„Suntem în continuare cea mai bună echipă din România!”

  • Publicat:
  • Actualizat:

ESL: Ce se ascunde in spatele acestor ani de cariera? Cum a luat fiinta TeG?
Mircea "PeRRy" Predut: In spatele echipei TeG se ascund multi ani de munca si nervi, dar si foarte multe momente de neuitat. Totul a inceput in toamna anului 2001 cand jucam la prima mea echipa, Quake Club (QC) si am intrat in vizorul unei echipe cunoscute la acea data, Wired. Numele venea de la sala de internet unde baietii participau la diverse concursuri.  Bineinteles ca, in scurt timp a devenit si locul unde eu imi petreceam foarte multe seri. Perioada de la Wired a fost o experienta utila, reusind alaturi de LoAnimal, Pit, Cez si zGb sa fim neinvinsi timp de 1 an. A urmat o perioada de schimbari pentru echipa. Am schimbat locul unde ne antrenam, iar unul dintre membrii (LoAnimal) a renuntat la gamingul profesionist.  Odata cu acomodarea in sala Ocean si intrarea in echipa a lui OveR, ne-am schimbat si numele in The Elder Gods.

ESL: Spune-ne cateva cuvinte despre membrii fondatori ai clanului. Care mai sunt relatiile voastre cu ei in prezent? Va mai ofera sprijin?
Mircea "PeRRy" Predut: Membrii fondatori sunt cei pe care i-am enumerat si mai sus: LoAnimal, Pit, Cez, Over si zGb si cu mine, PeRRy. LoAnimal, Pit, Cez si zGb s-au lasat de Counter Strike, OveR s-a reorientat catre industria muzicala si multi dintre voi il cunosc sub numele de Bitza, iar eu inca sunt pe barricade. Over este cel care mai sta pe capul nostru si ne mai da o mana de ajutor.

ESL: Cum ati reusit sa ramaneti in top atatia ani in ciuda schimbarilor de lineup-uri?
Mircea "PeRRy" Predut: Lucrul care a contat cel mai mult a fost mentalitatea de a recruta doar cei mai buni jucatori posibili. Nu am facut experimente si nici nu am cautat sa avem alaturi de noi jucatori cu potential, dar cu slabe sanse de realizare. Ceea ce ne-a oferit mereu un avantaj a fost sprijinul constant al sponsorilor si faptul ca ei ne-au pus la dispozitie un apartament unde sa ne antrenam. Este ca in orice alt sport pana la urma. Ai nevoie de o baza de antrenament unde sa te poti pregati in liniste.

ESL: Care este formula actual a echipei de Counter Strike TeG si de cat timp sunteti impreuna?
Mircea "PeRRy" Predut: Formula actuala este PeRRy, Darky, TaofiK, k1d0r, MaRiuS si suntem de aproximativ un an in echipa fantastica.

ESL: Care sunt obiectivele voastre pentru 2009? Ce o sa se intample cu echipa nationala de Counter Strike al carei capitan esti, de asemenea.
Mircea "PeRRy" Predut: Pentru TeG in Romania exista doar locul 1. Pe plan international speram sa avem un an mai bun si poate reusim sa mergem la toate concursurile la care suntem invitati. Echipa nationala merge bine, desi ne aflam inca in cautarea celei mai bune formule de start. Intr-un fel ne asemanam cu nationala de fotbal de acum cativa ani; suntem in cautarea celui mai bun prim unsprezece.

ESL: Am inteles ca pregatiti o mica-mare surpriza pentru comunitatea de gameri din Romania anul acesta.
Mircea "PeRRy" Predut: Da, cred ca te referi la websiteul nostru care momentan este in reconstructie. Vrem sa il relansam ca un loc de intalnire pentru comunitatea gamerilor hardcore din .ro. De asemenea vrem sa adaugam inca doua comunitati pe langa Counter Strike: Call of Duty 4 si Warcraft DotA. Mai suntem in discutii si cu o televiziune de gaming din Romania pentru a lansa cateva proiecte.

