Burak Yilmaz îi pune piedică CFR-ulul în drumul spre primăvara europeană!** CFR – Galata 1-3

Burak Yilmaz îi pune piedică CFR-ulul în drumul spre primăvara europeană!** CFR - Galata 1-3
  • Publicat:
  • Actualizat:

Turcii au venit la Cluj cu o presiune imensă și numai cu gândul de a cuceri cele trei puncte. Cu un buget de patru ori mai mare decât al CFR-ului și o campanie de transferuri în vară mult mai consistentă, echipa lui Terim era aseară cu un picior și jumătate în afara primăverii europene. „Împăratul” Terim, care nu cunoscuse niciodată gustul victoriei contra românilor în cariera de jucător și antrenor, știa că numai trei puncte îl mai păstrează cu șanse de a merge mai departe și a riscat totul pe cartea atacului. În fața sa, Paulo Sergio a betonat linia mediană în speranța unei remize albe, introducând trei mijlocași defensivi. Susținută de peste 3.000 de turci frenetici, Galatasaray a început tremurând meciul. După numai patru minute grecul Pantelis Kapetanos a scăpat singur și a tras puțin pe lângă poartă! Turcii au răspuns imediat. Corlak (7) a profitat de marcajul mult prea larg al lui Piccolo și a tras milimetric pe lângă buturi.

Yilmaz, gol de genericâ

Presiunea turcilor a crescut cu fiecare minut care a trecut, iar golul a venit inevitabil în poarta lui Felgueiras. Altintop a centrat perfect pentru Yilmaz (18), iar golgheterul turcilor a deschis scorul cu o lovitură superbă de cap. Imediat, Sergio s-a așezat pentru prima dată pe banca de rezerve, dar s-a ridicat peste doar șapte minute. Mingea a ajuns atunci norocos la Sougou, dar senegelezul a trimis din șase metri în plasa laterală, în aplauzele suporterilor turcii. Terim a închis meciul, iar până la pauză numai Gabi Mureșan (40) i-a mai dat emoții lui Muslera, cu un șut peste poartă de la 30 de metri. Clujenii au cerut penalty în prelungiri la o minge atinsă de Cris cu mâna, dar centralul a lăsat corect jocul să continue.

Ne-am bucurat numai 8 minute

La pauză Sergio a mutat ofensiv – Bjelanovic în locul lui Godemeche – forțat și de scorul de la Braga, acolo unde gazdele conduceau cu 1-0. Efectul s-a văzut imediat în joc. Bjelanovic (47), din numai patru metri, a trimis cu capul peste poartă iar peste trei minute Kapetanos a trimis peste buturi tot cu o lovitură de cap. Golul avea să vină inevitabil și în poarta lui Muslera. Bastos i-a pasat ideal lui Sougou (53), iar acesta a egalat, după ce balonul a atins și bara. Bucuria a fost de scurtă durată. Turcii au pus din nou piciorul pe accelerație și după scenariul de la primul gol au punctat din nou. Altitop a centrat în forță de pe dreapta, iar Yilmaz (61) a făcut 2-1, profitând de o defensivă visătoare a campioanei. CFR a forțat totul pe atac, dar fără izbândă. Tot turcii au marcat, prin același Yilmaz (74). Scor final 1-3 și visele de primăvară europeană încep să se spulbere. Partida cu Braga e de totul sau nimic!

Iată desfășurarea LIVE TEXT a partidei:

Min 90+4 – Final de meci

Min 90+3 – Felgueiras îl blochează foarte bine pe Burak Yilmaz

Min 90+1 – Sougou nu poate să introducă mingea în poartă din careul mic

Min 90 – Schimbare la Galata! Iese Altintop și intră Semih Kaya

Min 89 – Schimbare la Galata! Iese Kurtuluș și intră Sabri

Min 86 – Jucătorii CFR-ului nu mai reușesc să-și creeze ocazii de poartă, au apărut greșeli mari la construcție

Min 84 – Centrarea lui Camora este respinsă de Cris

Min 77 – Schimbare la CFR! Iese Kapetanos și intră Valente

Min 76 – Schimbare la Galata! Amrabat intră în locul lui Umut Bulut

Min 74 – Gooolll Galata! Burak Yilmaz reușește hattrick-ul

Min 72 – Altintop trage puțin pe lângă poarta lui Felgueiras

Min 70 – Felgueiras scoate în extremis șutul lui Burak Yilmaz care rămăsese singur cu portarul CFR-ului

Min 66 – Centrarea lui Ivo Pinto iese în afara terenului

Min 61 – Gooolll Galata! Burak Yilmaz reușește dubla cu un șut din interiorul careului după o centrare a lui Altintop

Min 58 – Bastos trimite mult peste poarta lui Muslera

Min 53 – Gooolllll CFR Cluj! Sougou trimite în poarta lui Muslera după ce a primit o pasă excelentă din partea lui Bastos

Min 49 – Reluarea cu capul a lui Kapetanos trece peste poarta turcilor

Min 48 – Cartonaș galben pentru Galata! Altintop este avertizat

Min 47 – Ocazie imensă ratată de Bjelanovic care trimite cu capul din doi metri peste poarta lui Muslera

Min 46 – A început repriza secundă

Min 46 – Schimbare la CFR! A ieșit Godemeche și a intrat Bjelanovic

Min 45+3 – Final de primă repriză

Min 45 – De la margine se arată trei minute de prelungire

Min 42 – Sougou și Muslera se resimt după o ciocnire

Min 41 – Șutul lui Mureșan din lovitură liberă trece pe lângă poarta lui Muslera

Min 39 – Cartonaș galben pentru Galata! Riera este avertizat

Min 37 – Burak Yilmaz trage peste poarta lui Felgueiras de la 18 metri

Min 31 – Schimbare la CFR! Iese Sepsi și intră Bastos

Min 29 – Sepsi se resimte în urma unei accidentări și cere schimbare

Min 25 – Sougou trimite în plasa laterală din interiroul careului

Min 21 – Șutul lui Luis Alberto este reținut fără probleme de Muslera

Min 18 – Gooolll Galata! Burak Yilmaz reușește să înscrie cu o lovitură de cap imparabilă pentru Felgueiras în urma unei centrări excelente a lui Altintop

Min 15 – Muslera iese și respinge din fața lui Kapetanos

Min 11 – Jocul se desfășoară mai mult la centrul terenului, turcii domină, însă fără să-și creeze ocazii importante de poartă

Min 6 – Emre Colak reia pe lângă poarta CFR-ului din poziție excelentă

Min 4 – Kapetanos trimite pe lângă poartă din situație bună

Min 2 – Kapetanos nu ajunge la o pasă în adâncime, Nounkeu îl blochează pe grec

Min 1 – A început partida

Paulo Sergio și Fatih Terimo s-au decis asupra formațiilor de start:

CFR: 4-4-2

Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Sepsi – Luis Alberto, Mureșan, Godemeche, Camora – Sougou, Kapetanos

Rezerve: Stăncioiu, Maftei, Rada, Diogo, Valente, Rafael Bastos, Rui Pedro, Bjelanovic

Antrenor: Paulo Sergio

Galatasaray: 4-4-2

Muslera – Eboue, Cris, Nounkeu, Riera – Hamit Altintop, Kurtuluș, Selcuk Inan, Emre Colak – Umut Bulut, Burak Yilmaz

Rezerve: Ceylan, Balta, Kaya, Sabri, Yilmaz, Baytar, Amrabat

Antrenor: Fatih Terim


UPDATE 20:30 Dacă Ioan Andone ne obișnuise cu un joc bazat pe contra-atac, odată cu aducerea lui Paolo Sergio, dinamica jocului lui CFR se va schimba complet.

Jocul echipei noastre s-a schimbat, o să fie un joc cu o mai bună posesie ca înainte. Se va tatona la început și eu sper ca echipa noastră să se impună tactic, să nu alergăm noi după turci, să fie invers.

Este o partidă istorică, sper să ne iasă. Toată lumea este montată pentru o victorie. Jucătorii, antrenorul care a pregătit partida și noi, conducerea clubului, ne dorim acest lucru„, a explicat Iuliu Mureșan, la Dolce Sport.


UPDATE 17.40Fostul tehnician al CFR-ului nu crede că Paulo Sergio va miza pe cartea defensivei și îi avertizează pe turci să fie atenți la Bastos, dacă acesta va juca:”Unul dintre cei mai importanți jucători, Bastos, nu cred că va juca! El poate fi foarte periculos. Pentru Galatasaray este un avantaj că nu va juca! CFR va încerca să atace pentru că se gândește doar la victorie.


UPDATE 14:00 Statistică: Fatih Terim nu a reușit niciodat echipele românești, nici ca jucător, nici ca antrenor.


UPDATE 12:00 Mijlocașul vândut de CFR lui Galatasaray, în 2011 a vorbit cu presa turcă despre partida din această seară. „Au 3-4 jucători de top. Kapetanos, Bastos, Mureșan, Cadu. Au jucat bine și cu Manchester. Nu e ușor să-i învingi acolo. Fanii contează mult. Sunt buni și pe fazele fixe. Galatasaray e mai tehnică, dar CFR va alerga foarte mult”, a spus Emmanuel Culio, în Fotomac.


Paulo Sergio Bento va folosi azi o echipă cu trei închizători, Alberto, Godemeche și Mureșan, și speră la cel puțin un 0-0

Clujenii știu că dacă nu pierd în această seară își asigură în mare măsură locul 3 și rămân cu șanse la primăvara Ligii
La antrenamentul de ieri, Sergio Bento a jucat în echipa titularilor cu „închizătorii” Alberto, Mureșan și Godemeche

Clujenii pot să facă un pas imens în această seară spre primăvara europeană. Noul tehnician de la CFR, Sergio Bento știe că dacă nu pierde cu Galatasaray îi scoate pe turci din calculele pentru calificare. Cu o remiză, CFR ar avea după partida cu Galatasaray avantaj de trei puncte față de turci și, dacă meciul se termină 0-0, și avantaj la partidele directe. Tocmai de aceea, Sergio pregătește o formulă defensivă. În ultimele zile și în special la antrenamentul de ieri, tehnicianul lusitan a insistat pe o formulă cu trei fotbaliști la închidere: Alberto, Mureșan și Godemeche, într-un sistem 4-1-4-1. Alberto ar urma să joace foarte retras, în fața fundașilor, iar Mureșan și Godemeche puțin în fața lui.

Sougou și Bastos, apți de joc
Sergio a primit ieri și o veste bună. Modou Sougou și Rafael Bastos au efecutat un nou consult medical și medicii și-au dat ok-ul pentru ca aceștia să fie folosiți. Senegalezul va fi titularizat în flancul drept, iar Bastos va începe partida ca rezervă. Brazilianul mai acuză unele dureri în urma unei contracturi musculare suferită la partida cu Brașov. Șefii și tehnicianul nu doresc să îl forțeze din primul minut, deoarece ar risca o accidentare mult mai gravă.

Sergio: „Un egal ar dezavantaja-o pe Galata”
Paulo Sergio spune că nu se mulțumește cu un egal, dar e sincer și recunoaște că turcii ar fi dezavantajați în cazul unei remize. „Jucăm la victorie, așa pregătesc orice meci. Dar, dacă la final va fi remiză cu Galatasaray, ei ar fi dezavantați”, spune tehnicianul, care știe punctele slabe ale adversarei. „Primesc multe goluri, trebuie să speculăm acest lucru. Au însă și jucători abili, de calitate, și experiență pe plan european”, a mai declarat lusitanul.

CFR – Galata e meciul anului pentru ei, dar și pentru noi. O să fie o bătălie pe viață și pe moarte
Arpad Paszkany, finanțator CFR Cluj

Când lucrăm la strategia unui meci, urmărim să marcăm și să jucăm fotbal, însă dacă la final rezultatul va fi egal e mai rău pentru ei decât pentru noi
Paulo Sergio, antrenor CFR Cluj

 

Robert ZANFIR / Redactor
Autor Prosport.ro si la ziarul Prosport. citește mai mult
Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…