LIVE BLOG CM 2014, ziua 22 | Brazilia – Columbia 2-1. Neymar, dus de urgență la spital. Scolari: „Nu va juca în semifinale”. Brazilia, fără două piese cheie în semifinala cu Germania

LIVE BLOG CM 2014, ziua 22 | Brazilia - Columbia 2-1. Neymar, dus de urgență la spital. Scolari:
  • Publicat:
  • Actualizat:

  • SFERTURI DE FINALĂ‚ (AZI)
     
  • FranțaGermania 0-1 (Hummels 13)
    Franța: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho (Koscielny 72), Evra – Matuidi, Cabaye (Remy 73), Pogba – Valbuena (Valbuena 85), Benzema, Griezmann
    Germania:  Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes – Schweinsteiger, Khedira – Müller, Kroos (Kramer 90+2), Özil (Gotze 83) – Klose (Schurrle 69)
     
  • BraziliaColumbia 2-1 (Thiago Silva 7, David Luiz 69 / James Rodriguez 80 – pen.)
    Brazilia:
    C̩sar РMaicon, Silva, Luiz, Marcelo РPaulinho (Hernanes 86), Fernandinho РHulk (Ramires 82), Oscar, Neymar (Henrique 89) РFred
    Columbia: Ospina – Zúñiga, Zapata, Yepes, Armero – Guarín, Sánchez – Cuadrado (Quintero 80), Ibarbo (Ramos 46), Rodriguez – Teófilo Gutiérrez (Bacca 70)

01:48 Deocamdată, un diagnostic nu a fost făcut public pentru starea lui Neymar. Cert e doar că Luiz Felipe Scolari a declarat la conferința de presă că superstarul brazilian nu va juca în semifinala cu Germania. Ar fi a doua absență importantă, după ce a lui Thiago Silva. Veți afla însă mâine tot ce a pățit superstarul brazilian, într-un nou LIVE BLOG. Până atunci, noapte bună!


01:17 Mass-media braziliană dă o veste îngrijorătoare: Neymar nu a mai prins finalul meciului pe teren, fiind transportat direct la spital. Atacantul brazilian s-a lovit puternic la spate și a fost scos pe targă de pe teren.


01:12 Al doilea sfert de finală a fost unul extrem de dur: 54 de faulturi comise – 31 de partea Braziliei, 23 de partea Columbiei – însă doar patru cartonașe acordate de arbitrul Carlos Velasco Carballo. Mulți specialiști îl critică dur pe spaniol pentru lipsa de reacție la faulturile continue ale brazilienilor, cu obiectivul de a-l scoate din joc pe James Rodriguez.


01:05 Brazilia și Germania sunt echipele cu cele mai multe victorii din istorie la Cupa Mondială, reușind, împreună, 127 de victorii. Semifinala de marțea viitoare, de la Belo Horizonte, va fi, cu siguranță, una epică.


01:03 Fair-play! După ce s-a bucurat alături de colegii săi, David Luiz a sărit să îl consoleze pe James Rodriguez, care a izbucnit în lacrimi imediat după finalul partidei.


01:00 În teorie, Brazilia ar trebui să câștige Mondialul din acest an. Pentru că „Selecao” e neînvinsă în cele șase semifinale de CM jucate în istorie, câștigând cinci și remizând una, în 1998, în urma căreia s-a calificat în ultimul act la penalty-uri.


00:56 Da, e gata! E gata! Carlos Velasco Carballo, arbitrul atât de criticat pentru maniera liberă în care a lăsat jocul, a fluierat finalul partidei. Brazilia a câștigat cu 2-1, după un meci entuziasmant, și s-a calificat în semifinalele Mondialului organizat pe teren propriu.


00:52 Și natura ține cu Brazilia la Fortaleza. O lăcustă uriașă l-a „atacat” pe James Rodriguez, după ce acesta a marcat. Mai sunt 2 minute de prelungiri!


00:49 Ce coliziune! Neymar e lovit în spate de Armero și e scos pe targă de pe teren, nemaiputând continua partida. E înlocuit de Henrique în minutul 89, iar Brazilia rezistă cu greu.

 


00:45 Iar Columbia se aruncă în atac și forțează egalarea. Brazilienii sunt dominați și nu încearcă să își revină. Ce meci am avea dacă „oaspeții” ar reuși să marcheze! Până atunci, Rodriguez a ajuns la al șaselea gol la CM 2014, exact câte a înscris Columbia la CM 1994 și 1998!


00:40 GOOOOOOOOOOOOOOL COLUMBIAAAAAA!!!! (JAMES RODRIGUEZ 79). Ce meci avem! Superstarul Columbiei transformă fără probleme penalty-ul și reduce din handicap. Este al șaselea gol de la acest turneu final pentru James, care se distanțează în topul marcatorilor. Doar Pele a mai marcat 6 goluri la un turneu final la o vârstă mai tânără, având doar 17 ani!


00:38 Bacca e faultat în careu de Julio Cesar și e penalty!!! Oh-la-la, ce șansă are Columbia în acest moment! Va executa James Rodriguez. Cesar a apărat 6 din ultimele 18 penalty-uri pe care le-a avut.


00:36 Și glumele încep să curgă! Brazilia are o mare problemă la acest Mondial, atacul, unde Fred nu a marcat decât un gol. Fundașul central David Luiz are 2… 🙂


00:30 GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL BRAZILIA!!! (DAVID LUIZ 69). GOLAZOOOO LUIZ!!!! O lovitură liberă de la 30 de metri e transformată superb de David Luiz, care a tras aproape de vinclul lui Ospina. Columbia e în gennchi, chiar în momentul în care se apropia tot mai periculos de poarta adversă.


00:28 Columbia reușește să marcheze, însă golul e anulat pentru ofsaid, steagul fiind ridicat de mult timp. Imediat, James Rodriguez vede un cartonaș galben, după ce își pierde cumpătul și faultează stupid, la mijlocul terenului.


00:24 Oh, și ce greșeală a lui Silva! Căpitanul Braziliei, care făcuse un meci senzațional, va rata semifinala în cazul în care Brazilia merge mai departe, după ce îl blochează stupid pe Ospina, când acesta se pregătea să degajeze.


00:23 Iertat de cel puțin trei ori de un cartonaș galben, Thiago Silva este, fără îndoială, cel mai bun jucător brazilian din această seară, fiind, practic, factotum în defensiva „carioca”


00:20 „Topoare, topoare, topoare”, par a spune brazilienii în această seară. Spre exemplu, doar Fernandinho a făcut 10 faulturi în ultimele două meciuri fără a fi avertizat cu cartonaș galben!


00:15 Columbia are opt goluri marcate în partea secundă la acest Mondial, fiind pe locul secund într-un astfel de top, după Olanda, cu 10 goluri. Deocamdată însă, echipa lui Pekerman nu pare suficient de puternică pentru a marca în această seară.


00:08 Tactica Braziliei e clară: se înmulțesc faulturile asupra lui James Rodriguez, în speranța că acesta va ceda presiunii și va răspunde la fel de dur. Deocamdată, tactica merge, James a fost aproape invizibil în primele 50 de minute.


00:04 Schimbare la Columbia. Pekerman schimbă la pauză. Îl retrage pe James Rodriguez în banda stângă și îl introduce în avanposturi pe Ramos în locul lui Ibarbo. A început repriza secundă!


23:59 Meciul din această seară nu i-a găsit deloc pregătiți pe columbieni. Pare că Jose Pekerman l-a mutat pe James Rodriguez mult mai în centru decât a jucat în precedentele meciuri, o poziție în care „decarul” Columbiei nu se simte deloc bine, atingând mingea de doar 21 de ori. Poate că vor urma modificări în repriza secundă.


23:55 Dacă vrei un pariu sigur la Cupa Mondială, poți risca pe faptul că Brazilia nu pierde dacă e în avantaj la pauză. S-a întâmplat o singură dată în istorie, în sfertul CM 2010 cu Olanda, pierdut cu 2-1, după ce brazilienii conduceau cu 1-0.


23:51 E pauză la Fortaleza, iar Brazilia conduce Columbia cu 1-0, după un meci pe care l-a controlat excelent până acum. Mauricio Cardenas, jurnalist columbian la FOX Deportes, critică echipa națională, având în vedere că nu au avut nerv în atac, iar Cuadrado a fost, până acum, doar o umbră a jucătorului care a făcut un turneu final excelent.


23:46 S-au înregistrat deja 22 de faulturi (12 – Brazilia și 10 – Columbia), însă arbitrul spaniol Carlos Vellasco Carballo nu a arătat nici măcar un cartonaș galben. Cel puțin în ultimele 10 minute ale reprizei, au existat trei-patru faze în care se impunea acordarea unui cartonaș, iar lipsa deciziilor dure scade calitatea jocului.


23:43 Și tinerii din favelele din Rio speră să fie Neymar. Aici, un copil din favela Cantagalo din Rio de Janeiro poartă un tricou cu Neymar înaintea startului sfertului de finală contra Columbiei.


23:39 Moment psihologic trecut cu bine de către brazilieni! Arbitrul Vellasco Carballo acordă o lovitură liberă de la 20 de metri, indirectă, pentru un joc periculos, iar James Rodriguez trage într-un brazilian. E un meci extrem, extrem de spectaculos, un fotbal foarte liber jucat de către cele două echipe, deloc plăcut însă pentru pasionații de tactică.


23:31 Aflați în cantonament în Austria cu PSG, Lucas Moura și Marquinhos, doi dintre brazilienii care nu au fost convocați la CM, deși au avut speranțe în a fi prezenți la turneul final, își încurajează căpitanul și echipa.


23:25 Ospina e forțat să facă două parade excelente la șuturile lui Hulk și Oscar! Brazilia reușește cel mai bun meci de la acest turneu final până în acest moment. Și era de așteptat acest lucru: are în față echipa care se deschide cel mai mult, prima formație care nu se apără pe două linii în fața „Selecao”. A contat însă enorm și golul rapid marcat de Silva.


23:21 Neymar e cunoscut drept un jucător care simulează foarte mult. Însă nimeni nu se aștepta ca superstarul brazilian, care a centrat la golul lui Thiago Silva, să cadă în momentul în care a venit să se bucure cu colegii săi.


23:19 Silva este primul căpitan al naționalei Braziliei, după Rai în 1994, care marchează la un turneu final. Atunci, Brazilia a devenit campioană mondială. Se repetă situația și în acest an?


23:15 Golul lui Thiago Silva a fost al doilea cel mai rapid din istorie marcat de Brazilia în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale, după cel al lui Ronaldo în „optimea” cu Ghana de la CM 2006.


23:10 GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL BRAZILIA!!!!! (THIAGO SILVA 7). Ce început de meci pentru brazilieni! Un corner de pe banda stângă aduce mingea la Thiago Silva, care reia cu genunchiul din careul mic, după o eroare de marcaj a defensiveni columbiene. Ultimele două goluri ale Braziliei au venit după faze fixe, marcate de doi fundași (David Luiz și Thiago Silva).


23:04 James Rodriguez s-a născut chiar în ziua dinaintea ultimei victorii a Columbiei în fața Braziliei, în 1991. Azi, „decarul” columbian poate aduce victoria echipei sale împotriva „Selecao”.


23:00 A trecut momentul intonării celor două imnuri. Iar meciul poate începe! Brazilia nu a mai primit gol în ultimele cinci meciuri oficiale contra Columbiei. Se păstrează tradiția în această seară?