ESL: Revenind la echipa nationala, ce crezi ca ne-a lipsit in ultimii ani pentru a ajunge la finalele European Nations Championship?
Mircea "PeRRy" Predut: Cred ca a lipsit un pic interesul jucatorilor si nu prea ne-am antrenat insa anul acesta baietii din Constanta vor veni la Bucuresti pentru fiecare meci si, in acest fel vom juca toti 5 din LAN, fapt care ne va ajuta foarte mult. Fenomenul creste pe plan intern si international si noi devenim din ce in ce mai seriosi in abordarea fiecarui meci.

ESL: Ti-ai format deja o idee in privinta echipei care va evolua in calificarile pentru ENC?
Mircea "PeRRy" Predut: Din ce am vazut pana acum cel mai bun line-up este Darky, PeRRy, TaofiK, SeDaN si DeCe. Daca lucrurile nu vor merge conform planului, vom mai face modificari.

ESL: Ce ne poti spune despre programul echipei? Cat este de strict si cam ce inseamna pregatirea pentru un concurs important.
Mircea "PeRRy" Predut: Programul nostru este foarte bine stabilit si suntem foarte motivati inaintea unui concurs. Ne intalnim in fiecare zi la ora 18:00 la apartament, facem o incalzire de o ora pe servere publice, doar pe harti de AIM dupa care ne uitam la cateva demouri cu echipe din afara. Incercam si noi sa mai prindem cate o strategie, sa vedem ce mai aduc nou echipele mari de CS. Partea cea mai mare a programului o constituie pregatirea in echipa unde incercam sa repetam strategiile foarte bine. De cele mai multe ori ne gasim echipe cu care sa ne antrenam, ori din RO, ori din afara. E foarte important sa ai cat mai multe “amicale” de genul acesta pentru ca iti ofera sansa sa pui in aplicare diverse strategii si sa vezi rezultatul imediat. Totul se incheie pe la 1-2 noaptea.

ESL: La ora actuala, pe scena Counter Strike-ului din .ro exista doar trei echipe puternice care isi disputa fiecare competitie profesionista: TeG, neXtplease si HellGaming. Care e parerea ta despre “concurenta” neXt si HG?
Mircea "PeRRy" Predut: Rivalitatea aceasta este binecunoscuta si foarte veche si nici nu cred ca situatia se va schimba foarte curand. Vreau sa spun ca nu cred ca va aparea o alta echipa care sa transforme situatia intr-o disputa in 4. neXt va fi intotdeauna adversarul nostru numarul 1 si sunt sigur ca vom avea aceleasi meciuri frumoase ca intotdeauna. Cat despre HellGaming, eu cred ca ei sunt intr-o scadere de forma in ultimul timp de aceea nu ii consider a fi o amenintare directa.
Pe noi ne avantajeaza experienta noastra in gaming si faptul ca tratam Counter Strike-ul intr-un mod profesionist.

ESL: Stiu ca aveti un istoric destul de mare in ceea ce priveste competitiile castigate. Care sunt cele mai importante pentru voi si la ce sume s-au ridicat premiile pe care le-ati primit pana acum?
Mircea "PeRRy" Predut: Cele mai importante concursuri pentru noi au fost cele din strainatate. Am participat la doua campionate mondiale de gaming (WCG), la una dintre editii reusind un loc 4 dupa o finala spectaculoasa cu o echipa din Danemarca, au fost si doua participari la “europene” (ECG) unde am reusit un loc 4 si, la a doua editie am obtinut locul 3 si multe multe altele pe plan intern. Cat despre bani, pana acum am castigat aproape 10.000 de euro din gaming. Dincolo de partea financiara, marea satisfactie o reprezinta faptul ca in tot acest timp, am putut sa vizitez foarte multe tari, ceea ce atlfel nu cred ca s-ar fi intamplat. Am facut o alegere foarte buna atunci cand m-am concentrat pe gaming si nu o regret absolut deloc.

ESL: In 2008 ati trecut prin cateva serii de transformari in echipa. Ce v-a determinat sa faceti aceste schimbari si daca mai exista sansa sa recrutati noi membrii in urmatorii ani?
Mircea "PeRRy" Predut: Rezultatele proaste de la concursurile la care am participat la inceputul lui 2008 au fost principal cauza a schimbarilor foarte dese de line-up. Jucatorii alesi nu se potriveau cu stilul nostru de joc si cu ceea ce gandisem pentru echipa. Ma bucur ca am reusit sa gasim o solutie pentru TeG si ca suntem in continuare cea mai buna echipa din Romania.

ESL: Care este parerea ta despre fenomenul gamingului in Romania la ora actuala?
Mircea "PeRRy" Predut: Cred ca sunt printre putinii oameni din gamingul romanesc actual care stie cum se organizau primele concursuri de Counter Strike sau FIFA si ai caror promotori erau proprietarii unor sali de internet din orasele mai mari. Nu se putea vorbi de profesionism ci doar de pasiunea unor adolescenti pentru jocurile pe calculator. Chiar daca lucrurile au evoluat in bine, multi inca nu stiu ce inseamna sa fii gamer de-asta noi cat si celelalte echipe ne luptam sa popularizam acest fenomen. Incercam sa demonstram ca este o piata cu foarte mult potential cu atat mai mult cu cat media de varsta a gamerilor a crescut, au acces la tot mai multe tehnologii si foarte multi incearca sa se organizeze in echipe, clanuri pentru a reusi sa aiba rezultate si sa atraga sponsori. Eu sunt foarte optimist in ceea ce priveste evolutia lucrurilor in perioada urmatoare.

ESL: Aveti in palmares castigarea primului sezon al campionatului profesionist de gaming (EPS) organizat de ESL Romania. Ce reprezinta ESL ProSeries pentru voi?
Mircea "PeRRy" Predut: EPS-ul este foarte important pentru noi atat din punct de vedere al premiilor cat si pentru ca aduce in competitie cele mai bune echipe de Counter Strike din tara. EPS-ul este inca la inceput, dar e foarte bine ca incep sa apara mai multe astfel de initiative.

ESL:  In acest an ESL Romania organizeaza calificari pentru Extreme Masters 2009, ENC 2009 si doua sezoane de ProSeries. Cum vezi tu aceste evenimente si care va fi implicarea TeG?
Mircea "PeRRy" Predut: Vom trata fiecare eveniment cu maxim de seriozitate si speram sa le castigam pe toate. Sunt foarte bucuros ca avem sansa sa participam la toate aceste evenimente si sper sa nu dezamagim! Mi-as dori foarte tare sa ne calificam la Extreme Masters. Este un vis mai vechi al comunitatii de gaming din RO si ar fi o performanta uriasa sa ne aflam intre cele mai bune echipe de Counter Strike din Europa.

ESL: Cum poti sa evaluezi gamingul din Romania la ora actuala, precum si atitudinea gamerilor?
Mircea "PeRRy" Predut: Atitudinea si mentalitatea gamerilor romani este destul de neprofesionista. Odata cu aparitia premiilor din ce in ce mai mari sper ca echipele sa aibe o atitudine ceva mai serioasa pentru ca, pana la urma, se merita! Pe ansamblu, cred ca gamingul din .ro este undeva pe la un nivel mediu acum. Un plus fata de tarile din jur il constituie conexiunea foarte buna la internet si accesul extrem de simplu la retele bune.

ESL: Multe echipe de top din Europa au ca sponsori companii puternice: Adidas, Coca Cola. Cand se va ajunge si in Romania la asemenea parteneriate in opinia ta?
Mircea "PeRRy" Predut: Noi avem deja un contract cu o firma mare din Romania si, sper ca odata cu noul site, sa atragem din ce in ce mai multe companii in aceasta piata.

ESL: Exista voci care spun ca nici o echipa din Romania nu se poate bate de la egal la egal cu echipele de afara. Ce ne lipseste pentru a putea face fata la o competitie majora?
Mircea "PeRRy" Predut: Pentru aceste “voci” tin sa spun ca rezultatele TeG din ultimii ani infirma aceste zvonuri. Faptul ca echipele romanesti, inclusiv TeG nu reusesc sa participe la toate concursurile unde sunt invitate duce la mentinerea unui nivel de experienta ceva mai scazut pe plan international. De aici si lupta aceasta de a confirma in afara Romaniei.

Membrii echipei:
Lazar-Boea “Darky” Adrian – 22 ani
Mircea “PeRRy” Predut – 23 ani
Daniel “k1d0r” Paka – 22 ani
Jawich “TaofiK” Taofik – 22 ani
Ionita " Marius " Marius – 16 ani

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant:…
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai…