Real Madrid – Barcelona 3-1. Gazdele s-au distrat cu apărarea dezamăgitoare a catalanilor în finalul partidei

Redactor:
Emanuel Ivan
Real Madrid - Barcelona 3-1. Gazdele s-au distrat cu apărarea dezamăgitoare a catalanilor în finalul partidei
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Real Madrid – Barcelona 3-1 (Ronaldo 35′, Pepe 51′, Benzema 61′ – Neymar 4′)
  • Barcelona (4-3-3): Bravo – Alves, Pique (galben), Mascherano, Mathieu – Busquets, Xavi (Rakitic 60′), Iniesta (Sergi Roberto 72′) – Neymar, Messi (galben), Suarez (Pedro 69′).
  • Real Madrid (4-4-2): Casillas – Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo – Isco (Illaramendi 84′), Kroos, Modric (Arbeloa 89′), Rodriguez – Ronaldo, Benzema (Khedira 87′).

Situația a părut echilibrată în startul partidei, însă, cu trecerea minutelor, Realul și-a instaurat dominația pe teren și, implicit, pe tabela de marcaj.

Barcelona a început excelent partida de pe Bernabeu, fapt susținut prin reușita lui Neymar din minutul 4. Benzema a fost aproape de egalare câteva minute mai târziu, dar a trimis de două ori în bara porții apărate de Claudio Bravo. Messi a avut șansa de a dubla avantajul oaspeților, și poate atunci situația ar fi stat altfel la finalul meciului. Însă argentinianul a ratat din 6 metri, după o pasă excelentă a lui Suarez. Greșelile de această anvergură sunt pedepsite la acest nivel, iar acest fapt a fost dovedit și în această seară. Dintr-o lovitură de pedeapsă primită de după un henț al lui Pique, Ronaldo a egalat situația în minutul 31.


Ronaldo a ajuns la 193 de goluri în La Liga după reușita din prima repriză a partidei de pe Bernabeu. FOTO: AFP

Repriza secundă a fost dominată aproape total de madrileni. Pepe a fost marcatorul golului care a trimis-o pe Madrid în avantaj, 10 minute mai târziu francezul Karim Benzema reușind să lovească din nou bara, de această dată mingea ajungând în poarta Barcelonei. Vorba aceea: „a treia e cu noroc”. Până la finalul partidei, atacul lui Real Madrid a făcut tot ce a vrut cu apărarea Barcelonei, o apărare care în mod incredibil, până în această seară jucase 8 meciuri în La Liga fără gol primit. Numele meu este Emanuel Ivan. Vă doresc o seară frumoasă. Rămâneți pe ProSport pentru reacții ale presei din Spania și nu numai. Toate cele bune 🙂

Clasamentul în La Liga după victoria Realului:


20:56 Situația după sfârșitul episodului 229 din El Clasico:

 
  • Real Madrid: 92 de victorii, 388 de goluri
  • Barcelona: 89 de victorii, 372 de goluri

20:54 „Un meci de fotbal se câștigă de la mijlocul terenului”. Croatul Luka Modric nu a greșit nici măcar o pasă din cele 41 oferite în partida din această seară.


20:47 Final de meci. Real Madrid a ajuns la 33 de goluri în primele 9 partide ale acestui sezon de La Liga. Ultima echipă care a realizat această performanță a fost tot Realul, în anul 1959.


20:38 Cei de la Soccer Memes au găsit o modalitate „inedită” de a însuma performanța lui Pique din această seară. „ȘTIRI DE ULTIMĂ‚ ORĂ‚: ÎN DIRECT imagini cu Gerard Pique”.


20:29 Reacții interesante pe Twitter, la adresa apărării dezamăgitoare a Barcelonei: „Cât de varză trebuie să fie restul La Liga dacă ACEASTĂ‚ apărare a Barcelonei nu a primit nici măcar un gol până acum?!” Are dreptate?


20:23 Cu golul de astăzi, Benzema a ajuns la 7 reușite și 5 pase decisive în 19 partide jucate în El Clasico. Între timp, Luis Suarez a fost înlocuit cu Pedro.


20:20 Controversatul jurnalist Piers Morgan a început deja să se umfle în pene pe Twitter. Englezul susține că a ghicit scorul confruntării dintre Real și Barcelona deși mai sunt cel puțin 25 de minute de jucat din partida de pe Bernabeu.


20:13 Jucătorii cu cele mai multe prezențe în confruntările El Clasico. Xavi, singurul jucător de pe teren, care este prezent în top. 


20:06 „Pepe este atât de bucuros după acest gol, încât va sacrifica un porc în această seară pentru a celebra.”


19:58 „Există o singură modalitate prin care îl poți opri pe Ronaldo. Încerci să prinzi mingea cu mâna.” Au apărut și glumele pe seama lui Pique după hențul care a dus la lovitura de pedeapsă transformată de Cristiano Ronaldo.


19:49 Cristiano Ronaldo a marcat în 15 meciuri consecutive pe teren propriu în La Liga.  Încă trei pentru a depăși recordul all-time.

  • 18 – Mariano Martin
  • 15 – Cristiano Ronaldo
  • 14 – Telmo Zarra
  • 13 – Cesar și Lionel Messi


Ronaldo a ajuns la 193 de goluri în La Liga după reușita din prima repriză a partidei de pe Bernabeu. FOTO: AFP


19:39 Este al treilea gol marcat de Ronaldo într-un El Clasico pe Bernabeu. Toate au fost lovituri de la 11 metri. Portughezul a ajuns la 21 de goluri în 14 meciuri în acest sezon (1,5 goluri/meci).


19:32 Statistica ține cu Barcelona. Sunt 26 de ani de când catalanii nu au mai pierdut un El Clasico în campionat după ce au deschis scorul (Real Madrid – Barcelona 3-2 în data de 22.10.1988) – @MisterChiping


19:29 Barcelona mai are nevoie de un gol pentru a ajunge la reușita cu numărul 100 împotriva lui Real Madrid pe Bernabeu (99 de goluri în 85 de meciuri).


19:21 Karim Benzema a nimerit bara de 6 ori în ultimele 12 El Clasico în care a jucat. În plus, francezul a nimierit bara mai mult decât oricare alt jucător în actuala stagiune din La Liga (3).


Nu, nu a nimerit bara. Aici, Benzema celebra marcarea unui gol împotriva lui Athletic Bilbao. FOTO: AFP


19:18 După 15 minute de joc, atacul Barcelonei are un procent de reușită a  paselor de 100%. #tikitaka


19:05 Este al doilea gol al lui Neymar în patru meciuri împotriva lui Real Madrid și al nouălea din actuala stagiune de La Liga. În total, brazilianul a marcat 12 goluri în cele 11 partide jucate în acest sezon. 


19:03 Coregrafia fanilor lui Real Madrid celebrează „La Decima” (câștigarea a 10 trofee ale Ligii Campionilor/Cupa Campionilor Europeni) în tribunele de pe Santiago Bernabeu.


18:54 Nu ar trebui să poarte alt tip de încălțăminte la costum? 🙂


18:46 Scene incredibile pe străzile din apropierea stadionului Santiago Bernabeu la sosirea autocarului echipei madrilene.


18:38 Inevitabil, odată cu titularizarea lui Suarez au început să apară și caricaturile pe seama sa. Mai exact pe seama gestului făcut în vara acestui an, atunci când atacantul a fost în centrul controverselor de la Campionatul Mondial din Brazilia, după ce l-a mușcat pe fundașul Giorgio Chiellini în partida UruguayItalia. FIFA a reacționat dur și a luat o măsură drastică împotriva uruguayanului: patru luni suspendare din orice competiție și o suspendare de nouă meciuri internaționale, plus interdicția de a intra pe o arenă sportivă pe perioada suspendării. Ulterior, forul internațional i-a micșorat pedeapsa, iar confruntarea cu Real Madrid din această seară va fi primul meci oficial în care Suarez va juca pentru Barcelona.


18:25 Rezultatele lui Messi și Ronaldo în El Clasico:

  • Lionel Messi (27 de ani)
  • 28 de meciuri
  • 14 victorii
  • 7 egaluri
  • 7 înfrângeri
  • 21 de goluri
  • 12 pase decisive

 

  • Cristiano Ronaldo (29 de ani)
  • 21 de meciuri
  • 5 victorii
  • 6 egaluri
  • 10 înfrângeri
  • 13 goluri
  • 1 pasă decisivă

18:14 Echipele de start pentru partida din această seară:

  • Barcelona (4-3-3): Bravo – Alves, Pique, Mascherano, Mathieu – Busquets, Xavi, Iniesta – Neymar, Messi, Suarez.
  • Real Madrid (4-4-2): Casillas – Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo – Isco, Kroos, Modric, Rodriguez – Ronaldo, Benzema.

17:52 Cam așa s-a pregătit Cristiano Ronaldo pentru partida din această seară. Cel puțin asta susține portughezul pe contul său oficial de Twitter.

Ghetele NIKE MERCURIAL SUPERFLY FG CR7, pe care atacantul lui Real le promovează în videoclipul de mai sus au un preț de 250 de lire (~1403 lei) în magazinul oficial Nike.


17:32 Rezultatele lui Real Madrid în confruntările cu Barcelona de pe teren propriu:

  • 84 de partide
  • 51 de victorii
  • 15 egaluri
  • 18 înfrângeri
  • 176 de goluri

17:21 Vă salut. Numele meu este Emanuel Ivan, iar în această seară voi încerca să vă țin la curent cu informații legate de primul „El Clasico” al actualei stagiuni.

Partida Real Madrid – Barcelona se va disputa în această seară pe Santiago Bernabeu (de la ora 19:00 în direct pe Digi Sport 1). Realul vine după o deplasare în Anglia, acolo unde a învins-o pe Liverpool cu scorul de 3-0 în grupele Ligii Campionilor, Barcelona reușind o victorie cu scorul de 3-1 într-o confruntare cu Ajax Amsterdam, meciul fiind disputat Camp Nou. Faptul că echipa catalană a jucat pe teren propriu, dar și cu o zi înainte (marți) ar putea reprezenta un avantaj crucial în partida din această seară.


Stadionul Santiago Bernabeu din Madrid va găzdui episodul 229 din El Clasico. FOTO: AFP


Un duel al orgoliilor. O ilustrare simbolică a luptei dintre Catalunia și restul Spaniei. O partidă ce reunește două loturi cu o valoare de peste 1 miliard de euro și în care cel mai scump transfer al acestei veri, Luis Suarez, își poate face debutul. Este vorba de primul „El Clasico” din acest sezon, primul episod din 2014-2015, care va surprinde rivalitatea dintre Real Madrid și Barcelona.

Este un meci crucial pentru situația din fruntea clasamentului primei divizii din Spania. Dacă Barcelona se impune în partida ce va avea loc pe Santiago Bernabeu în acest weekend, își mărește avantajul față de Real Madrid la 7 puncte, în timp ce o victorie a madrilenilor ar reduce diferența dintre cele două formații la un singur punct. Este o confruntare în care succesul valorează 6 puncte, în pofida faptului că Atletico Madrid, echipa care a câștigat ediția precedentă de La Liga, ar putea avea și ea un cuvânt de spus în lupta pentru titlu.

Real Madrid

Real Madrid traversează o perioadă excelentă înainte de întâlnirea cu Barcelona. Formația din capitala Spaniei a câștigat ultimele 8 partide jucate, reușind să înscrie 35 de goluri pe parcurs (o medie de 4,3 goluri/meci). Însă, nu tot sezonul „galacticilor” a decurs în astfel, acesta fiind inițial pus sub semnul întrebării, după ce echipa a pierdut Supercupa Spaniei în fața rivalei Atletico și ulterior a mai suferit alte două înfrângeri consecutive (2-4 cu Real Sociedad și 1-2 cu Atletico) în campionat. Dar antrenorul Carlo Ancelotti și-a păstrat calmul, a identificat problema pe care echipa o avea pe plan defensiv și a rezolvat-o. Cel puțin asta dovedesc ultimele rezultate ale Realului.


Vitrina unui magazin de echipamente sportive din Puerta del Sol (centrul Madridului), cu câteva zile înaintea episodului 229 din „El Clasico” FOTO: AFP

Real Madrid este cea mai potentă echipă din La Liga atunci când vine vorba de numărul de goluri marcate (30). Portughezul Cristiano Ronaldo este în forma vieții lui, actualul Balon de Aur reușind 20 de goluri și 5 pase decisive în cele 13 meciuri jucate în acest sezon. Doar că, în partida din această sâmbătă, madrilenii se vor confrunta cu o echipă care nu a încasat nici măcar un gol în cele 8 meciuri din campionat.

Barcelona

Așteptările nu erau la fel de ridicate pe Camp Nou precum au fost pe Santiago Bernabeu înainte de startul acestui sezon. Se presupunea că sosirea noului antrenor Luis Enrique dar și schimbarea de generație (de la Xavi la Rakitic, de la Puyol la Bartra, înlocuirea lui Valdes etc.) vor rezulta într-o perioadă de tranziție pentru catalani. Într-adevăr, nu a fost același joc spectaculos din vremea lui Pep Guardiola, dar, în mare parte, formația „blaugrana” a obținut rezultatele dorite. După cum este menționat și mai sus, Barcelona este singura echipă din cele mai importante cinci campionate ale Europei care nu a încasat gol pe plan intern. De asemenea, nici numărul de goluri marcate de catalani în La Liga (22) nu poate fi neglijat, în contextul în care atacantul Luis Suarez, cel mai scump transfer al acestei veri, nu a putut evolua până acum într-un meci oficial pentru Barcelona, din cauza suspendării primite la Campionatul Mondial după ce l-a mușcat pe italianul Giorgio Chiellini.


Suarez, Neymar și Messi. Tridentul ofensiv poate debuta în formație completă chiar împotriva rivalei Real Madrid. FOTO: AFP

Cu 250 de reușite în 285 de meciuri, Lionel Messi se află la o reușită distanță de egalarea recordului de goluri în prima ligă spaniolă, deținut de Telmo Zarra (251), fotbalist la Athletic Bilbao între anii 1940-1955. În contrast cu Ronaldo, argentinianul a marcat „doar” 9 goluri în acest sezon. În schimb, acesta a oferit 11 pase decisive, servind-ul în mod notabil pe colegul său Neymar, care a marcat 10 goluri în cele 10 meciuri jucate din acest sezon. Odată cu revenirea lui Suarez, care poate avea loc chiar în confruntarea cu Real Madrid, se măresc șansele ca Barcelona să ofere un randament mai semnificativ pe plan ofensiv, uruguayanul reușind să înscrie de 31 de ori pentru Liverpool în sezonul precedent.

Echipe probabile:

Absențe și incertitudini pentru meciul de sâmbătă:

Barcelona – Thomas Vermaelen, Adriano, Sergio Busquets, Douglas Pereira.
Real Madrid – Gareth Bale, Fabio Coentrao, Sergio Ramos, Jese Rodriguez.

Lionel Messi poate deveni golgheterul all-time din La Liga iar Luis Suarez poate debuta pentru Barcelona. Toate acestea pe terenul lui Real Madrid. Chiar și fără astfel de subiecte de controversă, confruntările Real Madrid – Barcelona au fost aproape întotdeauna o sursă de spectacol, iar acest fapt va fi confirmat și în episodul 229 din „El Clasico”.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…