22:56 Nu, fetelor, Brazilia n-o să câștige cu 9-0 în meciul din această seară. Dar brazilienii trebuie să câștige pentru a nu dezamăgi suporterii prezenți pe stadion și nu numai


22:55 Bucurie evidentă în vestiarul Germaniei după ce nemții au câștigat cu 1-0 sfertul cu Franța. Muller, Podolski și Neuer s-au fotografiat după finalul meciului.


22:50 Dacă Bastian Schweinsteiger joacă cu apărători de lemn, James Rodriguez evoluează cu niște apărători moderne, pe care este imprimat chipul său. Dacă vrea să meargă în semifinale pentru prima dată în istorie, Columbia trebuie să aibă un meci senzațional de la starul său.


22:45 Ultimele patru meciuri dintre Brazilia și Columbia s-au încheiat la egalitate. Dar columbienii nu au mai câștigat în fața „Selecao” de 12 meciuri, adică din 1991! Să reușească diseară echipa lui James Rodriguez, Cuadrado și Ospina surpriza?


22:40 Fiind echipa oaspete, Columbia va juca diseară în tricouri roșii, pentru prima dată la acest turneu final. Și Radamel Falcao, absent de la acest turneu final, și-a făcut un selfie cu acest tricou, încurajându-și coechipierii.


22:35 James Rodriguez e cel mai bun jucător de la acest turneu final, fiind implicat în 7 dintre golurile Columbiei de la CM 2014, cu 5 goluri și 2 pase decisive. Practic, Rodriguez a contribuit la 63,6% dintre golurile sud-americanilor, fiind implicat într-un gol la fiecare 44 de minute jucate la CM 2014.


22:30 În așteptarea meciului, suporterii brazilieni de pe Copacabana se bucură de imagini din meciurile precedente ale echipei favorite. Parcă testul contra Columbiei este, însă, cel mai dificil de la acest turneu final.


22:25 Este interesant că ambele echipe au făcut modificări tactice pentru acest meci. Brazilia a rămas într-un modul 4-2-3-1, însă ofensivul Dani Alves a fost schimbat din banda dreaptă cu Maicon, un jucător mai experimentat, dar care, teoretic, ar trebui să fie un adversar mai dificil pentru James Rodriguez. De cealaltă parte, Pekerman pare a adopta pentru prima dată un modul 4-2-3-1, cu Teofilo Gutierrez unic vârf de atac.


22:18 Pare că Neymar vine, mai degrabă, la școală decât la un sfert de finală al Cupei Mondiale. Însă pentru superstarul brazilian nu contează imaginea de hipster, una asumată, care i-a adus o superpopularitate în țara sa. 


22:13. Ultimele patru meciuri dintre Brazilia și Columbia s-au terminat la egalitate. În trei dintre acestea nu s-a marcat


22:08 O „ciudățenie”. Meciurile din sferturi se joacă după „criterii” alfabetice


21:32 Poate că Philipp Lahm nu a jucat decât fundaș dreapta astăzi, dar a fost un om extrem de important în angrenajul echipei germane în meciul cu Franța. Și nu numai! Lahm are deja 1664 de atingeri de balon la această Cupă Mondială, înainte de ultimele două jocuri, putând doborî recordul lui Dunga (1933) din 1994. Lothar Matthaus, în 1990, a atins și el mingea de 1709 ori în meciurile Germaniei, care a devenit atunci campioană mondială.

 


21:26 Dacă victoria Germaniei e meritată, e și pentru că Manuel Neuer, goalkeeperul lui Bayern Munchen, a avut o evoluție excepțională, parând trei mingi cu o ușurință dezarmantă. A fost al șaselea meci pentru Neuer fără gol primit la Cupa Mondială, apropiindu-se la trei jocuri de recordul lui Iker Casillas, de nouă partide.


21:21 Franța nu a mai pierdut un meci de pe 15 noiembrie 2013, la prima manșă a barajului pentru Cupa Mondială cu Ucraina, scor 0-2. De atunci, francezii au evoluat excelent, însă s-au lovit vineri seară de o defensivă germană excelentă.


21:13 Ce procentaj de victorii are Joachim Low la Cupa Mondială! Selecționerul de 54 de ani a câștigat 75% din meciurile disputate de nemți la un turneu final, devenind cel mai bun antrenor german.


21:00 „HALBFINALE!” spun nemții în comentarii, după ce Germania a învins Franța cu 1-0. O victorie care a venit după un gol marcat de Hummels în minutul 13. Raphael Honigstein, corespondentThe Guardian”, scrie pe Twitter că golul lui Hummels a fost exact de ce au avut nevoie nemții, „otravă pentru o echipă de contraatac”, așa cum a fost Franța. E posibil și ca Deschamps să nu se fi așteptat la inovațiile lui Low: trimiterea în atac a lui Miroslav Klose și retragerea lui Lahm în banda dreaptă a defensivei germane.


20:56 Coreea de Sud și Japonia 2002. Germania 2006. Africa de Sud 2010 și, acum, Brazilia 2014. Sunt ultimele patru turnee de Cupă Mondială, turnee în care Germania s-a calificat de fiecare dată în semifinale. Nemții au devenit prima națiune din istorie care reușesc această performanță.


20:54 E FINAL DE MECI! Benzema are o șansă bună în minutul 94, dar Neuer reușește să scoată excelent. Benzema e în lacrimi, Giroud pare să nu poată să proceseze finalul partidei, dar arbitrul fluieră pentru ultima oară, iar Germania e prima semifinalistă de la acest Mondial, urmând să întâlnească învingătoarea mecului Brazilia – Columbia.


20:51 Prietenele lui Mats Hummels și Mario Gotze par foarte interesate de evoluția meciului. E minutul 93, mai sunt mai puțin de 90 de secunde din meci, iar nemții controlează partida fără probleme. Franța n-a arătat că poate egala și împinge meciul în prelungiri.


20:49 Gluma de mai jos se referă la statura lui Mathieu Valbuena. De fapt, însă, întreaga echipă a Franței a arătat în acest fel în meciul de pe „Maracana”.


20:45 Ce șansă uriașă ratează Schurrle! O pasă excelentă a lui Ozil, după un contraatac purtat de mijlocașul de origine turcă, îl găsește pe Schurrle în careul advers, dar Lloris scoate excelent, cu piciorul! Mai sunt șase minute din timpul regulamentar.


20:40 Pentru a evidenția schimbarea situației jocului din repriza secundă, compania de statistică Squawka a calculat posesia celor două echipe pe reprize. Numerele sunt egale, 55%-45%, iar nemții au avut posesia în prima parte, francezii în partea secundă!


20:37 Fanii germani au luat cu asalt terasele din Mallorca, acolo unde se află în concediu. Însă, cu siguranță, nemții au mari emoții. Francezii se apropie periculos la poartă, după intrarea lui Remy, iar Neuer reușește două parade excelente.


20:31 Probleme pentru Franța! Deși echipa lui Deschamps e condusă, prima modificare a antrenorului francez e una ciudată: Koscielny intră în locul lui Sakho. Sigur e vorba despre o recidivă a accidentării jucătorului lui Liverpool, care a suferit de probleme la inghinali.


20:22 Ultima dată când Germania a pierdut un meci de Cupă Mondială după ce a marcat în minutul 12 a fost în 1966, împotriva Franței, scor 2-4. Coincidență sau nu? 🙂


20:20 74.240 de spectatori sunt prezenți pe Maracana în această seară, deși pe imaginile TV pare destul de multe locuri goale. Franța începe să atace din ce în ce mai puternic, iar Neuer reține excelent un cap bine plasat al lui Varane.


 

URMĂ‚REȘTE AICI PRIMA PARTE A LIVE BLOG-ULUI DE AZI

 
Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…