Țara Golurilor fabuloase! Galezii lui Bale scriu istorie, după un 3-1 de poveste cu Belgia și merg în semifinale. Bale și Ronaldo se vor bate pentru un loc în marea finală

Țara Golurilor fabuloase! Galezii lui Bale scriu istorie, după un 3-1 de poveste cu Belgia și merg în semifinale. Bale și Ronaldo se vor bate pentru un loc în marea finală
  • Publicat:
  • Actualizat:

Țara Galilor a oferit una dintre cele mai mari surprize din istoria Campionatului European și s-a calificat în semifinalele competiției, unde va întâlni Portugalia. Galezii au câștigat cu Belgia, scor 3-1, după un meci în care Nainggolan a deschis scorul pentru echipa lui Wilmots, dar golurile marcate de Ashley Williams, Robson-Kanu și Vokes au făcut posibilă o performanță istorică.


ȚARA GALILOR – BELGIA 3-1 (A. Williams 31, Robson-Kanu 55, Vokes 86 / Nainggolan 13)

  • Țara Galilor: Hennessey – Gunter, Davies, A. Williams, Chester, N. Taylor – Allen, Ledley (A. King 78), Ramsey – Bale, Robson-Kanu (Vokes 80)
  • Belgia: Courtois – Meunier, Alderweireld, Denayer, J. Lukaku (Mertens 75) – Witsel, Nainggolan – Carrasco (Fellaini 46), De Bruyne, Hazard – R. Lukaku (Batshuayi 83)

23:50 S-A TERMINAT MECIUL! E vremea sărbătorii, pentru că Țara Galilor ajunge în semifinalele EURO 2016, Da, ați auzit bine, galezii devin cea mai mică națiune care ajunge printre primele patru, iar echipa lui Coleman va înfrunta Portugalia pentru un loc în marea finală de la Paris. Belgia mai bifează un turneu final ratat, iar generația de aur a lui Wilmots pleacă foarte devreme acasă.


23:48 Belgia e la pământ și așteptăm fluierul de final al lui Damir Skomina pentru a consemna o performanță fabuloasă a galezilor. Încă două minute de prelungire și sărbătoarea britanică va putea începe.


23:46 Lui Chris Coleman nu-i vine să creadă! Selecționerul Țării Galilor e aproape să ofere una dintre cele mai mari surprize din istoria Campionatelor Europene și să-și ducă băieții în semifinala cu Portugalia.


23:43 GOOOOOOOL ȚARA GALILOR! Sam Vokes, atacantul introdus în locul lui Robson-Kanu închide meciul! Gunter aruncă mingea în careu, Vokes se desprinde din marcaj și reia cu capul la colțul lung, mult prea bine pentru ca Thibaut Courtois să aibă vreo șansă. E minutul 87 și lucrurile sunt destul de clare: Țara Galilor scrie ISTORIE la EURO și merge în semifinale!


23:40 Nainggolan e tras de tricoul în careu de Williams, mingea îl lovește și în mână pe fundașul galez, dar Skomina nu arată penalty. Wilmots trage și ultimul cartuș, cu Michy Batshuayi, noul fotbalist de la Chelsea, în locul lui Lukaku. Încă șapte minute.


23:36 Intrăm în cele mai intense 10 minute din istoria fotbalistică a Țării Galilor. Coleman îl schimbă pe Robson-Kanu, eroul reprizei a doua, cu Vokes, iar Belgia continuă să pedaleze în gol. 


23:30 Țara Galilor s-a pus pe două rânduri, Belgia pasează și caută breșa, dar e foarte greu ca Lukaku să fie pus în valoare. Alderweireld dă o centrare excepțională pentru un fundaș central, pune mingea pe capul lui Fellaini, dar mijlocașul întărește ce spuneam mai devreme și trimite pe lângă poartă . Ramsey face un henț prostesc, ia galben și va rata semifinala, performanță de care o despart doar 15 minute pe Țara Galilor.

Wilmots e all in, îl scoate pe Jordan Lukaku, fundașul stânga, și-l introduce pe Mertens. Belgia trece la un sistem cu trei fundași.


23:23 Jocul Belgiei s-a rupt complet. Linia de mijloc e complet neinspirată, De Bruyne e ieșit din formă, iar Hazard e singurul care încearcă. De neînțeles schimbarea lui Wilmots de la pauză, pentru că Fellaini nu a făcut decât să încurce. Cam ăsta a fost rolul lui în cele 23 de minute pe care le-a petrecut pe teren. În altă ordine de idei, ceea ce la începutul EURO părea o nebunie e foarte aproape de a se îndeplini. Țara Galilor e la 25 de minute de semifinale!


23:17 Rolurile s-au inversat și Țara Galilor e echipa care așteaptă. Cu pasatorul Ramsey și vitezistul Bale contraatacul ar putea deveni decisiv în acest meci.


23:12 GOOOOOOOOL ȚARA GALILOR! Uitați de reușita lui Nainggolan, tocmai am văzut ceva mai tare! Bale a pasat lung pentru Ramsey, mijlocașul lui Arsenal a centrat în careu pentru Robson-Kanu, iar aici a început magia. Singur între trei fundași, vârful lui Reading i-a scos pe toți din joc cu un dribling fabulos, a rămas singur cu Courtois și a finalizat sigur din apropiere. 2-1 Țara Galilor, minutul 55, și Wilmots e sub presiune mare.


23:04 Prima ocazie a părții a doua. Belgia începe bine, Meunier centrează din dreapta, dar Lukaku trimite puțin pe lângă poartă, cu capul, din cea mai bună poziție în care se putea afla. Țara Galilor redevine echipa defensivă din startul meciului, mingea revine în posesia belgienilor.


23:01 A început repriza a doua, iar Wilmots mizează pe Fellaini în locul lui Carrasco. Marouane va juca la închidere alături de Witsel, iar Nainggolan va ocupa locul din centrul liniei ofensive, în spatele lui Lukaku.


22:44 Pauză, dar nu înainte ca apărarea Belgiei să mai adoarmă o dată și Williams să reia periculos din careu, cu capul, dar peste poarta lui Courtois. Cei mai buni trei pasatori de la EURO, Hazard, De Bruyne și Ramsey sunt pe teren și îo așteptăm să strălucească în partea a doua a meciului.


22:41 Problemele Belgiei apar, în mare parte, din cauza lui Denayer și Lukaku, doi fundași care par depășiți de nivelul la care se joacă la EURO 2016. E clar că lucrurile ar fi stat altfel cu Vertonghen și Vermaelen, dar asta nu e o scuză pentru echipa lui Wilmots, care a cedat inițiativa și nu se grăbește să revină în atac. Mai sunt cinci minute din prima repriză.


22:32 GOOOOL ȚARA GALILOR! Belgia se retrage mult prea mult și le permite adversarilor să vină spre poarta lui Courtois. Se întâmplă ca Ramsey să bată perfect un corner, Williams să fie scăpat din marcaj de Nainggolan și stoperul lui Swansea să înscrie cu capul, din careu. 1-1 după jumătate de oră și o luăm de la capăt.


22:26 Arbitrul sloven Damir Skomina nu știe de glumă. Trei dintre fundașii galezilor, Gunter, Chester și Davies, au primit cartonașe galbene în primele 25 de minute ale meciului, toți la primul fault. Vine și cea mai mare ocazie a Țării Galilor, după o incursiune a lui Ramsey, o reluare din prima a lui Taylor și o intervenție genială a lui Courtois.


22:21 Țara Galilor pare că trece ușor peste golul încasat, preia controlul, dar totul se întâmplă pe fondul cedării deliberate a terenului de către belgieni. Băieții lui Wilmots au făcut jumătate de pas în spate și par chitiți pe contraatac, armă pe care chiar știu s-o folosească.


22:15 GOOOOOL BELGIA! Și ce gol! Hazard pasează scurt pentru Nainggolan, mijlocașul Romei șutează violent de la 25 de metri, cu dreptul, iar mingea nu se oprește decât în vinclul porții lui Hennessey. Șiret plin, execuție perfectă și Belgia are 1-0 din minutul 13. E a patra pasă decisivă dată de Hazard, care devine primul fotbalist cu patru assist-uri la un EURO după Ljubinko Drulovic la EURO 2000.


22;07 Belgia are mingea în startul meciului, dar Țara Galilor nu e atât de afectată de acest lucru. Skomina scoate primul galben al meciului după doar cinci minute, la un fault al lui Davies la De Bruyne. Apoi, se declanșează furtuna! Lukaku centrează din dreapta, Carrasco e singur cu portarul și trage în Hennessey, mingea ajunge la Meunier, dar și execuția fundașului dreapta e blocată de un fundaș galez. Balonul ajunge din nou la un belgian, Hazard, dar execuția vedetei de la Chelsea a deviată peste poartă și se acordă corner. Bate De Bruyne, dar Lukaku ajunge o secundă mai târziu și rămâne 0-0. 4 ocazii ratate în același minut de belgieni.


22:00 S-au cântat cele două imnuri, Courtois nu a mai făcut acel gest masonic și a început meciul! Pe o ploaie teribilă…


21:53 A început ploaia, dar atmosfera de la Lille e grozavă. Sunt mulți belgieni în tribune, iar Hazard se simte ca acasă, pentru că de Lille a fost lansat în fotbalul cu adevărat mare.


21:40 Dincolo de vedetele Hazard și Bale, ambele echipe au în componență fotbaliști capabili să facă diferența. Speranțele galezilor se leagă de Aaron Ramsey, mijlocașul lui Arsenal, iar belgienii îi iau pe De Bruyne și Lukaku, doi jucători de clasă mondială.


21:20 Așa arată stadionul din Lille cu 40 de minute înaintea startului meciului.


21:07 Toată lumea se întreabă cine va tranșa duelul vedetelor. Bale și Hazard sunt cei mai buni jucători din echipele lor, iar presa internațională îi așteaptă să strălucească în acest meci. Iar cifrele celor doi, puse față în față, nu arată deloc rău.


20:57 Bună seara! În o oră și trei minute începe Țara Galilor – Belgia, meci în urma căruia vom afla adversara Portugaliei din semifinalele EURO 2016. Nu avem timp de pierdut, așa că vă prezentăm cele două echipe de start. Galezii vin cu formația standard, în timp ce Wilmots a fost forțat să schimbe. Denayer și Jordan Lukaku au apărut în defensivă, accidentatul Vertonghen și suspendatul Vermaelen sărind din schemă.


Țara Galilor, una dintre surprizele de la acest Campionat European, își va încerca mai departe șansa. De această dată, adversară îi va fi Belgia, una dintre favoritele la câștigarea turneului. „Dracii roșii” se confruntă însă cu grave probleme în defensivă. Este pentru prima dată când cele două naționale se întâlnesc la un turneu final.

VEZI AICI PROGRAMUL ȘI TRANSMISIUNILE TV PENTRU TOATE MECIURILE DIN SFERTURI LA EURO 2016

Țara Galilor este una dintre cele mai mari surprize de la acest EURO. Jucătorii lui Chris Coleman au reușit să ajungă până în sferturile Campionatului European, la prima apariție la un turneu final. Țara Galilor a reușit să câștige grupa din care au mai făcut parte Anglia, Slovacia și Rusia, deși era cotată cu șanse mici la calificare.

Bale&Co au prins un culoar favorabil și au dat în optimi peste Irlanda de Nord, de care a trecut cu 1-0, după ce au tras un singur șut pe spațiul porții. Totuși, pentru meciul cu Belgia, galezii promit o altă abordare. Însă este de reținut că ultimele trei întâlniri între cele două echipe au produs doar trei goluri. La acest EURO, Țara Galilor n-a primit până acum gol în prima repriză. De partea cealaltă, șapte din opt goluri înscrise de Belgia la acest turneu final au fost marcate în repriza a doua.

Apărarea, punctul nevralgic al belgienilor

Marc Wilmots nu se va putea baza pe doi dintre cei mai importanți jucători ai săi. Vermaelen este suspendat, în timp ce Vertonghen s-a accidentat grav și nu va mai juca la acest turneu final. Hazard are și el probleme medicale, dar se pare că va fi apt pentru întâlnirea cu Țara Galilor.

„Este o tragedie sportivă pentru Vertonghen. Este complicat, dar avem soluții. Jucătorii sunt pregătiți să intre. Este o oportunitate unică pentru ei. Se întâmplă și astfel de lucruri la echipa națională”, a declarat Marc Wilmots la conferința de presă de dinaintea meciului. În aceste condiții, linia de apărare ar putea arăta astfe: Meunier, Alderweireld, Ciman/Denayer, J. Lukaku.

Belgia a ajuns în această fază după ce a trecut cu 4-0 de Ungaria, cel mai consistent meci făcut de belgieni la acest turneu final.

Echipele probabile:

  • ȚARA GALILOR: Hennessey – Gunter, Chester, Williams, Davies – Taylor – Allen, Ledley – Ramsey, Bale – Robson-Kanu
  • BELGIA: Courtois – Meunier, Alderweireld, Ciman/Denayer, J. Lukaku – Witsel, Nainggolan – Mertens/Carrasco, De Bruyne, Hazard – R Lukaku
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie…
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până…
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”