„Groparul” Karius trimite Liga Campionilor în Spania! Real Madrid – Liverpool 3-1, în finala de la Kiev. Zidane câștigă al troilea trofeu consecutiv. „Foarfeca” lui Bale rămâne în istoria competiției

Redactor:
Dan Mirea
  • Publicat:
  • Actualizat:

Real Madrid – Liverpool 3-1 (Benzema 51, Bale 64, 84 / Mane 56)

Echipele de start:

  • Real Madrid: Keylor Navas – Dani Carvajal (Nacho 37), Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro – Modric, Kroos – Isco (Bale 61) – Ronaldo, Benzema
  • Rezerve: Casilla, Theo Hernandez, Lucas Vazquez, Asensio, Kovacic
  • Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Henderson – Milner (Can 83), Wijnaldum – Salah (Lallana 31), Firmino, Mane
  • Rezerve: Mignolet, Clyne, Klavan, A. Moreno, E. Can, Solanke

23:38 FINAL de meci, iar trofeul merge, pentru al treilea al la rând, la Madrid! Zinedine Zidane ridică ștacheta și câștigă în fața lui Liverpool cu 3-1, după o partidă în care Karius și-a „îngropat” echipa, iar Bale a marcat superb. 


23:28 GOOOOOOOOOOOOOOOOOL REAL MADRID! Și o nouă gafă a lui Karius, care e pe picior de placare de la echipa antrenată de Klopp. Bale și-a încercat din nou norocul, de această dată de la distanță, iar norocul i-a surâs, O mingea trimisă pe mijlocul porții s-a transformat într-o nouă gafă comisă de portarul lui Liverpool. 3-1, iar finala e jucată. 


  23:25 Am intrat în ultimele 10 minute ale finalei de la Kiev, cu Liverpool alergând după egalare, așa cum o făcea în ultima finală a Ligii Campionilor în care a fost prezentă. Englezii nu au putut specula o gafă în apărarea adversarilor, pe când șutul năprasnic al lui Benzema, în urma centrării cu exteriorul al lui Bale, a fost respins de Karius. 


23:18 Ronaldo, blocat de un puști apărut de nicăieri la Liverpool! Portughezul a avut șansa de a închide meciul de la Kiev, a scăpat singur cu Karius, dar Robertson s-a furișat cu piciorul stâng în fața atacantului și l-a blocat în ultimul moment. „Cormoranii” păstrează șanse la un noi titlu, după finala de la Istanbul, din 2005.


23:08 GOOOOOOOOOOOOOOOL REAL MADRID! IN-CRE-DI-BIL! Ce gol, ce fotbalist. La doar câteva minute de la intrarea pe teren, Bale apelează la o „foarfecă”, ce va rămâne în istoria Ligii Campionilor. Marcelo a centrat cu piciorul drept, iar ceea ce părea o centrare greșită, s-a transformat într-o pasă de gol pentru execuția galezului, la care Karius a fost „spectator”. 


23:05 Zidane modifică sistemul și revine la clasicul 4-3-3, odată cu intrarea lui Bale și ieșirea lui Isco. 


23:00 GOOOOOOOOOOOOOOOL LIVERPOOL!  „Cormoranii” găsesc forța să revină, după două momente „negre”: accidentarea lui Salah și momentul halucinant oferit de Karius. Milner a executat un corner de pe partea dreaptă până pe fruntea lui Lovren, care a recentrat în buza careului mic, iar Mane nu a făcut decât să întindă piciorul și să restabilească egalitatea. 


22:55 GOOOOOOOOOOOOOOOL REAL MADRID! Norocul îi surâde din nou echipei din Spania. La o fază care nu anunța nimic, Karius și-a bătut joc de munca întregii echipe din acest sezon. Cu mingea în mână, portarul a vrut să găsească un coechipier, dar i-a arunct mingea în picior lui Benzema, care nu a făcut decât să-l întindă și să deschidă scorul. 


22:53 Jucătorii lui Liverpool au căzut din punct de vedere psihic după accidentarea lui Salah, iar înlocuitorul său, Lallana, i-a făcut un cadou lui Isco. Englezul a respins în propriul careu până la jucătorul lui Real Madrid, Isco a tras din prima, iar mingea a lovit transversala. În continuare, scorul rămâne 0-0. 


22:50 A început a doua repriză a finalei dintre Real Madrid și Liverpool, cea care poate fi ultima pentru Gareth Bale. Ultimul gest al galezului indică o despărțire a sa de echipa din capitala Spaniei. 


22:47 În pauza finalei de la Kiev vă propunem să citiți replica antologică a lui Gică Craioveanu despre un jucător al lui Liverpool, care n-ar avea loc nici măcar la echipa din Slatina 🙂


22:33 Finalul primei reprize! Real Madrid – Liverpool 0-0. 


22:28 Goool Real Madrid, dar reușita e anulată pentru offside. Isco a centrat de pe partea dreaptă, Ronaldo s-a înălțat și a trimis cu capul pe poartă, dar Karius a fost la post, a respins până la Benzema, iar acest a împins mingea în poartă. Totuși, tușierul a sesizat că ambii jucători ai grupării blanco au fost în poziție afară din joc. 


22:22 Ghinion și de cealaltă parte! Dani Carvajal este nevoit și el să iasă de pe teren, după ce s-a accidentat. La fel ca Salah, fundașul dreapta a izbucnit în plâns în timp ce era condus spre banca de rezerve. Locul spaniolului a fost luat de Nacho. 


22:14 Dezastru pentru Salah și pentru Liverpool! Egipteanul s-a accidentat după un duel cu Ramos, iar meciul s-a încheiat pentru el. Inițial, cei doi s-au tras reciproc, iar jucătorul lui Liverpool a căzut pe umărul stâng. A resimțit din plin durerea, dar a strâns din dinți, a primit îngrijirile medicale și a continuat pentru… două minute. „Cormoranul” a fost surprins cu lacrimi în ochi, în timp ce indica umărul stâng. În locul său a fost introdus Lallana.

VIDEO cu duelul dintre Salah și Ramos, în urma căruia egipteanul s-a accidentat


22:08 A venit replica lui Liverpool, iar Navas a intervenit decisiv din nou. La un atac prelungit al englezilor, Robertson a centrat pe jos în mijlocul careului, Firmino a tras în Ramos din întoarcere, iar șutul din prima al lui Arnold, la colțul lung, a fost prins de portarul lui Real Madrid. 


22:00 Cristianooooo! Real Madrid a trecut pe lângă deschiderea scorului, mai exact o palmă le-a lipsit spaniolilor pentru a puncta pe tabelă. Robertson a gafat în partea stângă, Kroos a recuperat și i-a pasat lui Ronaldo, care a pătruns în careul advers și a tras puternic din unghi, iar mingea a trecut puțin peste poartă. 



21:56 Miracolul din acest sezon, dar și o deplasare destul de scumpă i-a făcut pe suporterii lui Liverpool să se strângă „acasă”, pe Anfield. Stadionul „cormoranilor” e aproape plin în timpul finalei de la Kiev. 


21:52 Primele momente de panică în jumătatea lui Real Madrid au avut loc, dar Navas demonstrează, încă o dată, că nu are nevoie de înlocuitor! Portarul a ieșit perfect din poartă în două rânduri, atunci când Salah și Mane erau pe punctul de a rămâne singuri în careul advers. 


21:46 „Săgețile” lui Klopp au au țâșnit deja spre careul lui Keylor Navas, dar Mane a fost respins de Ramos. În cealaltă parte a terenului, Ronaldo a dat drumul spectacolului și i-a trecut mingea printre picioare lui Arnold. 


21:45 A început partida care i-ar putea aduce al treilea titlu consecutiv al Ligii Campionilor lui Zinedine Zidane, un antrenor care deja a doborât multe recorduri de când a preluat gruparea blanco. 


21:35 Ceremonia de deschidere a finalei e impresionantă. Artisa Dua Lipa a cântat în fața celor 70.000 de fani, înconjurată de zeci de dansatori, care au făcut show printre artificiile stadionului din Kiev. 


21:20 Kievul e roșu! Jucătorii lui Liverpool au ieșit la încălzire într-o atmosferă de vis creată de zecile de mii de cormorani care au plecat din Anglia spre capitala Ucrainei. Aproape trei sferturi din stadion e ocupat de fanii lui Salah și compania, iar sectoare roșii se văd și în peluza lui Real Madrid.


20:55 Madrilenii au ajuns la stadion. „Cormoranii” le-au luat-o înainte și se află de circa zece minute în zona vestiarelor.


20:35 Avem echipele de start! Nicio surpriză în distribuția celor doi antrenori. Zidane a ales să-l lase pe Gareth Bale pe bancă și să înceapă cu Isco, într-un 4-1-2-1-2, cu Casemiro în fața apărării și Ronaldo cu Benzema în preajma careului advers. Klopp merge pe formula anticipată, iar surprinzătoare este apariția lui Emre Can pe bancă, neamțul fiind accidentat la spate în ultima perioadă. Este destul de probabil ca acesta să fie ultimul meci al neamțului pentru Liverpool, mijlocașul fiind foarte aproape de a semna cu Juventus.


20:20 Suporterii lui Liverpool au arborat un banner pe care era scris UEFA = Greed, dar stewarzii au intervenit prompt și au capturat pânza.


20:10 Allez, allez, allez. Suporterii lui Liverpool promit o atmosferă demnă de o finală în această seară. Așteptăm o replică pe măsură din partea suporterilor spanioli, care pentru al treilea an la rând vor vedea pe viu o finală de Liga Campionilor.


20:05 Ronaldo intră (din nou) în istorie. Pentru a șasea oară prezent în finala Ligii Campionilor, superstarul portughez îl va egala pe legendarul Paolo Maldini și va trece peste Patrice Evra, Clarence Seedorf și Edwin van der Sar.


18:30 Piele de găină. După ce a stat mai mult pe tușă în acest sezon din cauza accidentărilor, Adam Lallana a ținut să le transmită un mesaj colegilor săi prin intermediul Liverpool FC TV. Mijlocașul englez a vorbit despre finalele câștigate de Liverpool în trecut, cinci la număr, dar și despre legătura pe care clubul o are cu Liga Campionilor.


18:10 A por la #13. Jucătorii lui Zidane se află pentru al treilea an la rând în ultimul act al Ligii Campionilor, iar clubul a realizat un filmuleț motivațional înaintea partidei cu Liverpool. Au fost incluse secvențe din anii ’50 – ’60, când madrilenii au cucerit trofeul pentru cinci sezoane consecutive, momente din actuala stagiune și cadre din ultimele două finale.


17:30 Cea mai tristă veste a zilei! Prima finală de Champions League pentru Liverpool după 11 ani reprezintă și cel mai mare ghinion din viața unui fan al cormoranilor. Ernie Ashley este fan al grupării de pe Anfield de 68 de ani, a mers la toate cele 12 finale europene disputate până acum de echipa favorită, dar nu va fi prezent la Kiev chiar dacă și-a cumpărat bilet.


16:10 „Căldură mare, mon cher!” Kievul fierbe în acest moment. Suporterii au luat cu asalt pub-urile din capitala Ucrainei, cu toții așteptănd cu sufletul la gură startul partidei.


Foto Cristian Scutariu / ProSport


16:00 Până să înceapă finala Ligii ne delectăm ochii cu fotbaliștii români intrați în istoria sportului rege. La Oradea are loc turneul caritabil pentru Mihai Neșu, în cadrul căreia se luptă trei echipe: UEFAntasticii, Generația de Aur și prietenii lui Mihai Neșu. Pe terenul stadionului din Oradea vor evolua în această dupa-amiază Hagi, Popescu, Rădoi, Cosmin Contra, Petre Marin, Bogdan Stelea, Nicolae Dică și mulți alții.


Captură Digi Sport


15:30 Care pe care. Mingile de joc puse la bătaie de Pepsi România sunt așteptate ca pâinea caldă. Circa 100 de oameni s-au adunat în Piața Universității pentru a pune mâna pe una dintre cele 80 de baloane adidas.


15:20 Te simți inspirat? Lasă-ne pronosticul tău pe pagina de facebook ProSport. Gică Popescu, Ionuț Lupescu și Constantin Gâlcă și-au spus deja părerea.


15:15 Finala Ligii Campionilor va fi precedată de un spectacol impresionant, în cadrul căreia va concerta și Dua Lipa, artista care a fost prezentă în România anul trecut în cadrul festivalului Neversea. Puteți urmări aici întregul moment, programat pentru ora 21:30.


A sosit momentul mult așteptat de fanii fotbalului, finala Ligii Campionilor. Va fi ultimul meci disputat la tradiționala ora 21:45, deoarece UEFA a decis ca din sezonul viitor să introducă programarea din Liga Europa și în UCL. Astfel că vom avea meciuri care vor începe la 20:00, respectiv 22:00. Pentru Jurgen Klopp va fi a doua finală continentală din postura de antrenor al lui Liverpool, respectiv a doua finală de Liga Campionilor din carieră. Klopp a cedat prima oară pe Wembley în fața lui Bayern, când o pregătea pe Dortmund, iar în primul sezon la Liverpool a pierdut finala Ligii Europa în fața andaluzilor de la FC Sevilla. Zidane a reușit performanța istorică de a cuceri pentru doi ani la rând Liga Campionilor în noul format, astfel că în acest sezon va ataca al treilea trofeu consecutiv. Bayern Munchen e ultima echipă care a cucerit trofeul pentru trei ani la rând, în perioada 1974-1976, când competiția purta denumirea de Cupa Campionilor Europeni.

Jurnalistul Cristian Scutariu se află la Kiev pentru a vă oferi ultimele informații înainte de finala Ligii Campionilor.

Nu uitați că sâmbătă puteți merge în Piața Universității, la ora 15:30, pentru a câștiga una dintre cele 83 de mingi UEFA Champions League. Denis Drăguș și Alexandru Mățan vor fi de asemenea prezenți în centrul Capitalei pentru a se întâlni cu fanii bucureșteni.

Real Madrid și Liverpool s-au mai întâlnit de cinci ori până în prezent, în cupele europene, finala Ligii Campionilor de la Kiev urmând să fie jocul cu numărul șase dintre cele două. Spaniolii s-au impus de trei ori, în timp ce „cormoranii” au la activ două victorii. Ultima confruntarea a avut loc în 2014, pe „Santiago Bernabeu”, când Benzema a adus victoria echipei antrenate la momentul respectiv de Carlo Ancelotti.

BBC-ul s-a destrămat în ultima perioadă, după ce Bale a fost scos din circuit din cauza accidentărilor, în timp ce tridentul ofensiv al lui Klopp traversează un sezon incredibil. Golul de 2-0 marcat de Salah în poarta Romei, pe Anfield, din pasa lui Firmino, a reprezentat reușita cu numărul 29 a tridentului, care a reușit să doboare recordul de 28 de goluri stabilit de Bale, Benzema și Cristiano Ronaldo în stagiunea 2013/2014. Dacă Liverpool se va impune în finală, Salah va deveni primul egiptean din istorie care își trece în palmares Liga Campionilor.

Finala va fi oficiată de o brigadă din Serbia. La centru se va afla Milorad Mazic, asistenți vor fi Milovan RistiÇ și Dalibor DjurdjeviÇ, adiționali au fost numiți Nenad DjokiÇ și Danilo GrujiÇ, în timp ce al patrulea oficial va fi francezul Clement Turpin. Ambele echipe sunt neînvinse cu Mazic a fost la centru.

Klopp a părut extrem de optimist la conferința de presă premergătoare finalei, unde a ținut să scoată în evidență rezultatele obținute de Zidane pe banca Realului: „Zidane este un caracter extraordinar al fotbalului mondial. L-am admirat ca jucător și îl respect ca pe un coleg. Este incredibil ce face la Madrid. Dar noi nu vom merge la Kiev pentru a face schimb de tricouri. El este în top 5 jucători din istoria tuturor timpurilor. Iar acum este antrenorul lui Real Madrid, o echipă cu o experiență uriașă. Va fi o provocare frumoasă. Mă bucur că nu jucăm unul împotriva celuilalt! Eu împotriva lui, să-l marchez pe teren… Sunt foarte fericit că pot să-i trimit pe băieți pe teren! Este în ADN-ul acestui club să câștige meciuri importante”, a spus neamțul, pentru site-ul uefa.

Zidane a fost rezervat în fața jurnaliștilor, spunând că ambele formații au șanse egale, chiar dacă jucătorii săi beneficiază de o experiență mult mai mare și au șansa de a ridica trofeul deasupra capului pentru al treilea sezon consecutiv: „Îl respect foarte mult pe Klopp, e incredibil ce a reușit să realizeze de-a lungul carierei. Nu pot să spun că ne asemănăm, fiecare antrenor are ceva diferit în stilul său. Șansele sunt 50-50, așa cum se întâmplă înaintea oricărei finale. Va trebui să facem un meci perfect pentru a câștiga. Va fi foarte greu să aleg primul 11, acesta este cel mai dificil aspect al vieții de antrenor. Vă dați seama cât de dificil este să alegi echipa de start pentru un asemenea meci, pentru o finală”, a spus tehnicianul Realului.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…