Pantilimon, la al treilea trofeu cu City. „Cetățenii” au câștigat Cupa Ligii pentru prima oară în ultimii 38 de ani

Pantilimon, la al treilea trofeu cu City.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Manchester City a câștigat duminică finala Cupei Ligii Angliei cu Sunderland, scor 3-1. Pantilimon a fost integralist și a avut o prestație bună

  • Românul fusese „trădat” de Mancini în sezonul trecut, fiind scos din poartă la finala Cupei și înlocuit cu Hart. City a pierdut atunci cu 1-0 în fața lui Wigan
     
  • Pantilimon a câștigat al treilea trofeu cu Manchester City, după titlul din 2012 și Supercupa Angliei din același an



Goalkeeperul lui City s-a descurcat excelent în fața lui Sunderland, deși a încasat un gol de la Borini

Ce emoții trebuie să fi avut Costel Pantilimon în zilele premergătoare finalei Cupei Ligii Angliei cu Sunderland de duminică. Amintirea „trădării” lui Roberto Mancini, care deși îi promisese că îl va titulariza în finala Cupei Angliei de anul trecut cu Wigan, l-a preferat pe Joe Hart, era încă proaspătă pentru portarul român. Însă în acest sezon, Pellegrini și-a ținut cuvântul. Cum Pantilimon apără în cele două Cupe, iar Hart în Ligă și în campionat, a fost rândul românului să fie titularizat pe „Wembley”, în duelul cu Sunderland. Mutare care le-a dat fiori fanilor lui City, care nu se așteptau ca românul să facă un meci bun.

City, echipă diferită în cele două reprize

Iar în minutul 8, Pantilimon încasa deja primul gol! O greșeală a lui Kompany i-a permis lui Borini să scape singur cu goalkeeperul român, iar atacantul italian împrumutat de „pisicile negre” de la Liverpool nu l-a iertat pe Panti, șutând inteligent pe lângă el. A fost momentul în care Sunderland chiar a crezut că poate da lovitura! Pentru că City, ineficientă în atac și deloc sigură în defensivă, a părut că nu are soluții pentru a reveni.


Panti și-a ghidat excelent apărarea după golul primit în minutul 8 de la Borini

Însă după aproape o repriză de chin, în care goalkeeperul român nu a mai fost întrebuințat, „cetățenii” au revenit. A fost nevoie de o execuție de geniu a lui Yaya Toure – șut fără preluare de la 30 de metri – pentru a aduce egalarea (55). Iar după un singur minut, City a trecut în avantaj prin golul lui Nasri, după o fază plecată de la o pasă de 70 de metri a lui Pantilimon. Degeaba a atacat Sunderland! Goalkeeperul român s-a achitat excelent de sarcini: a reținut cu siguranță cele două șuturi cadrate ale adversarilor și a boxat fără probleme centrările lui Sunderland. Iar Jesus Navas a dat lovitura pe contraatac în minutul 90, aducând trofeul pentru City.


Panti s-a bucurat alături de colegii săi pentru câștigarea Cupei Ligii Angliei

Joacă în reeditarea finalei cu Wigan

Imediat după finalul partidei, Panti și-a îndesat mânușile în șort și a mers în tribuna arenei „Wembley”, acolo unde și-a primit medalia și a ridicat Cupa deasupra capului. A fost al treilea trofeu câștigat de goalkeeperul român cu City, după titlul din 2012 și Supercupa Angliei din același an. Iar Panti are șansa de a apăra și în Cupa Angliei săptămâna viitoare, acolo unde City o întâlnește pe Wigan în sferturile competiției, în reeditarea finalei de anul trecut, în care românul nu a jucat.

Cupe ale Ligii Angliei a câștigat City în istorie (1970, 1976 și 2014)

Manchester City – Sunderland 3-1 (Yaya Toure 55, Nasri 56, Jesus Navas 90 / Borini 8)

Manchester City: Pantilimon – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Nasri, Yaya Toure, Fernandinho, David Silva (Javi Garcia 77) – Dzeko (Negredo 88), Aguero (Jesus Navas 58)

Sunderland: Mannone – Bardsley, Brown, O’Shea, Alonso – Ki – Larsson (Fletcher 60), Cattermole (Giaccherini 77), Colback, Ad. Johnson (Gardner 60) – Borini


18:03 City câștigă Cupa Ligii pentru prima oară după 38 de ani și a treia Cupă a Ligii din istoria echipei!


17:57 E al treilea trofeu câștigat de Panti cu City, după titlul din 2012 și Supercupa Angliei din același an.


17:51 City câștigă Cupa Ligii Angliei! Victorie cu 3-1 pentru „cetățeni” care câștigă primul trofeu din acest sezon!


17:47 GOOOOL CITY! Navas face 3-1 după un contraatac superb, iar City câștigă Cupa Ligii Angliei!


17:30 Pantilimon reține cu siguranță un șut din 16 metri al lui Colback! Mai sunt 17 minute din acest meci, iar City are tot 2-1!


17:25 Sunderland încearcă să marcheze și domină de circa 10 minute! „Pisicile negre” și-au revenit repede după șocul primirii golurilor.


17:18 În doar două minute, City a întors soarta meciului! „Cetățenii” conduc cu 2-1, grație unor execuții de senzație ale lui Toure și Nasri!


17:13 GOOOOOOOOOOOL CITY!!! Senzațională faza lui City, care înscrie cu un șut de la 16 metri, fără preluare și face 2-1!


17:12 GOOOOOL CITY! Senzațională reușita lui Yaya Toure, care a prins un șut fără preluare de la 30 de metri, care l-a învins pe Mannone!


17:06 Minutul 40 putea aduce al doilea gol al lui Sunderland, însă Pantilimon a fost salvat de Kompany, care l-a oprit pe Borini la timp!


17:02 S-a reluat repriza secundă! Urmează 45 de minute de foc.


16:55 City are posesia, mai multe șuturi pe poartă și un procentaj mai mare al paselor reușite. Dar pe tabelă, Sunderland conduce.


16:47 Pauză pe Wembley! Sunderland conduce surprinzător, după golul lui Borini din minutul 8. City nu a avut nicio șansă foarte mare de gol.


16:43 Fanii lui Sunderland sunt în extaz. Echipa din Nord ar putea câștiga primul trofeu din ultimii 41 de ani. Atunci, Sunderland câștiga Cupa Angliei, după o victorie cu Leeds, scor 1-0!


16:38 Ocazie mare pentru Sunderland! Borini scapă singur cu Pantilimon, însă e blocat excelent de Kompany în momentul șutului! Putea fi 2-0 pentru „pisicile negre”.


16:30 City a mai creat o fază periculoasă prin Aguero, însă Nasri a reluat slab, în brațele lui Mannone. Însă în defensivă, „cetățenii” au mari probleme. Sunderland joacă excelent!


16:19 După golul încasat de la Borini, Manchester City nu-și revine. Deși are posesie, echipa lui Pellegrini pare foarte fragilă în defensivă, unde Kompany face cel mai slab meci din ultimul an.


16:10 GOOOOOL Sunderland! Greșeală mare a lui Kompany, care îl scapă pe Borini, iar italianul marchează cu un șut pe lângă Pantilimon!


16:06 Chiar dacă pleacă cu șansa a doua în finala cu City, fanii lui Sunderland au făcut spectacol înaintea jocului cu echipa lui Pantilimon!


16:01 După aproape o lună de pauză, Sergio Aguero revine pe teren pentru City! O gură importantă de oxigen primită de echipa lui Pellegrini, după ce golgheterul revine în „11”-le de start.


16:00 Începe meciul dintre City și Sunderland, cu Pantilimon titular!


15:57 „11”-le de start trimis în teren de Manuel Pellegrini este unul fără niciun englez! România, Argentina, Belgia, Spania, Bosnia, Franța, Coasta de Fildeș și Brazilia sunt reprezentate în echipa „cetățenilor”.


15:48 City are 13 goluri marcate în ultimele trei meciuri ale Cupei Ligii și 19 înscrise în cele 5 partide jucate în competiție în acest an.


15:45 E a treia întâlnire între Sunderland și City în Cupa Ligii. Celelalte două au fost o victorie a lui Sunderland (1-0) și o remiză, scor 1-1.


15:39 Show-ul e asigurat înaintea partidei! Organizatorii au adus o Cupă a Ligii uriașă înaintea prezentării oficiale a celor două echipe.


Iată echipele de start:

Manchester City: Pantilimon – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Nasri, Toure, Fernandinho – Silva, Aguero, Dzeko

Sunderland: Mannone – Bardsley, O’Shea, Brown, Alonso – Cattermole, Colback – Ki, Larsson, Johnson – Borini.




Stadionul „Wembley” este deja pregătit pentru meciul de duminică

„Pantilimon, I choose you”. Așa este numit portarul român de 26 de ani, în glumă, pe contul de Twitter al tabloidului „Daily Mirror”. Sintagma face referire la similaritatea numelui goalkeeperului român cu un serial popular de desene animate, Pokemon, în care stăpânii își chemau pokemonii prin respectiva frază. O frază pe care Pantilimon a așteptat să o audă și de la managerul Manuel Pellegrini înaintea finalei Cupei Ligii Angliei de duminică contra lui Sunderland (ora 16:00, Digi Sport 1). Mai ales după ce goalkeeperul lui City a fost neglijat în finala Cupei Angliei cu Wigan, când Joe Hart a fost preferat în locul său.


Presa engleză susține că Pantilimon i-a luat fața lui Hart pentru finala de duminică. Anul trecut, în finala Cupei Angliei, Hart l-a scos dintre buturi pe Panti, iar City a pierdut cu 1-0

„Costel a jucat bine majoritatea meciurilor”

Iar dorința românului a fost îndeplinită. Potrivit înțelegerii pe care o are cu managerul lui City, Pantilimon apără în fiecare meci din Cupa Angliei și din Cupa Ligii Angliei. Iar Pellegrini pare decis să onoreze acest angajament! Întreaga presă engleză susține că Pellegrini îl va titulariza pe Pantilimon în finala Cupei Ligii, mai ales după ce românul nu a primit niciun gol în cele 410 minute apărate de-a lungul parcursului lui City în competiție. Informația aflată de presa engleză a fost confirmată inclusiv de Joe Hart, titularul lui City, care a declarat într-o conferință de presă că nu este deranjat de faptul că nu va juca în meciul cu Sunderland. „Trebuie să fii capabil să accepți când joci sau nu joci. Când nu am mai fost titular am făcut ce făceam totdeauna: m-am antrenat mult și l-am ascultat pe antrenor. Când antrenorii au de luat o decizie, indiferent dacă este sau nu în beneficiul meu, trebuie să fiu suficient de bărbat ca să accept. Antrenorul decide pe cine va folosi duminică, în finala Cupei Ligii Angliei. Costel a jucat majoritatea meciurilor. A avut prestații foarte bune și nu a primit goluri. Indiferent dacă voi fi eu sau dacă va fi Costel, vom juca din toată inima pentru a obține rezultatul dorit”, a spus Hart.


După ce a ratat ocazii mari în campionat, Aguero vrea să se revanșeze în fața lui Sunderland în finala Cupei Ligii

Complexul Sunderland

Practic, Pantilimon are șansa de a apăra în a doua finală din carieră pentru City, după ce a reușit să câștige Supercupa Angliei în vara lui 2012, după un 3-2 contra lui Chelsea. Însă „cetățenii” nu par să aibă deloc un meci ușor în compania „pisicilor negre” antrenate de Gustavo Poyet. De fapt, City pare a avea un adevărat complex de inferioritate pe teren străin în fața lui Sunderland, pe care nu a mai bătut-o pe al teren decât „Etihad” din 2008. Ba mai mult, Sunderland a câștigat ultimele patru meciuri de pe teren propriu cu același scor: 1-0. Totuși, Pellegrini va putea conta din nou pe golgheterul Aguero, revenit după o accidentare la bicepsul femural, iar argentinianul ar putea fi decisiv pe „Wembley”. Mai ales că atacul lui City a fost deja „închis” de Sunderland în acest sezon, adversara lui City de duminică fiind una dintre cele patru echipe – celelalte fiind Chelsea, Norwich și Barcelona – care au reușit acest lucru în actualul sezon.


Daily Mail susține că Pantilimon va fi titular în poarta lui City la finala de duminică

Doar managerul poate spune dacă eu joc sau nu. Aștept să văd dacă voi juca, managerul nostru alege echipa de start în ziua meciului
Costel Pantilimon, portar Manchester City

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele