OPINIE | „Pe patul meu și pe muzica mea”. Cine recuperează coroana Realului?

OPINIE |
  • Publicat:
  • Actualizat:

Real Madrid a pierdut trei meciuri cruciale în ultimele șapte zile, astfel ca sezonul actual e de-a dreptul dezastruos pentru campioana Europei.

După trei ani în care Zinedine Zidane și Cristiano Ronaldo au dominat fotbalul european, a venit momentul ca Real Madrid să intre într-o nouă eră. Trecerea s-a produs destul de abrupt. Zidane și Ronaldo au plecat într-un moment în care toată suflarea „blanco” plutea pe un norișor, iar Florentino Perez parcă a refuzat să accepte aceste lucru. Chiar dacă a fost la doar câțiva centrimetri de Zidane, la conferința de presă în care francezul a spus că demisionează, Perez a fost prins cu garda jos. Dovadă și dezastrul care a urmat.

Atunci când profesorul te ridică în picioare și te prinde nepregătit, încerci să tragi de timp, în speranța că se va suna de pauză. Încerci să te eschivezi, dar în final te alegi cu un 4. Florentino Perez n-a știut cum ar putea să-l înlocuiască pe Zidane. Nu e neapărat vina lui, deoarece era momentul ca cercul să fie închis. Fanii lui Manchester United încă plâng după Sir Alex Ferguson. Sentimente similare au și fanii Borussiei Dortmund, când se gândesc la Jurgen Klopp. E greu să înlocuiești un antrenor care a dus echipa la cel mai înalt nivel, cu alt antrenor care să înțeleagă preia ștafeta fără să o scape. Barcelona e un caz special, deoarece acolo majoritatea antrenorilor au activat în cadrul clubului și au așteptat să le vină rândul.

Santiago Solari și Zinedine Zidane au fost și ei pregătiți de Real Madrid, atât ca fotbaliși, cât și ca antrenori. Unul a intrat în istorie, celălalt luptă acum pentru a termina pe locul 3 în La Liga. Desigur, poate că și Solari ar fi avut un succes similar dacă prelua echipa în momentul în care Zidane a fost angajat. Diferența e că Zidane a avut la dispoziție un grup omogen, cu o calitate incredibilă, dornic de performanță. Sau mai bine spus înfometat. Solari a fost urcat într-un vapor care deja lovise aisbergul. În cele din urmă, oricât de mult a încercat să redreseze barca, a realizat că va ajunge pe fundul oceanului.

Lopetegui a fost o soluție disperată, care a conturat dezastrul petrecut în ultimele șapte zile. Fostul selecționer e cel mai rapid antrenor demis vreodată de Florentino Perez. Julen a scăpat relativ ieftin, pentru că cerul a picat pe Santiago Solari. Nici cel mai pesimist fan al Realului nu s-ar fi gândit că în cele trei meciuri de pe teren propriu, dubla cu Barcelona și returul cu Ajax, campioana Europei ar fi urmat să fie călcată în picioare. 0-3 cu Barcelona în Cupa Regelui, 0-1 cu Barcelona în campionat, 1-4 cu Ajax în Liga Campionilor. Nu mai contează ce s-a întâmplat pânâ acum, sau ce va urma, cert este că aceste rezultate reprezintă finalul sezonului pentru Real Madrid. S-a terminat! Și totul s-a întâmplat pe „Santiago Bernabeu”. Sau cum ar spune Smiley:Pe patul meu și pe muzica mea.”

Doar că Real Madrid a fost cea care a înșelat. Fanii încă mai aveau așteptări de la favoriții lor, în ciuda conflictelor interne și a formei sinusoidale. Speranțele le-au fost spulberate, iar acum mai pot doar să spere la o mică revoluție în vară. E de așteptat să se întâmple asta.

Chiar dacă există zvonuri conform cărora la Madrid vor ajunge Lewandowski, Harry Kane, Eriksen, Hazard și poate chiar Dennis Man, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. E de așteptat ca Gareth Bale să plece, mai ales după ce fanii l-au huiduit copios, iar agentul a sărit la gâtul lor. Probabil că va fi adus măcar un jucător de top. Un transfer care, vezi Doamne, să fie amortizat din vânzarea tricourilor.

Agentul Florin Manea spunea, la ProSport Live, că Fabbrini are 1% șanse să rămână din vară la FC Botoșani. Cam pe acolo sunt și șansele lui Santiago Solari de a continua la Real Madrid. Rămâne însă o întrebare: cine vine? Două nume par în pole-position pentru a prelua funcția: Jose Mourinho și Mauricio Pochettino.

Primul i-a intrat la inimă lui Florentino Perez. „Frate de cruce” cu Gigi Becali, Ramon Calderon l-a dat de gol pe actualul președinte al Realului: „Mourinho era la Manchester United când Zidane a plecat. Poate că acum e momentul potrivit ca el să vină, mai ales că a rămas liber de contract. Cred că are cele mai mari șanse să vină preia echipa. E singurul antrenor pe care îl respectă cu adevărat. Există și varianta Pochettino, s-a vorbit despre el în cadrul clubului.”

Într-un sondaj realizat de Marca, majoritatea suporterilor au votat pentru o eventuală aducere a lui Mauricio Pochettino. Întrebați și ce jucător ar transfera în vară, aproape toți au optat pentru Mbappe. Mingea se află în terenul lui Florentino Perez.

De ce ar fi Jose Mourinho o variantă mai bună? Pentru că fanii Realului vor din nou să vadă trofee aduse pe gazonul de pe „Santiago Bernabeu”. Portughezul demarează mereu în trombă, iar apoi intervine sindromul celui de-al treilea sezon. Fanii lui Manchester United aveau așteptări mai mari de la el, însă Cupa Ligii, Supercupa Angliei și Liga Europa sunt trei trofee care îi permit lui Mourinho să spună că s-a descurcat decent pe „Old Trafford”. Nu a fost un eșec total, chiar dacă pe final a pierdut complet vestiarul și a ajuns să fie urât de jucătorii săi. În plus, oricâte critici ar exista cu privire la stilul de joc al lui Mourinho și cu privire la atitudinea sa, rămâne un antrenor uriaș. Poate că în anumite momente a părut depășit de rigorile actuale din „sportul rege”, însă are capacitatea de a se adapta și de a răsturna situația în favoarea sa. E Jose Mourinho, nu Vitor Baia.

Mauricio Pochettino e pe val. Tottenham traversează o perioadă de vis sub comanda sa, își îmbunătățește rezultatele în fiecare an, iar argentinianul ar putea fi tentat să rămână alături de Spurs. În plus, din sezonul viitor e de așteptat ca Tottenham să se mute pe noul White Hart Lane. Chiar dacă nu mai au bani de transferuri, londonezii ar putea avea rezultate și mai bune după ce vor reveni acasă. Wembley e un templu, dar nu e casa lor. În plus, dacă va ajunge în semifinalele Ligii Campionilor, cu siguranță că va fi implorat să rămână la Londra. Dacă Spurs își va păstra actualul lot și actualul staff tehnic și în sezonul 2019/2020, ar putea deveni o candidată serioasă la câștigarea Premier League. Asta dacă luăm în calcul revenirea pe White Hart Lane.

În ce direcție se va îndrepta Real Madrid? Rămâne de văzut. Cert este că vom vedea schimbări în vară, dar e nevoie de schimbări eficiente, pentru că altfel nu se va ajunge nicăieri. E clar că mai rău de atât nu se poate.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup