şi Academia Rapid este, în acest moment, categoric în favoarea echipei lui Marius Lăcătuş, Ştefan Iovan şi Ion Ion, afirmă conducătorii CS FC Dinamo, formaţie care a jucat deja cu ambele pretendente la câştigarea campionatului din Liga 4 Bucureşti.

ProSport a solicitat părerea conducătorului de la CS FC Dinamo, Marius Bacria, şi a antrenorului acestei formaţii, fostul internaţional Marin Dragnea, după ce Dinamo a jucat atât cu Steaua (scor 0-8 în etapa 5), cât şi cu Academia (scor 0-2 în etapa 3). Amândoi au fost fermi: Steaua este mare favorită.

Doi Gulliveri în Ţara Piticilor


 

Lupta între cei doi „giganţi“ ai Ligii 4 trezeşte deja un interes deosebit şi se poartă la toate capitolele.

> Academia Rapid are buget de 350.000 de euro, Steaua are 150.000 de euro (în condiţiile în care competitoarele obişnuite din Liga 4 au cheltuieli de 10-30.000 de euro pe an).

> Academia Rapid joacă meciurile de acasă pe stadionul din Giuleşti, Steaua joacă pe un teren din Complexul Ghencea.

> Academia Rapid şi Steaua au mii de spectatori la partide.

> La Academia Rapid activează Daniel Niculae şi Daniel Pancu (atât în conducere, cât şi ca jucători), iar Constantin Schumacher e antrenor. La Steaua, director tehnic este Marius Lăcătuş, director sportiv – Ştefan Iovan, antrenor – Ion Ion.

> Ambele echipe şi-au învins fără probleme adversarii, până acum, au punctaj maxim şi este destul de clar că dintre ele se va alege câştigătoarea campionatului. Conform regulamentului, doar campioana Ligii 4 are dreptul de a juca barajul de promovare în Liga 3, la anul.

> Primul meci direct e programat în 10 zile, pe 14 octombrie, pe Giuleşti: Academia Rapid – Steaua.

Ăştia de la Steaua, după ce ne-au dat nouă 8, puteau lejer să joace imediat încă un meci, cu oricine din Liga 4, să mai dea încă 8“


Steaua e mai bine organizată şi mai valoroasă decât Academia Rapid, cred cei de la FC Dinamo, după ce au jucat cu ambele echipe. FOTO: Dan Mirea

Marius Bacria, vechi conducător la Dinamo, acum şef executiv la CS FC Dinamo al lui Nicolae Badea, spune că nici nu se va pune problema învingătoarei, chiar dacă meciul-tur se joacă în Giuleşti: „Cinci le dă Steaua! Le-am spus-o şi celor de la Academie. Atât primarului Tudorache, cât şi lui Burcă. E diferenţă mare, mare de tot. Steaua e omogenă, sunt nişte copii care joacă împreună de mulţi ani împreună. Sunt foarte bine antrenaţi. Nu suportă comparaţie cu Academia Rapid. Eu spun că nu se va pune problema învingătoarei. Ăştia de la Steaua, după ce ne-au dat nouă 8, dacă începeau alt meci imediat, cu oricare altă echipă din Liga 4, mai dădeau încă 8. Zbârnâie! Cei de la Academie îi au pe Pancu şi Daniel Niculae, dar atât. Nu au cum să facă faţă“.

Marin Dragnea, component al echipei Dinamo care în 1984 se califica în semifinalele Cupei Campionilor, fost internaţional, acum antrenor la CS FC Dinamo, e de aceeaşi părere, chiar dacă mai diplomat decât şeful său: „Steaua este favorită. Meciul se va juca în Giuleşti, dar eu aş spune că Steaua va avea câştig de cauză. E o echipă mai completă şi eu cred că va câştiga. Sunt foarte omogeni, au luat de la Regal o echipă întreagă, nişte puşti care sunt de 5-6 ani împreună. Au făcut două stagii centralizate de pregătire înaintea sezonului. Sunt echipă profesionistă. Foarte, foarte bine pregătiţi fizic. Au un portar cu experienţă şi câţiva fundaşi, la fel, experimentaţi. Cei de la Academia Rapid s-au reunit mai târziu... Sigur că au atuul experienţei lui Daniel Niculae şi Pancu. Ei îşi pun amprenta pe joc. Niculae a jucat destul de bine cu noi. Pancu a intrat în repriza a doua. El se pare că... Mai poate, dar nu să ţină un meci. 30 de minute... Şi, bineînţeles, are execuţiile. Trăieşte din execuţii. Publicul îi poate susţine pe cei de la Academia Rapid, dar Steaua e mai tânără, mai bine organizată, mai bine pregătită, mai omogenă“.

Meciurile Steaua – Academia de acum contează doar pentru orgoliu. Importante vor fi confruntările de la primăvară, din play-off


Academia Rapid are atuul publicului mai numeros şi al experienţei lui Pancu şi Daniel Niculae, spune fostul internaţional Marin Dragnea, acum antrenor la FC Dinamo. FOTO: contul de Facebook al Academiei Rapid

Interesant este, însă, că sistemul competiţional inventat de conducătorii Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti face irelevante aceste confruntări. La sfârşitul campionatului, punctajul acumulat se anulează total, iar primele patru clasate intră într-un play-off unde vor juca din nou, fiecare cu fiecare, pornind de la următoarea zestre: Locul 1 din sezonul regulat – 3 puncte, locul 2 – 2 puncte, locul 3 – 1 punct, locul 4 – 0 puncte.

Cum în Liga 4 regulamentele sunt nu numai foarte relaxate, dar şi adesea încălcate de conducătorii AMFB, teoretic există posibilitatea ca o echipă care termină campionatul regulat, să spunem, pe locul 4 să transfere 15 jucători liberi de contract din Liga 1 înaintea celor 6 meciuri de play-off, să bată tot la scor şi să promoveze la baraj, indiferent ce s-a întâmplat campionatul regulat.

Din acest motiv, esenţial este în campionatul de acum să prinzi unul din primele 4 locuri (obiectiv relativ uşor de atins, ţinând cont de nivelul întrecerii). Investiţiile cu adevărat importante merită să fie făcute doar „pe ultima turnantă“. Iar până la primăvară se mai pot întâmpla multe. Inclusiv o nouă modificare a regulamentelor, astfel încât la sfârşitul sezonului FRF să invite, „la excepţional“, încă o echipă din Liga 4 Bucureşti în Liga 3.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.